maddı anlamda kımseye guvenerek cocuk yapmayın bu bır, bakıcı konusunda kımse cocugunuza bakmak zorunda degıl bu ıkı, sanslısınız kı her gun yarım saatlık yolu cekerek cocugunzua bakmaya gonullu annenız var bence ya annenız yanınıza yerlessın bır sure ıcın aynı evde cocuga bakması daha kolay olur en azından cocuk yasına gelene kadar falan hem kadıncagızda gıtgelden kurtulur, haftasonu gıder evıne pztesı yıne gelır mesela....5 yıllık evliyim 6 aylık bir bebegim var hamilelik sürecinde 37.haftaya kadar çalıştım eşim çok kimseden destek alınmasını istemedigi için gerekirse kendi yardımcı oldu ve 37.haftada zorunlu dogum iznine ayrıldım dogum yapana kadar tektim.bebegin dogum masraflarını kayınvalidem ben karşılayacagım dedi o parayı o sebepten hazırlamadık.neyse ben bütün dogum çantamı falan internetten araştırıp hazırladım.sabah kayınvalidem annemi aramış lohsa şerbeti dagıtacakmıyız diye o da hayır demiş ben suni sancıya baglandım yatıyorum eşimle annesi eve çantaları almaya gitti eşime bardaklarıda getir şerbet dagıtacagım dedim o sırada anneim komşusunu arayıp şerbet yap diye ria ettim tamam dedi.bununüzerine kayınvalide ne şerbeti yok demiştin şimdi nerden çıktı o kişi ya babanne olacak yapsın şerbeti vs söylendi kapadı telefonu ben 5 saattir suni sancı çekiyorum buarada.neyse geldiler hastaneye hiç bişey olmamış gibi gayet normal o kavga edilmemiş gibi yşne evde unutulanlar olmuş bunlar tekrar gitti o sırada kavga etmişler kayınavlide hastane parasınıda vermiyorum demiş çıkmış hastaneye gelmiş.sabah 7de girdigim hastanede 15 saat suni sancı ile gece 22de dogum yaptım ben dogumhaneye girdim bu sefer dışarıda sinsiler bekliyor vs biçok laf edilmiş aileme annemde yeter artık 5 senedir bıktık demiş bunu duyanlar kayınavlideye yetiştirmişler.neyse velasıl kelam bebek 1 hafta kuvezde yattı ama dogumum zor geçtigi için ben 10 gun kendime gelemedim hergun hastaneye süt götürmeye gittik eşimle bu 10 gunde kayınvalidem aramadı bile.10 gun sonra bebek çıktı eşim aradı gel diye onun üzerine geldi rica minnet 40ım çıkana kadar haftada 2-3 gun o diğer günler annem geldi.bebek 1 aylık olunca yere yatırdım (bebegim temuz dogumlu yazın ortasındayız)1 aylık oldu diye resim çekiyoruz eşimle odaya geldi siz bu çocugu nasıl yere yatırırsınız vs biton eşimle kavga etti çekti gitti bu arada 5 gun sonra çocuga mevlit yapacaktık o da baklavasını yapacaktı cevizi vs alındı.gece mesaj attım anne cevizler hazır yetermi diye yanıt vermedi ertesi gun aradım boşver sen oglunu gel veya ben geleyım baklavayı yapalım 4 gun sonra mevlit diye ben o eve girmememk için yemin ettim gelmem dedi.yine çocugu doktora götürünce eve gittik gel diye bakarız dedi akraba komuşuya haber ver gelsinler dedik benim kimsem yok arkafaşlarım tatilde akrabamın gecen hafta cenezi vardı gelmez dedi neyse mevl,t günü geldi ne kendisi ne de o sülaladen kimse gelmedi ben kendi komşularımla mevliti yaptım tabii aramadı bile.eşim aradı gelmedim hastaydım hesapmı soruyorsun dedi.bu arada iznim bitti ekimde işe başladım annem bebege bakmamk için hergün bana yarım saat yol elip otobüsle yarıms aat dönmeye başladı.