Beni mutsuz eden hediyeler..

Sevgiyle sarin kocanizi ve ne kadar ince dusunceli ve nazik oldugunu soyleyin opun onu eger sevinmediginiz icin kirildiysa incindiyse kusura bakmamasini isteyin.. Ve sonraaaaaaaaaaaa saadete gelin lutfen gereksiz pahali hediyelerde bulunmamasini keske baska bir eksik tamamlansaydi diyin.. ama bunu net soyleyin.. Sanirim bir daha oyle bir sey yapmaz. Benim babamda biraz oyle annem deli olur kizar bagirir bu sefer babama acirim heveslenmis almis pisman oldu diye ama annem hakliydi.. Babamda bir daha bir sey almadi gerekli gereksiz ama kirginlik oluyordu siz guzelce sevimlice soylerseniz dank eder belki

açık açık söylemekten başka çaresi yok evde ihtiyaç listesi yapın sonra onu çekmeceye koyun aldıkça ihtiyaçların üzerini çizin eşinizde size hediye alacağı zaman o listeden birini seçsin alsın:)) e bu da güzel yöntem

eşinin kötü amaçlı yaptığını sanmıyorum amaç anlattığınız kadarıyla sizi sevindirmek..
daha dikkatli olması konusunda uyarırınız olur biter...
madem almak istemiş bırakın onunda sevincide kursağında kalmasın .
bidahaki sefere sizin istediğiniz gibi olur..

sizi cok iyi anliyorum
erkekler kafalarina taktiklari seyleri yapiyorlar malesef ... esim bilgisayar muhendisi ve asiri derecede cep telefonu ve elektronik esya meraki var

biz evde 2 kisi olmamiza ragmen bizim evdede bir tane bilgisayar iki tanede laptop var
ve her alti aya bi hem benim hem kendi cep telefonumu degistirdigi icin sayisini inanin bilmedigim kadarda cep telefonu gezer cekmecelerde .. ve birtanesini evlenirken bes sene once , digerinide 2 sene once aldigimiz, iki tvmizde gecen ay yeni plazmamiz geldigi icin suan bodrumu beklemekte .. fransada yasiyorum malesef burda ihtiyac sahibi verilecek yerler yok turkiyedeki gibi olsa sesimi dahi cikartmiycam aldigi seylere ..

maddi problemimiz yok sukur kendisi calisiyor kendisi alsin diycem ama yapilan extra harcamalara tahammul edemiyorum
bende salon takimimi degistirmek istiyorm hic bir sey demiyor istedigini al diyor ama ben hem zevkime hemde butceme uygun bulmak icin bir senedir erteliyorum ..
ayni seyi ondanda bekliyorum ve konuyu buyuttugum zaman hep kavgaya donusuyor bende susup sinirimden kendimi yiyip bitiriyorum
10 gundur samsung omnia diye bi telefona takmis sana bu telefonu alicam diyip duruyo
dun oyle bi bagirdim ki
birincisi telefonum yepyeni ve istedigim her ozellik var ikincisi dokunmatik telefonlari sevmiyorum dedigim halde 10 gundur israr ediyorsun dedim
sesi cikmadi
dogumuma az kaldi ve eminimki sinirlendigim icin simdi almasa bile dogumumda hediye olarak o telefon bana gelecek ...
inanin size akil vermeyi yol gostermeyi cok isterdim ama yapacak bir sey yok ...ben bes senedir esimi ne guzellikle ne kavgayla ne duygu somurusuyle nede konusmakla degistiremedim
aklina koyduysa bi erkek yapacagini mutlaka yapiyor :KK66:

ayy canım sanki benim eşimi anlatmışsın bende bu gibi eşimin düşüncesiz hesapsız kitapsız kararlar almasından nefret ediyorum,
senin eşininde eli açık ve düşüncesiz hareket ediyor sense mantıklı düşünerek ayağımızı yorganımıza göre uzatma yöntemini kullanıyorsun,benim gibi
benim eşim kaç senedir aynı bir çok kez konuşmama rahmen hala beni dinlemeyip evimize gereksiz harcamalar yapıyor,bense on kere yüzbinkere anlatıyorum ama nafile
bu arada yanlış anlaşılmak istemem benim bahsettiğim fuzulii alışveriş, yani cep tl vardı iphone aldı tv vardı 2.aldı mobilyaları 5 yıllık evliyken hepsini ablasına verip eve yeni mobilya aldı 3 takım birden ah ahh sinirim bozuldu aklıma geldikçe deliriyorum,
canım umarım arkadaşlrın dediklerini uygularsın hatta bende bir iki taktik alabilirim,
arkadaşım bir insan nasılsa yetmişinde de aynı ben artık yoruldum onunla bu konularda tartışmaktan,umarım seninki dinler

