ben ziyan mi oldum?

Evet ama konuda okudugumuz gibi fakirle evlenen de mutlu degil. Valla bunlar kuru laf. Bak iste bir parfumunu rujunu alamayinca kadinin kafasindan gecen dusuncelere.. Adamdan sogumak vs oluyo. Onu gectim birde cocuk var. ileride istekleri olucak onlari
alamayinca ne olucak?

hissetiklerinde hak verdim sana, kararını sorguluyorsun, mesele eşin, onun iyiliği falan değil anlıyorum seni. ama diyorsun ki erken evlenmesem de olurmuş, o zaman daha ayakalrın yere sağlam basardı, kaybın olmaz kazancın olurdu evet haklısın. ama geç değil, o kadar gençsinki daha, bizim iş yerimizde sekreterler var, lise mezunu, öyle görüntü faln olarakta bi albenileri yok, normal yurdum kadını ve 30 yaşın üstündeler, asgari ücret alıyorlar, aynı şekilde çaycı bir kadın var, hem yaşlı hem ilkkul mezunu nasıl çalışıyor, arada patronların evine temizliğe falan da gidiyor, mantı yapıp satıyor vs.. evde oturup kaderine küsmemiş. sende bir şeyler yapmalısın. yapabilirsin gücüne inan. çocugu düşünme, bunca çalışan kadın nasl bir çözüm buluyorsa sende bir şekilde bulacaksın inan.

kendini ve yapabileceklerini küçümsersen böyle gider hayat. vazgeçme, her şey başka türlü olabilir, asgari ücretle bile işe girsen bir çok ihtiyacınız karşılanacaktır.

herseyin basi okumak. Sinava gir calisarak. Bebegi bahane etmeden ama.Bebegi varken cifte tez yazan gördüm.

Esinin yerinde olsam bu yazıyı okusam üzülürdum .Bence cok yanlis seyler yazmissin.Ziyan olmak parayla mi ?Zengin olsa eşin olmayacakmiydin ziyan? Ziyan olmak haysiyetsiz koca ile olur. Dover ,sover,kirar doker...

O teyzeler hep var .Ozel günlerde ahh yavrum yazik olmus sana diyen.Bana da dedi biri niye oyle dediniz ki dedim sebebi yok ogluma varmadin ya dedi.Sebebsiz söylüyor teyze

Hep kolayi seciyor insan . Sende kolaycisin.Guzeldum curudum demissin yas gelmis geciyor.Çocuğumu bakacak kimse yok bal gibi de care bulunur. Okuyamadim demissin heryer ilim kaynıyor.

cok zengin biriyle evlenip iflasta edebilirdiniz.yada meslek sahibi olup birsekilde iştende atılabilirdin yada bir kaza ile calısamayıp fakirlesebilirdin. cunku bu hayatta herkesn basına hersey gelebiliyor.
dinleme seytanı biraz cocugun büyüsün belli calısırsın yani bakacak kişi sorunu olmassa.
birseyleri rahatca almak istiyorsun ama inanki huzur esle gecim herseyden önemli

Esini boyle kucumsemissin, asgari ucretli birine karin tokluguna takilip evlenme hayaliyle bu yola girdim demissin ama kusura bakma da sende onun sartlarinda birisin hatta ondan da dusuksun dedigin gibi bir sigorta baslangicin bile yok

Mankenlik ajansi disinda hicbir yer sirf yuzun guzel diye seni ise almaz bir soz vardir guvenme guzelligine bir sivilce yok eder diye.. Allah vergisi bu ama sen kendin ele tutulur hicbir sey yapmamissin.. Bizler de biliyorduk 20 yasinda evlenmeyi ama tuttuk kendizi deli gibi sevsek de once is dedik..
Zaten su devirdi lise mezunu birini de oyle kolay kolay ise almazlar
Neden boyle agir konusuyorum cunku esini bu sekilde ezemezsin.. Once bir kendine bakarsin gercekten ustunsen orda durup dusunursun...
Biz ne konular okuyoruz kiz univ mezunu ogretmen ama sevgilisi lise mezunu ve evlenmek istiyorlar.. Iste bu sana cok cok guzel bir ornek ! O kiz okumus ogretmen olmus ama hala burnu havada degil insanlari asagi gormuyor !

Eşine üzüldüm hak etmiyor bence bu düşüncelerini bilse çok üzülür .

Anlıyorum düşüncelerini ama biraz da taşın altına elini sokmak lazım. Açıktan okur musun bilemem, o da özveri isteyen bir iş sonuçta ve sende o hevesi göremedim. Ama kısa yoldan asgari ücretle bile çalışsan o para sizi rahatlatır. İstedikten sonra bebeğin bakımına bir şekilde çare bulursun. Belki ileride ücretin de artar.

