Beni silkeleyin kendime getirin. .

karmakarisik56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
1.650
1.570
Belki durumumu bilen vardır. . Bilmeyenler için özet geçeyim bankaciyim ve isimden nefret ettiğim için çalışma saatleri çok yoğun vs . Gibi sebeplerle geçen yıl sınava girmiştim ve okul öncesi öğretmenliği bölümünü kazandim. . Okulum muaf olduğum dersler sayesinde 3 yılda bitecek inş 26 yaşındayim 2. Öğretim okuyorum.. yani gündüz is gece okul..
o derece Yoruluyorum ki size anlatamam koş koş koş. . Cok sukur Ilk dönem hiç alttan dersim kalmadı ama bu dönem is yerinde de çok yoğun olacağım . Hem derse gidemezsem devamsızlık tan kalırsam filan diye çok korkuyorum. .
Asıl sorunum şu : evli ve ev hanımı sevdigim bi sınıf arkadaşım var geçen gün konuşurken bana " oooo sen daha bu dönemi bitirecen daha 2 sene daha okuyacan oooo yasin 26 bitene kadar cocuk yapmayacam diyorsun 29 olacaksin esin 33 yasina kadar baba olamayacak hayata gec kaldin bence" filan gibi cümleler kurdu .. bana ne oldu bilmiyorum depresyon a mi girdim başka bişey mi oldu. . Ama hevesim kırıldı. .
Okul konusunda.. halbuki bu dönemi atlatirsam 2 senem kalıyordu ..
bi yandan da sukursuzluk mu ediyorum diyorum Allah in verdiği mesleğe tamah etmeyip başka işlerle ugrasiyorum. .
ne olur beni bi silkeleyin kendime getirin lütfen. .
Sizce durduk yere başıma is mi aldım. .
okul filan..
Konu ile ilgili olan yorumları dikkate alacağım
hepinize sevgiler.....

Son düzenleme:
Burada kişisel farklılıklar söz konusu.
Size göre hayatı yaşamak nedir?
Arkadaşınıza göre çocuk sahibi olmak.
Ben, hiç bir zaman çocuğum olmasını istemiyorum. O zaman hayatı kaçırmış mı olacağım?
Bence siz de başkalarının değil, kendi önceliklerinize göre hareket etmelisiniz.
Sevdiğiniz mesleği yapmak sizin için ne kadar önemli? Çok önemliyse, tıkayın kulaklarınızı derim.

yaa neye geç kaliyorsun ki?
bence önemli olan mutluluk
benim esimde 33yaşında baba oldu ne olmuş yani
bence okulunuzu bitirin skmayin caninizi :)

Hayır cidden anlamadığım burada çat çat cevap verebiliyorsunuz ama reelde nasıl yapamıyorsunuz bunu?
O kadına; sana mı düştü cınıms? deseniz susacak yani.
Valla cevap ta verdim aslında ama
kendi içimde cevaplayamadim inan ki
kafamda lamba yandı sanki.....
depresyona girdim sanki...

Valla cevap ta verdim aslında ama
kendi içimde cevaplayamadim inan ki
kafamda lamba yandı sanki.....
depresyona girdim sanki...

Herkesin kendi hayatı yani, biri bana hayatı kaçırdın dese, yoo derim gevşek gevşek. Ağır depresyonda olduğum dönemlerde de benim hayatım sonuçta. Belli planınız var, gerekeni de yapıyorsunuz, kalmamışsınız derslerden falan, kadın da kendi işine baksın bi zahmet.

böyle yapan insanları hiç anlamıyorum, niye durduk yerde kendi ayağınıza sıkıyorsunuz?
ne güzel, insanların çoğunluğu gibi memnun olmadığınız bir durumdan sürekli şikayet edip yerinizde oturmak yerine, bir şeyler yapmışsınız.
ben 29 yaşındayım, işimden paramı alamadığım için işten çıktım ve şu anda atama bekliyorum. bekarım, çocuğum yok. yani sizin arkadaşınızın hesabıyla benim uygun bir mezar bulup girmem lazım. ama hiç de öyle hissetmiyorum, memnun değildim ve arkama dönüp bakmadım, bedeli de ben ödüyorum, kimseyi ilgilendirmez.
size de aynı şeyi tavsiye ederim. hayat sizin dilediğiniz gibi yaşayın.
ayrıca 33 yaş bir erkekte baba olmak için uygun bir yaştır. kafanızı böyle şeylerle bulandırıp hevesinizi kırmayı, derslerinize odaklanın, 2,5 sene hiç de uzun bir süre değil.