çocuk küçükken sünnet etitirelim dedik eşim kardeşlerine söyledi onlarda aileye haber vemiş torunlarının yuzunu en son 3 ay önce gören babanne dedi sünnetten birgun önce ne hizmetse hastaneye kaldırıldı sebbep mide buşlantısı neyse dedim annen baban gittim hastaneye geçmiş olsuna bunun üstüne ertes, gun çocugun sünnetine birbalktım hepsi gelmiş anneme hali ile gel deyemedim çünkü her gördügü yerde laf sokuyor kadında karşılaşmak istemiyor hakkıymış gibi o sünnette bulundu hepsi.neyse ondan 1 hata sonra daha annemin bende olmadıgı saattlerde çocugu görmeye geldiler gittiler eşim bizde onlara gidelim dedi gitmedim tabii ki bir ton kavga oldu.bebegim 6 ayını bitrdi toplasan 15 gun ancak bakltı o da 40ım çıkana kadar ve şuanda bebegimi en son 30 kasımda gördüler eşimin kzı kardeşi şehir dışında okuyor 10 gun olmuş geleli ama beni ne arayan var ne soran bebegide görmeye gelmediler haftasonu dogum gunu eşim senden ricam gidelim dedi hayır gitmem ben o eve dedim siz olsanız neyapardınız ? hergun bana maaşlı çalışan gibi annem gelip gidiyor temziligi yemegimi yapıyor annesi emekli evde oturuyor altlarında arabaları var istedikleri yerde geziyolar ben çalışıyorum kocaya para kazanıyorum onlar keyiflerinde akıl verin uzun oldu kusura bakmayın ama aklım durdu artık
şuanda eşim konuşmuypr benimle işe birlikt e idip geliyorduk sabah çıktı gitti gece yemegi yiyip gelmiş konuşalım dedim tek kelime etmedi gerek yok dedi.Arkadaşım bu yapılanlar sana ve çocuğuna mı,eşin bizzat kendi evlatları bırak o dert etsin?
Bu arada kv şerbetin derdine düşene kadar bebeğin sağlık durumunu dert etseymiş,orada puan düşmüş daha ne beklentisi bu!
Hiiiç takma bebeğinle eşinle mutlu mesut yaşa bırak keyifleri bilir!Gelmemesi daha hayırlıdır böyle sorunlu insanların!
şuan eşim benimle gitmiyorum dedim diye konuşmuyor akşam yemek yiyip gelmiş bekleme beni di,ye yazdı.sabah işe birlikte giderdik çıktı gitti.eger ki ben gidersem eminimki onlarada yol açılmış olacak ve yine aynı sorunlar başlayacak.maddı anlamda kımseye guvenerek cocuk yapmayın bu bır, bakıcı konusunda kımse cocugunuza bakmak zorunda degıl bu ıkı, sanslısınız kı her gun yarım saatlık yolu cekerek cocugunzua bakmaya gonullu annenız var bence ya annenız yanınıza yerlessın bır sure ıcın aynı evde cocuga bakması daha kolay olur en azından cocuk yasına gelene kadar falan hem kadıncagızda gıtgelden kurtulur, haftasonu gıder evıne pztesı yıne gelır mesela....
ya da maddı durumunuz elverıslı ıse bakıcı tutun cocuk bakımı ıcın...
kv deye gelınce kadın bellıkı sagı solu tutmayan , dedıkoducu, fesat bır kadın bence mesafenızı koruyun özel gun harıcı gıtmeyın ve aramayın....
dogum gununede gıdeceksenız de esınızle konusun hedıye vs kısmını o halletsın ve bır saat oturup kalkın evınıze donun...
