• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benim derdim bitmeyecekmi?

SaskinAnne

Zeynep'im... babasının süsü annesinin ömrü...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
7.754
8.268
398
41
kızlar merhaba önceden de bir konu açmıştım kayınvalidemin dengesizliği yüzünden. bıktım ben bu kadından 1 seneyi doldurduk evleneli bu kadın yüzünden neredeyse hergün kavga ediyoruz. gıcık oluyorum kadına söyledikleri aklıma geliyor sinirim bozuluyor tutamıyorum çenemi en son kavgamızda "annem sana ne derse desin ben annemden taraf olurum" dedi eşim. benim bir yolunu bulup onu bu düşünceden vazgeçirmem lazım bu yanlış anlaşılmasın çünkü kayınvalidem eşimin yanında bana iyi o yokken iğneli laflar söylüyor cevabını veriyorum yinede susmuyor. acaba annesi hakkında hiç bişey demesem karışmasam annesiyle arama mesafeyi koysam eşim bana karşı düzelirmi? ya birde eşim demezmi ben senin ailene böyle mi davranıyorum diye en son bizimkilerin yanına gittiğimizde bir konu üzerinde tartıştık babam beni kenara çekti uyardı "baba benim suçum yok" dedim olsun o senin eşin dedi ya bu insanların nesine laf edecek eşim sanki. görümcem rahatsız o rahatsız olduğunda ben "ne yapabilirim" dedim diye senden boşanırım o benim ablam bile dedi bana. "sende merhamet kalmamış" dedi ki benim çevremde herkes bilir benim sokaktaki karıncaya kadar merhametli olduğumu ama haklıydım doktormuyum ben ne yapabilirim.
yapıyor yapıyor gelip özür diliyor benden. bu kadını ailemin içine sokmak istemiyorum ama bir yol bulamıyorum

yanlis anlamazsin umarim, ama sanki bana senin tavirlarin da cok dogru gelmedi. Benim kardesim hasta olsa, ben esime bunu söyledigimde, "ne yapabilirim" dese cok üzülürdüm.
Ya da esim annem hakkinda elestirilerde bulunsa. Bence empati kurabilmek cok önemli. Eslerimizin de ailesi oldugunu unutmadan davranmak. Kimse "annem, babam kötü" der mi?
Sen kendi aileni elestirisin ama baskalarinin bunu yapmasina izin vermezsin, kocan icin de bu böyle. Bence en dogrusu senin de alttan alman. Nasil "bu kadin" dersin, onu da anlamiyorum, kocani seviyorsan, onu yetistiren kadina, sadece ona olan sevginden dolayi bile olsa saygi göstermelisin bence.
Umarim haddimi asmamisimdir. "Aman uzak tut" diyerek sana gaz verip sempatini de kazanabilirdim, ama bence dogrusu bu. :/

Boşasa haksız mı
aileme sokmak istemiyorum ne demek
o kim aileden değil mi
sonradan aileye gelen sizsiniz

kızlar merhaba önceden de bir konu açmıştım kayınvalidemin dengesizliği yüzünden. bıktım ben bu kadından 1 seneyi doldurduk evleneli bu kadın yüzünden neredeyse hergün kavga ediyoruz. gıcık oluyorum kadına söyledikleri aklıma geliyor sinirim bozuluyor tutamıyorum çenemi en son kavgamızda "annem sana ne derse desin ben annemden taraf olurum" dedi eşim. benim bir yolunu bulup onu bu düşünceden vazgeçirmem lazım bu yanlış anlaşılmasın çünkü kayınvalidem eşimin yanında bana iyi o yokken iğneli laflar söylüyor cevabını veriyorum yinede susmuyor. acaba annesi hakkında hiç bişey demesem karışmasam annesiyle arama mesafeyi koysam eşim bana karşı düzelirmi? ya birde eşim demezmi ben senin ailene böyle mi davranıyorum diye en son bizimkilerin yanına gittiğimizde bir konu üzerinde tartıştık babam beni kenara çekti uyardı "baba benim suçum yok" dedim olsun o senin eşin dedi ya bu insanların nesine laf edecek eşim sanki. görümcem rahatsız o rahatsız olduğunda ben "ne yapabilirim" dedim diye senden boşanırım o benim ablam bile dedi bana. "sende merhamet kalmamış" dedi ki benim çevremde herkes bilir benim sokaktaki karıncaya kadar merhametli olduğumu ama haklıydım doktormuyum ben ne yapabilirim.
yapıyor yapıyor gelip özür diliyor benden. bu kadını ailemin içine sokmak istemiyorum ama bir yol bulamıyorum

