- 18 Eylül 2023
- 31
- 6
- 1
- Konu Sahibi uyumluyumsuz
Merhabale herkese, aklımda bir şey olduğunda genelde bu siteye ve yorumlara bakıyorum. Empati ve seviyeli yorumlarınız bu siteyi diğerlerinden daha güzel yapıyor. Herkese teşekkürler. Derdime gelecek olursak, sevdiğim kişi ile 3 senelik tanışıklığımız, 1-1,5 sene arasında sevgililik dönemimiz var ve yakın zamanda evlilik teklifi aldım. Sevgim ağırlıkta, mantığımda bu kişi ile bir ömür paylaşabileceğimi söylüyor. Bir de ben bu kişi karşıma çıkmadan önce yalnızdım, uzun süre, yalnızlığa bayağı alışarak geçirdim hayatımı demem o ki kafama koyduğum kararı mantıklı geldiyse kimseye sormadan yapardım. Şimdi tabi ki de söylüyorum ona. Uzattıysam affola. Benim hayalim var, o karşıma çıkmadan da önce ama bi türlü kendime tam güvenip yapamadığım. Yurtdışında çalışmak, yüksek lisans yapmak. Alanımda güzel bir ürün ortaya koyabilmek, mühendisim. Yabancı dil haliyle önemli, yurtdışında olmak bana çok artı sağlayacak. Bu zamana kadar bir kaç mülakat da oldu fakat daha tecrübeli elemanları seçtiler. Her geçen vakitte korkuyorum geç kaldım diye, 28 yaşındayım. 30 umdan önce çıkmak istiyorum, o kadar mühendislik okudum ben fizik yapamazdım, okudum ve başardım ve bunu yurtdışında da yapmak kendime kendimi kanıtlamak istiyorum. Aynaya bakarken başarılı bir kadın görmek istiyorum şuan göremiyorum. Yani benim önceliğim bu uzun yalnızlık sürecimden ötürü müdür bilmem kariyer oldu. Sonra bu kişi çıktı karşıma, biraz da geri plana attım mı bilemedim yavaşladı çabalama sürecim. Sonra ona bu konuyu açtım. Gayet empati yaparak dinledi beni, ama o burada kalmak istiyor. Ailem burada kültürüm burada alıştığım her şey burada, sevdiğim iş de burada bırakıp gitmek istemiyorum diyor. Ben de üzerine bir şey diyemem onun hayatı neticede. Ama gitmek istediğimi bildiği için, evlenmeden önce git ayrı gayrı karı koca hayatı yaşamayalım dedi. Tamam dedim bakıyorum işlere vs. ve yakın süreçte evlilik teklifi aldım, ailem biliyor bi yandan haydi hızlandırın işleri diyor. Kafamda planladığım kariyer sürecini evlilik süreci kesecek gibi hissediyorum. Evlenince de bu hayalim suya düşecek üzülüyorum. Yani bilmiyorum ne yapmalıyım. Kafayı kırıp yurtdışına çıksam bencillik yaparım, ne yapmam lazım? Teşekkürler.