• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben ziyan mi oldum?

kurslara gitmene engel değil
evde oturarak geçirme zamanını
çocuğunu ailene kv ne bırak haftada birkaç günbirkaç saat
kurslara gitmeye çalış
devletin kursları ücretsiz olduğuna bakma kaliteli çok öğretmenleri var

adamın çalıştığıyla bir yere kadar kendin de taşın altına el koymaya çalış başka türlü ilerleyemezsiniz
maalesef günümüzde tek çalışmayla ev ekonomisi yürümüyor

ayrıca ziyan olduysan da kendi kendini ziyan etmişsin

Sırf 20 yaşında evlendim diye okuluma sıkı sıkı sarıldım. Ailemden tutun komşuma kadar çocuk yap dedi. Bende siz mi karşılayacaksınız çocuğumun masrafını, siz mi duygusal anlamda doyuracaksınız? İyi bir evlat yetiştirebilmem için önce ufkumu genişletmem sonra maddi açıdan ona yeterli olmam gerek diyip duruyorum. Çocuk kısmetiyle gelir diyenler oluyor. O kısmet ilk doğduğunda altın olarak kıyafet olarak geliyor sonra çocuk perişan oluyor. Ben şuan 22 yaşında evli bir kadın olarak bunları düşünüyorsam sizinde düşünmeniz gerekirdi. Bu arada bende eşime kör kütük aşığım ama bu mantıklı düşünmemin önüne geçmiyor. Yani sizi ziyan eden eşiniz değil sizsiniz. Bence geç kalmış sayılmazsınız iş bulun en azından evde yapılan işlerden yapın. Okulunuzu açıktan bitirin.

şu an üniversiteye gitmek için geç değil tabiki başarabilirsiniz...
ortada bir ziyanlık durumu varsa bunu yapan da sizsiniz, insanlar için bazı dönüm noktaları vardır orada verdiği kararlar insanın hayatında büyük rol oynar.Siz bu durumda kolayı seçmişsiniz yani evlenmeyi... şimdi bahaneleri bir kenara bırakın herkes çocuğunu yetiştirmek ister başkasına emanet etmek istemez ama hayat pahalı çocuklarımızın geleceği için bazen üzülsek de yapmamız gereken şeyler var...ya çalışın ya da çocuğunuz uyudukça veya ailenizden yardım isteyerek ders çalışın, hayat çok zor gün gelir alamadığınız içinizde kalan her eşya sırtınızda yük olur evliliğinizi de bitirmeye kadar gidebilir...
sözüm size değil ama "zengin koca" bulup rahat etmek isteyen kadınların ezik olduğunu düşünüyorum, kendi çabalarıyla biyere gelemeyenler çözümü güzelliğini vs kullanıp rahat etmek istiyorlar...

Eşine saygısızlaşma, ziyan olmuş olman için kötü bir evliliğin, kıymetini bilmeyen bir kocan olması gerekirdi.
Çok zengin ama huzursuz, seni ve çocuğunu döven bir kocan olmasından iyidir.
Ayrıca o çok zenginlerin de garantisi yok. Neler görüp okuyoruz...
Okumak ve bir meslek sahibi olmak için bile çok geç değil. İstiyorsan, açıktan da olsa oku.
İş konusuna gelince biraz daha çocuğunun büyümesini bekle ya da kreşe ver..
İnan bana para ve istediğin her şeyi almak 'her şey' değildir. Ne mutsuz insanlar var.
Eşine haksızlık etme, o adam sana evlenmeden önce para ve zenginlik vaad etmemiş. İsteyerek evlenmişsin, şimdi isteklerin değişti diye onu suçlayamazsın.
İnsanlar derler, konuşurlar, boşversene kim bilir belki de senin kocan gibi bir kocaları yok ve seni burdan vurmaya çalışıyorlar.
Sen istersen evden de işler yapabilirsin, kendi evinde çocuğunla beraber çocuk bakabilirsin.
Şartların içerisinde, hayallerini gerçekleştirmek için elinden gelenin en iyisini yap ve elindekine şükret.