kızacan ama sende zerre kadar akıl yok.bak düşmanla savaşmanın tek yolu vardır ona istediği cevabı vermemek.bende kayınpeder olayı yasadım ve 1 sene sen gibi konus konus sürekli adamın başını yerdim neyseki biz uzaktayız ve eşim bana öyle laf diyemez cünki her sefer tartışmamızda ben evi terk etme blöfü yapıyordum ki eşimde bunu her seferinde beni sevdiğinden gitmemi istemezdi.özürler falan filan.bir gün oturdum düşündüm dedim ya bu nereye kadar gidecek böyle.karar aldım ve onların istediği cevabı vermeyerek ve söyle oldu böyle dendi deseler bile allah allah ben öyle demek istemedim ama neyse ya aman boşverin bunları diyip geçiştiriyorum.önemsemiyormusum gibi yapıyorum.karsındaki insana ne kadar zaafını belli edersen o kadar kaybedersinnn

yanlis anlamazsin umarim, ama sanki bana senin tavirlarin da cok dogru gelmedi. Benim kardesim hasta olsa, ben esime bunu söyledigimde, "ne yapabilirim" dese cok üzülürdüm.
Ya da esim annem hakkinda elestirilerde bulunsa. Bence empati kurabilmek cok önemli. Eslerimizin de ailesi oldugunu unutmadan davranmak. Kimse "annem, babam kötü" der mi?
Sen kendi aileni elestirisin ama baskalarinin bunu yapmasina izin vermezsin, kocan icin de bu böyle. Bence en dogrusu senin de alttan alman. Nasil "bu kadin" dersin, onu da anlamiyorum, kocani seviyorsan, onu yetistiren kadina, sadece ona olan sevginden dolayi bile olsa saygi göstermelisin bence.
Umarim haddimi asmamisimdir. "Aman uzak tut" diyerek sana gaz verip sempatini de kazanabilirdim, ama bence dogrusu bu. :/

katılıyorum bende arkadaşa cnm adamın başını yeme cvb veriyormuşsun daha ne istiyorsun o annesi!! cvb verince birşey diyormu eşin yok e ozaman annesi cnm oda :34:

Tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkartır derler, adam annesine, kardeşine kısaca ailesine laf söyletmiyor ve bunu da açıkca söylemiş. Israrla hastalığa bile bana ne tarzında yaklaşmanız adamın damarına basmak oluyor. Hem damarına basıp hem anlayış nasıl beklenir.

Belki hoşunuza gitmeyecek ama bende ve eşimde aynen eşiniz gibi düşünürüz dışarıda koca da çok, kadın da çok. Ama anne,baba, kardeş tektir ve yeri dolmaz. Benimde eşim aileme laf etse , bende herşeyi bitiririm. Bende onun ailesine laf etsem ona benimle ilişkisini bitirir.

Zaten normalde insanın ailesine laf söyleten eşe (kadın & erkek) saygı duymaması lazım.

Senin ailen benim ailem cümlesi oldukça aile oamazsınız.Ve işte dırdırederek adamlarda evdehuzur bırakmıyorsunuz sonra da kocam beni aldatıyo diye yazarsınız.

haklı sayılmazsın........
içinde çöz bazı şeyleri...
yansıtma eşine....

