Çocuk Hastalıkları Benim bebeğimin kalbi delik.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
neden bizimki anjiyo ile kapanamaz diye yazdınız merak ettim. acaba premembranöz bölgede olduğu içinmi? birde ilaç kullanıyormusunıuz cevaplarsanız sevinirim.

Benim oğlm da kalp hastası olarak doğmuştu.Bizimkisi ASD sekundumdu ve 22 mm genişliğinde kocaman bir delikti.Neyse ki yerinin güzel olmasıyla acil ameliyat gerekmedi.6 yaşında by-pass ile kapatıldı.
Doktorumuz (Prof.Dr Levent Saltık) 3000 çeşit kalp deliği olduğundan bahsetmişti.O sebeple diyorum ki birbirinizle kıyaslamayın.Kimi çocuk minicik delikle çenesi ve dudakları morarır , halsiz düşerken kimisi oğlum gibi kocaman ve ancak by-pass la kapatılası bir delikle hop oturur hop kalkar tık demez.Kimi delik çok geniştir ve anjiyo benzeri yöntemle kapatılamaz , kimisi geniş değildir kapatılır , kimi ise kendiliğinden kapanır gider.Zaten her bebek kalbi delik doğar (delik olmazsa anne karnında yaşaması ve sağ doğması mümkün değilmiş) ve 2 aya kadar kapanır.Kimisi de 2 ayı aşar ve yıllarca kapanması takip edilir.
Doktor değilim ama 11 yıllık bir tecrübem var ve bildiklerimi paylaşmak istedim.Zaten ameliyatta çok korkulacak bir ameliyat değil.Evet by-pass duyulunca tüyler ürperiyor ama doktorlar için çok sık yapılan basit bir ameliyat.Eğer imkanınız varsa ve ameliyat olacaksanız Amerikan Hastanesi ekiplerini tavsiye ederim.6 yıl ameliyat olacak korkusuyla yaşadıktan sonra , 3 saatlik bir operasyondan sonra sadece 5 gün hastanede yatırıldık.Oğlum ameliyattan çıkar çıkmaz (iyice kendine gelince) yürütüldü ve inanırmısınız birdaha oturmadı bile.Koca bir by-passın ardından birkaç saat sonra yoğun bakım koridorlarında kumandalı araba peşinde dolandı :) Ameliyat olacak olanlar varsa diye anlatıyorum , korkmayın.Öyle büyükler gibi , yaşlılar gibi geçirmiyor çocuklar ameliyat sonrasını.Boşuna yıpratmayın kendinizi.Allahın izniyle çok kolay ve acısız (oğlum bir kere bile acıyor kelimesini kullanıp yüzünü dahi buruşturmadı) atlatılıp unutulup gidiyor ...

Çok zor süreçler bunlar. Hepimizin allah yardımcısı olsun. Kıyaslama amaçlı değilde daha çok bilgilenme amaçlı konuşuyoruz. Çünkü doktorlar pek fazla bilgi vermiyorlar ve önemsemiyorlar. ama aylar yıllar uzadıkça ve çocuğumuzun en önemli organlarından biri olunca takdir edersiniz ki endişeleniyoruz. Daha küçücük yavrularımıza hastalığı konduramıyoruz.Ama çok şükürler olsunki güzel Allah ım dermenlı dert vermiş.

Elbette önemli.Ben sadece kendinize çok kahretmeyin diye anlattım.Ameliyat izi bile kalmadı bizde.Sadece kalp için değil ve sadece bir çocuğum için de değil , tam 11 yıldır araştırma hastanelerinde , fakültelerdeyim.Daha nelerini gördüm de ona sebep diyorum , üzmeyin kendinizi.Dediğin gibi Allah dermansız dert vermesin.

ben çok farklı doktorlara gittim önce subaortik olduğu için kapanmaz dediler aort kapağına yakın olunca kapanmaz dediler ama son gittiğim prof perimembranöz bölgede dedi kapanabilir dedi ama şaştım gerçekten sizin yerleşimi ve çapı nedir

Bizim VSD premembranöz outlet ve 6mm inşallah kapanır daha 3 aylık bebişim. Kontroller devam ediyor.Henüz doktorumuz kapanır yada kapanmaz diye birşey söylemiyor bunları söylemek için çok erken olduğundan bahsediyo.Ama biz ilaç kullanıyoruz. Kapril ve Lasix. Çünkü akciğer basıncı yükselmiş. Sizler ilaç kullanıyormusunuz.

