• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bendeki sorun

Merhaba.
İyice kilo aldım kilo üstüne kilo aldım yüzüm bile değişti.
50 kilo arkadaşım var sabah öğlen akşam ne yediğini sordum sabah simit börek vs öğlen pide pizza vs akşamda annemin yaptığı et tavuk makarna vs. Çay yanına tatlı dedi ben şook.
Kız sporda yapmıyor ama çok zayıf boyuda 170 filan.
Ben haftada bir yerim simit börek vs diğer günler yumurta bi dilim ekmek peynir zeytin domates öğlen tavuk köfte vs.akşamda nohut kuru fasulye taze fasulye çorba tavuk et gibi şeyler yerim
Pilav varsa o gün hiç ekmek yemem yoksada yarım dilim anca yerim.
Hamburger vs sevmem kızartmada çok yemem hamur işi de çok yemem. Cips de ayda bi anca yerim.
Tek sıkıntı çikolata ama onu da arrtık eve sokmuyorum sadece çay yanında kurabiye vs. Ama artık onu da kısıcam.
Neden böyleyim ben. Gerçkten çok ymk yemiyorum ekmk hiç yemiyorum.
Tek sorunum çikolata tatlı onu da çok yemiyorum ama gittikçe kilo aldım.
Spor bi yapıyorum bi yapmıyorum.
Mesela ablam hayatında hiç diyet yapmamıştır spor da ypmadı. Doğum yaptı 68 kilo. Bn ççk da yok spor da ypıyorum kilo 85 e dayandı boy 176 ama arrtk kısa grünmeye bşladım . Vlla deliricm hormonlar herşwy bakıldı tiroid filsn normal.
Bünye meselesiyse nasıl bi bünyem varsa bıktırdı
Türk kahvesi için. Metabolizmanız daha hızlı çalışır. Ayrıca yapısal olarak balık etli olabilirsiniz. Kendinizle barışık olun. Bazı kadınlara yuvarlak hatlar çok yakışır, belki sizde onlardansınız.

Yediğin kalori ile alakali.
İstersen sirf proteinden beslen... yinede günlük kalorien sadece 200 kalori bile yüksek olsa kilo alirsin.
Arkadasin demekki kalori altinda kaliyor.

Hem bakliyat kalorisiz degilki. Bence aksamlari sadece sebze ye.

burada ne yediğin kadar ne kadar yediğin de ne zaman yediğin de önemli

bence aradaki zaman da önemli

saatli düzenli yiyeceksin

saati miden bilecek saat şu oldu yemek saati diyecek

akşam 6-7 den sonra yemeyeceksin

hareket edeceksin

mesela çevremde var insanlar sağlıklı besleneceğiz deyip düzensiz beslenen

sabah kahvaltı ile akşam 4-5 e kadar bir şey yemeyen ya da abuk subuk atıştıran sonra eve gelip yemeğe saldıran sonra da ben ne yiyorum ki diyen

vücut bir kıtlık bir bolluk sarhoş oluyor

mesela yemeği bol ye ekmek makarna pilav çıksın hayatından

doymazsan ikinci tabak yemeği ye pirinçsiz patatessiz vs bir yemek tabii

Suyu az içiyorsan kola falan içiyorsan ondandır.Birde 3 öğün Degil 2 öğün yiyeceksin .Öğlen Yeşilçay birkaç kuru meyve olabilir.

Metabolizma hızınız çok düşük arkadaşınızın ki çok yüksek olabilir .

Bir de şöyle bir durum var simit pizza falan yiyor da ne kadar yiyor.

Eskiden öyle diyen bir arkadaşım vardı... sonrada fark ettim ki 1 dilim pizza yiyor doyuyor.
Simitin yarısından azını yiyior doyuyor çünkü mide küçük.

Sen kendini kimseyle karşılaştırma öncelikle kendine ölçülü bir sürahi yada şişe bul .
İçtiğin su günde 2,5 litreyi buluyor mu bulmuyorsa buldur . İlaç niyetine iç... Gün içinde açlığının azaldığını hissedeceksin.

Şekersiz kahve -yeşilçay tüket... Zamala alışacaksın . Şahsen ben simsiyah kahve içiyorum öyle alıştım ki süt tozu şeker falan kahvenin tadını öldüyormuş onu anladım. Alışana kadar sıcak süt ama 1-2 tatlı kaşığı kadar yetecektir. Şeker yasak.

