Bencil miyim, ne yapmalıyım?

Ben hollanda tarafındaki çalışma hayatını gerçekten çok merak ediyorum, geçenlerde bir kaç günlüğüne gidebilme fırsatım oldu çok beğendim. Orada çalışma hayatımı tecrübe edinmek istiyorum. İngilizce dışında bilmiyorum ama öğrenirim. Yabancı dil seviyorum kullanmak istiyorum. Remote da dediğim gibi bi hollandanın havasını solumak istiyorum. Kültürlerini tanımak istiyorum merak ediyorum. Dediğiniz gibi bi yerden adım atsam tamam. Ama kapılar açılmıyor sanki soruyorum araştırıyorum yok

İstediğinizi başarmaya bu kadar hevesliyken bunu bir evlilik yapmak uğruna ertelememenizi öneririm. En azından başarmak için deneyin ve içinizde kalmasın. Bir ömür boyu hayalini kurduğunuz işlerin içinizde uhde kalması sizi hep yaralar. Evlilik nasılsa olur. Geç olsun önemli değil. Sizi seven ve hayallerinizi destekleyen bir sevgiliyse zaten yanınızda olacaktır.

Evlilik olmazsa da olur. Ama hayallerinin peşinden gitmezse gerçekten çok pişmanlık yaşar

Glass..or,
Ind..d,
S..k
Link...in
Açık isimlerini yazmak reklama girer mi emin değilim. Bu platformlara da bakıyorsunuz değil mi iş ilanları için? Çemberi genişletmenizi öneririm. Hollanda olmaz da atıyorum İskandinav ülkeleri olur. İrlanda'yı mesela araştırdınız mı? Vergi kolaylığı nedeniyle bir çok IT şirketi orada kuruluyor. Bir yere kapağı atıp bir iki sene tecrübe edinirseniz Hollanda'ya gitmeniz kolaylaşır.

Evlilik olmazsa da olur. Ama hayallerinin peşinden gitmezse gerçekten çok pişmanlık yaşar
Aynı şeyi düşünüyorum evet fırsat çıktığında ne olacak şimdilik daha olmamış bişey için strese girmeyelim dedik, ama o an bir gün geldiğinde ne olacak merak ediyorum

Tabi tabi hocam, yerel siteleri de deniyorum. İrlanda da dil okulu araştırdım akabinde yerel sitesinde işlere de başvurdum söylediğiniz siteler hariç(söylediğiniz sitelerdej hep başvuruyorum). Düzenli olarak proje paylaşımı da yapıyorum, iş verenler ararsa çıkayım diye. Bakalım doğru zaman ne zaman ara ara ümidim biter gibi oluyor

Aynı şeyi düşünüyorum evet fırsat çıktığında ne olacak şimdilik daha olmamış bişey için strese girmeyelim dedik, ama o an bir gün geldiğinde ne olacak merak ediyorum
İşte asıl o gün geldiğinde kararınızı verirsiniz kendiniz için. Aşk sevgi sevgili yada evlilik bunlar gelip geçici boş şeyler. Önemli olan sizsiniz hayalleriniz idealleriniz.

Bitmesin ümidiniz ya da kariyer hedefinin yerini yaşım geçiyor evlenmeliyim baskısı almasın. Belki de yurt dışında çalışma konusunda sizden daha tutkulu biriyle tanışacaksınız ve o ikinize birden kapı açacak? Bu gerçekleşmese bile kariyerinizi koşulsuz destekleyen biri size daha uygun olur. Şimdi olmuyor ama bir kaç sene sonra senior pozisyona kabul ederler belki. Tası tarağı, çoluğu çocuğu toplar gidersiniz yine.

teşekkür ederim. Yaşım geçiyoru evlilikten çok yurtdışı için düşünüp çekiniyorum :/ kariyerimi aslında koşulsuz destekliyor yurt içinde iş bulmak için yardımcı olmaya çalışıyor beraber proje yapalım felan diyoruz ama işte yerini yurdunu bırakmak istemiyor

Siz bu adamla zaten mutlu olamazsınız belli

Neden öyle dediniz hocam
Şöyle Türkiye de benim için iş bakıyor falan demişsiniz yerini yurdunu bırakmak istemiyor demişsiniz. Sanki önünüze böyle bir fırsat çıktığı zaman size engel olmaya çalışacakmış gibi bir izlenim bıraktı bende . Bu hikaye de asıl bencil karakter sevgiliniz gibi geldi .

Eşiniz öyle biri olmalı ki, iki kişide kendi hayat amacını gerceklestirirken birbirlerini desteklemeli ve büyümesine destek olmalı.

Böyle birisi değilse o kişi kötü biri değildir belki ama size uygun birisi değil demektir. Sizin hayat yolunuza, sizin hayallerinize uygun değildir.

Bu kişiden önceden beri kurduğunuz hayaller size ait ve sizin sorumluluğunuz da önce kendinize. Evet şu anda yaşadığınız ikilem çok zorlayıcı. Ancak erkek arkadasinizin da vizyon seviyesini size kıyasla düşük bulduğumu belirtmek isterim.