Görümcemin hasta olduğunu öğrendiğimde, arar geçmiş olsun derim.
Yapabileceğim bir şey olup olmadığını sorarım.
Belki baharattır ottur bildiğim bir şey vardır tavsiyede bulunabilirim.
Doktora birlikte gitmeyi önerebilirim.
Duruma göre ziyarete gidip işini kolaylamayı, en azından bir çorba yapmayı, bebeğiyle ilgilenmeyi de düşünebilirim.

Görümceme de öyle çok bayılmıyorum, ama "ne yapabilirim" gibi bir yaklaşımda ben merhamet göremedim.
Ha bir de ben böyle bir cümle kursam, eşimin bana tepkisini düşünemiyorum bile..

eski konuna da baktım biraz kayınvaliden biraz patavatsız,cahil nerde nasıl konuşması gerektiğini pek bilmiyor. Ha belki iyi niyetli belki kötü bilemem orasını ama sende bunlar birikim yapmış şimdi söyledği en küçük birşey sinirini bozuyor ve kendini savunmaya geçmeye çalışıyosun. yani bu durumda haklıyken haksız durumuna düşme ihtimalin çok büyükk o yüzden ne eşinin kafasını patlatıp huzurunu bozmamanı ne de kv ne cevap verip onu umursayarak eşinin gözünde kendini küçültmemeni öeneririm .kv e gül geç bence kendi kendine konuşsun dursunn hatta laf sokmadan alaylı cevaplar bile verebilirsin belki saçmaladığının farkına varır bir süre sonra :) kendini de eşinide üzmeye değmez...

İdare et deniyor doğru ama idare ettikçe karşı tarafın istekleri, lafları sözleri artıyor ve bu insanın otomatik olarak bişeyi yapacağı varsa da artık yapmamaya ve yapmak istememeye yöneltiyor.Biraz bu insanında psikolojisinden anlamak lazım.Görümcesi ve kaynanası bu insana ne yaşatmışta bu psikolojiye girmiş, kimse durduk yere bu hale gelmiyor maalesef.
Ailemin içine sokmak istemiyorum demek isterkende ''hayatımıza ailemize mudahale etmesini istemiyorum'' olarak anladım ben,bu konuda hak veriyorum, ailelerin, çocuklarının yuvalarının içine çok girmelerini yanlış buluyorum.
Kaynanana cevabını veriyorum dersen cazgır gelinsin derler, cevabını vermiyorum susuyorum desen, neden süt dökmüş kedi gibi duruyorsunuz böyle daha çok ezilirsin deniyor.Napsın bu da bir insan.
Eşin sana ''annem sana ne dese annemden yana olurum'' demeseydide, sana he deseydide ,sana sussaydı da, yine annesinden yana olacaktı zaten içinden sinsice, erkekler böyle maalesef.
Erkeklere bu konuda o yuzden hiç güvenmiyorum.Samimi olduklarını düşünmüyorum.Tarafsız olamıyorlar bu çok kötü gerçekten.
O yuzden onu hiçbişeyden vazgeçiremezsin bunu unut maalesef.
Eşin sana '' ben senin ailene böylemi davranıyorum'' der ama şunu hiç demez ki ''benim ailem de eşime karşı, onun ailesinin bana davrandığı gibi mi davranıyor?''
demez, hiç bekleme bunu, değiştiremezsin.
Kaynanalarla da baş edilmiyor cnm bu da bir gerçek, onlar ne yaparsan yap durmuyorlar yapacaklarını illaki yapıyorlar.politik yani ikiyüzlü olmak lazım onlara karşı.Mesafeli olacaksın,çok konuşmayacaksın, ne iyi ne kötü olacaksın.Zamanın akışına bırakacaksın, bişey derlerse duymayacaksın maalesef,kendi evine girene kadar, kendi hayatına dönene kadar geçici klonlanacaksın.

Son düzenleme:

Kocanız bu kadar ailesine düşkünse,siz bu tavrınızla bir arpa boyu yol katedemezsiniz emin olun.Bırakın eşinizi ,komşunuz '''ablam rahatsız''' dese '''ne yapabilirim'' diye cevap veremez insan.Şunuda aklınızdan çıkartmayın ,ailemin içine sokmak istemiyorum dediğiniz insan eşinizin annesi,onu silmenin bir yolunu bulamazsınız.Saygınızdan ödün vermeden,biraz mesafeli davranmak sizin için en doğru çözüm sanırım.

