Bende Anne Olmak İstiyorum :(

EzgininAnnesi

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2012
2.912
7.353
358
Merhaba

Ben bekarlığımda beri adet düzensizliği çekiyorum. 24 yaşındayım ve 90 kilodan fazlayım.
Doktorlar evlenince düzelir dediler ama o da olmadı. 3 yıllık evliyim. Eşimle sorunsuz bir cinsel hayatımız var. Ama adetim hala düzensiz hormonlarım bozuk. Bu da hamile kalmama engel. 1 yıldır tedavi görüyorum. Kullanmadığım ilaç kalmadı. İlaçları kullandığımda sorun yok ama ilaçlar bittiğinde yine aynı düensizlik devam ediyor. Şimdi son bir kez şansımı denedim ve tekrar bir uzmanla görüştüm. Uzun uzun konuştu anlattı. Polistik over varmış. Diane 35 Diraje ve Glange 850 mg verdi. 3 ay kullanacakmışım sonra tekrar kontrol. Yoruldum ve umutsuzluğa düşmek istemiyorum. Kilo da veremiyorum. Şimdi tekrar adet gördüm. Adetim bitince ilişkiye girsem hamile kalır mıyım? Önerilerinizi bekliyorum.

cinsiyetimin kadın olduğunu idrak ettiğim yaştan itibaren abartısız tüm hayalim anne olmak üzerineydi.Ama hayat şartları bana mutlu olmak için şans vermedi.Yaşantım maddi manevi hep kendi çabalarımla tırnaklarımı kazıya kazıya mücadelerle geçti.Aşk kadını anaç kadın denirya okul iş hayatı ama bunlar bile birgün kuracağım yuvamda hep iyi bir eş iyi bir anne olabilmek içindi.Şanslıklarla ve aldatmacalarla gençliğim boşa insanlara geçti kayıbımın geri dönüşü imkansız.39 yaşında evlendim.6aylık evliyim.Eşim benden 11 yaş küçük.Beni seviyor evliliğimize karşı çıkan ailesini bile arkasına aldı.evlilik ve mutluluk için yaş fiziksel güzellik gibi birçok erkeğin önem verdiği unsurları aşmış.Hayat tecrübesi benden çok fazla.Sanat dünyası içinde yaşamış.Benim için hayatımın şansı kocam çünkü istediği yaşına rağmen artık evlilik sorumluluğunu almış çeşitli uyruklardan sanat aleminden mankenlere kadar sevgilieri olmuş alkol uyuşturucu her aleme girmiş çıkmış istediği ev hayatı karısı sakin huzurlu bir hayat.Diğer sevgililerine rağmen beni neden seçti diye hiç düşünmedim aradığım kadın sendin buldum asla bırakmam dedi bu istikrarda karşıma hiç erkek çıkmadığı için bende evliliği kabul ettim 1ayda evlendik.Şükür maddi ailevi her türlü zorluğa rağmen benim vazgeçmişliklerimde hep sarılıp gözyaşlarımı silerek tekrar mücadeleye devam ettiriyor.Ama onun en çok istediği baba olmak yaşça ondan büyük olduğum için evliliğimizi hala sindiremeyen ailesine karşılık eşimin söylediği bebeğimiz olunca kendileri gelecekler oldu.bebek haberini heyecanla bekliyorlar.6aydır korunmadan çocuk haberi bekledik ama olmadı.evliliğimizin 2ayından beri jinekolağa gidiyoruz.ilk testlerde fsh değeri 41 çıktı adetin 3. günü yapılan testte 20 bu hafta adet döneminden 14.gün tekrar test yaptırdım ve fsh 71 çıktı.Adetlerim hep düzenli 27 günde bir ortalama 5gün geliyor.Bebek haberi beklerken menepoz haberi aldık.Sol yumurtalığım boş sağ yumurtalığımda ise 4 aydır hep tek yumurta oluyor.bu ay 14.günde 15mm.olmuş ve 2 ay önce rahim temizken bu ay birde 21mm miyom haberi geldi.Durmadan araştırıyorum yemediğim kür kalmadı dr tarafındanda 6aydır bana hormon yada menepoz ertelemek için