Yurtdisinda yaşayan bir insan olarak söylemek istiyorum ki, yurt dışı evlenmeden önce git geri gellik bir yer değildir. Ne bu, gezi mi?

Siz bir kere yurt dışında yer edinmeye başladığınız zaman emin olun geri dönmeyi kendiniz istemeyeceksiniz.

Evet özel hayat önemli ama bundan 10 sene sonra oldu da evliliginizden memnun kalmadiginizda ve yaşınız 38 olduğunda bu sefer bu hayalinizi gerceklestirmediginiz daha çok pişman olup olmayacağınızı iyi analiz etmelisiniz bence.

Karşınıza size daha uygun kisiler çıkabileceğini düşünüyorum. Dediğim gibi ben doğru esin, en çok sevilen kişi değil birbirine ve hayallerine en çok saygı duyup destekleyen olması için elinden gelen kişi olduğunu düşünüyorum.

Karar ve hayat sizin. Umarım kendiniz için en doğru seçimi yaparsınız, lütfen kalbinizin sesini dinleyin.

Hocam yurtdışında bağlantısı olmadığı için oraya yardımcı olamıyor. Benim de çok yok ondan nerede bağlantı varsa, bi yerde istediğim alanda işe gireyim gerisi gelir dedik. O da o zaman buralardan sana yardımcı olmaya çalışayım dedi. Proje yapalım da bi tane pasif gelirimiz olsun işlerimiz hedeflerimiz hayallerimiz kolaylaşsın dedik aslında, tabi ki bu yurtdışında iş bulma senaryom gerçekleşirse o zaman gerçek tavrını görebileceğim. Sensiz yaşamak istemiyorum her an özlüyorum seni diyor. Ama hayallerinin önünde durmak da istemiyorum ortak yolu nasıl buluruz bilmiyorum diyor

Çok teşekkür ederim hocam. Umarım bana da nasip olur yurtdışı. Sizin adınıza mutlu oldum. Sizinle aynı fikirdeyim dürüst olmak gerekirse gidersem dönmek istemem, ama onun yakın arkadaşlarından gidip dönen oldu hep, ondan mütevellit de dönerim belki muhabbeti dönüyor. Eminim ki o da gelse benimle dönmek istemeyecek. Tabi yine herkesin kafa yapısı farklı çalışıyor belki de isteyecek. Ben de istemiyorum evlendiğimde bu hayalimi gerçekleştiremediğim için huzursuzluk yansıtmayı. Eminim yansıtacağım, evliliklerde gözlemim bu oldu kendinden fedakarlık yapan insanlar, hayallerini erteleyen insanlar içinde kabullenemeyip hem kendine hem de karşısındakine haksızlıklar yapıyor, yansıtıyor bu üzgünlüğünü. Onun içinde bi yerde hayal olarak şirket kurmak, pasif gelir elde etmek var. Ona dair bir projeye başladık, ama ben yüksek lisansımı yurtdışında yapmak istiyorum mesela. Biraz oradaki çalışma hayatını tecrübe etmek istiyorum. Evet ben de ailemi kültürümü bırakıp gideceğim ama ne var bunda, neden saplanıp kalmalıyım. İstediğim zaman gelirim kafasındayım. Ölmeden tecrübe edinmek istiyorum. Sürekli aynı yerde kalmak istemiyorum. Ben bu dünyaya memur olmak için gelmedim benim hayalim değil. Hayali olana saygı duyarım. Benim bir tane hayat sürecim var bir tane canım var bencillik yapmadan orta yolu bulmak istiyorum sıkıştım kaldım

Evlenmek kolay iş , yurtdışına gitmek değil. İş bulursanız gidin. Önemli olan sizsiniz. Oldu da gitmediniz evlendiniz içinizde kalmayacak mı? Mutsuz bi ömür geçireceksiniz belki de. Niye mutsuz olan siz olasınız ki?

Eğer o gün geldiğinde ya ayrılırsınız yada beraber gidersiniz.

Yani işte bir yola girdiysem birisi ile, onu düşünmeden hareket edersem aynı yolda değilizdir gibi geliyor. Bu sebep bana ayrılık sebebi gibi gelmiyor. Saygı duymasını istiyorum ben gidersem biliyorum zor sevdiğin kişi senden uzaklara gidiyor doğru düzgün görüşemiyorsun. Merak ediyorsun kilometrelerce uzakta vs. Güvenimiz birbirimize tam, birbirimize sadık kalacağımızı biliyoruz. Sevgiliyken git diyor evlenince kötü hissederim diyor. Benim için de aynı geliyor ha sevgiliyken gitmişsin ha evliyken evliyken sadece resmi bi belge var aranızda

E peki sevgiliyken git diyo da gezmeye gitmeyeceğinizi biliyor dimi? Belki hayatınızı orda devam ettirceksiniz ki istediğiniz zaten bu. Ozaman hiç evlenmeyecek misiniz sevgilinle yoksa bir iki yıl dur gel öyle evlenelim kafasında mı düşünüyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…