Beni mutsuz eden hediyeler..

ipektuncer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
2.968
31
:sm_confused:Merhaba, bugünlerde canımı sıkan bir konuyu sizlerle paylaşmak ve görüşlerinizi almak istiyorum. Bu konuda gerçekten öfkeli, şaşkın ve kararsızım.bilmiyorumkismile

Problem eşimin "süpriz" veya "hediye" adı altında beni mutsuz etmesi ve bunun sebebini anlayamaması..mafoldumbenmafoldumben
Bunu 2 defadır yapıyor ve ben sanırım engelleyemeyeceğim.

Birgün eşim cep telefonu faturasını yatırmak üzere bayiye gidiyor ve orada kendisine cep telefonu hediyeli bir kampanyadan söz ediyorlar. Çok iyi analiz etmeden sözleşmenin altına imzayı atıyor. Çok iyi analiz etmediğini nereden biliyorum? Çünkü sonrasında kampanyanın imkanlarının kendi ihtiyaçları ile örtüşmediğini kendi ağzıyla itiraf etti.. Hediye cep telefonunu zaten daha ilk getirdiği gün bana hediye etti. Ben almak istemedim, zaten telefonum çok yeniydi. Sırf ben yeni telefonu alayım diye, aslında eskimemiş olan eski telefonumu benim kardeşime verdi. Yani hem beni hem kardeşimi sevindirdi. Güya.. Aslında bir cep telefonuna ihtiyacım olmadığını, boşu boşuna 18 aylık bir kampanya ile kendini bağladığını anlattım. Hak verdi. Netice olarak bana bir söz verdi. Bir daha hangi gerekçe ile olursa olsun "birlikte analiz edip karara bağlamadığımız bir konuda" hiçbir yere imza atmayacaktı.. :eek:lmaz:

Neyse bu pazar günü çat kapı ismini vermeyeyim bir beyaz eşya firması geldi eve. Kırmızı kurdeleli bir çamaşır makinesi ile. Anneler günü hediyesiymiş. Ben gerçekten sevinç haricinde birçok farklı duygu yaşadım. Şaşkınlık, öfke, hayal kırıklığı.. akannehirakannehir

Yeni eve taşındık ve bir sürü "gerçek" ihtiyacım var. Çamaşır makinem henüz 8 yıllık, 1 defa bile arıza yapmadı, taş gibi..
Bir defa bile "şu makineyi değiştirmek istiyorum" diye söylenmedim evde..

Biraz söylenecek oldum, baktım sinirleniyor. "Ben bu makineyi almak için kaç mağaza gezdim, seni neden sevindirmedi anlamıyorum vs vs" ... Sustum..
Ama sevinecek halim de yok. İmkanlarımız belli sonuçta.

Ben şimdi henüz 8 yaşındaki makinemi ne yapayım? 2. elciye versem 5 para etmez. Saklasan saklanmaz, İhtiyacı olan birini arayacağım. Ama aslında ben 8 yaşındaki tıkır tıkır çalışan makinemi değiştirmek gibi bir lükse sahip değilim ve çok üzgünüm şu an.. Çalışarak hem kendim fedakarlık yapıyorum, hem kızım fedakarlık yapıyor.. Bu mu tüm bu fedakarlıkların sebebi? 8 yılda bir eşya değiştirmek mi? bilmiyorumkismile

Taşınırken zaten birçok eşyam taşındığımız eve uymadı (kiracılığın zorlukları malum) ve dağıtmak zorunda kaldım. Hayır ve yardımda bulunmayı severim. Ama planlı programlı ve beni sarsmayacak şekilde.. Herhalde zaten yeni olan bazı eşyalarımı dağıtmak zorunda kaldığım için, şimdi de makinemi değiştirmek bana tam anlamıyla "sokağa para saçmak" gibi geldi..

Ne bileyim, bizim evde hala babamların kullandığı bulaşık makinesi 15 yaşındadır en az mesela. Ben mi abartıyorum sizce hanımlar? bilmiyorumkismile

Eşimle nasıl konuşmalıyım, onu üzmeden ve kızdırmadan nasıl değiştirebilirim bu yönünü? Yoksa kabullenmeli miyim?

Yorum ve önerileriniz için şimdiden gönülden teşekkür ederim.a.s.