hiçbiri ilaç tedavisi uygulamadı.Tüp bebek için başvurun oda zor ama küçük bir ihtimal belki..Fiziksel görünüm 40 yaş göstermiyor kaporta sağlam ama iç teczihat bitikmiş meğer.bir kadın bana çocuk doğurmamış bir kadın asla tam bir kadın olmamıştır demişti.Eşimin çok istediğini biliyorum yakışıklı sağlıklı bir erkek benden boşanmasını istedim hatta beni bırakması için huysuzca davrandım ama olmazsa olmasın sen benim çocuğumsun dedi.Ama boynum çok bükük çok üzgünüm kendimi bitik faydasız çoğu kadın benim gibi kendini eşini memnun etmek çocuklar dünyaya getirmek için geldiğini düşünüyordur.Tıp dünyası okadar ilerlemişki çocuk sahibi olmak için çok çok gelişmiş uygulamalar var.Ama para her kapıyı açar sözü burdada geçerli.100binlira dolandırıldım halen mahkemeliğiz bu paramı aptalca kaptırdığım için şuan bizimde faydalanabileceğimiz imkanlardan faydalanamıyorum bunun ızdırabı var şuan maddi sıkıntı içinde ve hamile kalabilmek için tıptan faydalanabileceğim son sayılı günlerim..Allahım ol der ve o şey hemen oluverir.Onun gücü kudreti tıbbın üstünde yardım ancak ondan dilenir.Bana bukadar üzülme vardır allahın bir bildiği hayırlısı olsun diyorlar ama kalbimde bu hayırlısı lafına bile isyan etmemek için direniyorum.Son Dr eşime düzenli adet görebilir ama menepoza girmiş demiş.Eczacı bir arkadaşım bana folbiol diye bir hap verdi bunu sabah akşam iç dedi.Beni üzen ençok şeyde son muayenemde benden önce muayene olmuş kadın kürtaj olmak bebeği istemediğini söylüyordu.Odaya girdiğimde ultrason ekranı açıktı ve orda 8haftalık bir bebek vardı ve annesi onun ölmesini istiyordu.Aynı şeyi kendi ultrasonumda görebilmek için neler vermezdim..Sizin bana tavsiye edebileceğiniz bu gebelik hormonları yumurta rezervini arttırı gelişimi sağlayabilecek menepoza girmemi erteleyebilecek ilaç tedavisi varmı elim kolum bağlı yada ücretsiz ssk 40 yaşından gün almaya başladığım için karşılamıyormuş başka bir merkezden yardımcı olanlar varmı yada sizler konunun içinde çok bilgilenmiş arkadaşlar vardır bana artık nadiye sen umudunu kes diyebilsin..Hergün hergün umut edip yıkılmaktansa bunu kabullemeye çalışayım.Evliliğimizin 4.ayında bu olumsuz aile faktörü paramı kaptırdığım kişinin eşime karşı bana çamur atması karakol mahkeme üstüne birde bu menepoza giriyorsun acil tüp bebek başvurusu yapın uyarısına maddiyatsızlıktan başvuramamız gözümü hastanede açtım 3günlük komada intihar ettikten sonra..uyandığımdada hala aynı ruh halindeydim kaybolmuş bomboş ruhunu gülüşünü kaybetmiş en kötüsü artık karnımın hiç büyümeyeceğini bebeğimin cennet kokusunu duyamıyacağım duygusuydu.Eşim elimi tutmuş ağlamaktan gözleri kan çanağına dönmüş öyle bakıyordu bir daha bunu bana yapma..anne olamamak sevdiğim benim için herşeyi arkasına alacak kadar seven bu adama o en çok istediği şeyi çocuğu sevincini veremiyecek oluşum umut bitince yaşam sevinci mücadelede bitiyor.O annelik hakkını hak etmeyen kadınlar yerine rabbim inşallah dünya ve ahiret için faydalı evlatlar yetiştirebilme imkanı biz anne olmayı çok isteyen kadınlara nasip etsin inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…