Ben yasadim siz yasamayin.. (hamileligin ilk 8 haftasi olanlarin dikkatine) 40bin beta degeri dis gebelik!!!

Canim sonucun nasil cikti? Ben de suan ektopik gebelik geciriyorum, 2 doz igne aldim bhcg dusmesini bekliyorum
Geçmiş olsun canım.. tez zamanda sağlık bulalım inşaallah..Benim ilk günden bugüne 4 gün geçti 1000 betam 500lere düştü doktorum 4. Ve 7. Gün arası önemli demişti bakalım yine bakacak sıfırlanana kadar bakacağız senin değerlerin kaç kaçıncı haftada farkedildi canım??

Geçmiş olsun canım.. tez zamanda sağlık bulalım inşaallah..Benim ilk günden bugüne 4 gün geçti 1000 betam 500lere düştü doktorum 4. Ve 7. Gün arası önemli demişti bakalım yine bakacak sıfırlanana kadar bakacağız senin değerlerin kaç kaçıncı haftada farkedildi canım??
Canim kisaca ben kendimi anlatayim, tup bebek hastasiyim. Bhcg adetin 28. Gunu 92, 30. Gunu 203, 32. Gunu 195 cikti.
Dususu farkedince sagliksiz bir gebelik oldugu anlasildi ve takibe alindim. 36. Gunde adet gibi yogun kanamam basladi. 38. Gun bhcg kan verdim 178 cikti. Kimyasal gebelik diye dusunduk. 1 gun sonra bhcg tekrarladik 200 cikti, 2 gun sonra 255 cikti ve 50 mg methotrexate igne oldum, 4 gun sonra deger 330 olmustu, 3 gun sonra tekrar baktik 320 olmus. doktor dususu az buldugu icin 50 mg methotrexate igne oldum tekrar 2 gun once, hafif agrilarim var, hafif kanamam da devam ediyor 2 haftadir. Ultrasonda bakiyolar ama malesef nerede oldugu anlasilmiyor..
Bu igne de ise yaramazsa laparoskopi ve kurtaj olacagim sanirim. Cok korkuyorum. Ne yapacagimi bilemiyorum..

Tup bebek oldugu icin cok erken farkedildi aslinda ama, igne bende ise yaramiyor galiba.. 1 haftada bhcg 10 dustu sadece.

Tup bebek oldugu icin cok erken farkedildi aslinda ama, igne bende ise yaramiyor galiba.. 1 haftada bhcg 10 dustu sadece.
Benim 1000de sağ tüpümde görüldü iç kanamaya sebep olmadığı için bana da metotreksat yapıldı şuan 500 deyim ama şunu biliyorum canım bu iğne yüksek betalarda daha çabuk işe yarıyormuş bundan sonra benim düşüşüm de daha yavaş olacağa benziyor bir buçuk ayı bulabilir sıfırlanması inşaallah şanslıyızdır iki üç haftada sonuçlanır.. erken farkedilmiş çok iyi ancak vücudunuz mu iğneye cevap vermedi ameliyata gerek duymuşlar o kısmı anlayamadım.. erken gibi geldi bana ama en iyisini yine doktorunuz bilir canım.. iki doza rağmen düşüş azsa belki sizi riske atmak istememiş olabilirler.. bebeklerimiz tüplere yerleşiyor güzelim rahimlerimiz dururken☺️ Öbür tarafta kızalım onlara☺️

Benim 1000de sağ tüpümde görüldü iç kanamaya sebep olmadığı için bana da metotreksat yapıldı şuan 500 deyim ama şunu biliyorum canım bu iğne yüksek betalarda daha çabuk işe yarıyormuş bundan sonra benim düşüşüm de daha yavaş olacağa benziyor bir buçuk ayı bulabilir sıfırlanması inşaallah şanslıyızdır iki üç haftada sonuçlanır.. erken farkedilmiş çok iyi ancak vücudunuz mu iğneye cevap vermedi ameliyata gerek duymuşlar o kısmı anlayamadım.. erken gibi geldi bana ama en iyisini yine doktorunuz bilir canım.. iki doza rağmen düşüş azsa belki sizi riske atmak istememiş olabilirler.. bebeklerimiz tüplere yerleşiyor güzelim rahimlerimiz dururken☺ Öbür tarafta kızalım onlara☺
Ahh canim benim aynen oyle, mis gibi rahime transfer olmusum, gidip nerede tutunmus Allah bilir :)
Ne yapacagimi bilemiyorum, doktor ne derse onu yapicam tabiki. İnsallah kendiliginden dussun diye dua ediyorum, Rabbim tasiyamayacagimiz yuk vermesin, hepimizin yardimcisi olsun. Tez zamanda kucaklarimizi doldursun insallah. Burdan iletisimde olalaim, doktor normalde cuma gel kontrole dedi ama sokaga cikma yasagi var ne yapsam bilemedim.
Tutsun diye dua ettigim embriyo, dussun diye dua eder oldum, Rabbim caresiz dert vermesin.🙌🏼

