Benedenben nasıl bu kadar kilo verdi?

benedenben

Guru
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2010
336
17
318
Diğer
Arkadaşlar hayatım boyunca hiçbir zaman ideal kilomda olamadım.Sürekli balıketli olarak nitelendirilerek yaşadım.Ama çok ilginçtir hiçbir zamanda aşırı kilolu olmadım (Bence...) Tahmin edeceğiniz tüm zayıflama haplarını korkmadan kullandım çünkü hiçbirzaman istediğim gibi giyinemiyordum,giydiğimde istediğim gibi üzerimde durmuyordu.
2012 Nisan ayında zirveye ulaşarak kendi nişanımda 72 kiloya vardım Nisan sonuna kadar bu böyle gitti.Mayıs Ayında Ayşegül Çoruhlu'nun Alkali Diyeti kitabıyla tanıştım ve hayatım değişti.Ne yersem yiyeyim beynim 70 kilonun üstüne çıkmamaya ve 65 kilonun altına inmemeye proglamlandığını düşünüyordum ama artık 72lere çıkınca dur demeye karar verdim.Kitapta yazılanları tam olarak uygulayabildiğimi söyleyemem,daha önce bu diyet hakkında bir başlık açmıştım ama o sırada ramazandı ve bu konuya malesef yoğunlaşmam imkansızdı,yinede vücudumu alkali tutmaya çalıştım ve hayatımda ilk kez ramazanda kilo almadım.
Dikkatinizi çekecek konuyu şöyle özetleyeyim; 1 mayıs 72 kilo! Ramazana giriş 67 kilo ve Ramazan biteli daha 1 hafta olmasına rağmen 61 kiloya düştüm.Uyku problemim çözüldü,daha dinç ve hareketliyim,cildim düzelmeye başladı ve en önemlisi mutlu ve sağlıklıyım.
Kendi genel menümden bahsedeyim
Sabahları uyanınca
1 Çay kaşığı zerdeçalı bir çay kaşığı tarçınla az suda karıştırıp içiyorum.
Başka gün 1 çay kaşığı çörekotu ile balı karıştırıp yiyorum.
Ama en önemlisi her sabah zorla 1 büyük bardak PH damlalı alkali suyumla 1 çay kaşığı karbonat mutlaka içiyorum.
Kahvaltıda (Yorktest yaptırdığım için yediklerim çok sınırlı)
1-2 avuç taze badem
Domates,biber,salatalık
4-5 tane büyük hindi veya tavuk füme,jambon vb.(çokta doğru sayılmaz)
4-5 organik siyah zeytin
Ve çay
Kahvaltım çok önemli!!!
Öğlen genellikle geç uyandığım için canım bişey istemiyor ama light sütle buğday ve pirinç gevreği (markayı tahmin ediyorsunuzdur)yiyorum.
Akşam
Hergece ızgara veya sebzelerle sotelenmiş et yiyorum
Yeşil ve mor sebzeleri kullanarak nar ekşisi ve 1 çorba kaşığı zeytinyağ ile salatamı yiyorum
Siyah Bulgur pilavı
Izgara sebze
Zeytinyağlı sebzeler tükettim bu kısa sürede her akşam.
Yemeklerden sonra bazen naneli dondurma yediğimde oldu,çoğu zamanda hazır soğuk kahvelerden içtiğimde...
Mutlaka yemeklerden ortalama 30 dakika önce alkali suyumu içtim.
Egzersiz yapmadan ve hiç zorlanmadan beynimdeki programı yokettim.
31 AĞUSTOS 61 KİLO

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-yontemleri-deneyimlerimiz/548706-alkali-diyeti.html

Son düzenleme:

tebrik ederim çok büyük başarı gerçekten ...
peki alkali suyu derken ne demek istedini anlamadım .. hazır bi içecek mi , kendin mi hazırlıyorsun bunu ???

