Beni motive eder misiniz

Impressionsharee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2020
43
21
28
Merhaba. Artik toplu taşımaya dayanamadigim için araba almaya karar verdim. Ama ehliyetim yok. Manuel araç kullanabiliyorum yani arabayi hareket ettirme sürme vs okey zaten o kolay kısim. Ehliyeti manuel alacağım ama araba otomatik olacak. Ehliyeti de tekte alırım onda da kendine güveniyorum ama İstanbul trafiği hatta genel olarak trafikte yolda araba kullanmak beni çok geriyor. Üst komşum arkadaşım onunla istediğim kadar pratik yapabilirim çok da hevesli öğretmeye ama her gün işe gidip gelecek kadar öğrenmek bana imkansız gibi geliyor. Yolda sürekli araba kullanan kadınlara bakıyorum çok özeniyorum, onlar kullanabiliyor ben neden kullanamayayim diyorum ama içten içe asla yalnız ise gidip gelecek kadar kullanamam gibi geliyor. Gözümde çok büyütüyorum sanırım bilmiyorum. Bu arada kendimden emin olmadan asla tek başıma kullanmam o konuda sıkıntı yok da sizce ne zaman kendimden emin olurum. Bu süreç yıllar almaz değil mi😅 siz ne kadar sürede tek başınıza trafiğe çıktınız. Böyle korkularınız var mıydı

18 yaşımdan beri ehliyetim vardı ama arabayı 24 e kadar aktif kullanmadım. Çok fazla özel ders almama rağmen babamı trafik kazasında kaybettiğim için hep bir korkum vardı titriyordum resmen kullanirken. Evlendiğimde isyerim çok ters yerdeydi toplu taşıma yoktu. Hep eşimden bekliyordum beni götürmesi için adam da bende 2 saat erken kalkıp yola çıkıyorduk. İşyerini ben açıyordum kapicidan önce :KK70: Birgün eşim gece rahatsizlanmiş bana söylememiş benimde o gün önemli bir toplantım vardı giyindim yatak odası kapısında oflaya puflaya bekliyorum. O da çektiği ağrı ile sinirlendi bu böyle gitmez git kendin öğren ömür boyu başında biri olmayacak ya da taksi ile git dedi. Beni de aldı bir gurur dedim kızım sen neleri başardın bunu mu yapmicaksin indim atladım arabaya ilk gün 4 lüler açık en sağdan 50 ile dua okuya okuya gittim işe. O günden sonra park etme taktiklerini araba arizalarini YouTubedan öğrendim. Şimdi şoför Nebahat gibiyim :KK70:

Merhaba. Artik toplu taşımaya dayanamadigim için araba almaya karar verdim. Ama ehliyetim yok. Manuel araç kullanabiliyorum yani arabayi hareket ettirme sürme vs okey zaten o kolay kısim. Ehliyeti manuel alacağım ama araba otomatik olacak. Ehliyeti de tekte alırım onda da kendine güveniyorum ama İstanbul trafiği hatta genel olarak trafikte yolda araba kullanmak beni çok geriyor. Üst komşum arkadaşım onunla istediğim kadar pratik yapabilirim çok da hevesli öğretmeye ama her gün işe gidip gelecek kadar öğrenmek bana imkansız gibi geliyor. Yolda sürekli araba kullanan kadınlara bakıyorum çok özeniyorum, onlar kullanabiliyor ben neden kullanamayayim diyorum ama içten içe asla yalnız ise gidip gelecek kadar kullanamam gibi geliyor. Gözümde çok büyütüyorum sanırım bilmiyorum. Bu arada kendimden emin olmadan asla tek başıma kullanmam o konuda sıkıntı yok da sizce ne zaman kendimden emin olurum. Bu süreç yıllar almaz değil mi😅 siz ne kadar sürede tek başınıza trafiğe çıktınız. Böyle korkularınız var mıydı
Pratik yapa yapa alisirsiniz.

3 yıldır istanbulda aktif araba kullanıyorum şuan seviyem taksicileri cebinden çıkarırım ama 3 yıl önce el freni çekmeyi bile bilmiyordum bu işler cesaret ve pratik işi

11 yıldır İstanbul trafiğinde araç kullanıyorum. Üni’deyken trafiğe kapalı alanda yarışlara da katılmışlığım var. Birincisi arabanızı çok iyi tanıyacaksınız. Önü arkası sağı solu ezberleyeceksiniz ki nereye sığar hesaplayabilesiniz. Sonra bu işten keyif alacaksınız. Araba kullanmak özgürlük hissi veriyor bana hep. Özellikle araba yağ gibi akıyorsa tadından yenmiyor. Bir de pratik zekaya sahipseniz çok kolay kullanırsınız. Matematik işi biraz trafik. Yolları ve yollarda hangi şeritte nerede trafik oluru ezberlemelisiniz. Otomatikte tek dikkat etmeniz gereken yoldur. O yüzden işiniz daha kolay olur.

Bu olaydaki en büyük problem otomobil alabilecek parayı ayarlayabilmek gerisi teferruat.Halledersin yani.

