Beni yeni bir hayat bekliyor

emellllll

Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2012
83
0
16
Erzurum
bbir ay önce 'böyle bir boşanma yoktur' adı altında bir sayfa açmıştım. okuyanlar hatırlayacaktır. eşim beni doğumda annesiyle bırakıp gitmiş, ben o perişanlıkta hiçbir şeysz ortada kalmıştm. bebğim 9 günlk yoğunbakımdayken eşim özel misafirhanelerde kv evimde kalırken bense o 9 günü henüz 1 ay tanıdığım bir arkadaşın evnde geçirmiş, sonrada ablamın evine gelmiş ve dava açmıştım.
yaşananların nedeni mi? :)) ewet gülüyorum. çünkü bunu eşim yazdığı boşanma dilekçesine aynı şu cvbı vermişti.
1: anne ve babası ardı ardına hastalıkta ölmüş, eşimse sürekli memleketine hastalık ve ölüm nedeniyle giderek evini ve beni ihmal etmiştir.
2: eşim doğumunu 18 saatte yapmış bu nedenle bebğim zarar görmüştür.
ben mi ne cvp verdm:) ölümün ve doğumun allah tarafından olduğunu bile bilmeyerek beni suçlayan bi insanla hayatın ne getireceğini bilmediğim için birlikte devam etmek istemiyorum.
bunları yazmamdaki asıl amaçsa boşanma aşamasında olup bunalımdaki arkadaşlara bi nevi yardım.hepimiz aynı sıkıntıları çekioruz ve ne yapacağımızı bilmioruz.benm gibi ailesi olmayan bebğiyle tek başına kalmış bi evi bile olmayan bi kadın en güzl örnek olur dşye düşündüm.
öncelikle sosyal paylaşım sitelerinde özellikle güncel sitelere takılıorum. haber vs..sık sık arkadaşlarımla sohbet ediorum ve mümkn olmadıkça o olayları açmıorum. çok bunalıma girdiğimde ise ailem yerine en yakın dostlarıma derdimi döküorum. özellikle destekçilerime. bebğim en büyük servetm. onunla ii şeyler konuşup asla olumsuz birşey yansıtmıorum. bazen müzik açıp oynuyorum. şunu biliorum. birgn hepsi azalacak azalacak bitecek. neden sorularının cvbı yok çünkü. emin olun kadınlar erkeklerden daha güçlü.
yaklaşık 1 ay sonra beni yeni bi haayt beklio. sıfırdan. biliorum kolay olmayacak. tanımadığınz bi şehrde tek başına hayat kurmak. ama heyecanlıyım. çünkü benm evim olacak. dır dır yok surat yok .....oh be:)

ay canım yaa, takdir ettim seni. umarım bundan sonra çookk güzel günler bekler seni bebeğinle birlikte.

Kesinlikle kadınlar erkeklerden daha güçlü. Daha çabuk ayağa kalkıyorlar hele çocuk varsa.. Kendi annemden biliyorum çünkü tek başına 10 adama bedeldi diyebilirim ilokokul mezunu ama ayrıldıktan sonra iki çocuğuyla yalnız kaldığında ailesi akranası bile olmuyor insanın yanında bunu gördüm, birşey istersin mazallah diye aramazlar, arasalar yarım ağızla zorarlar çok şükür kimseye muhtaç olmadan çalışaak büyüttü annem bizi haram lokma geçmedi boğazımızda. Doğruyu bildiğimden , herkesi karşıma alsam da bildiğimden şaşmamayı annemden öğrendim babalığıda anneliği de onda gördüm şimdi ise çok iyi bir evliliğim, elimde üniversite diplomam ve mesleğim aslam bir erkek kardeşim var.. Ve gurur duyuyoruz annemle seninde evladın seninle gurur duyacak.