Bizim VSD premembranöz outlet ve 6mm inşallah kapanır daha 3 aylık bebişim. Kontroller devam ediyor.Henüz doktorumuz kapanır yada kapanmaz diye birşey söylemiyor bunları söylemek için çok erken olduğundan bahsediyo.Ama biz ilaç kullanıyoruz. Kapril ve Lasix. Çünkü akciğer basıncı yükselmiş. Sizler ilaç kullanıyormusunuz.

bizimde vsd miz perimembranöz outlet bölgede doğdu 2. gün öğrendik şimdi 9 aylık ilk ölçüldüğünde 5-6 mm ölçülüyordu sonra bu değer 2.4 mm ye indi tabiki burada akciğer tansiyonu önemli ve kalp yetmezliği bulguları varmı bunlar önemli kilo almada gerilik gibi bizde digoksin kullanıyoruz tabiki bizimde ameliyat ihtimalimiz heran var basınçlar yükselirse pek bekletmek istemiyorlar bizim daha yükselmedi ekimde kontrol var bakalım sizin doktorunuz kim bizim facebookta bir grubumuz var tüm kalp anomalisi olan bebeklerin anneleri babaları var oradan istediğiniz tüm bilgilere ulaşırsınız
doğumsal kalp anomali ve rahatsızlıkları sohbet platformu

Son düzenleme:
bir sürü şeyler yazmışsınız ama anlam veremiyorum hiç birine. yanlış anlaşılmasın tıbbi açıdan yazılanları anlamıyorum. 24 günlük bebeğim var. ekosu çekildi bu gün. raposu şuan elimde. delik var dendi ama çapı falan yazmıyor raporda. dr.umuz kapanır endişe etmeyin dedi ama birde bana sorun. tam tanı olarak asd küçük yazıyor sadece. yorum olarakta 'kalp boşlukları normal genişlik ve dengeli büyüklüktedir. IAS de küçük asd vardır. IVS intaktır. duktus ve koarktasyon yoktur' yazıyor.

bizimde vsd miz perimembranöz outlet bölgede doğdu 2. gün öğrendik şimdi 9 aylık ilk ölçüldüğünde 5-6 mm ölçülüyordu sonra bu değer 2.4 mm ye indi tabiki burada akciğer tansiyonu önemli ve kalp yetmezliği bulguları varmı bunlar önemli kilo almada gerilik gibi bizde digoksin kullanıyoruz tabiki bizimde ameliyat ihtimalimiz heran var basınçlar yükselirse pek bekletmek istemiyorlar bizim daha yükselmedi ekimde kontrol var bakalım sizin doktorunuz kim bizim facebookta bir grubumuz var tüm kalp anomalisi olan bebeklerin anneleri babaları var oradan istediğiniz tüm bilgilere ulaşırsınız
doğumsal kalp anomali ve rahatsızlıkları sohbet platformu

Facebookta taradım bu grubu bulamadım tam olarak grubun adını yazarsanız çok sevinirim.

