Çok önemli

ruhu yorgun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2024
92
33
3
32
merhaba arkadaşlar ilk hamileliğimde serklaja geç kalındığı için yaptırsam da tutmadığı için rahim ağzı kısalığından erken doğum yapıp bebeğimi kaybettim… çok zor günlerdi benim için. Rabbim kimseye yaşatmasın. Şimdi çok yeni bir hamileliğim var yine aynı şey olursa diye bebeğimi kaybetmekten korkuyorum. Sizce nasıl bir yol izlersem bebeğime sağlıkla kavuşurum?

Yazan olmamış. Böyle bir durum yaşayan bebeğini sağlıkla kucağına alan yok mu? Rahim ağzı kısalığı her hamilelikte olcak diye bir şey var mı?

merhaba arkadaşlar ilk hamileliğimde serklaja geç kalındığı için yaptırsam da tutmadığı için rahim ağzı kısalığından erken doğum yapıp bebeğimi kaybettim… çok zor günlerdi benim için. Rabbim kimseye yaşatmasın. Şimdi çok yeni bir hamileliğim var yine aynı şey olursa diye bebeğimi kaybetmekten korkuyorum. Sizce nasıl bir yol izlersem bebeğime sağlıkla kavuşurum?
Merhaba çok geçmiş olsun başın sağolsun💐 aynı zamanda da gözün aydın inşallah sağlıkla gelir bir arkadaşımda böyle olmuştu oda 8 aylıkken kaybetmişti bebeğini , 2.ci gebeliğinde doktoru serklaj+ ufak bir ameliyat ile bebeği içerde tuttu ve doğuma yakın tekrar ameliyat yerini açtı gayette sağlıklı şekilde kucağın alabildi dokror seçimi kişiye özel tedavi sık kontroller ve geçmişteki rahatsızlıkları göz önünde bulundurarak ilerlemeli zaten. İmkansız değil anlattığım gibi ve her gebelik aynı olmuyomuş zaten belki bu sefer bunlara gerek bile kalmayacak🙏🏼🧿

Merhaba çok geçmiş olsun başın sağolsun💐 aynı zamanda da gözün aydın inşallah sağlıkla gelir bir arkadaşımda böyle olmuştu oda 8 aylıkken kaybetmişti bebeğini , 2.ci gebeliğinde doktoru serklaj+ ufak bir ameliyat ile bebeği içerde tuttu ve doğuma yakın tekrar ameliyat yerini açtı gayette sağlıklı şekilde kucağın alabildi dokror seçimi kişiye özel tedavi sık kontroller ve geçmişteki rahatsızlıkları göz önünde bulundurarak ilerlemeli zaten. İmkansız değil anlattığım gibi ve her gebelik aynı olmuyomuş zaten belki bu sefer bunlara gerek bile kalmayacak🙏🏼🧿
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için amin inşallah Rabbim isteyen herkese sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🙏🏻

Çok geçmiş olsun, inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın✨🤍 benim pek bilgim yok ama belki birilerinin önüne düşer diye yorum yapmak istedim

Merhaba , gecmis deneyiminiz aci olsada suan hic endise etmeyin. Artik sorunun ne oldugunu biliyorsunuz cunku ve cozumude var.
Ben 5. Haftada ilk kontrole gittigimde rahimde sekil bozuklugu oldugu icin 6. Ay itibariyle rahim agzinin aniden acilabilme ihtimalini soyledi doktorum.Bebek buyumeye basladikca rahim agzina baski yapip acabilir dediler.
12. Hafta itibariyle onlem amacli serjklaj yapiliyor. Ben 18. Haftamda oldum.Ideal olan 12/14 arasi hatta azcik gec bile kaldim.Rahim agzi olcum 18. Haftada 35 mmdi.Islem sonrasi 40 mmye cikti.
Suan 25. Haftamdayim.Normal hamilelere gore biraz daha kontrollu ilerliyorum biraz daha hareketsizim ama sorun yok cok sukur.Sizde doktorunuzla en kisa surede bu konuyu konusun. Serklaji ihmal etmeden yaptirin.
Umarim emeklerimizin karsiliginida bebeklerimiz saglikla zamaninda gelerek aliriz 🙏

Back
X