Öncelikle bir şans daha vererek, hala konuşmakla çözüm bulamamışsanız, bence hediye listesi yapıp verin ya da asın biryere. Mesela bakın, çatal bıçak takımı istiyormuşsunuz. Size özel birşey alacaksa, bu listeden seçim yapıp alsın bari. Gereksiz ve bu kadar büyük gereksiz birşeyi almasından iyidir gibime geliyor.

cnm inşallah eşinle ortak bir noktaya varırsınız babamda da bahsettiğiniz sorundan var ama annem alıştı artık hiç sesi çıkmıyor

erkekler sen istemesende bazı şeyleri ihtiyacın varmış gibi görüyor onlarınki çok ayrı bir yetenek :):) ama mutlu etmek isteyip edemiyorlar karşısındakileri ama farkında değiller . ve tepki verince ben ne yaptım ki diyip işin içinden çıkıyorlar annemle babam 28 yıllık evli aynı tas aynı hamam inşallah sizinkiler değişir kaydirigubbakcemile2

Arkadaşlar, öncelikle hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.opuyorumnanaktan
Akşam bu konuyu uzun uzun görüştük. Israrla iddia ediyorki, ben bir defasında "makinenin pas lekelerini boyasak bari, çok kötü görünüyor" demişim. Hadi dediğimi farz edelim, neticede değiştirelim dememişim, boyayalım demişim. O da böyle ifade ediyor zaten.
Bunu duymuş, üzülmüş, o nedenle çamaşır makinesi almış.
Bunu duyana kadar, belki günde 5 defa söylediğim ve mağaza mağaza gezip kampanya kolladığım diğer eksiklerimi ise aklına getirmemiş ne yazıkki..
Buradan çıkarttığım tek sonuç şu.. Aslında eşim kendisi o makineyi değiştirmeyi kafasına koymuştu. Biraz da gövde gösterisi oldu her ne kadar kabul etmese de.. Kafasına koyduğu ama beni ikna edemediği şeyi yaptı..
Yani temelde onun gerekli gördüğü birşeyi almış oldu. Hediye kime hediye, belli değil. Neyse, gerçekten kırmadım, incitmedim. Ama bundan sonra ya bana hediye alma, ya da "fonksiyonel bir eşya" alma diye kural koydum. "Tatil, başbaşa yemek, sahilde bir yürüyüş gibi hediyeler kabul ederim ancak" dedim. Anlaştık bakalım, şimdilik..

Hediye listesi de mantıklı, ama ben gerçekten bir eksiğimi alırken kampanya, indirim herşeyi kolladığım ve eşimin bununla asla uğraşmayacağını bildiğim için buna da güvenemedim. Ona göre hediyenin parası, ücreti diye bişey yok. O anda beğenirim ve alırım, diyor. Bence yanlış bir yaklaşım. Araştırmak ayıp değil.

Hepinize yeniden teşekkür ediyorum arkadaşlar. umarım bu olayın bir tekrarını yaşamam..

ınş tekrarı yaşanmaz.

Yalnız eşim makineyi değiştirmeye kafasına koymuş, olayı biraz tuhaf geldi bana. Siz de daha önce yazmıştınız, bir erkek için çamaşır makinesinin durumu çok ta önemli olmamalı, bu ancak sıkıntı olacaksa bir bayan için olmalı. Sizin şu cümleniz olayı tetiklemiş. "makinenin pas lekelerini boyasak bari, çok kötü görünüyor"

Siz bu cümleye baktığınızda, boyayalım dedik, değiştirelim demedik, anlamı çıkarabiliyorsunuz tabi ki, ama bir de karşıdakinin anlayışına bakmak lazım. Yani çok durup dururken, çamaşır makinesi eskimiş, dur değiştireyim diye hareket ettiğini sanmıyorum, ama böyle olma ihtimali de var tabi. Eşinizi siz daha iyi tanırsınız.