Kadınları sadece güzelliklerine göre değerlendirip ziyan oldun, boşa gittin diyen insanlar cahil insanlardır. Cahil insanlardan da uzak dur seni aşağı çeker. Ne kendi güzelliğine ne de koca parasına çok güvenme ikisinin de garantisi yok. Hep derim aile huzuru en büyük zenginliktir, eğer ona sahipseniz diğer maddi eksiklerinizi (parfüm, ruj, eşya) çalışıp alırsınız.

En büyük zenginliğin sağlığın ve bence o bebeğin. Biraz daha büyüsün o bebek okula başlasın girersin ozaman part time bi ise çalışırsın . Ama ozamana yine istediğin şeyleri kısıtlı yapacaksın mecburen çünkü alacağın maas belli. Fazla kurup üretme bence şuan

Herkes çocuk bahane filan yazmış da arkadaşlar bu kadın işe girse lise mezunu alacağı maaş asgari ücret. Çocuğu kreşe verse veya bakıcı tutsa en az 800-900 ₺ vericek güvenilir iyi bir yere. Ee maaş gitti havaya. Ne anladım ben çalışmaktan?
Bence senin öncelikle iyi bir psikolojik yardıma ihtiyacın var. Lütfen yanlış anlama ama duygusal karmaşa içindesin depresyona doğru gider bu. Nacizane tavsiyem uygun fiyatlı bir psikolog bulup veya bir yakının önerir filan ona danışman. En azından onun parasını annenden isteyebilirsin bence sıkıntı etmezler

Karnini doyuruyorsan huzurun varsa gerisi fasa fiso yalniz güzelliginin heba olmasi sözü tuhaf geldi bana
Güzelligini bir meta olarak mi görüyorsun zengin biriyle evlenince mutlu olacaginin garantisi mi var ki
Ben de 22 yasinda evlendim 5 odali evim var toplasan 2 odasi anca doludur o da döküntü eşya eşimle benim öğrencilikten kalan esyalarimiz
Bu arada parasiz da degiliz yalniz mutlulugu esyada aramiyoruz.
Sadece beyaz eşyalarimiz yeni geri kalanlar hep eski
Istesen aciktan üniversite okuyabilirsin.
Ama önce biraz kafani topla alakasiz şeyleri kiyaslamaktan vazgeç bence.

Reactions: Yeu
ziyan oldum mu yazınca;
gençliğin,güzelliğin, hayallerin acımasız saygısız sevgisiz şefkatsiz bir eş yüzünden ziyan oldu sandım,
aklıma hiç ama hiiiç maddi imkanların gelmedi,
eşinin karakteri çalışmak istediğinde sana saygı duyup duymayacağı önemli,
bu üdşüncelerle ziyan ediyorsun aslında kendini,
maddiyatın çözümü var da karakterin yok canım,
şükret bence eşinde o pozitif özelliklerin olmasına, sağlıklı evladının varlığına....
maddiyat bugün var yarın yok,
bugün yok yarın var....

Çalışan anneler de evde olmak icin can atıyor emin ol bu devirde bir kadin olarak calisma hayati cok stresli.İnsanın psikolojisi bozuluyor.sen evladina eşine oyle bir deger katiyorsunki bunun maddi bir karşılığı yok.kendine deger ver.pahali parfum siksan da kocan kokuna kiymet vermese nolcak? Ne guzel kadinlar var kocalari aylarca yanina yanasmayan.Aile dedigin sey huzurla anlamina kavusur para gerçekten kağıt parçası.Biz eşimle evlendigimizde kıt kanaat geciniyorduk ama nasil aşıktık.Simdi para cok lakin stresten birbirimize gulumseyemez olduğumuz zamanlar cok.Bir kadin cocugu ve eşiyle mutlu olduktan sonra kendini harcamış değil kendini odullendirmis olur

ziyan olmak değil de
ne yaptıysan sen yapmıssın kocanın sucu yok
okumamak meslek sahibi olamamak çalışmamak senin yaptıkların
kocanın parası yok diye ona bilenme
kocanın pesine takılıp da mahvolduguunu dusunme
kendin çalışmamıssın

Kayınvalidesi de bakar muhtemelen.
Ama onları seviyor diye gıcık olup bırakmak istemiyor.
Kreşe o parayı bile verse, kalanla istediğini alabilir bir de sigortası olur en azından.
Varsın birikimi eksik olsun.

