Bencil miyim, ne yapmalıyım?

Kendi kalbinizin sesini dinlemek, yapamazsaniz içinizde bir ömür uktr kalacak olan şey, " bencillik değildir"

Şu anda hem ailelerden hem erkek arkadasinizdan yoğun bi baskı gördüğünüzü düşünüyorum. Olabildiğince onlardan etkilenmeden düşünmeye çalışıp hayallerinizi başkaları ile tartışmaya açmak yerine gizli gizli gidebilme yollariniz için elinizden geleni yapmaya devam edip arka planda hazırlık yapmanızı tavsiye ederim.

Ben cidden bu kadar büyük bir fedakarlığın kimse için yapılmaması gerektiğini düşünüyorum, gerek yok. Hayat ve mutluluk böyle bir şey değil. Mutsuz olduğunuz bir konu üzerine mutlu bir yuva kuramazsiniz ki. Yapmayın, kararinizi netlestirene kadar olabildiğince Nisan sürecini uzatın, baktınız baskı büyük yolları ayırın. Bu şekilde sizi heyecanlandirmayan bir evlilikten hayir gorebileceginizj

Bir yıl durup gelmem gibi hocam bunu ben dedim aslında ılımlı yaklaşsın diye, biraz o aralarda terapi aldığım psikolog da böyle dememi tavsiye etti. Farkında aslında dün gittiğin zaman dönmek istemezsen ne olacak dedi. Bilmiyorum ne olacak dedim. Bi gerçekleşsin bakarız dedi. Belki ben işten ayrılır gelirim yanına dedi.

Ozaman süper hayallerinden vazgeçme. Gerçekten seviyosa sensiz yapamıyosa zaten baktı ki sen gelmiyosun o gelir yanına :)

Hocam bu seferde gizli gizli yapmak ona olan sadakatimi ve şeffaflığımı kendi içimde sordurtur kabullenemem, dürüstlük ve şeffaflık hep ön planda oldu. Aleni yaparım muhtemelen, bir fırsat bulsam deneyeceğim beklemedeyim başvuruyorum şu sıralar. Bazen sorguluyorum bazı davranışlarını, mesela diyor ki çocuğu birkaç sene sonra biraz başbaşa vakit geçirdikten sonra planlarız, aradan vakit geçiyor ama ailelerimiz de yaşlanıyor onlar da görsün, bir de biz de yaşlı ebeveyn olmayalım çocukla aramızda yaş farkı olmasın diyor, aradan vakit geçiyor sen istediğini gerçekleştir çocuk olmasa da olur önemli değil diyor. Bi terapiste mi gitsek bilemedim, bu konular için erken biliyorum ama neticede önemş bir olayla alakalı fikir belirtiyoruz

Ozaman süper hayallerinden vazgeçme. Gerçekten seviyosa sensiz yapamıyosa zaten baktı ki sen gelmiyosun o gelir yanına :)
Emin olamıyorum. İş değiştirmesi zor, işinden çıkması ayrı zor daha önce çıkanlardan biliyor. Bir de şimdi borçları var ev araba aldı kredi çekip onu ödüyor, ben de böyle o borç içindeyken kafama eseni yapmak istemiyorum. Bi yandan ülkeyi bırakmayı istemiyor, ailesini arkada bırakmak istemiyor, arkadaşlarını bırakmak istemiyor. Böyle düşününce ben bencil olarak görüyorum kendimi. Ev arabayı gelecek için aldı sonuçta, gelecekteki yuvası için aldı. 3 sene önce ben başka şehirde iş buldum, çok da sevdiğim bir şehirdi. Daha yeni tanışıyorduk, benim başka şehirde iş bulmamı sen benimle tanışmak istemiyor, uzaklara gitmeye çalışıyorsun. Burada da bulabilirsin, büyükşehir dedi. Biraz ondan da mesafe girmişti o zaman aramıza. Çevresinde de uzak mesafe olanlar var, mutsuz olduklarını anlatmışlar hep.

Borçlarınızı daha rahat ödersiniz ama yurtdışında çalışırsanız. Ev ve arabayı da bi şekil değerlendirirsiniz belki satarsınız bile. Ama burda bencillik eden biraz o bence ailesini arkadaşlarını bırakmak istemiyor sizi de buna uydurmaya çalışıyor. Sizi bırakmak istemiyosa size uyum sağlar bence

Bence de borçlar daha kolay ödenir. Ama borçlu çıkılmıyor diye duydum. Ben de bırakıp gitmek istemem arkadaşlarımı ama görüşmeye geleceğim zaten, sonsuza kadar oraya gitmiyorum ki. İstediğim zaman biletimi alır gelirim. Ama o arkadaşlarıyla motive oluyorsa, onun motivasyon kaynağını kesmek istemem. Bakalım hayat ne gösterecek bize. Teşekkür ederim

Gizliden kastım sadece iş başvuru süreci ve mülakatlar icindi. Neticede aslında içten içe sizi desteklemeyen bir insanla her şeyinizi 7 24 paylasmaniz bu konuda faydadan çok zarar getirecektir.

Bence ilişki terapisinden çok siz kendiniz de bir terapiye gidip gerçekte en çok neyi istediğinizi fark etmeye çalışabilirsiniz.