18 yaşımdan beri ehliyetim vardı ama arabayı 24 e kadar aktif kullanmadım. Çok fazla özel ders almama rağmen babamı trafik kazasında kaybettiğim için hep bir korkum vardı titriyordum resmen kullanirken. Evlendiğimde isyerim çok ters yerdeydi toplu taşıma yoktu. Hep eşimden bekliyordum beni götürmesi için adam da bende 2 saat erken kalkıp yola çıkıyorduk. İşyerini ben açıyordum kapicidan önce :KK70: Birgün eşim gece rahatsizlanmiş bana söylememiş benimde o gün önemli bir toplantım vardı giyindim yatak odası kapısında oflaya puflaya bekliyorum. O da çektiği ağrı ile sinirlendi bu böyle gitmez git kendin öğren ömür boyu başında biri olmayacak ya da taksi ile git dedi. Beni de aldı bir gurur dedim kızım sen neleri başardın bunu mu yapmicaksin indim atladım arabaya ilk gün 4 lüler açık en sağdan 50 ile dua okuya okuya gittim işe. O günden sonra park etme taktiklerini araba arizalarini YouTubedan öğrendim. Şimdi şoför Nebahat gibiyim :KK70:
Öncelikle başınız sağolsun ❤️Ben de bunun gibi bir durum olunca aslında kafama koydum. Dağ başında bir otelde sezon dışında tatil yapıyorduk, yolları karanlık, virajlı yanlar uçurum. Otelde revir yok, doktor yok. Benim migren tuttu ağrı kesici bile yok ben de hep yanıma alırım o zaman unutmuşum ölüyorum. Erkek arkadaşım yanımda ama alkollü. Ama ben agridan ziplayarak ağlıyorum en yakın hastane de şehir merkezinde 50 km. Bizi şehire indirecek biri bile yok otelde (otel çalışanları hiç yardımcı olmadı sağolsunlar) ambulans gelmiyo, taksi yok. Allah'tan hem dağ havası hem bu durum erkek arkadasimi biraz kendine getirdi ama sonuçta alkolluydu o kafada buz gibi havada camları açarak hızı 6yi geçmeyecek şekilde zifiri karanlıkta virajlı dağ yollarını inmek zorunda kaldı hastaneye götürebilmek icin. Hem kendi canımızı tehlikeye attık hem başkalarının. O gün artık ehliyet almam gerekiyor demiştim. Sizi gerçekten tebrik ederim büyük bir cesaret özellikle kötü bir travmaniz varken❤️

11 yıldır İstanbul trafiğinde araç kullanıyorum. Üni’deyken trafiğe kapalı alanda yarışlara da katılmışlığım var. Birincisi arabanızı çok iyi tanıyacaksınız. Önü arkası sağı solu ezberleyeceksiniz ki nereye sığar hesaplayabilesiniz. Sonra bu işten keyif alacaksınız. Araba kullanmak özgürlük hissi veriyor bana hep. Özellikle araba yağ gibi akıyorsa tadından yenmiyor. Bir de pratik zekaya sahipseniz çok kolay kullanırsınız. Matematik işi biraz trafik. Yolları ve yollarda hangi şeritte nerede trafik oluru ezberlemelisiniz. Otomatikte tek dikkat etmeniz gereken yoldur. O yüzden işiniz daha kolay olur.
Bunların hepsi refleks olmadığı sürece araba kullanabiliyorum deemem sanırım. Şu an için zor geliyor ama galiba kafamda büyütüyorum. Umarım benim de sizin gibi şu kadar yıllık şoförüm diyeceğim günlerim gelecek ❤️

Trafik ani refkleks, cesaret ve pratik zeka istiyor.
15 yılllık şoförüm, 2 yıl ehliyetim vardı kullanamadım, çocukları kreşe götürmem gerektiğinde profosyonelleştim.
Ankarada 15 yıl her gün 2 saat trafikte kaldım. Her yıl 1000 km mesafeye 3 çocukla eşim olmadan giderim, 15 saat şehirlerarası araba kullanma rekorum var:)
Hala her gün bilfiil trafikteyim, çocuklara servisçilik yapıyorum, hep koşturma olduğundan da hızlı kullanırım.
Tır şoförü kadar da tecrübem :)
Manevra, makas iyi bilirim, ama gerçekten bayan sürücüler sıkıntılı, çok yavaşlar, trafiğin bir akışı var ve sollama vazgeçilmez iken, soldan gidip kağnı gibi ilerleyen sürücüler var, trafikte akışa uymak zorundasın, uymazsan kornayı yer durursun :) yani trafik sadece araba kullanmakla da olmuyor, trafik kültürü denen birşey var:)
Mecbur kalıp trafiğe girmeden insan arabayı öğrenemiyor, ufak tefek sürtmedir vs kazalar da olabilir, bunlar da normal, hepsini öğreniyorsun, ilk kazamda eşimi fellik fellik ararken şimdi sanayiye girip kendim birşey oluncca yaptırıyorum:) işsiz kalsam çok rahat tır soförlüğü yaparım:) uzun yolu da çok seviyorum. Sana tavsiye bismillah de bir an önce at kendini trafiğe, gerekirse yavaş gidersin, korna yersin ama öğrenirsin, özel dersle olmuyor, bilfiil kullanacaksın. Geri geri kıvrılıp dar yere girmeyi de bilmen lazım, karşındakinin hamlesine göre ani refleks geliştirmeyi de öğreneceksin, yoksa kaza yaparsın Allah korusun. Yani trafik araba kullandıkça ve en zor yerlerde kullanınca, en zor parkı yapabilince öğrenmişsin demek oluyor. Kolay gelsin.

X