Eşin bağını tamamen koparamaz bir kere bu konuda tutumun eşinin yanında olmalı.şuanda eşim konuşmuypr benimle işe birlikt e idip geliyorduk sabah çıktı gitti gece yemegi yiyip gelmiş konuşalım dedim tek kelime etmedi gerek yok dedi.
ben ona baglarını kopar demiyorum sen çocuguda alıp görmeye gidebilirsin ama ben gelmem diyorum çünkü her seferinde laf sokmalar kavgalar yoruldum artık kavgadan beslenen bir aile kendi aralarında da bu böyle.bana nokta kadar menfati olmayan insanların yüzüne gülmek içimden gelmiyor.eşim sen haklısın diyor onlara karşı beni savunuyor ama!!!!ne yaparlarsa yapsınlar görüşmek zorundasın diyor ben de bunu gururuma yediremiyorum benim ailem onların hizmetcisimiEşin bağını tamamen koparamaz bir kere bu konuda tutumun eşinin yanında olmalı.
Sana diğer zamanlarda destek verdi mi,senin kararlarına saygı duyuyor mu,ailesini biliyor mu,haksızlıklarını görüyor mu?;bunlar karar vermende yeterli!
ben ona baglarını kopar demiyorum sen çocuguda alıp görmeye gidebilirsin ama ben gelmem diyorum çünkü her seferinde laf sokmalar kavgalar yoruldum artık kavgadan beslenen bir aile kendi aralarında da bu böyle.bana nokta kadar menfati olmayan insanların yüzüne gülmek içimden gelmiyor.eşim sen haklısın diyor onlara karşı beni savunuyor ama!!!!ne yaparlarsa yapsınlar görüşmek zorundasın diyor ben de bunu gururuma yediremiyorum benim ailem onların hizmetcisimi
Cnm senin ailen sana onun ailesi ona,Annen haybeye yardım etmiyor,işin içinde sen ve torunu olduğu için yapıyor!ben ona baglarını kopar demiyorum sen çocuguda alıp görmeye gidebilirsin ama ben gelmem diyorum çünkü her seferinde laf sokmalar kavgalar yoruldum artık kavgadan beslenen bir aile kendi aralarında da bu böyle.bana nokta kadar menfati olmayan insanların yüzüne gülmek içimden gelmiyor.eşim sen haklısın diyor onlara karşı beni savunuyor ama!!!!ne yaparlarsa yapsınlar görüşmek zorundasın diyor ben de bunu gururuma yediremiyorum benim ailem onların hizmetcisimi
eşimi zaten hiç önemsemiyolar bile deger verseler ogullarına beni torunlarını el üstünde tutarlar ama asla lafını esirgemez annesi üzülmüşsün darılmışsın umursama patpat söyler bigun baygınlık geçirdim söylediklerinden ona ragmen gittim yine eve ama artık durum çok farklı ortada bir çocuk var ve ben artık sevgiden vazgeçtim sanırımBen olsam bende gitmezdim şeytan görsün yüzlerini... kocan sana değer verse seni hiç yerine koyamazlar zaten ama kocasıda adam yerine koymuyorlar ki
sorun aslında şu ben gittigim an hiç birşey olmamış gibi davranabilirler ama ben şunu kendime yediremiyorum annem çocugun hergun gelcek bakıcılıgını yapacak annem benden çıktıgı gibi onlar geliyor ben eve girer girmez siz bunu kabullenebilirmisiniz ? evde keyiflerindeler ben işte para kazanmaya çalışayım annem çocuga baksın onlarla görüşülsün hayat toz pembe ben bunu kabul edemiyorum kendime yediremiyorum.bakıcı tutma gibi şansım yok maddi durumum yokCnm senin ailen sana onun ailesi ona,Annen haybeye yardım etmiyor,işin içinde sen ve torunu olduğu için yapıyor!
Bir konu vardı eşinin ailesiyle 10 yıldır görüşmeyen konu sahibi cenazeye bile gitmemişti eşi de çocuğunu anneannesiyle görüştürmemek için misilleme yapıyordu.Görüşmeme kararını anlayabiliyorum iyice ipler kopunca iş kontrolden çıkıyor sonrasında.
