Valla ben, söz kesildikten yaklaşık 2 dk sonra babacım annecim diye hitap etmeye başladım.Bana da asıl ondan öncesi tuhaf geliyordu.Amca mı teyze mi dicem diye hep bocalıyordum.Her ikisini de çok seviyorum ve canı gönülden anne bile değil annecim babacım diyorum, nişanlım mest oluyor tabi ki, o da aynı şekilde bize geldiğinde anneme annecimmm nasılsınnnn deyip kollarını açıp sarılıyor.Ben şimdi böyle davranan bir insanın annesine babasına nasıl anne-baba demem.
hem ayrıca, şu forumlarda o kadar milattan önceden kalma adetlerin uygulandığını görüyoruz ki, nişanda dizi dizi bohçalar, halen daha yok kız tarafı ne yapar oğlan tarafı ne yapar soruları, her türlü durumu adet neydi ya sorgulayan pek çok insan ve bunlara adetlerimiz çerçevesinde cevaplar verenler şimdi kalkmış, yok ne biçim şey anne-baba yerine bey-hanım desek, teyze-amca desek gibi şeyler söylüyor ya komik gerçekten.Herşey adet, nişanda, düğünde altınları isterken, şu bizde adet bu adet, yapacaklar derken bir zahmet sevdiğiniz eşiniz olacak hayatınızı paylaşacağınız insanın ailesine de saygı gösterip gerekli şekilde hitap ediverin.
İllaki içten olması, anne-baba derken gözlerinizin ışıldaması gerekmiyor, iyidir ya da kötüdür, asık suratlıdır yada güleryüzlüdür fark etmez, sevdiğiniz insanın anne-babası olması yeterlidir anne-baba demek için.