Bende bebeğimi kaybettim

• Konu Sahibi Konu Sahibi karamelito
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
K

karamelito

Ziyaretçi
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım, yazacaklarım kötü olmakla beraber sizlere moralde olabilir. Çünkü bazı konularda, yaşadıklarınız bana da moral oldu. Niye ben demesem bile sadece benim başıma geldiğini düşündüğüm şeyi birçok kişinin yaşadıktan sonra mutlu sona ulaşması gerçekten moral verici oluyor.

Uzun uzun yazmak acılarımı tazelediği için kısaca, kalp atışlarını dinlediğim sorunsuz sandığım hamileliğinde bebeğimin kalp atışalrı 2 li test ten hemen önce durmuş. Aslında o anda dünyada benim için durdu. Hamilelik belirtilerim ortadan kalktıydı ama anlayamadım. Zaten çok bir belirtim yoktu. 14 Martta hafif bir pembelik oldu oda sadece tuvalet kağıdına çıkan , 15 Mart hiçbirşey yoktu hafif kahverengi vardı. 16 Mart akşamı biraz kan gelince en yakın büyük bir özel hastanenin aciline gittim (ıst Anadolu yakası) . Forum kurallarını çok iyi bilmediğimden hastanenin adını yazmıyorum. Paranla rezil olursun tabiri varya aynen öyle oldu. Sadece takipli hastalarına bakıyorlarmış. Kanama var, gebelik var değince kerhen muayeneye aldılar. Kasap gibi bir doktor (kadın) bunun kalbi durmuş , gelişmemiş deyiverdi.
O an öldüm sandım.

Hemen gerisi çok para ya. O an yüzüne bakmayan doktor. Bir iki yere tlf açtı yarın gelecekler randyolojik muayene olacak, tekrar doktor muayenesi genel anestezi ile kürtaj.
Tamam dedik çıktık.

Ertesi gün kendi doktoruma gittim (erkek) üzülerek söylüyorum ki teşhis doğru. Almamız lazım vs vs. Acınızı yaşayın yaşayın ki geleceğe umutla bakın gibi konuşmalar. O an bir kere daha şükrettim böyle bir doktorum olduğu için. Doktorum hiç bir zaman beni korkutmadı, umutsuzluğa sevketmedi. Para için başka şeylere kaçmadı.

Ben 40 yaşındayım. Tam 40. doğumgünümde hamile olduğumu öğrendim. Ve istedikten 3 ay sonra hamile kalmıştım. Çünkü doktorum herşey normal tüp bebeğe gerek yok demişti. Ama 5 yıldızlı hastaneler daha yaşını söyler söylemez tüp bebeğe yönlendiriyor.

Benim kuzenim 2 aylık hamileyken doktoru tüp bebek olmadan hamile kalamazsın demişti.

Arkadaşlar umutsuzluğa kapılmayın. ınşallah yavrularımız olur. Ben yolun sonunda olmakla beraber genede umutsuz değilim. Gençlerin umutlarını kaybetmemeleri lazım. .

Bugün kürtaj olalı 28 gün oldu adet görmeyi bekliyorum. tek endişem yapışıklık olup süreyi uzatması. ama gene doktora göre herşey normal .

Aranızda böyle bir durum yaşayan varsa düşük veya kürtaj kaçıncı gün adet oldu, yapışıklık olan oldu mu

birde ben hamilelik tanısı için 28.gün kan testi yaptırdım dı 723 falan çıktıydı. Sizde tam 28. gün baktıran varsa değerini hatırlıyor mu ? (Bu kaybettiğim bebeğimin değeriydi o değerde de bir sıkıntı var mı anlamaya çalışıyorum)

Ancak doktorum keseyi görmemiz gereken zamanda gördük, kalp atışını duymamız gereken zamanda duyduk demişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
sevgili karamel kendini üzme.. hele yaşında dolayı umutsuzluğa düşme ben. 41 yaşında anne oldum..
hemende 3 tane bebek kaybettikten sonra.. banada tüp bebek dediler.. ama normal yolla bebek sahibi oldum.. canım bebeğin tamam kaç aylık bana söylermisin belki sana yardımcı olabilirim...

yok şu anda hamile değilim yanlış ifadeden dolayı bir anlam kargaşası olmuş o zaman kan testi yaptırdığımda o sonuç çıkmıştı.