Benim yeni üyeliğim ve ilk mesajım.Bende ayrılma sürecinde olanlardanım.Ama yanlız olmadığımı görüyorum.Emel çok mutlu oldum senin adına.Yeni bir hayat başlamak.Çok iyi bir başlangıç yapmışsın.Tebrikler

ben tüm sıkıntıları evliliğimde yaşamışım meğer. hiç koymadı bana ayrılık. bazen bunalımlar yaşasamda anlık hemen toparlanmaya çalışıom. en önemli nedeni ise bebğim. iyiki doğurmuşum:) onun için şimdiden planlarım var allah sağlık ve ömür verirse herşeyin üstesinden gelir annesi.
anlattığınız gibi beni tek üzen bazı arkadaşlarımın zamanında evmden çıkmazken sonra beni arayıp sormamaları.düşmez kalkmaz bi allah ne diyeyim

o kadar çok ayrılan varki artık.ömür boyu o insanı çekmektense yeni bi hayat en iyisi. herkes için zor bi süreç. yeterki kendini tanısın sevdiği şeylere adapte olsun insan. yalnız değilsn. yeni bi sayfada senn boşanma sürecinide takip etmek ve destek olmak isterm. sende istersen tabi

normaldir anlık bunalm yalamalar elbette ama önemli olan genelde nasıl olduğuz. Evladınızın kendine güvenen, pozitif, her zaman yanında olacağını hisettiren bir anneye ihtiyacı var ve inan bana bu güven duygusu paradan puldan çok daha önemli. O kötü gününde yanında olmayan insanları da sileceksin gidecek.

boşver canım ya onları da tanımışsın bu sayede. kimsenin ve hiçbişeyin moralini bozmasına izin verme. Allah yardımcın olsun

helal olsun sana kadin
erkegim diye gecinenler utansin
sen hep boyle guclu ol!
bebeginin o minik ellerinden ayaklarindan operim
kurban olsunlar ona
benimde var bebegim nasil guc verirler insana
nasil hayata tutarlar bilirim
lutfen yilma ozgur ve cocuklu br kadin olacaksin
o dilekceyi okuyan hakim ne diyecek acaba
inan akil alir gbi degil
baska sehire gideceksin evim olacak diyorsun
calisacakmisin ne yapacaksin?

Seni alnından öpüyorum.
Keşke bütün kadınlar senin gibi güçlü sağlam olabilse.
Verdiği kararların arkasında durabilse.
Dimdik durup asla erkeğe ezdirmese gururunu...
Bu liste böyle uzaar gider.

Tamam bende kısaca bahsedeceğim şimdi

İnanamiyorum ya eski konunuokumadim ama

Nasil bir es bu adam

İnsanin en kiymetlisi esi ve cocugu olacakkenyaptiklarina bak

Helal olsun size zaten bir omur sirtinizi yaslayip yaslanacaginiz adam degilmis

İnsallah cokmutlu olursunuz bebisinizle

teşekkür ederm çok beğendim mısralarınızdaki ahengi. bu benmiyim dedirtti hatta. ben eğitimciyim. şu an bi ilçede çalışıyorum ama izindeym. ama doğum iznm bitince merkeze tayin aldırtıcam. yaklaşık 1 ay sonra belli olacak herşy. onun bulunduğu yerde devam etmek için herşeyi yapıcam. valiğe gerekirse ankaraya bakanlığa bile gidicem. bu yok benm yolum allah yardımcn olsun yeter.
dua edin bana. şimdi sadece allaha kalmış herşey

Merhaba emel,ben kk da yeniyim ,ama 1 ay önceki konunu okudum,yasadiklarina inanamiyorum,cünkü yasadiklarin,yazdiklarin,neler hissettigini,nelerle basettigini ortaya koyuyor,ben de yeni evliyim,ne hayallerle evleniyoruz gercekten de,yalniz ben en cok sunu merak ettim,esinizin ilk dengesizligi degildir sanirim dogum cok sürdü diye birakip gitmesi,önceden de olmustur degil mi?

Seni alnından öpüyorum.
Keşke bütün kadınlar senin gibi güçlü sağlam olabilse.
Verdiği kararların arkasında durabilse.
Dimdik durup asla erkeğe ezdirmese gururunu...
Bu liste böyle uzaar gider.

bunları sık sık evli arkadaşlarımdan duyuyordum ' biz yapamadık helal olsun bu halde yaptın' diye. ama tanımadığım insanlardan duymak daha bir güçlendirdi hatta utandım bile. TEŞEKKÜR EDERM. allah tüm çaresz kadınlarımıza güç kuvvet versn inşalalh

daha bir boşanma dilekçesini bile mantıklı sebeplerle yazamayan bir adamdan koca olamaz zaten, kafası beyni hiçbirşeyi gelişmemiş çok belli, sadece sizin ilk mesajınızdaki üslubunuzdan ve o adamın dilekçesinden aranızda uçurumlar olduğunu anladım, size layık bir adam değil, en iyisini yapmışsınız, yolunuz açık olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…