Eşin seni çok seviyormuş .Ne mutlu güzelde bir çocuğun var.Sağlığın sıhhatin yerinde.Şu an tek sıkıntınız maddi konular.Bunlarda düzelebilecek bir şey.Allah çaresiz bir şey vermesin.

Evde tek çalışan olunca asgari ücret alıyorsa ve evde kiraysa yaşam tabiki zor.

Herşey ateş pahası.

Dışarıdan konuşanlara ya kulaklarını tıkamalısın ya da ben kocamla çok mutluyum deyip çenelerini kapatmalısın.

Yoksa evde huzur muzur kalmaz.Ne kendin mutsuz ol ne de kocanı mutsuz et.

Bence ah vah etmek yerine ne yapabilirim çözüm odaklı ne olabilir diye düşünmelisin.Çocuğuna bakacak birisi yoksa evden iş yapabilirsin.Böyle yerler var.Birde ekonomik yaşamalısın.

İleride çocuğun büyüyünce işe girersin her istediğinide alırsın.Hep böyle kalacak değilsiniz ya.Yeter ki kocana maddi manevi destek ol ve birbirinizin kıymetini bilin.

Benim eltimde dahil 5 tanıdığım çocuklarını büyüttükten sonra işe girdiler.Kimisi başta evden iş yaptı kimiside sigortalı işe girdi.Şimdi çok rahatlar.Zamanla herşeyleride oldu.Senin şöyle bir avantajın var.Çocuğun en güzel yıllarını beraber doya doya geçirdiniz.Mutlu olmalısın.

Annemin komşusuda eşi asgari ücretliydi kiradalardı kadın çok ekonomikti kışlık yiyeceklerini yazın memleketten getiriyordu.Kozmetik v.s para harcamıyordu.Patik başörtüsü falan yapıp satıyordu buna benzer şeyler.Sonra kardeşlerinden borç aldı ev kredisine girdiler daha sonra göremedim

Bakacak kişiler var etrafında aslında. Bakıcıya verse bile sigortası yatar, eline kalan 400-500 tl ile ihtiyacını karşılar, en önemlisi psikolojik olarak rahatlar. İyi bir psikolog seansı min. 200 TL, kız parfüm alamıyorum diye üzülüyor, bir iki parça kendine bişey alsa düzelir zaten psikolojisi. Sorun sadece maddi olarak bunalmaksa tabi eski konularını bilmiyorum.

valla hiç mütevazi olamiciğim beni de adrianna lıma'ya benzetirler(çok ciddiyim) :)

ama ben bu guzellıgımı SATAMADIM...bedavaya kocama verdım :)

bende okuyup kendını geliştirip fakir kocayla evlenen biriyim.ama bunca ekonomık strese ragmen eşime kurban olasım geliyor .cunku aşk var...aşk yoksa herseyı batar sana o ayrı..

sen bikere baba evınde kendını geliştirmemişsin...okumamıssın meslek yapmamıssın.eşinin bunda gunahı ne..valla cok ıyı esın var .baskasına desen bunu.adam senı ptt ıle baba evıne postalar..

şeytan falan bılmem ben..şeytan insanın nefsidir.nefis de kendin oluyorsun..bak bebeğin var eşin sana aşık..ağzının içine bakıyor ne guzel..benım tam 4 tane arkadasım cocuk için aklını kaybecek.ama yok Allah vermıyor..napcaksın...ne paralar döktüler.aşkla evlendıgı kocaları ıle bırbırlerını yıyorlar...sen cocugum olsun ıstedım dıyorsun.düşün ki cocugunuz olmuyor.ee bi de paranız yok tedavi de olamıyorsunuz o zman napardın.kusur da sen de olsa mesela..(kocan da olsa ksin boşanırdın gibi)

şükret arkadasım şükür...bak eşini sevmesen dayak yesen aldatılsan boşan ulan sana yazık bi de maddı kahır cekıyorsun derdım..amaaa senın durumun cok farklı....

fakırlık cok zordur..ınsanı ıkıye dörde beşe böler.ama eşini sen böyle bildin..ve bu hayatı sen seçtin..secimlerini şu saatten sonra degıstıremezsın en fazla okursun acıktan.hırs yaparsın işe girersin ..bu...daha ötesı milli piyango

hiçbir şey için geç değil ki. çocuğun büyümüş zaten evden iş yap. halk eğitimin, belediyenin kurslarına katıl. part time iş bul, çocuğuda yarım gün kreşe ver alışana kadar. yapmak istedikten sonra bu devirde imkan çok yeterki insan istesin. evde oturup kendine acımanın bir anlamı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…