32 yaşındayım. 22 yaşında üniversite bitti. Hep çalıştım. 28 yaşında evlendim özeli bırakıp devlete geçtim. 30yaşında anne oldum. 2 senedir evde izindeyim kızımı 2 yaşına getirdim. 2 ay sonra kreşe gidecek. Ben de evhamlıyım. Ben de kızımı çok seviyorum. Ama onun iyi bir kreşe gitmesi, özel okulda okuması, iyi şartlara sahip olması için çalışmalıyım. Hem de eşim asgari ücret falan almıyor. Yabancı bir şirkette iyi bir konumda.

Sen 22 yaşında evlenmeden okulu bitirseydin çok farklı görüşlerin olacaktı. Farklı biriyle bir yaşam kuracaktın. Belki de çok daha kötü bir yaşamın olacaktı. Kimse bilemez. Tek bildiğim var. Kızımın eğitimi bitmeden evlilik vs gibi hayatı etkileyen kararlar almasını engellemek için elimden ne geliyorsa yapacağım.

Zengin biriyle evlenip eşinden dolayı kahır çekenler de var. Her zengin olan çok mutlu olmuyor yani, gönlümüz zengin olsun. Bakıcılık yapabilirsiniz ,çocuğunuzla bir başkasının çocuğuna bakabilirsiniz .

Bunu söylemeyin lütfen, 2.5 yasında bir çocukla, başkasının çocuğuna bakılır mı hiç? :KK12:
Kendi yeğenim var o yaslarda, korkuyoruz tek bırakamıyoruz bebeği. Çok kıskançlık oluyor! Kaldı ki bakıcının çocuğu!
Tövbe tövbe...

ben diyorum cahil degilim en azindan lise mezunuyum guzel konusuyorum okumayi yazmayi seviyorum..ama daha bi sigorta başlangicim bile yok...27 yasina geldim kendi parami kazanicam guzel.bir meslegim yok....cocuk olmasaydi bir dk evde duramazdim seviyorum calismayi para kazanmayi özgur olmayi kafama eseni almayi basarili kariyer sahibi bir kadin olmayi ....cocuk elimi kolumu bagliyor ama...lutfen bahane falan tarzi konusmayin cocugu olanlar ve bakicak kimsesi olmayanlar ve biraz da efham anneler beni iyi anlar.. ....ben bu ziyan olmuşluk duygusundan nasil kurtulucamm...kuzenlerim falan herkez iyi isleri var iyi isi olanlar la da evlendiler ve evleri falan cok guzel her imkana sahipler...

bence siz kendinizi kandırıyorsunuz

evleninceye kadar eş de çocuk da yokmuş işte

çalışmamışsınız

çocuk olmasaydı evde durmazdım seviyorum çalışmayı diyorsunuz da hiç çalışmamışsınız ki uzaktan mı seviyorsunuz

isim yapmış bir mesleğim var 12. yılım bugün bitti ama ben "seviyorum calismayi para kazanmayi özgur olmayi kafama eseni almayi basarili kariyer sahibi bir kadin olmayi .." gibi bir cümle kuramam

çünkü bu dedikleriniz sevmek ile değil emek ile olur

"ayy çocuğum var" diyorsunuz da sizin o dışarıdan baktığınız kadınların bir çoğunun da var

hem de ne dramlar var

engelli çocuklar var, eşi tarafından terk edilenler var, evli ama aynı evin içinde işkencede gibi yaşayanlar var

o güçlü yaşamları için gecelerini gündüzlerine katıyorlar

"ama çocuğum var" demiyorlar

bizim de var çocuğumuz, hem de tüp bebek tedavisi ile oldu benimki bir ikinci olma şansı da yok

3,5 aylıkken haftada 6 gün işe gittim, tanıdık değil şirketten bulunan bakıcı baktı hem de

bizim çocuklarımız kıymetsiz mi

işte o ben "seviyorum calismayi para kazanmayi özgur olmayi kafama eseni almayi basarili kariyer sahibi bir kadin olmayi .." dediğiniz olması için çok şeyden fedakarlık etmek gerekiyor

uykudan başlayıp çocukla geçen zamanın bir kısmana kadar

bu arada da yine de durumunuz kötü değil bence zira parfüm alamıyorum diye üzülüyorsunuz

almayıverin yani hayatınızda bir eksiklik olmaz

bu arada da alacağınız parfümler kaç lira onu da merak ettim

zira sizin deyiminizle "çalışan özgür, teoride her istediğini alan" kadınlardanım ama en son aldığım parfüm 25 tl idi yanında deo hediyeli

