Bencil miyim, ne yapmalıyım?

Yeğeniniz için hem üzüldüm hem de sevindim. Umarım hep mutlu olur. Haklısınız, teşekkür ederim.

Bu süreci negatif etkileyen şeylerden birisi de benim o kadar başvurup sonuç alamamam. O da bunu görünce ne kadar bekleyeceğiz diyor. Haklı kendine göre. Ama bi yandan da yurtiçinde bile kısa sürede iş bulunmuyor.

Doğru anladıysam siz hayatınızı komple yurt dışına taşımak istiyorsunuz, sirf gidip gekeyim deseniz bile yüksek lisans normalde 2 sene ama yabancı ülkelerden gelenler önce dil kursuna gidiyor sanırım bir sömestr. Ardındanda biraz 1-2sene çalışayım derseniz, toplam 5 sene yoksunuz. Sırf bir gidip gelmeniz bile 5 sene. Eğer kararınızda netseniz ve gerçekten yaparım, giderim diyorsanız, oda kalmakta kararlıysa, ayrılmaktan başka çözüm yok gibi malesef

Hayallerinin peşinden git. Gerçekten mümkünse yap bunu. Evlilik hayatımı hiçbir şekilde etkilemedi diyen insan yalan söyler, yahut milyonda birdir bu. Evlilik sorumluluğu bambaşka, ha diyince gidilmez ve emin ol hayallerin bir ömür içinde ukte kalacak. Kendimden biliyorum!!

Farkına varın diye söylüyorum; kondurmamaya çalışıyorsunuz anlıyorum ama bu soruların hepsi "psikolojik baskı" sınıfına girer. "Daha ne kadar bekleyeceğiz?", "Ailem ne zaman diye soruyor", vs vs vs... Siz sevdiğiniz için yakıştırmıyorsunuz muhtemelen ama dışarıdan objektif bir göz olarak bakınca, çok net görünüyor.

Sizin yerinizde ve yaşınızda olsaydım istediğim işi bulana kadar tırnaklarımı takar başvuru yapmaya devam ederdim. Hiçbir emek karşılıksız kalmaz inanın bana, siz gözünüzü hedeften ayırmayın yeterli.

Çok kavşak bir yaştasiniz. Şimdi gider iyi ihtimalle 2 sene sonra evlenirseniz iyi hoş lakin orda işler karışır soğukluk girer ve ayrilirsaniz mutlu eden bir ilişkiyi kaybetmiş olacaksınız . Onu da ikna edip birlikte gitme durumunuz yok mu ?

Çok saolun. Ben fizik mühendisi değilim, yazılımcı olmaya çalışıyorum şuanda. Ama çalıştığım firma elektrik üzerine, yazılımla alakalı işler yapamıyorum. Daha çok mühendisliğin bilgilerine dayanarak, veri analizi yapıyor gibiyim. Tam da diyemem. Asla benimseyemediğim bir işteyim. Mühendislik olarak da bakamıyorum. Boş zamanlarımda yazılım öğrenip proje yapıyorum. Yurt içinde çok mülakata girdim, çoğu projeyi de yaptım. Olumlu dönüş aldım ama işe aldık diye dönmediler. Galiba torpil çok fazla imiş şu sıralar. Şansımı yurtdışında denemek istiyorum, yazılım önü çok açık duruyor ama daha bana açılmadı :) oralarda da mülakatım oldu fakat olmadı sebebi belki sizin söylediklerinizden olabilir. İçinde bulunduğum toplum yapısı ve kültürü yüzünden evlilik önce geliyor kabul etmesem de. O yüzden çaresiz hissediyorum, akışına bırakayım diyorum. Her geçen gün de hayallerimden uzaklaşıyorum gibi geliyor

Çok teşekkür ederim sadece o değil benim ailem de çok bunaltıyor. Ama ben takmıyorum. İlgijç bir şekilde erkekler takıyor gibi, başka gözlemlediğim ilişkilere de bakıyorum. Kadınlar ailelerine uymayan şeyi söyleyip kafasınun dikine hareket edebiliyor. Sanki erkekler tamam doğru bu olmalı kafasında. bazen çift terapistine gitsek mi diye geçiriyorum. Daha önce psikoloğa gittim, biz olmadan önce ben olmak fikrini benimse hayallerini yaşa dedi. Ama onun da dinlemesi lazım. Ben söyleyince ona göre bencilce geliyor olabilir. İnsanlar bu tarz konuları yaşça büyük, alanında uzman birisinden duyunca kabulleniyor

Maalesef yok. O işinde mutlu, kendini geliştiriyor, arkadaş çevresi burada, ailesi burada. Benim bundan tek eksik olduğum konu işinde mutlu olmak. O hayallerini gerçekleştirmiş zaten benimle de evlilik hayalini gerçekleştirecek. Benim doğru insanı bulmak dışındaki hayallerimin hiçbiri gerçekleşmedi. Bu bazı insanlara yeter, bilmiyorum nankörlük mü oluyor benim için bir zamanlae çok isterdim doğru insan çıksın diye. Ama gerçekten ölmeden önce başarılı bir mühendis olup gitmek istiyorum.

