beni bekleyen zorlu bir süreç:(

yalnız deilsin inanki...milyonlarca insan var bu durumda..hatta bunlardan birtaneside benim..çok şükür sorun yok..hatta 3 sefer kimyasal gebelik geçirdim..bu ay doktora gittim rahim filmi istedim..sana gerek yok dedi..2-3 ay daha bekleyelim dedi..aslında rahatlatıyor beni..zamana ihtiyacın var dedi..nasip kısmet herşey..dua ediyorum hep hayırlı zamanda hayırlı ve sağlıklı evledımız olsun diye...Rabbim isteyen herkese en yakın zamanda nasip etsin..

rahim filmi konusuna gelince lütfen korkma..anestezi almana gerek yok..abartılıyor sanırım biraz..muhakkak canın biraz acıcaktır ama dayınılmayacak birşey olsa ne çekilir nede çektirilir...kafana takıp büyütme bu durumu..
Ne guzel yazmışşın.. Sızın gıbı bu yorumlar ınanılmaz destek oldu.. Inş canım hsg sonrası bakalım tedavı seceneklerım ne olacak

ben de bundan 6 yıl kadar önce benzer bir süreç yaşadım.hsg yi anestezi olmadan çektirdim ve şunu diyebilirim eğer ağrı eşiğin düşük ise lütfen anestezi talep et.

sonrasında aşılama yaptırdım aynı şekilde.merak etme çok zor bir süreç değil.Allah yardımcın olsun.
Cok tesekkur ederım bende sızınle aynı fıkırdeyım . Asılama surecı hakkında ne dusunuyorsunuz basarı oranı cok dusukmuş

Bu arada İstanbul da yaşıyorsanız size doktorumu tavsiye edebilirim. Ben taksimde İstanbul Tüp Bebek merkezi var oraya gitmiştim. Doktorum Suzan Gençsoy. Çok iyi bi doktor sadece tüp bebek değil danışmak için bile gidilebilir. Ücreti pahalı gibi gözüksede tek sefer ödeme yapıyosunuz ondan sonra para ödemenize gerek kalmıyo. Birde özel hastane olunca insanın aklına para konusu takılıyo. Bu hastanede öyle bişey yok gerek kalmadığı sürece tahlil falan istemiyolar boşa masraf çıkarmıyolar. İsterseniz bi gidin derim.

Ayyy bu arada sanki hastane sahibi gibi konuşmuşum yeni ferkettim yavvv....:KK70:
Arastıracagım cok tesekkur ederım

hayat sana da öğretir sabretmeyi.
benim geçmediğim aşama, duymadığım laf kalmadı napıcaksın aldırış etmemeye başlıyorsun, Rabbimin bir bildiği vardır diyorsun, sonuçta kimsenin elinde olan bişey değil.
hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah.
Canım allahım sabır versın sanada .. Hepımıze nasıp olsun ınş

Bazen bunun gibi şeyler psikolojiktir.
Sacma ve trajikomik gelebilir ama deneyin:
Farklı ferah bir mekanda değişik fantaziler deneyin. Bunun için sehirdisinda çok farkli bir ortam seçin.
Tıbben bir sorun yok gibi görünüyor, bunu deneyin.
Yo hıc sacma olarak degerlendırmıyorum.. Yapıyorum bunları..

merhaba arkadaşlar;
1 yıldır hamıle kalamıyorum. kımseyle paylasmadım bu durumu dusunmuyoruz dıyor gecıyorum yakın arkadaslarımdan aıleme kadar. esım ve ben tahlıllerımızı yaptırdık bır sorun yok sımdı hsg cekılecek. fakat korkuyorum bu fılmden :KK43: şişli echomardan randevu alacagım anestezılımı alsam kararsızlıgı yasıyrum. bır yandan da dr um eger tupler acıksa asılama yapalım dırekt dıyor. ben şimdiden yoruldum hemen cocugum olsun gıbı bır ıstegım sadece ister istemez bır stres altındasınız.cok yoruldm bu konuda yalnız hıssedıyorum kendımı sızlerle paylasmak ıstedım .. bu surecı gecırenınız varmı? karamsarlığa dusmeden bu donem nasıl aydınlık bır sekılde gecırılır..
tabi bebeğe karar verince hemen olsun istiyoruz bir ay bile beklemek sıkıntı veriyor. ben de ikinci çocuk için iki yıl bekledim.yumurta takibi, aşılama yaptırdım tutmadı. ikimizde de sorun yoktu. en son doktorum "gebeliğe engel bir durum yok sadece sen bebek fikrine çok fazla takmışsın, stres yapıyorsun. bu da hamile kalmana engel oluyor.bak bir çocuğun var ikinci de olur. akışına bırak" dedi. tedaviyi bıraktım, rahat oldum hatta diyebilirim ki adet tarihlerini bile unuttum. birkaç ay sonra hamile kaldım. bebeğim 1,5 yaşında.
rahim filmini anestezi almadan çektirdim. ben çektirdiysem herkes çektirebilir çünkü acıya direncim çok düşüktür. hiç acı hissetmedim.
stres hamileliğe büyük engel. zor ama stres yapmayın. hep olumlu düşünün. inşallah en kısa zamanda bebeğinize kavuşursunuz