Ortada kabullenebilecek bir durum yok bence, bir daha olayı konuşursanız sanırım , daha dikkatli davranacaktır.

ınsan sanırım, karşıdakini düşünecem diye bu kadar hata yapabilir. Düşündüğüne, üzülür müsün ,sevinir misin. Ben de çok karşıyım, evde hiç ihtiyaç olmayan, yeni olan şeylerin, üstüne bir de gidip gereksiz yere yenilerinin alınması anlamsız. Adı hediye ve sürpriz olsa da. Sanırım, bir çiçek alsa daha makbul geçerdi.

Yani evde , daha yepyeni çamaşır makinesi varken, bir daha makine alınmasına ne gerek var, azıcık düşünseler keşke. Ama bu da erkeklerin her zaman ki gibi, ince düşünemediklerinin , hatta hiç düşünmeden iş yaptıklarının, ispatı heralde.

Daha önceki konuşmanızı dikkate almadığı anlamına gelmez bu aslında, hediye ve sürpriz sonuçta bu ,size sorması mümkün değildi bu konuda. Mesela bizim şöyle bir anlaşmamız var, pek romantik olmasa da, birbirimize gereksiz hediyeler almamak konusunda anlaşmamız var. Alacağımız zaman, eksik olan , hoşumuza giden, beğendiğimiz birşeyi, beraber alıyoruz. Bu anlaşmada kısmen çözüm olabilir, tabi sürprizleri seviyorsanız ve bana göre bu hediye anlayışı değil, demezseniz. Ama sanırım artık sürpriz ve hediyelerden sıkılmışsınızdırkaydirigubbakcemile3

En azından bu durumun altında en ufak kötü niyet olmadığı belli. Sizi düşündüğü için yaptığı belli, o yüzden çok kızacak bir durum yok. Ama aynı şeyi gereksiz yere bana yapsa ben de kızarım tabi, ama düşünürken, değişik düşünüyor bu erkekler işte.

Bana göre çözüm, yine ve yeniden konuşup, gerekirse bir anlaşma yapmak dediğim gibi.

Eşinizde kötü amaçlı yapmıyor ama,
hesapsız,kitapsız ve sadece almış olmak için alıyor sanırım...
sakince konuşun,gerçekten acil ihiyaçlarınız haricindeki,
masrafların şuan için gereksiz olduğunu söyleyin,
elbette sizi düşünerek,size süpriz yapmak istemiş ama
siz daha gerçek pencereden baktığınız için sevinmeniz gereken olaylara sevinemez olmuşsunuz...
dediğim gibi onun anlayabileceği,kırmadan kelimeleri seçeceğiniz bir konuşma yapın...
şu devirde sokağa atacak paramız yok deyin ve hesapsızca alış veriş yapyacağınızın kararını alın...
sevgiler..

Siz başka bir hediye mi istiyordunuz?:bbo:
Bence makinanın işlevini yitirdiğine dair bir konuşmanız olmuş ki ,eşiniz size hediye olarak onu almayı öngörmüş.zemuszemus
Tartışma yaratılacak,kalp kırılacak bir durum göremedim.:eek:

Biraz söylenecek oldum, baktım sinirleniyor. "Ben bu makineyi almak için kaç mağaza gezdim, seni neden sevindirmedi anlamıyorum vs vs" ... Sustum..

Söylendiniz mi söylenmediniz mi buna bi açıklık getirelim de.Çünkü şu iki cümle farklı...

Eğer söylendiyseniz adamcağız sizi mutlu etmek adına almıştır.

Genelde eşiniz har vurup harman savuran birimidir.Paranın nereye gideceğini düşünmeden mi alışveriş yapar yoksa bu sadece 2 dir mi oluyor.

Madem rahatsız oluyorsunuz bu tür şeylerden o zaman istemediğinizi açık açık konuşun.

Ama önce söylenip sonra hediye geldiği zaman ben bunu istememiştim de demeyin.

ipekcim erkekler çok detaylı düşünemiyorlar bazen.alıyorlar ama bu gerçekten ihtiyaç mı değil mi kestiremiyorlar..bir süre geçsin konuşursun.. hediye alıp düşünmen çok güzel ama keşke gerçekten ihtiyacımız olan şeyleri alsan daha iyi olur diye..