Ama yerinde olsam eşimi kırmam,ne derlerse de takmam.
Bir de eşinin durumunu düşün;onun yerine kendini koy.Anne bu kardeş bu kesip atamazsın!Yine de karar senin ya evindeki eşinle bu huzursuzluğu,yada bir kaç saatliğine kv ile huzursuzluğun seçimini yapacaksın.
Eşin sorun yok gelme dese görüşme ama o da belli ki bağını tamamen koparamıyor ailesiyle!
zaten isimlerini bile duymaya tahammülüm yok artık ama eşim görüşmüyorum diye benimle konuşmuyor.Bence muhattap olmamaya devam et. Annende geliyormuş. Boşver kaynanayı. Senin ki zaten baya fena bir kaynanaymış. Ben yerinde olsam sevinirim gelmiyor diye.
5 yıllık evliyim 6 aylık bir bebegim var hamilelik sürecinde 37.haftaya kadar çalıştım eşim çok kimseden destek alınmasını istemedigi için gerekirse kendi yardımcı oldu ve 37.haftada zorunlu dogum iznine ayrıldım dogum yapana kadar tektim.bebegin dogum masraflarını kayınvalidem ben karşılayacagım dedi o parayı o sebepten hazırlamadık.neyse ben bütün dogum çantamı falan internetten araştırıp hazırladım.sabah kayınvalidem annemi aramış lohsa şerbeti dagıtacakmıyız diye o da hayır demiş ben suni sancıya baglandım yatıyorum eşimle annesi eve çantaları almaya gitti eşime bardaklarıda getir şerbet dagıtacagım dedim o sırada anneim komşusunu arayıp şerbet yap diye ria ettim tamam dedi.bununüzerine kayınvalide ne şerbeti yok demiştin şimdi nerden çıktı o kişi ya babanne olacak yapsın şerbeti vs söylendi kapadı telefonu ben 5 saattir suni sancı çekiyorum buarada.neyse geldiler hastaneye hiç bişey olmamış gibi gayet normal o kavga edilmemiş gibi yşne evde unutulanlar olmuş bunlar tekrar gitti o sırada kavga etmişler kayınavlide hastane parasınıda vermiyorum demiş çıkmış hastaneye gelmiş.sabah 7de girdigim hastanede 15 saat suni sancı ile gece 22de dogum yaptım ben dogumhaneye girdim bu sefer dışarıda sinsiler bekliyor vs biçok laf edilmiş aileme annemde yeter artık 5 senedir bıktık demiş bunu duyanlar kayınavlideye yetiştirmişler.neyse velasıl kelam bebek 1 hafta kuvezde yattı ama dogumum zor geçtigi için ben 10 gun kendime gelemedim hergun hastaneye süt götürmeye gittik eşimle bu 10 gunde kayınvalidem aramadı bile.10 gun sonra bebek çıktı eşim aradı gel diye onun üzerine geldi rica minnet 40ım çıkana kadar haftada 2-3 gun o diğer günler annem geldi.bebek 1 aylık olunca yere yatırdım (bebegim temuz dogumlu yazın ortasındayız)1 aylık oldu diye resim çekiyoruz eşimle odaya geldi siz bu çocugu nasıl yere yatırırsınız vs biton eşimle kavga etti çekti gitti bu arada 5 gun sonra çocuga mevlit yapacaktık o da baklavasını yapacaktı cevizi vs alındı.gece mesaj attım anne cevizler hazır yetermi diye yanıt vermedi ertesi gun aradım boşver sen oglunu gel veya ben geleyım baklavayı yapalım 4 gun sonra mevlit diye ben o eve girmememk için yemin ettim gelmem dedi.yine çocugu doktora götürünce eve gittik gel diye bakarız dedi akraba komuşuya haber ver gelsinler dedik benim kimsem yok arkafaşlarım tatilde akrabamın gecen hafta cenezi vardı gelmez dedi neyse mevl,t günü geldi ne kendisi ne de o sülaladen kimse gelmedi ben kendi komşularımla mevliti yaptım tabii aramadı bile.eşim aradı gelmedim hastaydım hesapmı soruyorsun dedi.bu arada iznim bitti ekimde işe başladım annem bebege bakmamk için hergün bana yarım saat yol elip otobüsle yarıms aat dönmeye başladı.