Facebookta taradım bu grubu bulamadım tam olarak grubun adını yazarsanız çok sevinirim.

linkini atamıyorum buraya yazmıyor tekrar grubun adını yazayım isterseniz

DOĞUMSAL KALP ANOMALİ VE RAHATSIZLIKLARI SOHBET PLATFORMU EĞER BULAMAZSANIZ ÖZELDEN SİZE İSMİMİ YAZARIM ORADAN EKLERİM SİZİ

Son düzenleme:
bir sürü şeyler yazmışsınız ama anlam veremiyorum hiç birine. Yanlış anlaşılmasın tıbbi açıdan yazılanları anlamıyorum. 24 günlük bebeğim var. Ekosu çekildi bu gün. Raposu şuan elimde. Delik var dendi ama çapı falan yazmıyor raporda. Dr.umuz kapanır endişe etmeyin dedi ama birde bana sorun. Tam tanı olarak asd küçük yazıyor sadece. Yorum olarakta 'kalp boşlukları normal genişlik ve dengeli büyüklüktedir. ıas de küçük asd vardır. ıvs intaktır. Duktus ve koarktasyon yoktur' yazıyor.

size gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim hiç korkmayın asd delikleri tehlikeli delikler değildir anjiyo ile çok rahat kapatılan deliklerdir yani ameliyata gerek kalmadan ki sizinki yüzde 90 kapanacaktır emin olun ve bebeğinizi normal bir bebek gibi büyütün

size gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim hiç korkmayın asd delikleri tehlikeli delikler değildir anjiyo ile çok rahat kapatılan deliklerdir yani ameliyata gerek kalmadan ki sizinki yüzde 90 kapanacaktır emin olun ve bebeğinizi normal bir bebek gibi büyütün

çok teşekkür ederim içime su serptiniz. Rabb'im tüm bebeklerimize acil şifalar, sağlık sıhhat versin inşallah...

linkini atamıyorum buraya yazmıyor tekrar grubun adını yazayım isterseniz

DOĞUMSAL KALP ANOMALİ VE RAHATSIZLIKLARI SOHBET PLATFORMU EĞER BULAMAZSANIZ ÖZELDEN SİZE İSMİMİ YAZARIM ORADAN EKLERİM SİZİ

Buldum ve gruba katıldım teşekkür ediyorum. Size birşey sormak istiyorum Bebeğiniz 2 günlükkken farketmişiniz 0 zaman 5-6 mm olduğunu şimdi bebeğin 9 aylık ve deliğinde küçüldüğünü yazmışınız. Bu 9 aylık süreçte kaç kere doktor kontrolünden geçtiniz? Bebeğin kilo alımı normalmi ve de mental gelişimi? Doktor ilacın dozunu kilosuna göre artırıyormu yoksa arada bir azaltıp basıncın düşüp düşmediğine bakıyormu? Bide delik küçülmesine rağmen halen digoksin kullanmaya neden devam ediyosunuz yani delik bukadar küçük olsa bile hipertansiyon devam edebiliyormu? Çok soru sordum ama cevaplarsanız çok sevinirim.:nazar:

Buldum ve gruba katıldım teşekkür ediyorum. Size birşey sormak istiyorum Bebeğiniz 2 günlükkken farketmişiniz 0 zaman 5-6 mm olduğunu şimdi bebeğin 9 aylık ve deliğinde küçüldüğünü yazmışınız. Bu 9 aylık süreçte kaç kere doktor kontrolünden geçtiniz? Bebeğin kilo alımı normalmi ve de mental gelişimi? Doktor ilacın dozunu kilosuna göre artırıyormu yoksa arada bir azaltıp basıncın düşüp düşmediğine bakıyormu? Bide delik küçülmesine rağmen halen digoksin kullanmaya neden devam ediyosunuz yani delik bukadar küçük olsa bile hipertansiyon devam edebiliyormu? Çok soru sordum ama cevaplarsanız çok sevinirim.:nazar:

oradan yazışalım istersen özelden facebook ismini yazarmsıın

Hayır benim kzıımınki ASD delik biraz büyük ama önemli yerde değil dedi doktorumuz.
Takip ediliyor.

Merhaba konu üzerinde çok zaman geçmiş ama acaba son durumuniz nedir benimde bebeğim 6 mm vsd ve bize ameliyat sart dediler daha tarihi belli degil sizin süreç nasıl geçti kac aylık ameliyat oldumu ilac kullandinzmi.tavsiue ettiğiniz bir dr varmi.

X