33 yaş anne veya baba olmak için hiçte geç sayılmaz.
Bankacılık çok zor bir meslek ve sevmeden yapmak gerçekten çok zordur .
O yüzden hayallerinin peşinden git,2 yıl sık dişini.Sonra ne kadar rahat edeceğini düşünüp motive ol.

Kime gore neye gore gec deseydiniz ya:)benim esim 39 yasinda baba olmaya hazirlaniyor,33 ne ki

Size hayran kaldim tebrik ederim
Bu hayatta gec kalmak diye bsy yoktur.
Verilmis bi omur vardir kimse suresini bilmez son ana kdr her kosesinden tutmak ne hallederseniz ne yasarsaniz kar bilmek zorundasiniz.
he birde o konusan arkadas, cok mu genc cocuk sahibimi ? 29 yasinda garantisimi var 33 unu gorecegne garantsimi var?

Ben 29 yaşında anne oldum, öncesinde de hayata dair bütün heveslerimi aldığım için şimdi içim huzur dolu, hiçbirşeye geç kaldığımı hissetmiyorum. Rabbim isterse zaten korunsanızda hamile kalırsınız. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun inşallah

Sizde bu azim varken siz o iki Senede çocukda yaparsınız büyütürsünüz o arkadaşınızda size böle baka kalırÇok takdir ettim sizi bi bebek size ayak bağı olmaz evin neşesi olur düşünün bence

Ne saçma! 33 yaşında baba olmanın nesi varmış allasen? Herkes 21-22 yaşında üniversite bitirip hemen işe girip daha ne olduğunu anlamadan canhıraş evlenip bir de çoğalmak zorunda mı? Zihniyete bak...

Önce kendini bulmak, kendini gerçekleştirmek diye bir şey var. Dünyaya dar bir çerçeveden bakıp ezbere yaşayan eziklerin hadsiz yorumlarına aldırmayın. Nasıl istiyorsanız öyle yaşayın. İdeallerinizin peşinden koşun. Hayatta başarılı olmak budur. 25 yaşında 2 çocuk sahibi olmak değil.

bu ısler nasıp kısmet esın 33 yasında degıl 40yasına kadar bıle bekleyebılır biz evlendıgımızde ben 26 esm 28 dı sımdı ben 30 esım 32 hala baba olamadı nıye hep çocuklarımızı kaybettık Allah ne zaman verecek bellı olmaz okul oncesı zor bır bolum degıl bıtırırsın bence ha gayret sık dısını az kaldı hayata da gec kalmadın cevremde 30 unu asmıs hala bekar ınsanlar var onlar atsın mı kendılerinı bı yerden

çok zor olmaz mi
huzurluyumben diye bu arkadaş vardı
o da söylemişti
çocuk yüzünden okul sıkıntıya girerse yazık olur

Mantıklı yorumunuz icin teşekkür ederim ..
ama işte bana da çok zor gelmeye başkaDi
galiba yoruldum bende

okul öncesinin açıköğretimi var değil mi, neden ikinci öğretim okuyorsun peki fark ediyor mu ?

Mantıklı yorumunuz icin teşekkür ederim ..
ama işte bana da çok zor gelmeye başkaDi
galiba yoruldum bende
Elbette yorulmuşsunuzdur. Hem iş hem okul kolay mı... Ama siz siz olun, vazgeçecekseniz bile bu tarz sığ düşüncelerden etkilenerek değil, kendinizi dinleyerek, sakince kararınızı verin. Artıları, eksileri iyice hesaplayın. Çünkü ne kadar zor olursa olsun 2 yıl kısa bir süre ve önünüzde kocaman bir hayat var. Ve insanın sevdiği işi yapması çok önemli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…