Ama ben sizin olayınızda sadece şu olduğunu düşünüyorum, genel erkek yapısı, düşünme gereği hissetmiyorlar, mesela siz şu eksiğim var bunu neden düşünmedi derken, düşünmüyorlar işte, olaya direkt bakıyorlar, çamaşır makinesini boyayalım demişti, demek ki eskimiş ve değiştirme gereği hissedebiliyorlar. Arada sanırım sadece kadının evin hesap durumunu, düzenini bilmesi ve ince düşünmesi, ama erkeğin cümlelere bile daha kalıp bakıp, hiçç düşünmeden hareket etmesi yatıyor.

Yoksa sizi ezip geçip, sizin sözlerinizi ve sırf sizin uyarılarını dikkate almamak için, gidip çamaşır makinesi almamıştır. Amaç sizin ufacık bir cümle dahi kurduğunuz, çamaşır makinesi ile mutlu olacağınızı düşünmek. Buna biz düşünce demesekte.

Umarım daha dikkatli olup, kurulan cümlelerden başka başka şeyler çıkarmaz eşiniz. Bu da anlayış, bakış, düşünme , farklılıkları olsa gerek. Hele de erkekse işte.

Benim eşimde bu tarz şeyler yapaar.
Ama amacı para saçmak değil gerçekten mutlu olacağımı sanıyor.
Meela şuan bizdede var telefonum gsm dolayısıyla fazla çekmiyor.
Eşimse telefonu bozuk sanıyor, yeniliyeceğim diyor.Dün gsm ile ilgili olduğunu söyledim.
Aaa bende telefondan sanıyodum dedi.
Eşinde muhtemelen eksik kalmanı işstemiyor.
Bende eşime diyorum birikim yapalım herşeyin lüksüne gitmeyelim diye ama olmyor.
Oda kendine harcamyor beni mutlu etmeye uğraşıyor , bende hoşlanmıyprum bu durumdan ama idare diyorum.
Ve konuşarak aşıyoruz.Eşinizde yavaş yavaş anlar.Belki birkaç kez daha yapar ama sonra sonu gelir.

Merhaba ıpek'çim...

Anlattığın ve problem olarak gördüğün bu detayları defalarca yaşadım inan. Gerçekten de "güven" kavramını çokça sorgulatan bu tür düşüncesiz davranışların ne kadar yıprattığını da iyi bilirim. Burda kilit sözcük maalesef ki "sabır".
Eşimin 3 yıl boyunca atlamakta ısrar ettiği benzer ayrıntıları yaşamanın getirdiği yorgunluğa rağmen, bıkmadan, usanmadan, inatla "bunu aşmak zorunda" diye kendime kural koyduğum "düşüncesizliklerini" aşmayı başardım. Gururla söylüyorum gerçekten, çünkü ne yazık ki geç idrak eden bir eşe sahibim. Ama yılmadım konuştum, gerektiğinde tavır koydum ve hiç pes etmedim. Şimdi o kadar iyi biliyor ki olmasını istemediğim şeyleri, yanından bile geçmiyor.
Üzücü bir durum. Çünkü eş olarak seçtiğimiz insanların defalarca aynı yanlışları tekrarlamaları, dönüp kendimizi sorgulamaya itiyor bizi. Bu da sürekli bir "beyin fırtınası" içinde olmak demek. Yani çok yorucu. "Bu kadar kolay görülebilecek bir şeyi nasıl atlar, nasıl?" diye sinir harbine gireriz. Hatta o kadar basittir ki farkında olmak, o yapılan yanlışa "ince detay" bile diyemeyiz. Ama kabullenmek zorunda olduğumuz bir gerçek var ki, kadın ve erkek zekası hakikaten çok farklı işliyor. Kadında duygusal zeka ağır basarken ve analiz etmeye çok daha yatkınken, erkek daha genel geçer, herhangi bir eylemde daha az düşünen ve sonuca odaklı yaşamaya olan eğilim çok daha baskın görünüyor.
Böyle düşündüğüm, buna inandığım için de kızmakta haklı olduğun bu konuyu yine de "kötü niyetli" olmayan, aksine kendince "sürpriz" olarak tanımladığı bir girişim olarak görüyorum. Emin ol ki heyecanlanmıştır ne kadar sevineceğini düşünüp :)
Bıkmadan usanmadan anlat. Konuşmaktan vazgeçme. Emin ol düzelecek. Direnme eşiği ne kadar geniş olabilir ki? :)))
Ben doğum gününde eşine bir kavanoz "reçel" paketleyip vereni bile gördüm. Kıyaslama kaldırmaz ama beterin beteri var gerçekten...

