Benim bebeğim ne olacak

İki yılın sonunda da yine bu sorunlar olmayacak mı siz oku yılın sonunda ne yaptınız ben bir sene sonra yine nu sıkıntı ile oturup kalacağım

Maddi sıkıntım yokta ben bunaldım çok fazla işimi özledim işim çok yakın evime evet biliyorum o zamanda o sorunlar ortaya çıkacak ama şimdi evdeyim diye kayınvalşdegil hem çocuğuma bakmıyorlar hem zırt pırt durmadan geliyorlar rahat vermiyorlar çocuğu özledik diyorlar bilmem ne diyorlar yoruluyorum ben durmadan onlarla görüşmek zorunda mıyım

İki yılın sonunda da yine bu sorunlar olmayacak mı siz oku yılın sonunda ne yaptınız ben bir sene sonra yine nu sıkıntı ile oturup kalacağım
14 aylık ile 26 aylık bebek arasında ne kadar fark var biliyor musunuz? 14 ay bildiğiniz bebek, 26 ay artık bir şeylerin bilincinde oluyor. Benimki şu an 27 aylık. Bez takmıyor, yemeğini kendi yiyip kendini doyurabilir, az çok kendi kendine oyun oynamaya ve oyun kurmaya başladı, e bıcır bıcır konuşup kendi sorunlarını derdini tasasini anlatabiliyor. Yani 14 aylık bebek bunların hangisini yapabilir. Arada çok büyük bir fark var.

Canım o zaman durduğun kabahat. Ekonomik olarak zorlanıyor olsaydınız mecburen kreşe, bakıcıya bırakıp çalışacaktın. Şu an psikolojik olarak buna ihtiyacın varsa bul bir bakıcı çalış. Gerekiyorsa tüm maaşı bakıcıya ver ama kendin için de bir şeyler yaptığını hisset. Çalışmak, işe yaradığını hissetmek insanın ruhunu besler. belli ki senin de buna ihtiyacın var.
Eşin için de bir şey diyemeyeceğim. Erkekler böyle, neyi yapmak istemezlerse önce beceremiyor gibi davranıyor sonra sonsuza kadar o sorumluluktan kaçıyorlar. Bence yavaş yavaş sorumluluk vermen gerekiyor, çocuğun sana olduğu kadar baba ilgisine de ihtiyacı olacaktır hele ki ilerleyen yaşlarda.
Şimdiden böyleyse yarın ne veli toplantısına gider, ne ödevine bakar... İstese de istemese de çocuğuyla ilgilenmeye başlasın. Baba olmak iki dakika oyun oynamak, oyalamak değil sonuçta...

Bence siz buna bir çözüm bulun. Bunun çözümü ise başlamak değil.

Kayınvalidenizle gorusmekten bunalmanin faturasını çocuğunuza kesmeyin derim yine de. Ona ayrı bir çözüm bulun eşinizle konuşup. Havalar da ısınıyor alın çocuğunuzu çıkın dışarıya gezmelere size de iyi gelir kayınvalidenize de evde değilim isim var deyin

Kayınvalideniz bakmak istemiyor ama hayırda diyemiyor olabilir mi?

Ya izninizi bir yıl daha uzatacaksınız ya da profesyonel bi bakıcı tutup eve kamera koyacaksınız, başka bi çözüm bulamadım. Izninizi uzatmanız bebeğiniz için daha iyi olur bence, çok küçük daha.

Ayrıca eşiniz de bi baba olarak çocuk bakımına biraz karışsa fena olmaz gibi.

Canım bebekten bahsetmiyorum yine bebeğime kim bakacak nasıl olacak nasıl bitecek kaygısı yine başlayacak şu an sadece ertelemiş oluyorum

Canım bebekten bahsetmiyorum yine bebeğime kim bakacak nasıl olacak nasıl bitecek kaygısı yine başlayacak şu an sadece ertelemiş oluyorum
Tamam aslında aynı şeyden bahsediyoruz. 14 aylık bebek ile 26 aylık bebek aynı değil. 1 yıl sonra mesela direk kreşe verebilirsin. Şu an kreş çok zor bir ihtimal. 1 yıl sonra her şey çok daha kolay olacaktır hem siz hem bebek açısından.

İzni uzat bence...

Ayrıca ara sıra siz gidip kayinvalidenize bırakın çocuğu kendinize vakit ayırın gezin tozun. Bazen insan kendini sudan çıkmış balık gibi hissedebiliyor olduğu durumdan bunaliyor ama durumunuzu güzelleştirmek de sizin elinizde küçücük çocuğunuz var onunla güzel vakit geçirmeye bakın. Kendinizi sıkışmış hissetmeyin cocugunuzla beraber sosyallesip ozgurlesin

Yani ama siz de ne emmeye ne gömmeye.

