- Konu Sahibi benedenben
-
Arkadaşlar hayatım boyunca hiçbir zaman ideal kilomda olamadım.Sürekli balıketli olarak nitelendirilerek yaşadım.Ama çok ilginçtir hiçbir zamanda aşırı kilolu olmadım (Bence...) Tahmin edeceğiniz tüm zayıflama haplarını korkmadan kullandım çünkü hiçbirzaman istediğim gibi giyinemiyordum,giydiğimde istediğim gibi üzerimde durmuyordu.
2012 Nisan ayında zirveye ulaşarak kendi nişanımda 72 kiloya vardım Nisan sonuna kadar bu böyle gitti.Mayıs Ayında Ayşegül Çoruhlu'nun Alkali Diyeti kitabıyla tanıştım ve hayatım değişti.Ne yersem yiyeyim beynim 70 kilonun üstüne çıkmamaya ve 65 kilonun altına inmemeye proglamlandığını düşünüyordum ama artık 72lere çıkınca dur demeye karar verdim.Kitapta yazılanları tam olarak uygulayabildiğimi söyleyemem,daha önce bu diyet hakkında bir başlık açmıştım ama o sırada ramazandı ve bu konuya malesef yoğunlaşmam imkansızdı,yinede vücudumu alkali tutmaya çalıştım ve hayatımda ilk kez ramazanda kilo almadım.
Dikkatinizi çekecek konuyu şöyle özetleyeyim; 1 mayıs 72 kilo! Ramazana giriş 67 kilo ve Ramazan biteli daha 1 hafta olmasına rağmen 61 kiloya düştüm.Uyku problemim çözüldü,daha dinç ve hareketliyim,cildim düzelmeye başladı ve en önemlisi mutlu ve sağlıklıyım.
Kendi genel menümden bahsedeyim
Sabahları uyanınca
1 Çay kaşığı zerdeçalı bir çay kaşığı tarçınla az suda karıştırıp içiyorum.
Başka gün 1 çay kaşığı çörekotu ile balı karıştırıp yiyorum.
Ama en önemlisi her sabah zorla 1 büyük bardak PH damlalı alkali suyumla 1 çay kaşığı karbonat mutlaka içiyorum.
Kahvaltıda (Yorktest yaptırdığım için yediklerim çok sınırlı)
1-2 avuç taze badem
Domates,biber,salatalık
4-5 tane büyük hindi veya tavuk füme,jambon vb.(çokta doğru sayılmaz)
4-5 organik siyah zeytin
Ve çay
Kahvaltım çok önemli!!!
Öğlen genellikle geç uyandığım için canım bişey istemiyor ama light sütle buğday ve pirinç gevreği (markayı tahmin ediyorsunuzdur)yiyorum.
Akşam
Hergece ızgara veya sebzelerle sotelenmiş et yiyorum
Yeşil ve mor sebzeleri kullanarak nar ekşisi ve 1 çorba kaşığı zeytinyağ ile salatamı yiyorum
Siyah Bulgur pilavı
Izgara sebze
Zeytinyağlı sebzeler tükettim bu kısa sürede her akşam.
Yemeklerden sonra bazen naneli dondurma yediğimde oldu,çoğu zamanda hazır soğuk kahvelerden içtiğimde...
Mutlaka yemeklerden ortalama 30 dakika önce alkali suyumu içtim.
Egzersiz yapmadan ve hiç zorlanmadan beynimdeki programı yokettim.
31 AĞUSTOS 61 KİLO
Benedenben zayıflaman sadece bu kitaba mı bağlı yoksa york testine göre beslendiğinden bahsetmişsin onun etkisiyle olabilir mi?bu kitaba başlamadan york testini denemişmiydin yani mayıs ayından önce .kendime 2 litre karbonatlı su yaptım gün boyunca onu içeceğim inş.canım en yakın zamanda kitabı almaya çalışacağım. ph damlası bana biraz pahalı geldi çubuğu almaya çalışacağım. Eczanedenmi aldınız?Karbonat damlanın yerini tutuyor mu? Sabah karbonat ve limonu suyla karıştırıp içtim. bir de içmemiz gereken suyun tamamımı alkali olmalı yani tamamınamı karbonat. koymalıyım,bilgilendirirsen sevinirim.