canım bende 4 yıllık evliyim..neyden nefret edersem gidip bana onu alıyor..1 defa yapar okey 2.defa yaptı artık 3.patladım ve o ndenele hep özel gübnlerimiz mutsuz geçer...ama artık öyle yapmayacakmış...bakalım bekliyopruzzz

Arkadaşlar, öncelikle hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.opuyorumnanaktan
Akşam bu konuyu uzun uzun görüştük. Israrla iddia ediyorki, ben bir defasında "makinenin pas lekelerini boyasak bari, çok kötü görünüyor" demişim. Hadi dediğimi farz edelim, neticede değiştirelim dememişim, boyayalım demişim. O da böyle ifade ediyor zaten.
Bunu duymuş, üzülmüş, o nedenle çamaşır makinesi almış.
Bunu duyana kadar, belki günde 5 defa söylediğim ve mağaza mağaza gezip kampanya kolladığım diğer eksiklerimi ise aklına getirmemiş ne yazıkki..
Buradan çıkarttığım tek sonuç şu.. Aslında eşim kendisi o makineyi değiştirmeyi kafasına koymuştu. Biraz da gövde gösterisi oldu her ne kadar kabul etmese de.. Kafasına koyduğu ama beni ikna edemediği şeyi yaptı..
Yani temelde onun gerekli gördüğü birşeyi almış oldu. Hediye kime hediye, belli değil. Neyse, gerçekten kırmadım, incitmedim. Ama bundan sonra ya bana hediye alma, ya da "fonksiyonel bir eşya" alma diye kural koydum. "Tatil, başbaşa yemek, sahilde bir yürüyüş gibi hediyeler kabul ederim ancak" dedim. Anlaştık bakalım, şimdilik..

Hediye listesi de mantıklı, ama ben gerçekten bir eksiğimi alırken kampanya, indirim herşeyi kolladığım ve eşimin bununla asla uğraşmayacağını bildiğim için buna da güvenemedim. Ona göre hediyenin parası, ücreti diye bişey yok. O anda beğenirim ve alırım, diyor. Bence yanlış bir yaklaşım. Araştırmak ayıp değil.

Hepinize yeniden teşekkür ediyorum arkadaşlar. umarım bu olayın bir tekrarını yaşamam..

bence esin gercekten seni mutlu etmeye calisiyor bunu biraz sanlis yapiyor ama :asigim:

ozel gunlerden once ıhtıyacın olan bırseyı soyle ....onu alsın erkekler kadınları ozel gunlerde multu etmek ıcın ugrasırlar ama kendılerıne gore hedıye alırlar bız kadınlar gıbı dusunerek almazlar

Allah allah acaba makine bedavaya mı geldi sizden gizli bi durum falan mı var ..yoksa niye alsın eskisi bozulmadan bizimki 10yıllık mesela..

bence makineyi verip yerine ihtiyacınız olan şeyi alın olmazmı eşinize açıklarsınız güzel bi şekilde bu da ders olur heralde ....:ecrin_bebek:

bence de makineyi aldığı yerle konuşun ve başka bir ürünle değişim yapın (para iadesi yapmazlar)
tabii eğer açmadıysanız,kullanmadıysanız

bence de makineyi aldığı yerle konuşun ve başka bir ürünle değişim yapın (para iadesi yapmazlar)
tabii eğer açmadıysanız,kullanmadıysanız

Ben aval aval bakıp şok geçirirken, makineyi açıp kurdular bile..
Naısl çalıştığını bile dinleyemedim sinirden. Dün akşam mecburen çalıştırdım, klavuzdan bakıp öğrendim program seçimini falan..

