bende büyük bir gaz problemi var, önerilere açığım

umut yolcu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2024
14
0
1
27
Kızlar merhaba utanarak yazıyorum ama bende büyük bir gaz problemi var içmediğim çay kalmadı kefir içiyorum egzersiz ama olmuyor karnımda kocaman bir şiş ile geziyorum doktor önerisi yada başka bir öneri olan vrmı

Bi doktora gitmenizde fayda var bence belki sürekli yediğiniz bir besin sizi rahatsız edebiliyor. Birde bi yazı okumuştum b kan grubu musunuz ? Bu kan grubundan olan insanlar çok gaz problemi çekermiş mesela ben

Gaps diyetini duymuştum bir ara bağırsak florası içinmiş.

Safra kesenize baktırmanızı öneririm :)
Eğer taş kum yoksa süt ürününü çok az tüketin karın şişliği ve gaz sorununda süt ürünleri bir numaradır

Çölyak falan olma ihtimalinin var mı? Bende çok gaz çekiyorum ama metabolizmam yavaş ben ona bağlıyorum. Ara ara artışlar oluyor. Çaylar yerine direk probiyotik daha iyi gelmez mi bağırsak florası için? Dahiliyeye gidebilirsiniz en başta. Gerekli temel testleri yapar diye düşünüyorum. O sizi doğru alana yönlendiricektir.

Burada yazılanlardan çok daha fazla öneriyi denemiş ve sonuç alamamış biri olarak söyleyebilirim ki dahiliye bölümüne veya sağlık ocağına gidip doktorunuza danışın, gaz için ilaç versin. Anında rahatlıyorsunuz :)

Probiyotikler magnezyum desteği bağırsak sağlığını düzeltir.
Kefir içeriğindeki probiyotik yeterli gelmiyor olabilir. Nbl veya probest markalarını araştırabilirsiniz. Doktorunuza da danışın tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…