merhaba arkadaşlar;
1 yıldır hamıle kalamıyorum. kımseyle paylasmadım bu durumu dusunmuyoruz dıyor gecıyorum yakın arkadaslarımdan aıleme kadar. esım ve ben tahlıllerımızı yaptırdık bır sorun yok sımdı hsg cekılecek. fakat korkuyorum bu fılmden :KK43: şişli echomardan randevu alacagım anestezılımı alsam kararsızlıgı yasıyrum. bır yandan da dr um eger tupler acıksa asılama yapalım dırekt dıyor. ben şimdiden yoruldum hemen cocugum olsun gıbı bır ıstegım sadece ister istemez bır stres altındasınız.cok yoruldm bu konuda yalnız hıssedıyorum kendımı sızlerle paylasmak ıstedım .. bu surecı gecırenınız varmı? karamsarlığa dusmeden bu donem nasıl aydınlık bır sekılde gecırılır..
Canım yaa ben daha 1 ay fln önce echomarda yaptırdım ne kadar kolay gecti sana anlatamam kaldı ki öyle cok dayanıklı biri bile değilim. O kadar kolaydı ki inan bitti mi fln dedim. Anadolu yakasından servisleri de var. Aletleri teknolojik oldugu icin cok acı cekmiyorsun. Ben nerdeyse yaptırmayacaktım ama bittikten sonra niye bu kadar dert etmişim diyeceksin :)

merhaba arkadaşlar;
Ahh cnm been neler cektim bi bilsen iki sene olmadi hicbi sorun yoktu hsg bende cekindim sol tarafim yapisikti actilar ondan olmamis dediler ama nerdeee yine olmadi etmedigim dualar kalmadi en son sogan suyu yaptim ve catlatma ignesiyle hamile kaldm sanada tavsiye ederim dilerm hemen olur gercekten seni cok iyi anliorum

İnş arkadasım .. Zor ama gucluyum tamda dedıgınız sebepten ınş karsıluğını alacagız
İnşaallah canım, bende hsg sonrası hamile kalanlardanım, tüplerim kapalı çıkmıştı, ama doktorum aslnda kapalı olmadığını ilaç verme sırasında kasılma olduğu için kapalı çıktığını söyledi , nasip işte umarm sende hiç beklemezsn. ..

Ayni senin gibi bir sene beklemistim cnm dr gittim hsg hemn sonra asilama yapalim drdi kabul ettim hsgde hic aci cekmedim acik cikti asilama olucm diye kafamda rahatti stres yapmadim asilamaya gerek kalmadan oglum geldi hsgden sonra adet olmadim

Canım tum bu yasadıklarının karsılığını bır bebekle al en kısa zamanda ınş.. Banada asılama dedıler fakat ben de ilac ve iğneyı de denemk istıyorum..

Çok teşekkür ederim canim benim inşallah hepimiz aliriz. 2 ayda o sekilde denedim bende o da olmadi bakalım bundan sonra neler bekliyor beni :)

tabi bebeğe karar verince hemen olsun istiyoruz bir ay bile beklemek sıkıntı veriyor. ben de ikinci çocuk için iki yıl bekledim.yumurta takibi, aşılama yaptırdım tutmadı. ikimizde de sorun yoktu. en son doktorum "gebeliğe engel bir durum yok sadece sen bebek fikrine çok fazla takmışsın, stres yapıyorsun. bu da hamile kalmana engel oluyor.bak bir çocuğun var ikinci de olur. akışına bırak" dedi. tedaviyi bıraktım, rahat oldum hatta diyebilirim ki adet tarihlerini bile unuttum. birkaç ay sonra hamile kaldım. bebeğim 1,5 yaşında.
rahim filmini anestezi almadan çektirdim. ben çektirdiysem herkes çektirebilir çünkü acıya direncim çok düşüktür. hiç acı hissetmedim.
stres hamileliğe büyük engel. zor ama stres yapmayın. hep olumlu düşünün. inşallah en kısa zamanda bebeğinize kavuşursunuz
Canım cok haklısın bu durumu takıntı haline getırmek hem ilişkim hem özel hayatım hemde sosyal hayatımı olumsz etkılıyor.. Daha rahat olacagım. Hsg için yarın konusacagım ınş rahat gecer

Çok teşekkür ederim canim benim inşallah hepimiz aliriz. 2 ayda o sekilde denedim bende o da olmadi bakalım bundan sonra neler bekliyor beni :)
Inş en kısa zamanda guzel haberlerını alırız.

Ahh cnm been neler cektim bi bilsen iki sene olmadi hicbi sorun yoktu hsg bende cekindim sol tarafim yapisikti actilar ondan olmamis dediler ama nerdeee yine olmadi etmedigim dualar kalmadi en son sogan suyu yaptim ve catlatma ignesiyle hamile kaldm sanada tavsiye ederim dilerm hemen olur gercekten seni cok iyi anliorum
Anlasılıyor olmak cok degerli.. Heleki bu donemı kımseyı soylemeden gecırıyorsanız.. Okurken içim burkuldu ama hamıle olmanza cok sevındım. Rabbım bızlerede nasıp etsın . Saglıkla kucagına al ınş

Canım bak inan anestezi alma iyi bsy değil. Kan aldırırken bile daha cok zorlandıgım oldu. Yaptıracagın yer cidden cok iyi.
Cesaretlenmeye basladım:) regli tarıhınden kac gun sonra fılm cekıldı

Back