Okadar mutlu oluyorumki sizlerinde bu doğrulardan yararlanmasından.diyet yöntemleri kısmındaki bilgilendirme yazınızın başlığını görünce dedim ki hangi şok diyetten bahsediyorlar acaba yine. bir merak okumaya başladım. ve okudukça utandım öyle düşündüğüm için. çok güzel temellendirilmiş bir yöntemden bahsediyordunuz. eminim bilim çevreleri için kanıtlanmıştır bedeni alkali hale getirmenin faydaları. zaten uzun zamandır içtiğimiz suyun ph değerini kontrol ederek alıyorduk ve damak tadımıza en uygunu da bazik sulardı. en yüksek alkali değer sanırım saka suya ait 8.2 ile ama açıkçası pek damak tadıma uymuyor benim. daha sonra aytaç su geliyor 8.0 ph değeri ile ve daha sonra hayat su 7.8 ph değeri ile. biz ikisini çok severek dönüştürerek içiyoruz. hayat suyun hatta kalsiyum miktarı daha yüksek aytaç sudan. ve en ilginci çinlilerin çok sevdiği limonlu su. sanırım genç kalma sırları bu. açıkçası suya limon sıkarak ph değeri yükseltilemezmiş gibi geldi ilk duyunca ama sanırım limon alkali bir meyve. karbonata cesaret edemesem de ben artık suyuma limon sıkmaya başladım bu sabah itibariyle. ph damlalarını da araştırmak istiyorum.
kısa olmadı ama kısacası çok teşekkürler benim için de bir ışık yaktığınız için. çok içime sinen bir beslenme prensibi olacak bu alkali vücut sağlama amacıyla yaptığım. çünkü asidik besinler zaten çok zararlı.
sizin de izniniz olursa bir tablo ekliyorum başlığa. alkali ve asitli besinlerle ilgili. zaten tablo incelenince alkali besinlerin ne kadar faydalı olduğu görülecektir.
Sevgicim yorktestinin yararını gördüğümü söyleyemem çokta pişman oldum yaptırdığıma bu konuyla ilgilide forumda düşüncelerimi yazmıştım,ulaşabilirsiniz.Benedenben zayıflaman sadece bu kitaba mı bağlı yoksa york testine göre beslendiğinden bahsetmişsin onun etkisiyle olabilir mi?bu kitaba başlamadan york testini denemişmiydin yani mayıs ayından önce .kendime 2 litre karbonatlı su yaptım gün boyunca onu içeceğim inş.
sabah kahvaltımı değerlendirirmisin lütfen
1 tereyağda yumurta
lor peynirli salata(lor pey.,maydanoz,domates,salatalık,yeşil sğ,nar ekş.,zeytinyağı)
1/2gözleme
7yeşil zeytin
http://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/opuyorumnanaktan.gifSevgicim yorktestinin yararını gördüğümü söyleyemem çokta pişman oldum yaptırdığıma bu konuyla ilgilide forumda düşüncelerimi yazmıştım,ulaşabilirsiniz.
Kahvaltın için yine çevreden ve kitaptan bir karışım yapıp fikrimi söyleyeyim :)))
Çok şişman bir arkadaşım var diyetisyen kuzeniyle çok güzel zayıfladı ama bana karbonhidratı tamamen kesmem gerektiğini zaten yediğim sebzeler ile karbonhidrat aldığımı söylemişti.Kilolarca protein tozları tüketip spor ile kafayı yemiş biri oldu ama çok güzel zayıfladı bu erkek arkadaşım.Kendisi bana sabahları 6 yumurta beyazı yediğini söylemişti.
Hatırlarsanız kitaptada 1 yumurtaya 4 yumurta beyazını ekleyerek yenebileceği söyleniyordu(umarım özette bunu size yazmışımdır.)
Daha fazla doyabilmek için bence 1 yumurtaya 2-3 hatta 4 yumurta beyazı ilave ederek çoğaltabilirsin.
Lor Peynirli salatana bayıldım ve çok özendim çünkü ben peynir hiç sevmiyorum hele lor
Gözleme olayına gelince yağsız olarak,siyah undan bunu yemende ''bence'' sakınca yok çünkü bende çok doğru uygulamadığımı söylemiştim.
Yeşil zeytini fazla gözüm tutmadı çünkü yeşil zeytin bayağı asitli bir gıda değilmi sence çünkü siyah zeytinle yeşil zeytinin yapılışı farklı.
Kahvaltımdaki 6-7 aydır fix değişmeyen tek şey taze badem bunuda ekleyebilirsin
Akşam yemeğinde ne yedin umarım karbonhidrat tüketmemişsindirLütfen daha sık girmeye çalış,bir de buğün 1 kg fazla görünüyorum neden acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?