Merhaba arkadaşlar...
Öncelikle şöyle başlamalıyım. 16 yaşıma kadar saçlarım belimin altında, kesimi katsız ve gürdü. Sonra o ilk gençlik telaşlarıyla düzleştiriciler, katlı kesimler girince işin içine saçlarım bozulmaya başladı. Üstüne üniversiteye hazırlık telaşı, birde 40 kiloya düşmüştüm anlayacağınız özellikle şakaklarım açıldı , çok döküldü. bu forumu zaten takip ediyordum ben başladım sarımsak-zeytinyağı uygulamasına. Şampuanıma da badem yağı döktüm mü oh, 3 günde 1 uyguladım ve sonuç mükemmeldi. hem çok güzel dalgalarım oldu hem uzadı hem gürleşti. Birde benim saçlarım hemen hemen omuz hizama kadar düz sonra başlıyor dalgalarım ve maşa yapmış gibi, tabi bunun için nemliyken topuz yapıyordum, belirgin olması için.
Her neyse üniversiteye geçtik, hazırlık bitti, 1. sınıfa geçince ben 1 gün o belimdeki saçları hooop küt kestirdim. 1 buçuk sene kadar küt kullandım ve bu yazın başında artık uzatmaya başladım. Ama haziran ayında hiç dökülmeyen saçlarıma bir şey oldu ve birden yarıya indi. inanılmazdı... çok üzüldüm. Yeniden uğraşmak istemedim. Bir kaç arkadaşın önerdiği şeyleri uygulamaya başladım. ( birde bunun gibi başka şikayetlerim oldu. Kadın doğuma gittim ve yumurtalıklarımda kist çıktı. 1 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum. Belki sizlerin dökülmesi de bu nedenledir, eksik bırakmayın derim.) O uyguladığım şeyleri önceki kadar düzenli yapmadım. şu gliss fısfısı gibi 2 tane şişe hazırladım. birine kullanacağım zaman taze taze " ısırgan çayı" hazırladım, birine de aycangülün tarifiyle gliserin. (1e 4 ölçü) arada bir saçlarıma sarımsak rendesi koyup bone de taktım. duştan sonra ısırgan çayını saç diplerime, gliserini uçlarına sıktım. sonra yine topuz:) baya toparladım şimdi üstelik inanılmaz uzadı. yazın omuzlarımda olan saçlarım neredeyse 1 karış uzadı ki öyle çabuk uzamaz saçlarım.
Lafı da amma uzattım:) benim gibi zamanı olmayan arkadaşlara en azından bunları tavsiye ederim, birde karanfil çayı da yapmıştım. artık hangisi işe yaradı bilemiyorm.
Not: Ayrıca okulda kimyayla içiçe olduğum için biraz ön yargılıyım kimyasal şeylere, örneğin bırakın saç kremini sulu badem yağı ve ya gliserin sıkın saçlarınızın uçlarına o kururken emer öyle de güzel olur ki... Ya da avucunuzu hafif değdirip uçlarına sürün...
Kolay gelsin arkadaşlar....