Kayınvaliden,eşinin yanında sana iyi davranıyorsa...
O zaman yalnız kalmamaya,hep eşinle gitmeye dikkat edebilirsin.

Cevap vermen bir işe yaramıyordur,daha fazla bastırıyordur.O yüzden cevap verip münakaşaya girmemeni öneririm.Benim fikrim tabii...

Yerinde olsam,eşime şikayet etmem,bu konudan huzursuzluk çıkarmam.
Anneme neden gitmiyorsun derse,birlikte gidelim derim.Cevap vermem,kayınvalidemi söylediğiyle bırakırım.

Cevap verince,sen annesini üzmüş oluyorsun.Cevap vermeyince annesi seni üzmüş oluyor.
İnsanlar psikolojik olarak,çoğu zaman,haklıdan çok üzülen taraftan yana olur.
Hele ki sözkonusu anneyse....

iliskilerinizde en iyi cozum suan icin sizin davranislarinizi degistirmek olacaktir..kvnize laf yetistirmek yerine sessiz kalmayi(her laf yeni bir lafi dogurur)deneyin..gecmis olsun demek,hal hatrini sormak,nezaketen yapabilecegim birsey var mi demek,gerekirse bir tas corba yapmak icin doktor olmaya gerek yok..kendi ailenizden birisi hasta olsa ben ne yapayim mi diyorsunuz..merhametli olmak karinca incitmediginiz kadar ,kotu dahi olsa, etrafinizdaki kimseyi incitmemekle olur..sucu baskasinda aramadan once kendimize bakmak gerekir..

canım aile çok hassas bir konu. kimse ailesini iyi olduğu için sevmez, kötü olduğu için de dışlamaz. sen eşine ne kadar onların aleyhinde konuşursan, eşin onlara o kadar sıkı sarılır. yerinde olsam yorumsuz kalırdım. neden eşini tercih yapmak durumunda bırakıyorsun ki? ayrıca görümcenin rahatsızlığı ciddi ya da geçici bilemiyorum ama nezaketen de olsa allah şifa versin demek zor olmamalı. ben ne yapabilirim demek de ne demek? elbette senden doktorluk beklememiş, paylaşmış ve üzüntüsüne ortak olmanı beklemiş. yazdığın kadarıyla, seni çok da haklı görmedim canım.

eşine kv yaptıklarını anlattıkça sen kötü olursun bu işler bböyle. anlatmaktan vazgeç. politik ol biraz. eşinle git kv evine. eşinle de geri dön. eşinsiz vakit geçirme. aşkım seni çok özlüyorum yanımdan ayrılma de. ama sakın bak sen gidince annen bana neler yapıyor o nedenle yanımdan ayrılma deme. adamın kaç yıllık annesi o. sana inanmaktansa ona inanmayı tercih eder. bazen eşlerimiz gerçekleri göre göre annelerine inanmak istiyorlar. sen eşinin başını hiç şişirme. yapabilirsen hep onun ailesini ne kadar sevdiğinden bahset. tabi zamanla olacak şeyler bunlar bir günde değil. annenlerin beni ne lkadar sevdiğini zaman geçtikçe daha iyi anladım de. ablan benim için de çok değerli ama elimden bişey gelmiyor keşke gelse de.

tabiki ablayı iyileştiremezsin ama abla ile ilgili 2 olumlu cümle kurarsan eşinin gözünde değerin artar. çünkü onun değerlerine değer verdiğini anlar. kv de inşallah sizin artık evli olduğunuzu ve sana iğneleyici şeyler söylemesinin sadece evliliğinizi hırpaladığını anlar. unutma politik ol. ama bunu yapmacık bi şekilde yapma. kolay gele.

Tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkartır derler, adam annesine, kardeşine kısaca ailesine laf söyletmiyor ve bunu da açıkca söylemiş. Israrla hastalığa bile bana ne tarzında yaklaşmanız adamın damarına basmak oluyor. Hem damarına basıp hem anlayış nasıl beklenir.