çocuk küçükken sünnet etitirelim dedik eşim kardeşlerine söyledi onlarda aileye haber vemiş torunlarının yuzunu en son 3 ay önce gören babanne dedi sünnetten birgun önce ne hizmetse hastaneye kaldırıldı sebbep mide buşlantısı neyse dedim annen baban gittim hastaneye geçmiş olsuna bunun üstüne ertes, gun çocugun sünnetine birbalktım hepsi gelmiş anneme hali ile gel deyemedim çünkü her gördügü yerde laf sokuyor kadında karşılaşmak istemiyor hakkıymış gibi o sünnette bulundu hepsi.neyse ondan 1 hata sonra daha annemin bende olmadıgı saattlerde çocugu görmeye geldiler gittiler eşim bizde onlara gidelim dedi gitmedim tabii ki bir ton kavga oldu.bebegim 6 ayını bitrdi toplasan 15 gun ancak bakltı o da 40ım çıkana kadar ve şuanda bebegimi en son 30 kasımda gördüler eşimin kzı kardeşi şehir dışında okuyor 10 gun olmuş geleli ama beni ne arayan var ne soran bebegide görmeye gelmediler haftasonu dogum gunu eşim senden ricam gidelim dedi hayır gitmem ben o eve dedim siz olsanız neyapardınız ? hergun bana maaşlı çalışan gibi annem gelip gidiyor temziligi yemegimi yapıyor annesi emekli evde oturuyor altlarında arabaları var istedikleri yerde geziyolar ben çalışıyorum kocaya para kazanıyorum onlar keyiflerinde akıl verin uzun oldu kusura bakmayın ama aklım durdu artık
5 yıllık evlilikten sonra ailesi artık torun istiyoruz biz bakarız dedigi için o çocugu güvenerek dünyaya getirdim dügünümde takılan 15 gun tl parayı onlara borç kapasın diye verdim elektrik su faturlarını ödemeyedik diye aradılar onları ödedim yeri geldi maddi destekte bulundum .eşim 1 yıl önce 20 bin tl dolandırıldı bunu eşimin babası dışında kimse bilmiyor şuanda kredi borcu ödedigim için çalışıyorum her ay başkasına ait olan 850 tlyi ödüyorum bunu babası bildigine göre anneside ögrenmiştir bunlara ragmen ne düşünürsünüz?Konuyu okudum kv hakli oldugu bi taraf yok ama sizinde hakli oldugunuz taraflarda var haksiz oldugunuz taraflarda
Sunu soyleyeyim illa kv kp toruna ilgisizligi insani uzer ama soyle dusunun bazi anne babalar cocuklarina ilgisiz olduktan sonra torununa ilgisizligi baya normal oluyor benim icin
Cocugunuzun bakma mevzusuna gelince bence hicbir babaanne yada anneanne torununa bakmak zorunda ddgil evet herkes ister babaanne yada anneanne baksin guvenli emin ellerde olsun olsun ama bakmayanada neden bakmiyir diye sitem edilmez bunca yil zaten sizlere emek verip sizi buyutmus insanlar 50 li 60 lı yaslarimi dusununce o yasta torun bakmak yerine bende artik hayatimi rahat gecirmeyi düşünürüm her insanda bunu ister gibime geliyor
Birde dusunun siz okurken is hayatina atilinca garin oburgun evlenip cocuk yapinca kv bakar diye bi hayal mi kurdunuz yada kv sen dogur ben bakicam gibi bi vaatde bulunmadiysa bu beklenti icinde olmak yalniz bi dusunce bence
Yani arabasi var geziyor tozuyor diye tiruna bakmak zirubsa degil bunca yil cocuk buyut evin naddi manevi sıkıntısını yuklen dinlenmeyi istemek onunda sizin annenizinde hakki kv kendinden feragat etmemis anneniz etmis kv minnet duyacaginiza annenize duyun
