• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bendeki sorun

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.667
498
Merhaba.
İyice kilo aldım kilo üstüne kilo aldım yüzüm bile değişti.
50 kilo arkadaşım var sabah öğlen akşam ne yediğini sordum sabah simit börek vs öğlen pide pizza vs akşamda annemin yaptığı et tavuk makarna vs. Çay yanına tatlı dedi ben şook.
Kız sporda yapmıyor ama çok zayıf boyuda 170 filan.
Ben haftada bir yerim simit börek vs diğer günler yumurta bi dilim ekmek peynir zeytin domates öğlen tavuk köfte vs.akşamda nohut kuru fasulye taze fasulye çorba tavuk et gibi şeyler yerim
Pilav varsa o gün hiç ekmek yemem yoksada yarım dilim anca yerim.
Hamburger vs sevmem kızartmada çok yemem hamur işi de çok yemem. Cips de ayda bi anca yerim.
Tek sıkıntı çikolata ama onu da arrtık eve sokmuyorum sadece çay yanında kurabiye vs. Ama artık onu da kısıcam.
Neden böyleyim ben. Gerçkten çok ymk yemiyorum ekmk hiç yemiyorum.
Tek sorunum çikolata tatlı onu da çok yemiyorum ama gittikçe kilo aldım.
Spor bi yapıyorum bi yapmıyorum.
Mesela ablam hayatında hiç diyet yapmamıştır spor da ypmadı. Doğum yaptı 68 kilo. Bn ççk da yok spor da ypıyorum kilo 85 e dayandı boy 176 ama arrtk kısa grünmeye bşladım . Vlla deliricm hormonlar herşwy bakıldı tiroid filsn normal.
Bünye meselesiyse nasıl bi bünyem varsa bıktırdı

türkcesi ne tam bilmiyorum :(

guatr?!?! ola bilir mi hani bogazda bisi ya hizli yada yavas calisio diolar???

Anladığım kadarıyla hiçbir kalorili şey yemiyorsunuz ama kilo alıyorsunuz öyle mi yani??
Sağlık probleminiz var demek ki

Ben de yiyip yiyip kilo almıyorum ama ileri yaşlarda tersine döner bu durum. 30 yaşından sonra her yediğim kilo olarak dönecek obez olacağım diye korkuyorum :KK53: Dana gibi her bulduğumu yemeye alıştım çünkü.

Arkadaşının metabolizması hızlı sanırım. Mesela o hiç spor yapmadan istediğini yer ama sen aynısını yesen yuvarlanarak yolculuk edersin. O yüzden mutlaka spor yapman lazım.

hormonuna kandan mi tükürükden mi bakildi. kanda hersey cikmiyormus.

yiyorum diyene inanmicaksin görüs acisi o. bak eskiden cok yiyommm ben ya hic kilo almiyom dedim. hamilelikde yemek yemenin ne oldugunu ögrendim normal yemeye basladim yani. arkadaslarim gibi cuk 30 kilo aldim. simdi sütüm kesilince normale döndüm eskiye göre bakiyorum ne adam gibi su, cay bisi iciyorum günde bi kere yiyorum. kahvalti bile yapmaya vaktim olmuyo unutuyorum sürekli ac oldugumu. bi anda eski kiloma döndüm, tabi eski huyun gecis yapinca. kilo verenler cogunlukla ac kalarak verio. ve spor kas yaptigindan insan kilolu duruyo.

ay cenem düstü. ben eskiden tenis oynardim resimlerde 45 kilo olmama ragmen (boy 165) cok sisko cikardim. ozamanlar biri benim resmimi görmüstü, öyle incelik olsun diye ilk tanismada hediye getirmis xl t shirt xD. gülmekten kizamadim bile.

sizinle aynı sorunu yaşıyorum.
ama benim tanım şu.
günlük hayatı hızlı yaşıyorlar.
yürüyüşleri hızlı yaptıkları iş hızlı.
bu sebeple yediklerini eritiyorlar.
ama ben kaldım böyle aç kalmak yanıma kaldı.
bir de yesem kaç kilo olurum düşünemiyorum.
ama siz yürüyüş yapmaya çalışın
bir durak önce inip yakın mesafe yürüyüşü yapın.
benim kızım oldugu için minik adımlar ile yürüyoruz haliyle fayton yürüyüşü oluyor benim ki salına salına..