şimdi daha kürtaj olalı 28 gün oldu

nurtursel sağol arkadaşım, süper moral oldun bana allah bağışlasın bebeğini

Son düzenleyen: Moderatör:
başın sağolsun canım..inşallah tez zamanda hayırlısıyla bebek sahibi olursun..amiiiinnn...öptüm canım benim..

canım ben yanlış yazmışım bebeğini kaç aylıkken kaybettin.

karamel.. sana hayran kaldım .. umarım bır an evvel hamışş olursun tekrardan ... cok guclusun cok..
annem benı 41 yaşındayken dogurmuşş.. emınım senınde bır bebişin olucak . dr unu bırakma strese gırmee umudunu yıtırme bunlarda bebek sahıbı olmayı engellıyor .. ya zgelıyor bu yaz bence hamıle kalcaksıınnn

Karamel sabrına hayran olmamak elde değil..Çok güçlüsün...Doktorlar maalesef yaşadığın olayı sadece bir vaka olarak görüyor..Az mı yaşadım ben de..Sabret arkadaşım..Umutsuzluğa düşme sakın...Ben de kürtaj oldum..Yapışıklık falan olmadı.Sadece enfeksiyon kapmıştım o da kısa sürede geçti..Başın sağolsun ve tekrar geçmiş olsun canım...

canım öncelikle çok geçmiş olsun.. umarım tez zamanda yeniden hamile kalırsın ve sağlıklı bir bebeğin olur. bende 2 ay önce kaybettim bebeğimi ve kürtajdan sonra 43.gün adet oldum.sonra doktora gittim rahim eski haline geri dönmüş tekrar hamile kalabilirsin dedi.eğer adetin gecikirse endişe etme sonrasındada kontrole git canım.

canlarım çok sağolun bizler birbirimizi anlıyoruz başkalarıyla konuştuğunda bukadar anlamıyor. Aslında güçlü değilim bir aydır ağlamaktan bittim tükendim. Ama böyle yaparsam hormonlarımın alt üst olacağını düşünüp kendime moral verme yolna gidiyorum.

Cemredeniz annende bana moral oldu. Nurtursel 11+3 de doktor kalbinin durduğunu söyledi. Ama 2-2,5 hafta olmuş dedi çünkü ben uzun süre anlamadım muhtemel 8,5-9 haftalık gibiydi çünkü 8 haftalık gibi kalp atışını dinlemiştik. 2 kontrol arası oldu olanlar

merhaba canım bende senin 2 tane bebeğimi 3. aya girerken birtaneside 6 aylıkken kaybettim. buradaki doktorlara sorunu anlayamadılar. bende burdur bucaktaki dr.ali fuat şengör'e gittiğimde rahiminde problem olduğunu söyledi ve bir ameliyat geçirdim. ondan çoçuğum oldu. bence sende rahmine baktır..
birde hormonların iyice düzelmeden hamile kalma.. neden diyorsa sonraki gel bebekte problem oluyor..
ben 3. bebeğimi kalb yetemezliği sonucu kaybettim..kendini üzmeden güzel bir doktor bul.. gerekli sağlık kontrollerini yaptır. ondan sonra benim mutlu son uğraşırsın......

rahim filmimi çekti buna karar verdi, yoksa ultrasonla mı anladı ?

Birde gördüğüm kürtaj olmak genelde bir problem yaratmıyor. Bende myom var ama doktor bmyom için çok minik ve hamile kalmana engel değil dedi, dediği oldu. Bebek içinse myomla ilgisi yoktur diyor. Tabi bunada inanmak istiyorum.

İyi bir doktor derken kendi doktorumdan memnunum gene de bir başkasına gideyim desem aklımı karıştırı mı yada farklı bir tedavi uygularsa sonra kendi doktoruma tekrar nasıl geçiş yaparım hiç bilmiyorum

beni ultrasonla kontrol etti. senin ilk kürtajımmı? bazen kürtaj bebek oluşuma zarar veriyor.
banada güzel kürtaj yapmadıkları için rahim duvarı ve bebeğin oluşum yerini zedelemişler.
ve buna bağlı olarak bende küçük myom oluşmuş.. bence bir başka doktorla daha görüş bazen doktorlarda yanılabiliyorlar..

anladım canım çok sağol ilgin için. dediklerini yapacağım. artık buralardayım gelişmeleri paylaşmak isterim. :CüvCüv:

merhaba,bende bebeğimi kaybettim 9 haftalıkken kalp atışını alamadığımız için kürtaj oldum.İlk bebeğimdi çok üzgünüm.Sanada çok geçmiş olsun, vardır bir hayır demekten başka çare yok

canım sanada geçmiş olsun. inşallah yeni umutlarımız olur.

ay canım geçmiş olsun kaç aylıktı ne olur üzülme tabii demesi kolay diyorsun bana şimdi

Bu arada eğer istersen sana kendi dr tavsiye ederim.ethica dr.uğur kal

sağol canım not alıyorum. kendi dr umdan çok memnun olsamda, insanda hep acaba olur ya... kürtajı o yaptı bir sıkıntı olsa söyler mi diye. o yüzden kesinlikle bir başka dr a gideceğim

ay canım geçmiş olsun kaç aylıktı ne olur üzülme tabii demesi kolay diyorsun bana şimdi

2,5 aylık bugün 32, gün oldu öğreneli ve kürtaj olalı ama, acısı hiç eskimiyor. İnşallah yeni bir umut mutluluk acısını hafifletir. Uzatmaları oynadığımız için herşey daha bir stres ama düşünmemeye çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…