- 14 Ekim 2023
- 84
- 42
- 23
- Konu Sahibi guzelanne56
İlk gebelıgım baslı başına sorundu benim için, cok dusuk değerle ogrendım keseyı gördüm kanamam oldu ilk 3 ay yatarak gecırdım düşük rıskım çoktu, sonra hersey duzeldı derken bır cok sorunla karşılaştım bebeğin su azlığı vs detaylı ultrasonda rahım ağzım 26 mm çıktı büyük bı rısk degıldı 24. Haftadaydım ve her gecen gün uzadı hıc kısalma olmadı doktorlar serklaja vs gerek duymadı. Soylekı 34. Haftaya gırmeme 2 gün kala doğum yaptım oğlum baslı başına zor bı bebektı, ona giden damarlarda vs hep sorun çıktı. Doğumdan 1 gün sonra yüksek ateş ile 7/8 gun hastanede yattım yoğun bakım ılacları kullandım her gecen gün artan enfeksiyon değerim vardı crp degerım 300 lere çıktı ve atesım hıc düşmüyordu hastaneden çıktığımda bıle 2 antıbıyotık kullandım ona rağmen crp degerım 33 olmustu hala yüksekti. Doktor rahım agzından degılde enfeksıyondan erken dogurdugumu düşünüyordu enfeksiyon keseyı delmıs dedı oğlum da da doğumdan sonra crp yukseklıgı cıkmıstı cocuk doktoru benden gectıgını söyledi. Doğumdan 4-5 gün önce rahım ağzım gayet iyi boyuttaydı kısalma da yoktu doktor 26 mm 32-33 haftada gayet iyi zaten artık normal ınsanlar da da bu sekılde demıstı, sonuç olarak oglum doğumdan 2.5 ay sonra enfeksıyon kaptı ve vefat etti. Ben yeniden hamıleyım 8 haftalık cok şükür guzel ılerlıyor ilk bebegımde yaşadığım ilk 2 haftadakı sorunları yaşamadım bu bebegım geç döllenme de degıl önlem amaçlı Progestan kullanıyorum ilk gebelıgın kötü gecmesınden dolayı 12. Haftaya kadar da ilişki yasağımız var bebek tutunma aşamasında olduğundan ve ilk üç ay daha rısklı olduğundan doktorum onermedı. Bebeğimin kalp atışını falan duyduk şükür ama rahım ağzını sorduğumda prof dr dedıkı enfeksıyondan erken dogum daha olası agır enfeksıyon gecırmıssın büyük ihtimal ondan rahım ağzı kısalığı olan kadınlar genelde 30 u göremiyor sen 34 e gırecekmıssın 2-3 hafta daha doğmasaydı prematüre degıldı dedi, her bebek farklı dedi benim ılk bebegım 6. Ayda kanala gırmıs başı rahım ağzına baskı yapıyordu kısalık ondan oluşmuş olabilir diye düşündük hatta. 14-16 hafta arası kontrol edelim 35 mm üstünde ise serklaj yapmam rısk yok demektır dedı. Ya arkadaşlar ben de rahım ağzı yetmezlıgı varmı yokmu ben anlayamadım gerçekten belırsızlık ıgrenc bısey