Geçen gün bir yerde okumuştum sokaktan çocukları toplayıp muayene etsek yarısının kalbinde delik vardır diyodu doktor.Zamanla kapanırmış çok normalmiş.İnşallah sizinki de en kısa zamanda kapanır.Genetiğe ben gitmiştim 2 sene önce gebeliğimde problem olduğu için.Sadece kan alınıyo yani bence gitmemeniz için bir neden yok.Genetik problemin tedavisi olacağını ben de sanmıyorum ama en azından ne olduğunu veya bi sorun olmadığını bilmek istemezmisiniz?Belki çok önemsiz bişey için endişe edeceksiniz.Bence her türlü kontolü yaptırın içiniz rahatlasın.
merhaba canım...
benim kuzenimin de doğuştan kalbi delikti. 7 yaşına gelince ameliyat olacak filan demiş doktorlar. sonra durumuna göre tekrar ameliyat edilebilir demişler.
kuzenim şu an 32 yaşında.. ameliyata gerek kalmadı :) 3 tane de çocuğu var Allah bağışlasın...
teyzem yıllarca gözyaşı döktü.. inan ki küçüklüğümde ne zaman görsem ağlardı.. şimdi de boşuna harap etmişim kendimi diyor:)
Ders notlarıma bakarken karşıma çıktı canım az önce.Normalde anne karnında tüm bebeklerin kalbi delik.Doğumla birlikte birkaç ay ve yıl arasında üçte ikisinde delik kapanıyor.Belki biraz içini rahatlatır dedim.Üçte bir çok yüksek bir oran ki çoğu insan kalbinin delik olduğunun farkında değil sanırım.
Bir de hastalık genetik diye tedavisi yok diye bir şey yok ! Hastalıkların çoğu zaten genetik kökenli.Tedavisi olmaz nasılsa diye erteleme diye diyorum..
gecmıs olsun cnm ınsaaalh bebegın yakında ıyılesır cnm bızdede bazı sorunlar cıkmıstı zamanla duzeldı morelını bozma
benim kızımında kalbi delik vsd var sizinki asd herhalde bizimki anjiyo ile kapatılamıyor ve riskli bölgede