Sen az yediğini sanıyorsundur. Benim şuana kadar senin gibi konuşan çevremdekilerde hep bunu gözlemledim. Önüne ne koysan yiyorlar

Ya inanma o arkadaşına. Öğlen pizza falan dediği 1-2 dilimdir. Pide dedği küçük kır pidesidr. Tatlı dediği bir tane kurabiyedr. Onlara inanıp canını sıkma

Herkesin metabolizması farklı.O yüzden kimseyle kıyaslama kendini.

Yediklerin az olabilir ama kalorisi yüksek şeyler tüketiyorsan az da yesen kilo yapar.

Bol su iç.Hareket et.Metabolizma hızlandırmak için yöntemler var onları araştır.

Üzülme,kilo dediğin nedir.Verirsin.

Merhaba.
İyice kilo aldım kilo üstüne kilo aldım yüzüm bile değişti.
50 kilo arkadaşım var sabah öğlen akşam ne yediğini sordum sabah simit börek vs öğlen pide pizza vs akşamda annemin yaptığı et tavuk makarna vs. Çay yanına tatlı dedi ben şook.
Kız sporda yapmıyor ama çok zayıf boyuda 170 filan.
Ben haftada bir yerim simit börek vs diğer günler yumurta bi dilim ekmek peynir zeytin domates öğlen tavuk köfte vs.akşamda nohut kuru fasulye taze fasulye çorba tavuk et gibi şeyler yerim
Pilav varsa o gün hiç ekmek yemem yoksada yarım dilim anca yerim.
Hamburger vs sevmem kızartmada çok yemem hamur işi de çok yemem. Cips de ayda bi anca yerim.
Tek sıkıntı çikolata ama onu da arrtık eve sokmuyorum sadece çay yanında kurabiye vs. Ama artık onu da kısıcam.
Neden böyleyim ben. Gerçkten çok ymk yemiyorum ekmk hiç yemiyorum.
Tek sorunum çikolata tatlı onu da çok yemiyorum ama gittikçe kilo aldım.
Spor bi yapıyorum bi yapmıyorum.
Mesela ablam hayatında hiç diyet yapmamıştır spor da ypmadı. Doğum yaptı 68 kilo. Bn ççk da yok spor da ypıyorum kilo 85 e dayandı boy 176 ama arrtk kısa grünmeye bşladım . Vlla deliricm hormonlar herşwy bakıldı tiroid filsn normal.
Bünye meselesiyse nasıl bi bünyem varsa bıktırdı
Merhaba canım öncelikle hormonlarına baktırmanı öneriyorum kilo vermeni engelleyen bir sorunun var mı yok mu öğrenmelisin. bir de sabah öğlen akşam dikkat et tüm öğünlerinde karbonhidrat ağırlıklı beslenmemeye çalış. protein ve sağlıklı yağlardan al. ara öğün yap. ara öğün yapmak metabolizma hızlandırır. yeşil çay beyaz çay içebilirsin bunlar da metabolizmanı hızlandırır. sporla kesinlikle destekle. en basitinden yürüyebilirsin 10 bin adım atmaya çalış gerçi havalar soğudu ben yürüyemiyorum artık evde de yapabilirsin istedikten sonra sporunu. ama hepsinden önce hormonlarına baktır sorun yoksa ona göre karar ver :)

Kilolu iken en iyi spor yürüyüş, diğerleri zaten kas sıkışması yapabiliyor.Ama boyle kan ter içinde kalacaksınız. Sabah ılık su içip metabolizmayı harekete geçirmek, bol yeşillikli,peynirli,yumurtalı kahvaltı etmek gün başlangıcı icin çok önemli. Ben 38kilo verdim bundan 3yıl önce. Diyetisyene gitmedim.Sadece porsiyon düzenlemesi yaptım ve her gün 1.5 saat tempolu yürüyüş yaptım.Bir de canım bir sey çekerse onu öğle yemeğinde tükettim ve akşama çorba salata yaptım.Ertesı gün de normal devam ettim.Akşam canınız atıştırma isterse 1 yeşil elmayı cips gibi ince ince doğrayıp üzerine tarçın serpip yiyin.El bos kalmadığı için beyin doyuyor.Hemde cok cok az kalori almış oluyorsunuz.Ya da 1 buyük salatalığı ince ince kesip cips gibi yiyin tek tek elle.

Back
X