Siz başka bir hediye mi istiyordunuz?:bbo:
Bence makinanın işlevini yitirdiğine dair bir konuşmanız olmuş ki ,eşiniz size hediye olarak onu almayı öngörmüş.zemuszemus
Tartışma yaratılacak,kalp kırılacak bir durum göremedim.:eek:

Tam aksine şöyle bir konuşma oldu aramızda taşınırken, yani birkaç ay önce..
Çamaşır makinemin önünde birkaç yerde hafif pas lekeleri var. Sırf bu sebeple eşim makinenin eskidiğini düşündü ve "hazır taşınırken yenileyelim mi" diye sordu. Ben de kendisine bir beyaz eşyanın eskimesi gibi bir durum olmadığını, fonksiyonunda bir sıkıntı yoksa bozulana dek kullanılabileceğini söyledim.:eek:lmaz:
Ve 1 defa bile makinem için bir söz söylemedim. Makineye gelene dek benim hakikaten hergün dırdır ettiğim başka acil ihtiyaçlarım var..

Söylendiniz mi söylenmediniz mi buna bi açıklık getirelim de.Çünkü şu iki cümle farklı...

Eğer söylendiyseniz adamcağız sizi mutlu etmek adına almıştır.

Genelde eşiniz har vurup harman savuran birimidir.Paranın nereye gideceğini düşünmeden mi alışveriş yapar yoksa bu sadece 2 dir mi oluyor.

Madem rahatsız oluyorsunuz bu tür şeylerden o zaman istemediğinizi açık açık konuşun.

Ama önce söylenip sonra hediye geldiği zaman ben bunu istememiştim de demeyin.

Arkadaşım, herhalde yanlış ifade ettim.. Söylenmek kelimesini arka arkaya kullandım ve anlam kayması oldu.
Hiç söylenmedim makine konusunda, bir defa bile söylenmedim. Aksine eşim "eskidi bu" dedikçe karşı çıktım. "Ben kızımın eğitimi için çalışıyorum, sürekli eşya değiştirip lüks yaşamak için değil" cümlesini ben neredeyse duvarlara yazacağım, o kadar sık tekrarlarım bunu evde.
İkinci cümledeki "biraz söylenecek oldum" ifadesinde şunu kastettim: Anneler gününde makine eve geldi. Ben şok oldum, teknisyenler gidene dek ağzımı bile açmadım. Onlar gittiğinde söylenmeye başladım. "Ne gerek vardı, ben makinemden çok memnundum, sürpriz mi bu şimdi" diye.. Hatta ağladım..
Böyle işte...:çok üzgünüm::çok üzgünüm:.

Şimdi anladım...

Eşinizle açık açık konuşmayı deneyin o halde.Gereksiz harcamalardan kaçınması için onu ciddi bir şekilde uyarın çocuk değil ya anlaması lazım.

canım telefon ve çamaşır makinesinden sonra lüzumsuz hediye almaz heralde
memnun kalmadığınıda anlatmışsın
anneler gününe yakın çok istediğin bişeyi söylersin artık

bazen erkekler hesap yapmadan bazı şeyler alabiliyor sanırım..
bunları konuşarak aşmak en iyisi ..bir daha yapmıyorlar ya da
gerekli olan şeylere para veriyorlar..bizde yeni evliyiz ve bu sorun
bizde de oldu bikaç kez ama
konuşmak en iyisi..

ay bi arkadaş aklıma geldi kadın yırtındı kocasına süpürge alalım eve diye ona vercek paramız yok dedi ertesi gün anneler gününde gitti kıza mp4 aldı 150 tl ye deli olmuştu kızcaaz ..ya işte erkekler bazen düşünemiyo idare etceksiniz artık ..şimdi ona sorsan karımı nasılda mutlu ettim diyodur anlamazki ihtiyaçmı degilmi..

Ortada kabullenebilecek bir durum yok bence, bir daha olayı konuşursanız sanırım , daha dikkatli davranacaktır.

İnsan sanırım, karşıdakini düşünecem diye bu kadar hata yapabilir. Düşündüğüne, üzülür müsün ,sevinir misin. Ben de çok karşıyım, evde hiç ihtiyaç olmayan, yeni olan şeylerin, üstüne bir de gidip gereksiz yere yenilerinin alınması anlamsız. Adı hediye ve sürpriz olsa da. Sanırım, bir çiçek alsa daha makbul geçerdi.