Esunize gelincede lutfen esinize biraz anlayis gostermeye calisin ne kadar kotu olursa olsunlar onlar onun ailesi ve emin olun sizin ailenizde dunya kotusu olsa esinizin sizin ailenizle araya mesafe koyup gorusmek istememesi sizi kırar incitirdi
Burda bi kadin ailesinin yasattigi sıkintılar yuzunden kocasinin çocuğunu ailesine gostemek istememesi yada kendi ailesine gitmek istemeyisini yazsa tum kadinlar o kocayi taşa tutmustuk
Ben esinjzle empati kurun derim oraya gidip samimi bi sevgi gosterisinde bulunmak zorunda degilsiniz hergunde gitmek zorunda degilsiniz ama kirk yılin badi misafir gibi gidip esinizin gönlünü almaniz size bi zarar getirmez diye düşünüyorum
Sizi bu kıyası yapmaya ne zorluyorsa bundan vazgeçin,kv ölsem su vermez ama annem canını!sorun aslında şu ben gittigim an hiç birşey olmamış gibi davranabilirler ama ben şunu kendime yediremiyorum annem çocugun hergun gelcek bakıcılıgını yapacak annem benden çıktıgı gibi onlar geliyor ben eve girer girmez siz bunu kabullenebilirmisiniz ? evde keyiflerindeler ben işte para kazanmaya çalışayım annem çocuga baksın onlarla görüşülsün hayat toz pembe ben bunu kabul edemiyorum kendime yediremiyorum.bakıcı tutma gibi şansım yok maddi durumum yok
zaten isimlerini bile duymaya tahammülüm yok artık ama eşim görüşmüyorum diye benimle konuşmuyor.
konunuzu düzenleyin rica ederimşuanda eşim konuşmuypr benimle işe birlikt e idip geliyorduk sabah çıktı gitti gece yemegi yiyip gelmiş konuşalım dedim tek kelime etmedi gerek yok dedi.
kirada oturuyorum kv me dedikki senin evi teminat gösterelim bizde ev alalım her ay kira yerine borç ödeyip ev sahibi olalalım ben elimde ki bütün altınlarımı ona verdim o bunun karşılıgında tek çocugum oglum degil geride iki tane daha var olmaz dedi oysaki ben ondan evini istemedim peşinatım olmadıgı için evini teminat göstermesini istedim yapmadı.hala kiradayım5 yıllık evlilikten sonra ailesi artık torun istiyoruz biz bakarız dedigi için o çocugu güvenerek dünyaya getirdim dügünümde takılan 15 gun tl parayı onlara borç kapasın diye verdim elektrik su faturlarını ödemeyedik diye aradılar onları ödedim yeri geldi maddi destekte bulundum .eşim 1 yıl önce 20 bin tl dolandırıldı bunu eşimin babası dışında kimse bilmiyor şuanda kredi borcu ödedigim için çalışıyorum her ay başkasına ait olan 850 tlyi ödüyorum bunu babası bildigine göre anneside ögrenmiştir bunlara ragmen ne düşünürsünüz?
görümncem 18 yaşında abaisinin dogum gununde biz ailemle kavga ettik biz gelemiyoruz sen gel diye aradı eşimde ben o eve gelmem dedi obdab sonra bir daha görüşülmedi ki ben görümcemin geldigini twiitterda gördüm yani bana geldik diyen yokki hoşgldin diyeyimkonunuzu düzenleyin rica ederim
paragraf koyun canım çıktı okuyana kadar
dengesizmiş kv niz.. muhtemelen görümceyi de doldurmuş
görümceniz gelsin bebeği görsün
bu arada siz hoşgeldin diye aradınız mı görümceyi
o sizi doğum yapına aramıştır diye düşünerek soruyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?