şehrin en lüks kozmetik mağazasından aldım

son 20 yıldır o parfümü kullanırım

bir şişesi de 2-3 yıl gider

son olarak da yazıktır adama, maddi konuda herhangi bir eksiklik hissettirmeyin

gerekirse vardiyalı işe girin birlikte bakın çocuğunuza da dönüşümlü

temizliğe gelen yardımcımın eşi sabaha kadar işe gitti, akşama kadar da evde 40 lı bebek ve 6 yaşındaki çocuklarına baktı kadın da temizliğe gitti

hayat zorlu ama sırt sırta verince aşılıyor

Son düzenleme:
Guzelsiniz maddi durumu iyi olmayan biriyle evlendiniz ve ziyan oldunuz simdi esiniz zengin olsaydi ziyan olmamis mi olcucaktiniz ayni durumda cunku yine bir meslege sahip olamicaktiniz keske cidden tek derdiniz para olmasaydi guzelim zengin olmaliyimdim algisindan cikmaniz dilegiyle

Ne zaman ziyan olurdunuz biliyor musunuz cok zengin ama yediğiniz her lokmayı kursağınızda bırakan bir adamla evli olsaydınız.Size pahalı kıyafetler alıp sizi hergün döven ya da size ultra lüks bir hayatın içinde cehennemi yaşatan bir adamla olsaydınız Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.Hergün halinize şükredin sizi seven bir kocanız sağlıklı bir evladınız var diye.Sartlarınız o kadar kötüyse bir işe girip calısın hayatın bir kösesinden de siz tutun.

ya kusura bakmayın ama en başta düşünceleriniz olgun değil.Yazım tarzınıza göre kendinizi geliştirmeye başlamanız lazım.Eşiniz size lüks bir hayat veremedi diye güzelliğinize yazık mı oldu şimdi???Eşinizi takdir ediyorum şerefiyle namusuyla size kendi şartlarında bir hayat sunmuş.Herkesin maddi sıkıntıları var.cocugunuzu biraz daha büyütüp çalışma hayatına el atabilirsiniz.

Para önemli ama herşey değil.. Eşin de seni seviyormuş madem.. ya zengin olsaydın da eşin adi herifin biri olsaydı.. bence ygs ye gir. Aöf twnbi bölüm oku. O zamana çocuğundan büyür ile girersin.. biraz zaman biraz sabır..

İnsanın hele ki kadınların kendine kıymet vermesini çok mantıklı buluyorum.
Fakat içini de doldurmak lazım.
Yani evlendiğinde de adam buymuş, sen buymuşsun. Neden ziyan olasın ki? Hayattan beklentim farklıysa ya zengin koca bulacaktın, ya potansiyeli olan koca bulacaktın ya da sen de çabalayacaktın.
Şimdi ah vah demek yersiz.

vesveselere kapılmayın. insan her zaman daha fazlasını ister. yukarıya bakınca aşağıdakileri göremiyoruz. sen kuzenlere falan bakınca yaşamındaki eksiklikleri görüyorsun tabiki...

bana da bazen geliyor. ben çalışıyorum. gelirimiz de iyi, evim arabam da var. ama borçları da var:) evim 2+1 kutu gibi, bir sürü aklımda evde yapmam gereken şey var, dolap falan almam lazım ama şuan bunu yapcak gücümüz yok. benden iyisini görünce ay beklesemiydim 3+1 mi alsaydım, çok uzağa gittim falan diyorum. sonra da nankörlük etme diyorum... açlıktan ne sefalet çekenler var. çok şükür sen de kimseye muhtaç değilsin.

ama çok gençsin iyice körelmeden bir işe başlasan çok iyi olur. 2 yaşından sonra kabul eden kreşler var. çocuğu babanneye ananneye falan bırakma imkanın varsa bırak. yoksa kreşe ver. ve bence mutlaka çalış.

Bu dünyada herkesin bir imtihanı var. Bazen bütün şartları deneseniz de bir şeyler ters gidecekse gidiyor. O aşamada da çok üzülmemek gerek.

Ama sizin üzüntünüz, o şartları daha önce hiç zorlamamış olmak..

