• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim bir tane babam var :(

bal_hatun

Meleğimi Sen Koru Rabbim <3
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2012
1.733
429
173
Daha şimdiden bastı beni stres... İnsan öz babasından başka birine nasıl baba der... Hele ki içi hiç ısınmamışsa ! Hele ki benim gibi babasına aşıksa... Kızlar ne zormuş bu iş.. Daha 1 ay var ama ben şimdiden sancılanıyorum... Sevgilimi çok seviyorum ama bu sevgi onun babasına "baba" dememi gerektirmez ki ! Diyemem ben... Zaten Allah affetsin hiç hoşlanmadım babasından:26: Siz nasıl dedini ne hissettiniz...bana yardım edin ne olur... nasıl aşarım bu durumu :25:

bilmem ki bence de zor, zamanla gelişecek bir duygu bence bu.
mesela ben sevgilimin dedesine dede derim, çünkü beni sever bilirim, aramasam sormasam tavır yapar alınır, bizi sevmiyor musun der.
ona dede denmez de nedenir bilemem ben de dede derim.
karşılıklı bir duygu gelişmesi lazım.
şimdilik hitapta bulunmayın bence.
açıkçası ben de ismi ve arkasına baba-anne demeyi düşünüyorum.
misal, ayşe anne gibi.
ama o elektriği alırsam anne de derim sanırım öyle yargı geliştirmemek lazım bence.

Daha şimdiden bastı beni stres... İnsan öz babasından başka birine nasıl baba der... Hele ki içi hiç ısınmamışsa ! Hele ki benim gibi babasına aşıksa... Kızlar ne zormuş bu iş.. Daha 1 ay var ama ben şimdiden sancılanıyorum... Sevgilimi çok seviyorum ama bu sevgi onun babasına "baba" dememi gerektirmez ki ! Diyemem ben... Zaten Allah affetsin hiç hoşlanmadım babasından:26: Siz nasıl dedini ne hissettiniz...bana yardım edin ne olur... nasıl aşarım bu durumu :25:

bende anlamam bunu bir başka adama baba diyorsun başka bir kadına anne diyorsun..görümcen senden büyükse abla kaynın büyükse abi..sanki kardeşimizle evleniyoruz..adlarıyla hitap edilse..mesela ahmet bey,meryem hanım..gibi..gelinler onlara anne baba der bunu beklerlerde ama onlar geline elkızı der..

bende anlamam bunu bir başka adama baba diyorsun başka bir kadına anne diyorsun..görümcen senden büyükse abla kaynın büyükse abi..sanki kardeşimizle evleniyoruz..adlarıyla hitap edilse..mesela ahmet bey,meryem hanım..gibi..gelinler onlara anne baba der bunu beklerlerde ama onlar geline elkızı der..

benim çocuklarım evlendiğinde eşlerinden anne hitabını duymak istemem bunu söylerimde onlara..arkadaş gibi..gülbahar hanım..resmi olursan gekin kaynana kavgası anlaşmazlığıda olmaz belki..

Valla çok haklısın ama dilimle ben de söylüyorum işte 'baba' diye.
Emin ol kendi babana 'baba' demekle eşinin babasına 'baba' demek arasında çok fark var. Kendi babana söylediğinin içi dopdolu :16::16:

Annesini çok seviyorum hani ona gül anne yada hacı anne derim ama babasına ismi ile bile baba demek gelmiyor içimden... Hem çok sert hemde hiç benim babam gibi değil :26: sevgilime de dedim biraz bozuldu "zaten kaç kez göreceksin ki yılda " dedi:26:

Annesini çok seviyorum hani ona gül anne yada hacı anne derim ama babasına ismi ile bile baba demek gelmiyor içimden... Hem çok sert hemde hiç benim babam gibi değil :26: sevgilime de dedim biraz bozuldu "zaten kaç kez göreceksin ki yılda " dedi:26:

balım yapma lütfen bir atasözü var Eşşeğin hatrı yoksa sahibinin var diye sende zamanla alışırsın nişanlın senin ailene nasıl hitap ediyorsa sende oyle yap çünkü en büyük sorun aile iletişimi yüzünden çıkar

bence çok kafaya takmayın laf olsun diye söyleyin gitsin çok zor birşey değil bence sevdiceğinizle sorun yaşamanıza değmez bence:27:

Kendi babana dediğin hislerle baba demeyi beklememek lazım zaten, hiçbir zaman aynı olamazlar. Ama sevdiğimiz adamın hatrı için yeri gelip ailemizi karşımıza alıyorsak, eğer onu mutlu edecekse anne-babasına böyle hitap edilebilir. Sevmek şart değil. İş icabı sevmediğimiz kaç kişiye bey-hanım diye hitap ediyoruz, bu da böyle bir şey... Ben şahsen çok samimi bulmuyorum ama nişanlandığımda gereken şekilde hitap ederim, diretmem.

Bir de eğer kendi baban rahmetli olmuşsa, ve babalığı çocuğunu dünyaya getirmekten ibaret olan,
evladı için yaptığının harcadığı üç kuruşun lafını yapan sonra da saygı bekleyen adama
baba demek nasıl zor geliyor bir bilsen..

Laf olsun diye huzur olsun, eşinin gönlü olsun diye diyorsun işte.. Kendi sesini kendin zar zor duyarak..:ssz:

bencede çok saçma bu ne benımkılere desınler nede ben dıyeyım 20 yaşından sonra 2.ana baba çıkarıyorlar başımıza

saçma bı gelenek bikaçkere gördüğün insana anne baba demek zorunda kalıyor tanışmadan sonra iş ciddiyse x teyze x amca dıyemezsınki amca teyze kalıro ama böyle gelmiş böylegıder sızde uyun bu duruma onalra hıtap ederken az kullanırsın o kelimeleri

balım yapma lütfen bir atasözü var Eşşeğin hatrı yoksa sahibinin var diye sende zamanla alışırsın nişanlın senin ailene nasıl hitap ediyorsa sende oyle yap çünkü en büyük sorun aile iletişimi yüzünden çıkar

Kendi babana dediğin hislerle baba demeyi beklememek lazım zaten, hiçbir zaman aynı olamazlar. Ama sevdiğimiz adamın hatrı için yeri gelip ailemizi karşımıza alıyorsak, eğer onu mutlu edecekse anne-babasına böyle hitap edilebilir. Sevmek şart değil. İş icabı sevmediğimiz kaç kişiye bey-hanım diye hitap ediyoruz, bu da böyle bir şey... Ben şahsen çok samimi bulmuyorum ama nişanlandığımda gereken şekilde hitap ederim, diretmem.

Dediğiniz gibi yapacağım kızlar,zaten onlar köyde yılda bi kere ancak görüşeceğiz , e telefonda da bi kaç kelime der geçiveririrm

Bana hiç de saçma gelmiyor.Evleneceğim adamı büyütmüş bu yaşa getirmiş anne baba benim de annem babamdır bu saatten sonra.Ki nişanlım benden önce o kadar içtenlikle söylüyor ki hem anneme hem babama ben çok mutlu oluyorum.Nişanlımın babasını da ayrıca çok seviyorum çok şirin sempatik geliyor.Böyle her işe koşması falan bir de yaşca babamdan da büyük sanırım onun da etkisi var :) Onları da artık ailem olarak görüyorum.