O çünkü klasik görüşleri olan birçok insan gibi bir insan. Kötü diyemeyiz, ancak mesele size uygun mu değil mi? Siz de bunu istiyor musunuz yoksa diğeri sizin için hayati mi? gibi soruların yanitlarini kişisel olarak bulup, sonra da buna göre karar vermeniz daha doğru olacaktır.

Yolunuz açık olsun.

Siz evlenmeden ev araba kredisine giren bir kişi için mi bu kadar hassassiniz gerçekten? Okuyunca inanamadım. Evlenince yıllarca beraber ödeyeceğiniz ev ve arabada hiçbir hakkınız söz konusu olmayacak ve beyfendiye bir de siz destek olabilecekken muhtemelen istese bile yurt dışında cikabilme mesleğine ve dil becerisine sahip olmayan bir kişi için mühendis olduğunuz halde hayalinizin peşinden gitmemeniz sadece çocukça olur.
Lütfen Hollanda'da mühendislik üzerine araştırma yapın. Sizin için en doğru ülkelerden birisi olduğunu göreceksiniz, hayatınız kurtulur böylece.

Hocam şimdi orada hakkını yiyemem arabayı almadan önce bana sordu kredi çekmeden önce evlenmek istiyorsan araba işine falan girmiycem direk evliliğe yönelik birikim yapacağım ona göre harcamalar yapacağım dedi ben de dedim ki daha yeni işte üç aydır dört aydır falan beraberiz hemen evlilik sürecine girmek istemiyorum birazcık bence birbirimizi tanıyalım dedim o yüzden şu an bence araba al dedim yani ihtiyacın olan araba dedim o yüzden arabaya geçti aslında

Ben kariyerin bu yasa kadar halledilmesini düşünüyorum

Adam memur sanırım büyük konuşmayım ama bana hiçbir kuvvet memurluğu bıraktıramazdı hele ki ülkenin bu şartlarında herkes memur olmak için çıldırırken.hayallerin peşinden gitmek güzeldir ama başarılı ve mutlu olunacağının garantisi yoktur.hayat arkadaşı bulup evlenmekte kolay değil bence ama onunda garantisi yok sonuçta evlilikler bitebilir.iyi düşünün derim ben olsam evlenmez 1-2 yıl müsade isterdim o da evlenelim hemen diye çıldırmıyorsa bekler herhalde bir deneyin şansınızı içinizde kalmasın olmayacak belki boşu boşuna sevdiğinizdende olmayın.bende yurtdışında yaşamak istemem temelli ailemi özlerim ikinizde bencil değilsiniz bence sadece hayattan beklentileriniz farklı maalesef orta yolu bulamazsanız ayrılırsınız yıllar önce bir sevgilim yurtdışına yerleşmişti bende destekledim aramızdaki ilişki gittiği yere kadar gider dedik.en sonunda seçim yapmak gerekti bende istemedim gitmek böyle 1 yıl devam etti.karşılıklı ayrılmaya karar verdik çünkü o buraya gelmek istemedi ben oraya gitmek istemedim.hiç pişman değilim şuanki sevgilimle tanışmayacaktım onla ayrılmasam çok sevdiğim bu işide yapamayacaktım.maddi ve diğer kaygılarla ülkeyi terk etmek isteyen çok asla eleştirmem ama bu ülkede doğdum büyüdüm bütün hayatım burada geçti ne zaman yurtdışına çıksam yine buraya döndüğümde mutlu oluyorum yani bilmiyorum herşeye rağmen bu ülkede yaşamak istiyorum belki adamda bu duygular içerisinde.

Zor bir karar gerçekten, ben kesin duygularımla karar verirdim maalesef, peki aynı durumda erkek arkadaşınız olsaydı o ne yapardı bunu hiç sordunuz mu? Bir de o kaç yaşındaydı?

Ne karar vereceğin konusunda yorum yapamam.Ancak iluşkiniz hakkındaki tahminim yakında ayrılırsınız.Siz yurtdışına gidersiniz o gelmek istemez siz dönmek istemezsiniz ilişki biter.İlişkinin devam etmesi için ikinizden birinin çok büyük fedakarlık yapması lazım.Hemde baya büyük

Birde gittin diyelim sevgili olarak devam ettiniz dönecek misin 1 2 yıl sonra?Ben senin dönmeme gibi bir fikrin olduğuna kapıldım.Böyle bir fikrin varsa bence ona baştan söyle

Eğer bu hayale bu kadar tutkunsanız ben de denemeniz , uğraşmanız taraftarıyım. Fakat sevgilin seni gerçekten seviyorsa seninle gelir görüşüne katılmıyorum . Aynı şekilde siz gerçekten seviyorsanız sevgilinizle kalırsınız o zaman . Buradaki sevdiği düzeni bırakmak istememek onun da en doğal hakkı . Sizin de hayallerinizi gerçekleştirmek istemeniz en doğal hakkınız . Bu konuda hatalı biri veya fedakarlık yapmak zorunda biri yok bence . Çünkü çok temel bir noktadan hayatla ilgili farklı istekleriniz var . Biriniz çocuk istese diğeri istemese de benzer bir durum olurdu . Bazı konularda orta yol bulunmaz . Sizi de yurtdışında kariyer yapmak daha mutlu edecek gibi duruyor . Herkes kendi yoluna bakmalı o zaman . Sevgilinizi de dönerim diye ılımlı hikayeye inandırmayın bence . O da ayıp .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…