Bence her şeye bir çözüm vardır bu aşamada. Çocuğunuz artık dünyada, o olmasaydı çalışırdım ihtimallerini bi çıkarın aklınızdan ki olumsuzluğa kapılmayın. Çocukla da çalışırım ihtimallerine odaklanın.

Lise mezunları için iş imkanları mutlaka bulunur. Ufaktan başlayın, asgari de olsa en azından istediğiniz şeyler için kendi paranız birikir.

Bir yandan açıktan üniversite okumaya çalışın. Asla yaşım geçti demeyin. İlerde pişman olursunuz. Hepsini bir anda çıkarın ki, seneler sonra oh iyi ki bizim çocuk küçükken elimi biraz taşın altına koymuşum dersiniz.

ben cevrede cok begenilen bakimli guzel bir bayanim bekarken ozellikle hangi ortama girdiysem mutlaka iltifatlar alirdim yasli teyzeler masalah allah sahibine bagislasin falan derlerdi..sakin kendini oven bi kisi sanmayin durumumun ve sıkintimin daha anlasilir olmasi icin bunlari belirtiyorum!!...ama ben kafami kullanmadim bekarken lisedesen sonra okumadim calisma hayatim bile olmadi koluma altin bilezjk takmadjm bir meslek edinmedim kurslara gidio kendimi gelistirmedim ehliyet kursuna bile gitme imkanim varken gitmedim..aptal gibi evde esimin askerlini falan bekledim tek hayalim evlenip cocuk sahibi olmakti..ama bir kadinin ayaklari ustunde durmasi gerektigini bilemedim:KK43: 22 yasinda evlendim esimle...esim maddi duruumu da yoktu ustelik..aklim sadece evlenip mutlu olmakti
.ne sacma 22 yasinda zaten ben mutluydum.ama hayale bak evlenipte mutlu olucaktim.bilmiyodumki basima neler geliceni..suan 2bucuk yasinda cocugum var onu birakip işe giremiyirum bakicak kimse yok ve bakici falan da ben istemiyorum..kendimden baska kimseye emanet de edeniyorum boyle de sikintilarim var ustelik...simdilik tek maasla asgari ucretle kirada kit kanaat geciniyoruz .tabiki şukurler olsun her halimize ..karnimiz tok kimseye muhtac degiliz saglikliyiz bunlar ayri mesele..ama icimi huzursuz eden seyler var...seytan vesvese mi veriyir bilmiyorum ama mesela bu sartlarda ben istedigim cogu seyi alamiyorum ve buna boyun egiyorum ama icimden bi ses sen ziyan oldun yazik oldu sana takildin bi fakir adamin pesine bak para bulupta parfüm bile alamiyosun cocugunun isteklerini karsilayamiyosun tarzi seyler diyor...bu sesi dinledikce esime saygisizlaşiyorum ...ben diyorum cahil degilim en azindan lise mezunuyum guzel konusuyorum okumayi yazmayi seviyorum..ama daha bi sigorta başlangicim bile yok...27 yasina geldim kendi parami kazanicam guzel.bir meslegim yok....cocuk olmasaydi bir dk evde duramazdim seviyorum calismayi para kazanmayi özgur olmayi kafama eseni almayi basarili kariyer sahibi bir kadin olmayi ....cocuk elimi kolumu bagliyor ama...lutfen bahane falan tarzi konusmayin cocugu olanlar ve bakicak kimsesi olmayanlar ve biraz da efham anneler beni iyi anlar.. ....ben bu ziyan olmuşluk duygusundan nasil kurtulucamm...kuzenlerim falan herkez iyi isleri var iyi isi olanlar la da evlendiler ve evleri falan cok guzel her imkana sahipler...bikere bana kuzenin dugununde bir iki bayan akrabam cok begenmislerdi beni ve ziyan oldun ah guzellige bak tarzi konustular ...evliydim ozaman ama fakir oldugumu biliyolar galiba ondan oyle dediler:KK43:( bitaneside dedi olsun onunda kocasinin gonlu zengin pirlanta gibi cocuk dedi...yani parasal anlamda aciyolar bana galiba:KK43: zaten ilk beraber gittim kaynananin evinde durdum 1 sene .ev kuran.bir genc kiz ceyizi yoktu bende bi yatak odasina gittim sadece..yemek takimi almistik o vardi bide...sacma sapan yazma havlular....kuzenler falan bastan asagi herseyin en iyisini aldilar allah daha iyi etsin onlarin yaninda ben gercekten ziyan olmuş hayatini mahfetmis gibi görüyorum kendimi...lutfen beni anlayanlarla dertlesmej istiyorum sadece.konuyu saptirmayin başja yere cekmeyin gercejten dertlesmeye ihtiyacim var:KK43:
edit; esimin bana sevgisini soranlar olmus ..esim.beni inanailmaz seviyor biliyorum cok.ilgili istediklerimi yapmaya cslisir yapamassa uzulur hergun sarilir oper koklar aka son zamablarda maddi seylerden dolayi uzuntu ve tartismalar yasiyoruz:KK43:
konu komşusun , eşin dostun ziyan oldun demesi ile ziyan mı olduğunu düşünüyorsun.
kendi tercihlerini yapmışsın. elinde imkan varken kullanmamışsın.
eşini beklemişsin.
eşinin ve çocuğunun ne günahı var
çocuk büyüsün biraz daha 1-2 yıl daha bekle . kreşe ver . çalış .
bunda büyütülecek bi şey yok.
22 yaşında evlenmişsiniz . hiç de küçük bi yaş değil ki cahillik etmiş olasın.