Bu arada makine bedavaya gelmemiş, tam 10 taksit yaptırmış..:bbo::bbo:

:sm_confused:Merhaba, bugünlerde canımı sıkan bir konuyu sizlerle paylaşmak ve görüşlerinizi almak istiyorum. Bu konuda gerçekten öfkeli, şaşkın ve kararsızım.bilmiyorumkismile

Problem eşimin "süpriz" veya "hediye" adı altında beni mutsuz etmesi ve bunun sebebini anlayamaması..mafoldumbenmafoldumben
Bunu 2 defadır yapıyor ve ben sanırım engelleyemeyeceğim.

Birgün eşim cep telefonu faturasını yatırmak üzere bayiye gidiyor ve orada kendisine cep telefonu hediyeli bir kampanyadan söz ediyorlar. Çok iyi analiz etmeden sözleşmenin altına imzayı atıyor. Çok iyi analiz etmediğini nereden biliyorum? Çünkü sonrasında kampanyanın imkanlarının kendi ihtiyaçları ile örtüşmediğini kendi ağzıyla itiraf etti.. Hediye cep telefonunu zaten daha ilk getirdiği gün bana hediye etti. Ben almak istemedim, zaten telefonum çok yeniydi. Sırf ben yeni telefonu alayım diye, aslında eskimemiş olan eski telefonumu benim kardeşime verdi. Yani hem beni hem kardeşimi sevindirdi. Güya.. Aslında bir cep telefonuna ihtiyacım olmadığını, boşu boşuna 18 aylık bir kampanya ile kendini bağladığını anlattım. Hak verdi. Netice olarak bana bir söz verdi. Bir daha hangi gerekçe ile olursa olsun "birlikte analiz edip karara bağlamadığımız bir konuda" hiçbir yere imza atmayacaktı.. :eek:lmaz:

Neyse bu pazar günü çat kapı ismini vermeyeyim bir beyaz eşya firması geldi eve. Kırmızı kurdeleli bir çamaşır makinesi ile. Anneler günü hediyesiymiş. Ben gerçekten sevinç haricinde birçok farklı duygu yaşadım. Şaşkınlık, öfke, hayal kırıklığı.. akannehirakannehir

Yeni eve taşındık ve bir sürü "gerçek" ihtiyacım var. Çamaşır makinem henüz 8 yıllık, 1 defa bile arıza yapmadı, taş gibi..
Bir defa bile "şu makineyi değiştirmek istiyorum" diye söylenmedim evde..

Biraz söylenecek oldum, baktım sinirleniyor. "Ben bu makineyi almak için kaç mağaza gezdim, seni neden sevindirmedi anlamıyorum vs vs" ... Sustum..
Ama sevinecek halim de yok. İmkanlarımız belli sonuçta.

Ben şimdi henüz 8 yaşındaki makinemi ne yapayım? 2. elciye versem 5 para etmez. Saklasan saklanmaz, İhtiyacı olan birini arayacağım. Ama aslında ben 8 yaşındaki tıkır tıkır çalışan makinemi değiştirmek gibi bir lükse sahip değilim ve çok üzgünüm şu an.. Çalışarak hem kendim fedakarlık yapıyorum, hem kızım fedakarlık yapıyor.. Bu mu tüm bu fedakarlıkların sebebi? 8 yılda bir eşya değiştirmek mi? bilmiyorumkismile

Taşınırken zaten birçok eşyam taşındığımız eve uymadı (kiracılığın zorlukları malum) ve dağıtmak zorunda kaldım. Hayır ve yardımda bulunmayı severim. Ama planlı programlı ve beni sarsmayacak şekilde.. Herhalde zaten yeni olan bazı eşyalarımı dağıtmak zorunda kaldığım için, şimdi de makinemi değiştirmek bana tam anlamıyla "sokağa para saçmak" gibi geldi..

Ne bileyim, bizim evde hala babamların kullandığı bulaşık makinesi 15 yaşındadır en az mesela. Ben mi abartıyorum sizce hanımlar? bilmiyorumkismile

Eşimle nasıl konuşmalıyım, onu üzmeden ve kızdırmadan nasıl değiştirebilirim bu yönünü? Yoksa kabullenmeli miyim?

Yorum ve önerileriniz için şimdiden gönülden teşekkür ederim.a.s.
valla esiniz ne yapsin sizi bir turlu memnun edemiyorki kimse cekmez bu kadar seyi....yumusak konusmayi karsidakini anlamayi ögremelisin bence bunu dene distan baktigimda bu eksikligi sizde goruyorum...

X