Yani evde , daha yepyeni çamaşır makinesi varken, bir daha makine alınmasına ne gerek var, azıcık düşünseler keşke. Ama bu da erkeklerin her zaman ki gibi, ince düşünemediklerinin , hatta hiç düşünmeden iş yaptıklarının, ispatı heralde.

Daha önceki konuşmanızı dikkate almadığı anlamına gelmez bu aslında, hediye ve sürpriz sonuçta bu ,size sorması mümkün değildi bu konuda. Mesela bizim şöyle bir anlaşmamız var, pek romantik olmasa da, birbirimize gereksiz hediyeler almamak konusunda anlaşmamız var. Alacağımız zaman, eksik olan , hoşumuza giden, beğendiğimiz birşeyi, beraber alıyoruz. Bu anlaşmada kısmen çözüm olabilir, tabi sürprizleri seviyorsanız ve bana göre bu hediye anlayışı değil, demezseniz. Ama sanırım artık sürpriz ve hediyelerden sıkılmışsınızdırkaydirigubbakcemile3

En azından bu durumun altında en ufak kötü niyet olmadığı belli. Sizi düşündüğü için yaptığı belli, o yüzden çok kızacak bir durum yok. Ama aynı şeyi gereksiz yere bana yapsa ben de kızarım tabi, ama düşünürken, değişik düşünüyor bu erkekler işte.

Bana göre çözüm, yine ve yeniden konuşup, gerekirse bir anlaşma yapmak dediğim gibi.

Gerçekten başka ihtiyacım olmasa veya ihtiyacım olsa ama eşim bunu bilmese.. hadi neyse diyeceğim. En kötüsü de bu konuyu masaya yatırmak için kızım uyuyana dek beklemek durumundayım akşam.. Gerekiyorsa yazılı bir anlaşma yapacağım. Ama bunu baştan düşünemeyen bir adamın 1000 defa da anlatsam aynısını yapacağını düşünüyorum. Çocukluğuna mı inmek gerek, nedir buna sebep olan duygu anlamadım :çok üzgünüm:

Benimde eşim gerçekten sırf almış olmak için çok para verip lüzumsuz şeyler alıyor.
Söylesen bi türlü söylemesen bi türlü ...
Ama surat ifademden anlıyor o anda .Huyumu öğrendi çünkü..
Ayrıca evin ihtiyacı olan bi şeyin hediye olarak alınması çok saçma geliyor onu birliktede alabiliriz sonuçta..
Hediye almak değilde şaşırtıcı sürprizler görmek istiyorum bende...
Seni çok iyi anlıyorum bide alakasız bişeyi alması gerçekten lüzumsuz olmuş...
Çok üstüne gitme.O zaten anlamıştır ...

İpek hanım bence sorununuz şu..
Eşiniz sizin söylediklerinizin hep altını kurcalıyor,gerçek düşünceleriniz olduğunu düşünmüyor ve bu sebeple kafasına göre takılıyor.
Ayy ne gerek vardı bana tlf aldın dediğinizde bunu gerçek olarak algılamıyor veya makineyi değiştirmete gerek yok dediğinizde sizin samimi olmadığınızı belki de incleik yaptığınızı düşünüyor.
Çözüm şu..
Önemli gün öncesi eee bana ne alıyorsun doğum günümde..? şu anda saç maşasına çok ihtiyacım var türünde bir cümle..??

Cimri olmasından iyidir düşünceli fakat doğru adım atamıyor.
Dertlenecek birşey yok sadece yönlerdirme yapılacak.

Benimde eşim gerçekten sırf almış olmak için çok para verip lüzumsuz şeyler alıyor.
Söylesen bi türlü söylemesen bi türlü ...
Ama surat ifademden anlıyor o anda .Huyumu öğrendi çünkü..
Ayrıca evin ihtiyacı olan bi şeyin hediye olarak alınması çok saçma geliyor onu birliktede alabiliriz sonuçta..
Hediye almak değilde şaşırtıcı sürprizler görmek istiyorum bende...
Seni çok iyi anlıyorum bide alakasız bişeyi alması gerçekten lüzumsuz olmuş...
Çok üstüne gitme.O zaten anlamıştır ...