Canım alkali diyeti ile ilgili bir başlık açıp kitabın özetini yazdım.
Yinede ben burada söyliyim bildiğimiz ve içtiğimiz evimizdeki suya karbonat veya PH damlası ekleyerek alkali su elde ediyoruz böylece vücuttaki asitler ölüyor.
Özeti incelemeni isterim uğraştım ve bence hepimizin hayatınıda değiştirecek bir konu

Bu konuyu daha önce bir kaç yerde okumuştum,hatta karbonatlı suyla kanseri yenenleri. Ben karatay diyeti yapıyorum son aylarda kaçamaklarım çoğalsa da,.bugün yazınızdan sonra ara ara karbonatlı su içmeye başladım.belki kilo vermemi hızlandırır.Ayrıca kolestrolümde yüksek.Sabah ,yemaklerden önce ve yatmadan karbonatlı su içeceğim .Gelişmeleri yazarım,alkali damlasını kaça aldınız.Ayrıca bu diyetle ilgili ara ara bilgi verir ve yönlendirirseniz sevinirim.hatta öğünlerimi yazarım ve fikrinizi söylersiniz,ne dersiniz? sevgiler

Yardımcı olmayı gerçekten çok isterim.Ayşegül Çoruhlunun kitabına sizde ulaşabilirsiniz ayrıca web sitesinide inceleyebilir kendisine danışabilirsiniz.Bugün teşekkür etmek için aradım telefona çıkan asistanının ilgisini hayran kaldım.
Kendi bildim bileli Annanem midesi yediği birşeyi sindirmediğinde hemen 1 çay kaşığı karbonat alır üstünede su içerdi.Bende karbonat içtiğinde aslında midesini zorladığına inanıp ona kızardım.Bu kitabı okuyup bu gerçekleri öğrendikten sonra 77 yaşında en ufak bir rahatsızlığının neden olmadığını anladım :) Sizin söyledikleriniz hakkındada hiçbir fikrim yoktu ama artık tüm kalbimle inanıyorum.Bahsettiğim gibi malesef tam olarak uyguladığımı söyleyemem bu beslenme biçimini çünkü fazla yemek seçiyorum,tatlıya düşkünüm,kahve,çay,sigara vede artık nadiren bile olsa diyet kola tüketiyorum.
pH damlasının türkiyede 1 tane markasını bulabildim ben ve oda 65 tl idi aynı zamanda ph kağıtlarındanda aldım oda 100 tanesi 14 tl idi.
Bunca yılın asidini atmak vücudumdan zor olsa gerek hala ölçtüğümde 5-6 değerinde gidip geliyor ama annem 8e kadar çıktı.Ne kadar yükselirsek okadar sağlıklı oluyoruz.
Başka sorularınız ve sizinde bana tavsiyeleriniz olursa sevinirim.

diyet yöntemleri kısmındaki bilgilendirme yazınızın başlığını görünce dedim ki hangi şok diyetten bahsediyorlar acaba yine. bir merak okumaya başladım. ve okudukça utandım öyle düşündüğüm için. çok güzel temellendirilmiş bir yöntemden bahsediyordunuz. eminim bilim çevreleri için kanıtlanmıştır bedeni alkali hale getirmenin faydaları. zaten uzun zamandır içtiğimiz suyun ph değerini kontrol ederek alıyorduk ve damak tadımıza en uygunu da bazik sulardı. en yüksek alkali değer sanırım saka suya ait 8.2 ile ama açıkçası pek damak tadıma uymuyor benim. daha sonra aytaç su geliyor 8.0 ph değeri ile ve daha sonra hayat su 7.8 ph değeri ile. biz ikisini çok severek dönüştürerek içiyoruz. hayat suyun hatta kalsiyum miktarı daha yüksek aytaç sudan. ve en ilginci çinlilerin çok sevdiği limonlu su. sanırım genç kalma sırları bu. açıkçası suya limon sıkarak ph değeri yükseltilemezmiş gibi geldi ilk duyunca ama sanırım limon alkali bir meyve. karbonata cesaret edemesem de ben artık suyuma limon sıkmaya başladım bu sabah itibariyle. ph damlalarını da araştırmak istiyorum.

kısa olmadı ama kısacası çok teşekkürler benim için de bir ışık yaktığınız için. çok içime sinen bir beslenme prensibi olacak bu alkali vücut sağlama amacıyla yaptığım. çünkü asidik besinler zaten çok zararlı.

sizin de izniniz olursa bir tablo ekliyorum başlığa. alkali ve asitli besinlerle ilgili. zaten tablo incelenince alkali besinlerin ne kadar faydalı olduğu görülecektir.