Belki hoşunuza gitmeyecek ama bende ve eşimde aynen eşiniz gibi düşünürüz dışarıda koca da çok, kadın da çok. Ama anne,baba, kardeş tektir ve yeri dolmaz. Benimde eşim aileme laf etse , bende herşeyi bitiririm. Bende onun ailesine laf etsem ona benimle ilişkisini bitirir.

Zaten normalde insanın ailesine laf söyleten eşe (kadın & erkek) saygı duymaması lazım.

Bu dışarıda koca da çok kadın da çok lafını hiç tasvip etmiyorum. Anne baba kardeş bulunmaz evet doğru onlar bizim başımızın tacı ama eşinin annesi yuvanı dağıtmaya çalışacak herşeye müdahale edecek ve sen susup oturacaksın aman kocamın annesidir diyeceksin Kimse kusura bakmasın ama anne de anneliğini bilecek senin oğlun artık evlenmiş barklanmış ayrı bir evi ayrı bir ailesi var anne bulunmaz dışarıda koca veya kadın çok diye kimse kimseye tekmeyi vuramaz boşanmak için evlenilmiyor bir ömür evet diyorsun hayatını feda ediyorsun bir çocuk veriyorsun eşine annemle anlaşamadın hadi sana güle güle nasıl olsa dışarıda kadın çok oohh ne güzel dünya!!!

geneli bilemem ama şu görümcenin hastalığı konusunda çok haksız olduğunu söylyebilirim. hastayım diyen birine ''ne yapabilirim'' denmez. muhtemelen bişey yap diye söylemez zaten hasta olduğunu da. en azından ilgileniyomuş gibi veya üzülmüş gibi yapabilirdin, geçmiş olsun diyebilirdin usulden. ama anladığım kadarıyla sen de eşinin ailesiyle zıtlaşıp olayları içinden çıkılmaz hale sokuyosun.
kaç yaşındasın kaç senelik evlisin bilmiyorum ama benden sana tavsiye, aile huzurunuz için eşinin ailesiyle olan sorunlarını eşine yansıtma. sonuçta öbür taraftakiler de annesi babası kardeşi...üç maymunu oynamak her zaman iyidir bu konuda. eğer eşinin desteğini almak istiyorsan, mağduru oynaman lazım. bilmem anlatabildim mi?

hiç katılmıyorum şu söylediğinize... evet anne baba tektir hayatta... çok doğru.. benim evladım içinde doğru.. bana koca bulunur elbet, eşime de öyle ama.. bu yuva dağıldı mı.. benim evladıma öz anne-babasıyla bi yuva daha bulunmaz... insanlar bunu da düşünerek hareket etmeli biraz. ben anneyim- babayım diye insanların aile huzurunu bozmamaya özen göstermeli...

Boşasa haksız mı
aileme sokmak istemiyorum ne demek
o kim aileden değil mi
sonradan aileye gelen sizsiniz

Senin ailen benim ailem cümlesi oldukça aile oamazsınız.Ve işte dırdırederek adamlarda evdehuzur bırakmıyorsunuz sonra da kocam beni aldatıyo diye yazarsınız.
siz evlendikten 2 hafta sonra kayınvalidenizden kısır damgası yedinizmi? milletin çocuğu ilk geceden oluyor seninki olmuyor diye çok söylendi bana önceki açtığım konuyu okuyup öyle yorum yaparsanız sevinirim benim çektiğimi siz çekerseniz o zaman anlarsınız.
ayrıca eşim beni aslaaaa aldatmaz çünkü kavga etsekte biz deli gibi bağlıyız birbirimize.
görümcemin hastalığına gelince fiziksel bir hastalık değil ŞİZOFREN şimdi ben ne desem yanlış anlayan bir insan üzülmüyormuyum tabi ki üzülüyorum ama elimden ne gelir arasam geçmiş olsun diye sen bana ne diyorsun diye bağırıyor

Back