Bu hayata bir defa geliyoruz kendiniz için bir şeyler yapın. Aşk sevgi bunlar yalan hikaye tek gerçek kariyerimiz ve ideallerimiz. Evlilik denen şey çokta önemli değil. Sadece kariyerinize odaklanın. Ben evli değilim ama önüme böyle bir fırsat bir saniye düşünmeden boşanıp giderim.

Daha önce psikoloğa gittim, biz olmadan önce ben olmak fikrini benimse hayallerini yaşa dedi.
Ne güzel bi öneri vermiş psikoloğunuz.
Hayata sadece "evlenmek ve üremek" için gelmiyoruz çünkü, toplum ne kadar bunu dayatsa da. Birey olarak kendi ideallerimizi gerçekleştirmek ve kendi ellerimizle kurduğumuz hayattan tatmin olmak en büyük hakkımız.

Ne seçerseniz seçin, mutlu olmanızı ve kendinizle gurur duyduğunuz bir hayatınız olmasını dilerim...
Sevgiler pek çok

Eğer olmuyorsa ayrılın hayalinizin peşinden gidin

Aynısı değil ama benzer bir durumu yaşadım erkek arkadaşımla. Bir süre ikna etmeye çalıştım ama bizimki yurtdışı değildi. Yurtdışı olsaydı koşarak gelirdi muhtemelen. Daha sonra "Madem öyle, ayrılalım. Hayatlarımız farklı yönde..." dedim ve 1.5 aylık kısa bir ayrılık sürecinden sonra buluştuk ve bir konuşma yaptık. İkna olduğunu, bazı şeyleri bensiz daha iyi anladığını, önemli olan şeyin beraber olmak olduğunu söyledi. Öncesinde de her hayalime ve isteğime saygı duyan ve destekleyen biriydi, sadece konforlu alanını bırakmak istemiyor, korkuyordu. Ayrı kaldığımız süreçte neden böyle hissettiğini ben de anlamış oldum aldığım birkaç kararla.
Sonuç olarak; sevgilinizi siz daha iyi tanırsınız ama hayallerinizden vazgeçmeyin. Belki bir şekilde ikna olur. Olmazsa da yolları ayırmak en mantıklısıdır.

Karşıma çıksa şimdi gideceğim ama bi türkü çıkmıyor o da inada bindi sanki. :)

Bizim o süreç oldu 3 sene önce, bir de artık ben onun ailesiyle tanıştım o benim ailemle tanıştı. Bir yolun içine girdik onun bu yolda olmaktan mutluyum, ama kariyer olarak hiç ama hiç mutlu değilim. Teşekkür ederim yorumunuz için sizin adınıza sevindim

Hayallerinin peşinden git. Hayat çok kısa.

Belki falan değil, özellikle yazılım camiasında işler böyle dönüyor. Torpil denemez buna, öncelik kendi vatandaşlarında. İlan bitiş tarihine kadar bütün adaylarla görüşüyorlar ama eşit iki aday varsa hatta siz bir tık daha iyi bile olsanız diğer adayı işe alıyorlar. Taşınmayacak, yer değiştirmeyecek, bürokrasi çalışma bakanlığı prosedürleri olmayacak. Zaten o ülkede yaşıyor adaptasyon süreci yaşamayacak. Halka şu şekilde; ilk sırada ülke vatandaşı, ikinci sırada kalıcı oturum izni olan, üçüncü sırada da AB vatandaşı.

Lafta global dünya şirketi olma hedefindeyiz diyorlar ama başvuru şartlarına da Almanca veya Fransızca öncelik alım sebebi diye yazıveriyorlar. IT dediğin İngilizce tabanlı bir iş kolu ama işte bu şekilde eleme yapıyorlar.

İlle batı mı istiyorsunuz? Körfez Arap ülkelerinde de bol yazılım iş fırsatı var. Emirlikte veya Katar'da ya da Uzakdoğuda da şansınızı deneyin.

Remote çalışan alanlar da var. Bu opsiyonu denediniz mi? Bankacılık ve devletle iş yapan firmalar güvenlik nedeniyle uzaktan çalışmayı kabul etmiyorlar ama start up firmaları veya yeni kurulan yüksek maaş veremeyen ama esnek çalışma ortamı sunan küçük ölçekli IT firmaları var. İngilizce dışında bildiğiniz bir lisan var mı?

Siz hedefe sabit bir şekilde odaklandığınız için uzaklaşıyor gibi hissediyorsunuz. Şartları esnetin, orası olmazsa burası da olabilir deyin, ya bu ülkede yaşamak istemem bu işi kabul edemem demeyin. Orada başlar diğer tarafa daha kolay geçersiniz mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…