- 8 Ekim 2022
- 788
- 2.010
- 33
- Konu Sahibi uyumluyumsuz
Kendi kalbinizin sesini dinlemek, yapamazsaniz içinizde bir ömür uktr kalacak olan şey, " bencillik değildir"Çok teşekkür ederim hocam. Umarım bana da nasip olur yurtdışı. Sizin adınıza mutlu oldum. Sizinle aynı fikirdeyim dürüst olmak gerekirse gidersem dönmek istemem, ama onun yakın arkadaşlarından gidip dönen oldu hep, ondan mütevellit de dönerim belki muhabbeti dönüyor. Eminim ki o da gelse benimle dönmek istemeyecek. Tabi yine herkesin kafa yapısı farklı çalışıyor belki de isteyecek. Ben de istemiyorum evlendiğimde bu hayalimi gerçekleştiremediğim için huzursuzluk yansıtmayı. Eminim yansıtacağım, evliliklerde gözlemim bu oldu kendinden fedakarlık yapan insanlar, hayallerini erteleyen insanlar içinde kabullenemeyip hem kendine hem de karşısındakine haksızlıklar yapıyor, yansıtıyor bu üzgünlüğünü. Onun içinde bi yerde hayal olarak şirket kurmak, pasif gelir elde etmek var. Ona dair bir projeye başladık, ama ben yüksek lisansımı yurtdışında yapmak istiyorum mesela. Biraz oradaki çalışma hayatını tecrübe etmek istiyorum. Evet ben de ailemi kültürümü bırakıp gideceğim ama ne var bunda, neden saplanıp kalmalıyım. İstediğim zaman gelirim kafasındayım. Ölmeden tecrübe edinmek istiyorum. Sürekli aynı yerde kalmak istemiyorum. Ben bu dünyaya memur olmak için gelmedim benim hayalim değil. Hayali olana saygı duyarım. Benim bir tane hayat sürecim var bir tane canım var bencillik yapmadan orta yolu bulmak istiyorum sıkıştım kaldım
Şu anda hem ailelerden hem erkek arkadasinizdan yoğun bi baskı gördüğünüzü düşünüyorum. Olabildiğince onlardan etkilenmeden düşünmeye çalışıp hayallerinizi başkaları ile tartışmaya açmak yerine gizli gizli gidebilme yollariniz için elinizden geleni yapmaya devam edip arka planda hazırlık yapmanızı tavsiye ederim.
Ben cidden bu kadar büyük bir fedakarlığın kimse için yapılmaması gerektiğini düşünüyorum, gerek yok. Hayat ve mutluluk böyle bir şey değil. Mutsuz olduğunuz bir konu üzerine mutlu bir yuva kuramazsiniz ki. Yapmayın, kararinizi netlestirene kadar olabildiğince Nisan sürecini uzatın, baktınız baskı büyük yolları ayırın. Bu şekilde sizi heyecanlandirmayan bir evlilikten hayir gorebileceginizj