Bencil olan ben miyim?

esra777057

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2024
303
772
18
26
Herkese iyi geceler. Gece gece uykumu kaçıran konuyu uzatmadan dile getireceğim. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Şöyle ki şükür kavgalı sağlıksız bir evde büyümedim ya da ben öyle sanıyorum bilemiyorum. Memur bir aileden geliyorum.
Babamdan en son harçlığımı lisedeyken aldım üniversitede kyk vardı zaten o yetiyordu. Mezun olduktan sonra kısa bir süre çalışmadım o zaman babamdan 50 tl istediğimde öfleyip pöfleyerek göndermişti en son o zaman babamdan para istedim :) sonrasında da çalışmaya başladım zaten. Hala aile evindeyim.
Gereksiz harcamam yoktur. Kazandığımı biriktirmeye çalışırım tabi bunda aile evinde yaşamanın artıları da var. Kira gibi masraflarım yok. Yaptığım tüm birikimi de ailem bilir. Gizlemem yani.
Aldığım maaş asgari ücret öyle aman aman bir miktar değil. Ama çoğu zaman babama para gönderirim o da arayıp ister hiç ikiletmem. Bunları bilginiz olsun diye söylüyorum konu hakkında daha kolay yorum yapabilesiniz diye.
Geçenlerde kyk geri ödemesi için baktığımda hiç ödemediğim için bayağı bir faiz eklenmişti babama sorduğumda abimin kyk ödemesini onun ödediğini öğrendim tepki verince inkar etti hayır ödemiyorum diye ama evlat ayrımcılığı hissettim. Abiminkini öderken benimkini sorma tenezzülünde bile bulunmaması kalbimi kırdı.
Çamaşır makinesi bozuldu evde hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Sanki çok normalmiş gibi. Bu elzem ihtiyaç elimde çamaşır mı yıkayacağım dedim yine ses yok. Bu arada babamın borcu harcı yok Allaha şükür. Ödeyememe gibi bir durumu yok. Baktım benden almam bekleniyor. Benim ödemelerim var zaten maaşım kuş kadar dediğimde yine bi tepki alamadım. ki inanın öyle taksitleri zor ödüyorum.
Benim için bardağı taşıran son damla ise arkadaşlarıma baktığımda inanın hepsi ailelerinin desteğiyle arabalarını aldılar. Çalıştıkları halde hala ailesinden harçlık alanlar bile var. Ben de kendi birikimimle düşük segmentte bir araba almak istediğimi söyledim. Annemin tepkisi elin oğluna mal mı biriktiriyorsun oldu. Neye uğradığımı şaşırdım. Beni araba sahibi olmaya layık görmemiş daha hayatımda olmayan elin oğluna mal biriktirdiğimi düşünmüş kendisi :)
Kafamda çok alıp veriyorum. Acaba ben mi bencilim nasıl davranmam gerekirdi bilemiyorum. Özellikle ebeveyn olan kadınlara soruyorum maddi konularda nasıl davranmam gerekir sizce?

Sorunuzun cevabını siz de biliyorsunuz. Evet aileniz bencil, yetmemiş üstüne ayrımcılık yapmışlar. Anneniz de ayrı dert elin oğlu nedir ya sanki gidip olmayan elin oğlunun üstüne yapacaksın arabayı. Dua edin çalışıyorsunuz, ya o da olmasaydı? Ailenizi en iyi siz biliyorsunuz. Çalışın, para biriktirin vermeyin kimseye imkanınız varsa ayrı eve çıkarsınız.

Siz zaten babanıza gerektiğinde istedikleri zaman yardımcı olduğunuzu yazmışsınız bencilmiyim diye kafanızda kurmak yerine kafanıza takılan konuları alın annenizi babanızı karşınıza dile getirin bence bencil falan davranmıyorsunuz tabi anlattığınız gibiyseniz

Yok ben gecenin 5 inde kendime senaryo kurdum hanımefendi

Öncelikle birikiminizi saklamamanız hata. O parayı yediğinizi düşünselerdi kimse sizden bişey bekleyemezdi. Birikmiş parada illa söz sahibi olmak isteyen, onu kendininmiş gibi zor durum akçesi olarak gören çok olur. Anneniz bile olsa söylemeyeceksiniz. Ya da kuş kadarını söyleyeceksiniz hiçbişeye yetmez gözükecek.
Geri kalan konularda sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok malesef. Konuşsanız anlamazlar, gerilseniz size zarar. Paranızı kaptırmadan kendi yağınızda kavrulmaya bakın. Beklentilerini de karşılayamayacağınızı net şekilde söyleyin. Araba alabiliyosanız da borç harç hiç durmayın. Aile evinde ödeyebiliyosanız ne ala. O noktadan sonra anca arabanıza ortak olmaya kalkarlar kullanım olarak. Onu da acilinden kendiniz kullanmaya başlayarak çözün.

Üniversitedeyken para istememek hata olmuş. Demişler ki artık kıza masraf etmeyiz. O bize etsin. Bugün kyk le hangi öğrenci geçinmiş, hangi sosyal aktiviteye yetmiş kyk, demek ki hiçbir şey yapmamışsın üniversitede. Yazık etmişsin. Oysa ki insanın en çok gezip tozduğu, en çok öğrendiği zamanlardır üniversite zamanları. Ailemden para isteyip Amerika’ya da gittim, Avrupa’da İnterrail de yaptım. Hele ki ailemin durumu varsa para istediğimde öflese de pöflese de ihtiyacım var ben sizin evladınızım der yine isterdim. Seni maddi kaynak olarak görmelerine izin verme. Asıl senin maddi kaynağın onlar olmalıydı. İmkan varsa ayrı bir düzen iyi olur. Ayrı düzen zor geliyorsa da kazandığın parayı sadece kendin için biriktirip sadece kendine harca lütfen. Aile çocuğundan sorumludur, çocuk da kendi hayatını kurmak ve kendi ayakları üzerinde durmak için kendine karşı sorumludur.

annenin söylediklerine çok üzüldüm. babanın tavrı da hiç hoș değil fakat annen ne yazık ki çok çirkin konuşmuş.
sen akıllı mantıklı bir çocuğa benziyorsun. lütfen öncelikle sakin ol. çok da üzme kendini. anne babamızı seçemiyoruz iște.
temkinli ilerle, öfkeyle kalkan zararla oturur. araba almayı şimdilik ertele. o araba bu ailede ortak kullanım olacaktır.
birikim yapmaya devam et.
ve kendini hazır hissettiğin anda kendine yeni bir dünya kurmaya odaklan.
yolun açık olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…