ben cevrede cok begenilen bakimli guzel bir bayanim bekarken ozellikle hangi ortama girdiysem mutlaka iltifatlar alirdim yasli teyzeler masalah allah sahibine bagislasin falan derlerdi..sakin kendini oven bi kisi sanmayin durumumun ve sıkintimin daha anlasilir olmasi icin bunlari belirtiyorum!!...ama ben kafami kullanmadim bekarken lisedesen sonra okumadim calisma hayatim bile olmadi koluma altin bilezjk takmadjm bir meslek edinmedim kurslara gidio kendimi gelistirmedim ehliyet kursuna bile gitme imkanim varken gitmedim..aptal gibi evde esimin askerlini falan bekledim tek hayalim evlenip cocuk sahibi olmakti..ama bir kadinin ayaklari ustunde durmasi gerektigini bilemedim:KK43: 22 yasinda evlendim esimle...esim maddi duruumu da yoktu ustelik..aklim sadece evlenip mutlu olmakti
.ne sacma 22 yasinda zaten ben mutluydum.ama hayale bak evlenipte mutlu olucaktim.bilmiyodumki basima neler geliceni..suan 2bucuk yasinda cocugum var onu birakip işe giremiyirum bakicak kimse yok ve bakici falan da ben istemiyorum..kendimden baska kimseye emanet de edeniyorum boyle de sikintilarim var ustelik...simdilik tek maasla asgari ucretle kirada kit kanaat geciniyoruz .tabiki şukurler olsun her halimize ..karnimiz tok kimseye muhtac degiliz saglikliyiz bunlar ayri mesele..ama icimi huzursuz eden seyler var...seytan vesvese mi veriyir bilmiyorum ama mesela bu sartlarda ben istedigim cogu seyi alamiyorum ve buna boyun egiyorum ama icimden bi ses sen ziyan oldun yazik oldu sana takildin bi fakir adamin pesine bak para bulupta parfüm bile alamiyosun cocugunun isteklerini karsilayamiyosun tarzi seyler diyor...bu sesi dinledikce esime saygisizlaşiyorum ...ben diyorum cahil degilim en azindan lise mezunuyum guzel konusuyorum okumayi yazmayi seviyorum..ama daha bi sigorta başlangicim bile yok...27 yasina geldim kendi parami kazanicam guzel.bir meslegim yok....cocuk olmasaydi bir dk evde duramazdim seviyorum calismayi para kazanmayi özgur olmayi kafama eseni almayi basarili kariyer sahibi bir kadin olmayi ....cocuk elimi kolumu bagliyor ama...lutfen bahane falan tarzi konusmayin cocugu olanlar ve bakicak kimsesi olmayanlar ve biraz da efham anneler beni iyi anlar.. ....ben bu ziyan olmuşluk duygusundan nasil kurtulucamm...kuzenlerim falan herkez iyi isleri var iyi isi olanlar la da evlendiler ve evleri falan cok guzel her imkana sahipler...bikere bana kuzenin dugununde bir iki bayan akrabam cok begenmislerdi beni ve ziyan oldun ah guzellige bak tarzi konustular ...evliydim ozaman ama fakir oldugumu biliyolar galiba ondan oyle dediler:KK43:( bitaneside dedi olsun onunda kocasinin gonlu zengin pirlanta gibi cocuk dedi...yani parasal anlamda aciyolar bana galiba:KK43: zaten ilk beraber gittim kaynananin evinde durdum 1 sene .ev kuran.bir genc kiz ceyizi yoktu bende bi yatak odasina gittim sadece..yemek takimi almistik o vardi bide...sacma sapan yazma havlular....kuzenler falan bastan asagi herseyin en iyisini aldilar allah daha iyi etsin onlarin yaninda ben gercekten ziyan olmuş hayatini mahfetmis gibi görüyorum kendimi...lutfen beni anlayanlarla dertlesmej istiyorum sadece.konuyu saptirmayin başja yere cekmeyin gercejten dertlesmeye ihtiyacim var:KK43:
edit; esimin bana sevgisini soranlar olmus ..esim.beni inanailmaz seviyor biliyorum cok.ilgili istediklerimi yapmaya cslisir yapamassa uzulur hergun sarilir oper koklar aka son zamablarda maddi seylerden dolayi uzuntu ve tartismalar yasiyoruz:KK43:

kesinlikle bahane bunlar. koca zengin olsa bunları dert edinmiceksin ohh para var ayağımı uzatayım evde oturayım çocuğuma bakayım..
para yok kocaya sardır. yazık değil mi o adama? hem evine rızk getiriyor hem karısından saygı görmüyor.
seni anladım ve durumun bu bence asıl sen kendini anla. ne duymak istiyorsun? ah keşkelerle mi konuşalım sana?
lamı cimi yok 2,5 yaşında çocuğun var belediyelerin gayet güzel temiz kreşleri var çok da hesaplı bir yerden başlayıp işe gireceksin çocuğunu da kreşe vereceksin mıymıyla hayat yürümez.
benim eşim subaydı ben işimi elime almadan evlenmedim ki ayaklarım üzerinde durayım diye.
doğum yaptım 3,5 aylıkken işe döndüm ben evhamsız düşüncesiz anne miyim?
kendimize ve çocuğumuza iyi bir gelecek kurmak için hepsi.
ben de bilirdim maaş yarıya düşünce evde oturmayı.
bu ruh durumunla ne kocana ne çocuğuna ne kendine hayrın olur.
ve asıl bu kafa ile devam edersen o zaman ziyan olacaksın.

18 den 22 ye kadar evde oturmuşsun.
Evlendikten sonra çocuk olana kadar yine çalışmamışsın.
Şimdi çocuk olmasa bir dakika durmaz çalışır mıydın gerçekten?
Bu durum sonradan aklının başına gelmesi falan
olsa bir tık anlarım
ama sen çevrenden etkilenip belki biraz kıskanıp
sahip olamadıklarından dolayı
Maddi anlamda iyi biriyle evlenmediğin için pişman ve kendine
kızıyor gibi görünüyorsun buradan.

Eşin iyi kötü size bakmaya çalışıyor, iyi de bir adammış.
Sırf bu sebeple saygıyı hakediyor zaten.
Sen bırak onlar için
Kendin için bile hiç bir şekilde adım atmamışsın bugune kadar.
Çok güzeldim ziyan oldum derken bile kolaya kaçıyorsun.
Bu güzellikle daha zengin biriyle evlenebilirdim demek bu.

Eşine kötü davranarak en fazla yaşadıklarına huzursuzluk eklersin. Adamın eti belli budu belli.
Gerçekten bir şeyleri düzeltmek istiyorsan iş aramaya başla.

Bir kadının yegane serveti güzelliği ise onun üzerinden değerlendirme yapıyor demek ki... Ziyan mı oldum lafını ben kendime yakıştıramazdım şahsen. Güzellik bir sermaye değildir ki maddi karşılığını bulamayınca ziyan olsun. Bir kadının, üstelik kendi kendine bu hakareti reva görmesi çok üzücü...

Back