Sözlüyüm ben de ilk başta bana da zor geldi böyle utanıyorum flan ama geçen gün dedim artık baba diye. Kayınvalideme ondan önce anne demiştim annem dedi hatta de artık diye kayınvalidem sen ne zaman istersen o zaman ne istiyorsan onu demişti. Alıştım sanki demeye. :8:

baLıım biliyosundur bende asla diyemem diyodum..kendi babama bile baba diyemiyodum fazla fazla..
ama illa alışıyosun,başta sen bile duymuyosun ne dediğini ama ağzından çıkıveriyor işte..
Ama gönülleri olmuş,sevdiceğin yanında konuşmuşlar..SağoLsunlar..
onlar sana kızım fln diyosa sende en azından dene derim canım..inşallah kp iyi biridir,tanıdığın gibi değildir inşallah:54:

Ah canim benim cok tatlisin ya kiyamam sana cok da haklisin..
Ama yine de sen baba de canim ya zor olacaktir ama sevgiline olan askindan bence diyeceksin o sozu :16:
Benim tanidigim insanlar şöyle hitap eder mesela, diyelim kp nin adi Mehmet, Mehmet baba der ondan bahsederken Mehmet babam diye bahseder; kendi anne babasina ise sadece anne baba der yani bu da iyi bir yontem gibi gorunuyor? :44:
Ben de isim + anne / isim + baba seklinde hitap etmeyi dusunuyorum

- ah şehnaz, bu yaştan sonra bir de kızım demek çıktı başımıza

- deme öle nusret, gelin nasıl sana baba diyecek sende içten demesende dıştan kızım deyiver ayıp olur kıza ...

böyle diyalog oluyor mudur acaba k.v. k.p. arasında :1:

olsa da rahatlasak

Valla ben, söz kesildikten yaklaşık 2 dk sonra babacım annecim diye hitap etmeye başladım.Bana da asıl ondan öncesi tuhaf geliyordu.Amca mı teyze mi dicem diye hep bocalıyordum.Her ikisini de çok seviyorum ve canı gönülden anne bile değil annecim babacım diyorum, nişanlım mest oluyor tabi ki, o da aynı şekilde bize geldiğinde anneme annecimmm nasılsınnnn deyip kollarını açıp sarılıyor.Ben şimdi böyle davranan bir insanın annesine babasına nasıl anne-baba demem.

hem ayrıca, şu forumlarda o kadar milattan önceden kalma adetlerin uygulandığını görüyoruz ki, nişanda dizi dizi bohçalar, halen daha yok kız tarafı ne yapar oğlan tarafı ne yapar soruları, her türlü durumu adet neydi ya sorgulayan pek çok insan ve bunlara adetlerimiz çerçevesinde cevaplar verenler şimdi kalkmış, yok ne biçim şey anne-baba yerine bey-hanım desek, teyze-amca desek gibi şeyler söylüyor ya komik gerçekten.Herşey adet, nişanda, düğünde altınları isterken, şu bizde adet bu adet, yapacaklar derken bir zahmet sevdiğiniz eşiniz olacak hayatınızı paylaşacağınız insanın ailesine de saygı gösterip gerekli şekilde hitap ediverin.

İllaki içten olması, anne-baba derken gözlerinizin ışıldaması gerekmiyor, iyidir ya da kötüdür, asık suratlıdır yada güleryüzlüdür fark etmez, sevdiğiniz insanın anne-babası olması yeterlidir anne-baba demek için.

Sanırım karşıdan aldığın elektrikle alakalı bir durum bu, ben ilk sözde anne- baba dedim ama kendi anne-babamın suratına bakamadım sanki ayıp bir şey yapıyormuşum gibi, annesine neyse de babasına baba demek çok garip geldi. Ama sonradan onun babası da bana kızım gelmiş, özlem kızım gelmiş falan diye yakın konuşunca bir anda babam bile demeye başlamışım farkında olmadan, sende zamanla alışıcaksındır canım, yani içten söyleyemesen de ağız alışkanlığı gibi olacaktır bu kadar büyümeyecektir kafanda, inş. kendi babanın sıcaklığını görürsün kayınpederinden..=)

Ben daha bi kere anne-baba demedim.. Sözlüm bu duruma çok bozuluyor. :( O Annemle babama, annem - babam diye hitap ediyor, onun annesi babası da bana kızım diye.. Ama işte o iki kelime ağzımdan bi türlü çıkmıyor.. Yarın söyledim söyledim.. Söylemeliyim :(

Back