Zaten işin o kısmı ayrı bir tartışma konusu.. Çamaşır makinesinden hediye olur mu.. Ben de her kadın gibi kişisel hediyeleri tercih ediyorum ve ona hediye seçerken de kişisel şeyler alıyorum. Bunu da ona örneklerle anlatıyorum. Ama anlamamakta ısrarcı, ben mi anlatamıyorum yoksa beni dinlemiyor mu bilmiyorum. Keşke tüm özel günleri unutsa ve hiç birşey almasa. Daha az gerileceğim en azından. Düşünüyorum da mesela makineye verip sokağa atacağı parayla başbaşa 1 hafta tatil yapabilirdik.. Bu fikir beni daha da öfkelendiriyor..:nazar:

İpek hanım bence sorununuz şu..
Eşiniz sizin söylediklerinizin hep altını kurcalıyor,gerçek düşünceleriniz olduğunu düşünmüyor ve bu sebeple kafasına göre takılıyor.
Ayy ne gerek vardı bana tlf aldın dediğinizde bunu gerçek olarak algılamıyor veya makineyi değiştirmete gerek yok dediğinizde sizin samimi olmadığınızı belki de incleik yaptığınızı düşünüyor.
Çözüm şu..
Önemli gün öncesi eee bana ne alıyorsun doğum günümde..? şu anda saç maşasına çok ihtiyacım var türünde bir cümle..??

Cimri olmasından iyidir düşünceli fakat doğru adım atamıyor.
Dertlenecek birşey yok sadece yönlerdirme yapılacak.

Yazdıkların çok kıymetli, teşekkür ederim. Ama cnm inan bana ben 1 aydır mağaza mağaza gezip çatal-bıçak takımı arıyorum, çünkü ne evlenirken ne evlendikten sonra hala düzgün bir takım edinemedim:kedi::kedi:
Bu ihtiyacımı biliyor, bunun gibi başka ihtiyaçlarımı da biliyor. Ama çamaşır makinesini değiştirmeyi kafaya koymuştu, bir şekilde takmıştı kafayı oraya. Hatta şöyle anlattım ona. "Makinenin eskiliği beni rahatsız etmeli, bir kadın olarak. Bana eski gelmiyor, neden sen ısrarcısın değiştirmekte bu kadar?" Taşınırken hatta şunu bile düşündüm "makineyi götürüp yeni eve kurmak mı zor geliyor, ne derdin var senin makinemle?" İnan kurdum ben bu cümleleri. Ama ne yaptı etti, gitti aldı yeni bir makine.
Gerçekten hiç cimri değil, çok verici. Şimdi gitsem anlatsam dinler, hı-hı der, tamam bitanem der. Ama uygulayacağını sanmıyorum. Cep telefonu olayındna sonra bu olay o kadar kötü sarstı ki beni.. Bir çamaşır makinesi değil, attığı adımları sağlam olan güvenilir bir erkek istiyorum karşımda, ağlıyorum da bir yandan, öyle sinirlerim bozuldu.. :a015:

Eve gidip kapıyı açtığımda beni hemen kapının girişinde eski makinem bekliyor olacak, ki eski falan da değil.. Sırf makinenin eski olmadığını kafasına sokmak için atmayacağım o makineyi, zaten atılmaz da, birine de vermeyeceğim.

Eşime kalsa daha dün akşam bana diyorki "şu makineyide ver artık birine", yani benim daha o gün haberim olmuş yeni makineden, zaten şok geçirmişim. Allahım farklı dünyaların insnaı mıyız nedir, düşündükçe daha beter kuruyorum şu an..:a015:

Yazdıkların çok kıymetli, teşekkür ederim. Ama cnm inan bana ben 1 aydır mağaza mağaza gezip çatal-bıçak takımı arıyorum, çünkü ne evlenirken ne evlendikten sonra hala düzgün bir takım edinemedim:kedi::kedi:
Bu ihtiyacımı biliyor, bunun gibi başka ihtiyaçlarımı da biliyor. Ama çamaşır makinesini değiştirmeyi kafaya koymuştu, bir şekilde takmıştı kafayı oraya. Hatta şöyle anlattım ona. "Makinenin eskiliği beni rahatsız etmeli, bir kadın olarak. Bana eski gelmiyor, neden sen ısrarcısın değiştirmekte bu kadar?" Taşınırken hatta şunu bile düşündüm "makineyi götürüp yeni eve kurmak mı zor geliyor, ne derdin var senin makinemle?" İnan kurdum ben bu cümleleri. Ama ne yaptı etti, gitti aldı yeni bir makine.
Gerçekten hiç cimri değil, çok verici. Şimdi gitsem anlatsam dinler, hı-hı der, tamam bitanem der. Ama uygulayacağını sanmıyorum. Cep telefonu olayındna sonra bu olay o kadar kötü sarstı ki beni.. Bir çamaşır makinesi değil, attığı adımları sağlam olan güvenilir bir erkek istiyorum karşımda, ağlıyorum da bir yandan, öyle sinirlerim bozuldu.. :a015:

İpek Hanım..
Çok hassaslaşmısınız,hediyeden ziyade farklı anlamlar yüklemişsiniz eşinizin bu tavrına.
Şununal başlayalım bu adam art niyetli değil,bunu kabul edelim ve böyle bakalım eşinize ve siz öyle bakın öncelikle.Çünkü o zaman ağlamayacaksınız.

İkinizin öncelikleri farklı belli ki..O makineyi gözüne kestirmiş paslanmış kısımları yüzünden .Karısına yapacağı en büyük güzelliğin yeni bir makine olacağını düşünüyor.Ne düşündü kimbilir havalara uçacaktınız,eşinizde kendine göre evin bir eksiğini kapatmış olacaktı. O çok akıllı ve mantıklı hediyeler alan bir erkekti aynı zaman da karısını mutlu edebiliyordu :) bir çamaşır makinesi şu anda 1500 tl siz bu paraya iki adet en kaliteli markadan çatal bıçak takımı alırsınız.Tatlılıkla konuşmak faydalı olacak bence ama aynı zaman da ciddi ve istikrarlı durmak.Bu makineyi iade edip yerine ne alabiliriz veya iade edebilir miyiz diyebilmek gerekir.

Maddi durumunuzu bilmiyorum .Eşiniz mesela kendine de saçma alışverişler yapar mı ne bileyim hiç alakasız bir traş makinesine büyük paralar verebilir mi..?Alışveriş yapmayı mı seviyor,kampanyalara katılınca kendini başarılı mı sayıyor..?

Kendinizi hırslandırmayın,bu kez tatlı ama sert olun.Şakaya vurun,mümkünse ürünü değiştirin ki bu onun durumu anlaması için etkili olur. Ve konuşmak ama öyle gel bakalım konuşalım seninle türünde değil.Bilemiyorum çözülmeyecek birşeymiş gibi gelmiyor.Eşiniz niye böyle kodlanmış onu anlamak gerek.Benim eşim bana haberim olmadan t shirt bile almaz beğenmem diye.. Ayy buna bu parayı mı verdin derim diye yani bu da yanlış belki benim tavrım da böyle.. sürpriz sevmediğimi bilir,sizin eşiniz de bilmeli.. Çok tolerans göstermiş olabilirsiniz evveliyatında..

Eşiniz sizi çok önemsiyor,u düşündürdü yazdıklarınız
Gerçek ihtiyaca yönelik hediye almaktansa
sizin söylediğiniz ve onun aklında yer edinen ilk düşündüğüne odaklanıyor. Sizi sevindiriyor,kendince oluyor tabi
Güzel konuşarak bir söylerdim, iki söylerdim , hala devam ediyorsa
diğer başka yaptıklarında hevesi kırarak hediye alma isteğini köreltirdim galiba
Nasıl kırardım, memnuniyetsizliğimi sürekli dile getirirdim, misalen ne lüzüm vardı makineye gibi söylenir dururdum gibi..

-Ben de bana lüzumsuz gelen sürprizlerden hoşlanmam
Belli mutlu olma kalıplarım vardır, bunların dışı mutsuz eder beni
Kendi mutsuzluğumu kalıplarım belirliyor, bu iyi birşey değil.ama böyle
Esnek olabilmeliyimi öğretmeye çalışıyorum ama çoğunlukla da olmuyor-

İkiniz ile alâkalı bir durum bence.

X