Eklentiler

• $Liste.jpg
    57,5 KB · Görüntüleme: 1.090
canım en yakın zamanda kitabı almaya çalışacağım. ph damlası bana biraz pahalı geldi çubuğu almaya çalışacağım. Eczanedenmi aldınız?Karbonat damlanın yerini tutuyor mu? Sabah karbonat ve limonu suyla karıştırıp içtim. bir de içmemiz gereken suyun tamamımı alkali olmalı yani tamamınamı karbonat. koymalıyım,bilgilendirirsen sevinirim.

Benedenben zayıflaman sadece bu kitaba mı bağlı yoksa york testine göre beslendiğinden bahsetmişsin onun etkisiyle olabilir mi?bu kitaba başlamadan york testini denemişmiydin yani mayıs ayından önce .kendime 2 litre karbonatlı su yaptım gün boyunca onu içeceğim inş.
sabah kahvaltımı değerlendirirmisin lütfen
1 tereyağda yumurta
lor peynirli salata(lor pey.,maydanoz,domates,salatalık,yeşil sğ,nar ekş.,zeytinyağı)
1/2gözleme
7yeşil zeytin

Okadar mutlu oluyorumki sizlerinde bu doğrulardan yararlanmasından.
Biliyorsunuz ben kitabın özetini çıkarmıştım,yazmadığım 2 konuya değinmişsiniz.Midemiz asit salgılayan bir ortam biliyorsunuz,elma sirkesi ve limonunda ne kadar asitli olduğunu biliriz.İlginç olan mide asidiyle limon ve elma sirkesi birleştiğinde alkali oluyormuş.
2.konu ise tablolar,ben bu kitaptan önce internetten bu tabloları araştırmıştım ama çok iç açıcı sonuçlar görememiştim çünkü gıdalar çok kısıtlıydı.Ama Ayşegül Çoruhlunun en arka sayfada yer verdiği tabloları şimdi size ulaştırıcam.Çok teşekkür ederim!

Sevgicim yorktestinin yararını gördüğümü söyleyemem çokta pişman oldum yaptırdığıma bu konuyla ilgilide forumda düşüncelerimi yazmıştım,ulaşabilirsiniz.
Kahvaltın için yine çevreden ve kitaptan bir karışım yapıp fikrimi söyleyeyim :)))
Çok şişman bir arkadaşım var diyetisyen kuzeniyle çok güzel zayıfladı ama bana karbonhidratı tamamen kesmem gerektiğini zaten yediğim sebzeler ile karbonhidrat aldığımı söylemişti.Kilolarca protein tozları tüketip spor ile kafayı yemiş biri oldu ama çok güzel zayıfladı bu erkek arkadaşım.Kendisi bana sabahları 6 yumurta beyazı yediğini söylemişti.
Hatırlarsanız kitaptada 1 yumurtaya 4 yumurta beyazını ekleyerek yenebileceği söyleniyordu(umarım özette bunu size yazmışımdır.)
Daha fazla doyabilmek için bence 1 yumurtaya 2-3 hatta 4 yumurta beyazı ilave ederek çoğaltabilirsin.
Lor Peynirli salatana bayıldım ve çok özendim çünkü ben peynir hiç sevmiyorum hele lor
Gözleme olayına gelince yağsız olarak,siyah undan bunu yemende ''bence'' sakınca yok çünkü bende çok doğru uygulamadığımı söylemiştim.
Yeşil zeytini fazla gözüm tutmadı çünkü yeşil zeytin bayağı asitli bir gıda değilmi sence çünkü siyah zeytinle yeşil zeytinin yapılışı farklı.
Kahvaltımdaki 6-7 aydır fix değişmeyen tek şey taze badem bunuda ekleyebilirsin

http://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/opuyorumnanaktan.gif
Teşekkür ederim canım,su konusunu kaçırmışsın galiba.Gerçi ben bütün gün karbonatlı ve limonlu su içmeye başladım. besinlerin alkali listesini yazarsan sevinirim. york testini hep yaptırmayı düşünüyordum fakat maddiyettan yaptıramadım. senin yazından sonra çok da önemli olmadığını anlıyorum. sevgiler