Beyaz ekmek, hamur işleri çıkar hayatından. Esmer ekmek, tam tahıllı ekmek, çavdar ekmeği ye ama günde 4-5 dilimi geçme.

Her gün bir öğünün et olsun, proteini arttırmalısın hem tok tutar hem enerjin artar.
Sabahları bir yumurta yersen zaten gün içinde daha az acıkırsın.
Yalnız kolestrol problemin var mı bilmiyorum kontrol ettirmeden ete sakın yüklenme.

Izgara tavuk , ızgara et(250 gr falan ), köfte (5 adet) bir prosiyon belirle yanında bol yeşillik domates salatalık ye. Zaytinyağı 1-2 kaşık koy yağı eksik etme, miden panik moduna girmesin...

Bir öğününde bol sebze olsun, brokoli, lahana mesela tam mevsimi , kıymalı da yiyebilirsin.
Pilav, makarna yemezsem dayanamam diyorsan 2 yemek kaşığını aşma ve ekmek yeme yanında.

Ara öğünlerin olsun bir elma, bir muz , diğer ara öğünde 5-10 badem ...
Her öğün 2-3 saat arayla olsun ve öğün saatlerini çok değiştirme alarm kur telefonuna 12- 3- 5 - 7 falan.

Yürüyüşte yap ...bunları hepsini 1 ay da tam olarak yaparsan ortalama 3-4 kilo vereceksin...
UNUTMA o kadar kiloyu 3-5 günde almadın öyle şok diyetlerle 3-5 kilo veremezsin.
Verdiğin sadece ödem olur bir de ay 3 kilo verdim diye daha çok yersin üzerine 5 kilo alırsın

1)Beden kitle endeksini olcun kac kilo fazlaniz var once onu belirleyin. Belki de duzensiz besleniyorsunuzdur abuk saatlerde yemek yiyorsunuzdur.

2) hayatinizdan hamurisi sekeri ve cikolatayi cikarin.

3) cok caniniz cekrse bitter cikolata yiyin 2 bar.

4) hareket spor egzersiz bol bol su icin etkisini goreceksinizdir mutlaka.

Kilolu iken en iyi spor yürüyüş, diğerleri zaten kas sıkışması yapabiliyor.Ama boyle kan ter içinde kalacaksınız. Sabah ılık su içip metabolizmayı harekete geçirmek, bol yeşillikli,peynirli,yumurtalı kahvaltı etmek gün başlangıcı icin çok önemli. Ben 38kilo verdim bundan 3yıl önce. Diyetisyene gitmedim.Sadece porsiyon düzenlemesi yaptım ve her gün 1.5 saat tempolu yürüyüş yaptım.Bir de canım bir sey çekerse onu öğle yemeğinde tükettim ve akşama çorba salata yaptım.Ertesı gün de normal devam ettim.Akşam canınız atıştırma isterse 1 yeşil elmayı cips gibi ince ince doğrayıp üzerine tarçın serpip yiyin.El bos kalmadığı için beyin doyuyor.Hemde cok cok az kalori almış oluyorsunuz.Ya da 1 buyük salatalığı ince ince kesip cips gibi yiyin tek tek elle.
Hemen hemen her gün şu şekilde besleniyorum sizce normal mi?
Sabah tulum peyniri yedim şöyle bir elin baş parmağı büyüklüğünde. Yarım salatalık yarım domates yarım biber yedim. Azıcık küçücük tam buğday ekmeği yedim.

Öğlen bir kase çorba içtim içinde mantı vardı. 5-6 dilim fırın patates, bir tabak yeşil salata sossuz. Bir kase yoğurt yedim. Ekmek tatlı yok.

Akşam iki mandalina bir tabak dolusu mantar sote yedim.

Oturarak çalışıyorum 2 lt su içmişimdir. Sizce bu şekilde kilo verilir mi. Hemen hemen düzenim bu. 166 boy 62 kiloyum. 57 olmak istiyorum.

Vallaha ben tabiri caizse hayvan gibi yiyorum 2 3 tabak makarna geceleri kalkıyorum sekerpare yiyorum :D 48 kiloyum boyum 160 ama saglik sektorunde oldugum için cabuk eritiyorum butun gun beygir gibi koştuğum icin. Calisiyorsaniz masa başı isteyseniz sıkıntı. Evdeysenizde gunluk aktiviteyi tamamlayamiyorsunuzdur.

diyetisyene git. birde zayif olanlar soyle diyor; yiyorum ama kilo almiyorum. kilolularsa soyle; ne yesem yariyor. olumlu dusun olumlu soyle

Back
X