Izin alın çalışmayın diyoruz, olmaz bunaldım diyorsunuz.

Babası baksın diyoruz, bakamaz şu ana kadar hiç bakmadı diyorsunuz.

Babaanne baksın diyoruz, nazlanıyor bakmak istemiyor nazlayamam diyorsunuz.

Kreşe verin diyoruz , olmaz daha küçük diyorsunuz.

Sizce denecek bi şey kaldı mı?

Bu seceneklerden birini seçeceksiniz. En makul olan izninizi uzatmak. Ikinci seçenek babaanneyi nazlamak. Başka yol yok.

Benim de 16 aylık bebeğim var. Bunalmanız doğal ama orta yola gelmeye bakmıyorsunuz da hep istekleriniz olsun istiyorsunuz. Ama öyle olmuyor işte.

Hem karnım doysun hem pastam dursun yok.

Canım güzel yorumun için teşekkür ederim. Evet hata bende ben eşime hiçbir şey yaptırmadım yap demedim öncelikle sonra da yap desem de o yapmadı. Eşim gündüz hergün çalışıyor ve çok yorgun geliyor diye üstüne gitmek istemedim yarın birgğn işe başlayınca nasıl olsa mecbur yapar dedim ama şimdi annen çocuğa bakmıyor deyince o zaman sen çalışma deyip işin içinden sıyrılıyor. Şehirde yalnızım hiçbir akrabam annem yok. Kayınvalide ile normalde iyi anlaşıyoruz ama nazlanması beni ondan çok soğutuyor zor gelerek bakacak baksa da çocuğuma istekleri hiç bitmeyecek kendi evine götürecek geri akşam getirmeyecek eşim işten gelince alıp gelecek o da akşam 19 da evde oluyor yanı çok sancılı bir süreç gerçekten çok yorgun hissediyorum kendimi bu yüzden nöbet tutmayı düşündüm ama eşim gece bakamam diyor

İzni uzatmak istemiyorsunuz, kayınvalideyle muhatap olmak istemiyorsunuz, kreş için bence erken o zaman tek yol güvenilir nir bakıcı bulmaya çalışmak. Sağa sola haber gönderin referanslı bilinen birini bulmaya bakın bulunca bir iki hafta birlikte bakıp sonra işe başlayın

Canım yine de ben çalışmak istiyorum 24 aylıkken bu sefer çalışmak zorunda kalcağım çünkü iznim bitecek o zaman ne olacak ben bir senemi böyle kira kara düşünerek geçirdiğim bir sene daha mı geçireceğim

Onların yetiştirdiği çocuk eşim bakmak istemiyor demekki içinden çocuğun bakımı ile bir şey yapmak gelmiyor demekki daha da hala benden ikinci çocuğu istiyor kesinlikle ben düşünmüyorum tek başına bakmak o kadar zor ki

Canım yabancıya çocuğumu nasıl emanet edeyim

Haklısın canım haklısın hata bende haklısın ama ne yapayım ben istifa mı edeyim o kadar çok sevdiğim severek yaptığım biricik mesleğim ve bir yandan da biricik canım kızım. O kadar çaresizimki

Senin komple evlilikte sorun var konu sahibi.

Çalışsan da stresinin biteceğini sanmam.
Kendi çocuğunun hiç birşeyiyle ilgilenmeyen bir şambabası kocan var, çocuğu özledik bahanesiyle zırt pırt evine kurulup kendine hizmet ettiren bir koca ailesi var.
Sen sınır çizmeyi bilmiyorsan, çalışsan da yine gelmeye devam edeceklerine emin olabilirsin. Bu defa hem zaten yorgunum hem de ağırlamaktan bıktım diyeceksin.
Bence çocuğun bakımıyla birlikte her şeyi ve herkesi hizaya getirip düzene sokman lazım.

Bir tanıdığımızın kaynanası böyle torun oldu diye zırt pırt kızın evine geliyordu. Bir gün yine habersiz gelmiş, kız kapıyı yarım aralamış ve çocuk uyudu geceden beri uyuyamadık anca daldı ben de şimdi uyucam sen git sonra gelirsin demişti. Kaynana arkasından dedikodu kazanını güzelce kaynattı tabi. Ama kız önce kendine sonra eşine güveniyordu, ev hanımı olmasına rağmen. Senin elinde memuriyetin varmış göster dişini biraz.

Koca ailesi gelmesin diye kendini işe başlamak zorunda hissetmek inanılmaz bir psikolojik baskı. Onun yerine memuriyetinin iki sene imkanından faydalan ve eş ailesinin evinden ayağını kesmesen de aza indir. Yoksa huzursuzluğunun yine bitmeyeceğine aksine artacağına eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…