Merhabalar :)
1 yıl kadar önce yabancı siteler sayesinde alkali diyetten haberdar oldum ancak yeterli kaynak olmadığı ve Türkiye'de de bilinmediği için üstünkörü bilgilerden öte gidemedim.
Konu sahibi arkadaşa teşekkür ediyorum, sağolsun, alkali besinleri gösteren listeleri eklemiş ancak ekteki resimler çok küçük olduğu için listede yazanları net olarak okuyamadım.
Suyu alkali yapmaya gelince...
1 litre suya ne kadar karbonat ya da limon suyu ilave etmemiz gerekiyor, bir miktar belirtmeniz mümkün müdür?

Ayşegül Çoruhlunun kitabını alırsanız,en arkadaki sayfalar kitaptan koparılabiliyor bu küçük ayrıntıya bile önem vermesi güzel.Böylece mutfakta sürekli asit alkali besinleri kontrol edebiliriz.Şimdi bende baktım tablolara hiç bişey gözükmüyor bir daha denicem

Merhaba Benedenben ben şehir dışına gittim geldim ve bir kaç gündür girmem mümkün olmadı. sen kilo vermeye devam ediyor musun,lütfen günlük neler yediğini içtiğini düzenli bizlerle paylaş.İnternette malesef çok bilgi bulamadım ,sadece twitter ve face de kısa bilgiler var.Lütfen bizi bilgilendirmeye devam et.Ben günlük 2 ltre karbonatlı ve limonlu su içmeye başladım.Yeme sistemimi de düzeltebilirsem olacak.
Buğün:
kahvaltım:
2 haşlanmış yumurta
biraz kırmızı ve yeşil biberli lor peyniri
12 zeytin
yorumlarını bekliyorum.

Sevgicim merak ettim ve sende işe yaramadığını düşünüp moralim bile bozuldu diyebilirim :) Bugüne kadar tüm bildiklerimi bu sistemle birleştirdiğim düşünülürse bence sendede bu birikim vardır diye tahmin ediyorum.
Çocukluğumuzdan beri Kahvaltı altın,öğle yemeği gümüş,akşam yemeği bronz değerinde öğretilmiştir bize.Yani mesela bu sabah kahvaltıda
4-5 tane çemensiz pastırma
2-3 tane x-large hindi füme
2 avuç taze badem
5 zeytin
dünkü kahvaltım dahada garip :)
6-7 tane kepekli unla yapılmış krep
2-3 pastırma
1 avuç badem
ve çilek reçeli (bazen böyle kaçamaklar yapıyorum,hatta ramazanda 30 gecenin 20 gecesinde bu krep olayına girmişimdir)
Ama akşam yemeğime çok dikkat ediyorum ızgara et salata fix menü diyebilirim.
Bunun yanında bazen zeytinyağlı ve ızgara et
Tavuk sote ve zeytinyağlı gibi varyasyonlarda yapıyorum.

Ayrıca seni motive edecek bir haber daha vereyim annem ben gözünün önünde erirken 1 gram bile veremiyordu.Bende buna çok sinir oluyordum ve aklım almıyordu çünkü genellikle aynı şeyleri yiyoruz sadece o bazen ekmek yiyordu.
Hiç spor yapmayan,metobolizması hemen hemen durmuş,yıllardır aynı kiloda olup ne yaptıysa 1 gram bile veremeyen anneminde sonunda vücut direnci kırıldı.4 kilo verdi ama nedense bacakları çok inceldi :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…