Ahh canim benim aynen oyle, mis gibi rahime transfer olmusum, gidip nerede tutunmus Allah bilir :)
Ne yapacagimi bilemiyorum, doktor ne derse onu yapicam tabiki. İnsallah kendiliginden dussun diye dua ediyorum, Rabbim tasiyamayacagimiz yuk vermesin, hepimizin yardimcisi olsun. Tez zamanda kucaklarimizi doldursun insallah. Burdan iletisimde olalaim, doktor normalde cuma gel kontrole dedi ama sokaga cikma yasagi var ne yapsam bilemedim.
Tutsun diye dua ettigim embriyo, dussun diye dua eder oldum, Rabbim caresiz dert vermesin.🙌🏼
Öyle canım aynen hamileliğime sevindim iki katı artsın diye dua ederken şimdi sıfırlansın istiyorum rabbim bizi güçlü görmüş demek ki☺️ Başta bende ne kadar çaresiz hissettim kendimi ama sonradan bu derdimi de sevdim dermanını bulduğum için.. ama tez zamanda sağlıklı bir bebek için tekrar çalışmalara başlayacağız.. normal yoldan olsa da tüple de olsa dış gebelik oluyor.. önemli olan sonrakilerde daha temkinli davranmamız biraz doktor kontrolünde hamile kalacağız canım.. cuma benimde kontrolüm var haberleşelim mutlaka.. güzel haberlerini bekliyorum canım ..💕 bende kendi düşsün diye bekledim hatta doktorum da ama dış gebelikte bu ihtimal çok çok düşük müdahalesiz kurtulmak neredeyse imkansız.. tedavi görmeniz sizin sonraki gebeliğiniz için de artı olur. Cuma ola hayrola diyelim o zaman canım🥰

Tüp bebek yaptığın halde nasıl dış gebelik oluyor ben anlamıyorum tüp bebeği rahme yerleştiriyorlar nasıl olup tüpün içine gidiyor yine ya
Ayy canim hic sorma, bende sok oldum inanki.
Yani embriyo hareket ediyor rahim icinde biliyorum ama tuplere niye gidiyor anlamis degilim. Oncesinde 2 rahim filmim var temiz, histeroskopi ameliyati oldum hic bir skinti yoktu ne rahimde ne tupte.
Nasip iste malesef ne diyeyim

Öyle canım aynen hamileliğime sevindim iki katı artsın diye dua ederken şimdi sıfırlansın istiyorum rabbim bizi güçlü görmüş demek ki☺ Başta bende ne kadar çaresiz hissettim kendimi ama sonradan bu derdimi de sevdim dermanını bulduğum için.. ama tez zamanda sağlıklı bir bebek için tekrar çalışmalara başlayacağız.. normal yoldan olsa da tüple de olsa dış gebelik oluyor.. önemli olan sonrakilerde daha temkinli davranmamız biraz doktor kontrolünde hamile kalacağız canım.. cuma benimde kontrolüm var haberleşelim mutlaka.. güzel haberlerini bekliyorum canım ..💕 bende kendi düşsün diye bekledim hatta doktorum da ama dış gebelikte bu ihtimal çok çok düşük müdahalesiz kurtulmak neredeyse imkansız.. tedavi görmeniz sizin sonraki gebeliğiniz için de artı olur. Cuma ola hayrola diyelim o zaman canım🥰
Aynen canim aynen oyle, bu da bizim imtihanimiz demekki..
Dua, sabir.. Rabbime siginacagiz, veren de o, alan da o.
İnsallah tez zamanda hayirlisiyla sifa versin Rabbim bizlere..
Cuma gidersem mutlaka yazarim buraya canim..

Tüp bebek yaptığın halde nasıl dış gebelik oluyor ben anlamıyorum tüp bebeği rahme yerleştiriyorlar nasıl olup tüpün içine gidiyor yine ya
Rahme yerleştiriyorlar ama tutunması sonradan kendi kendine oluyor canım bu sırada hareket eden embriyo gidip tüplere tutunabiliyor Hayırlısıysa olsun rabbim hayra çevirsin öncelikle.. inşaallah tez zamanda birbirimize güzel haberleri vereceğiz buradan🤍

Evet idrarda çıktı ama gecikmenin 5. Günü bile silik çıktı erken gebelik testinde bile silik çıkmıştı. Kanamam oldu adet zamanından önce oldu hala lekeler devam ediyor dursa mı iyiydi durmasa mı anlayamadım. İnşaallah canım düşüşüm devam eder de ikinci doza gerek kalmadan benimde korkum bu. Adet olduysanız korkmayın bence gebeyseniz de inşaallah en sağlıklısından olur💕
Çok mu silikti acaba testiniz

Ayy canim hic sorma, bende sok oldum inanki.
Yani embriyo hareket ediyor rahim icinde biliyorum ama tuplere niye gidiyor anlamis degilim. Oncesinde 2 rahim filmim var temiz, histeroskopi ameliyati oldum hic bir skinti yoktu ne rahimde ne tupte.
Nasip iste malesef ne diyeyim
Şaka gibi ya ama nasip işte bende ilk gebeliğimde dış gebelik yaşadım benimde doktor nedenini tüplerimin diğer bayanlara göre daha uzun olmasına bağladı tek tüpüm kaldı zaten onda da tüp bebek yaparsam o zaman benimde yine dış gebelik olma ihtimali Yüksek

Rahme yerleştiriyorlar ama tutunması sonradan kendi kendine oluyor canım bu sırada hareket eden embriyo gidip tüplere tutunabiliyor Hayırlısıysa olsun rabbim hayra çevirsin öncelikle.. inşaallah tez zamanda birbirimize güzel haberleri vereceğiz buradan🤍
Amin canım inş ne kadar günahız ya millet ne rahat hamile kalabiliyorken bizim yaşadıklarımıza bakın vardır Allah’ın bir bildiği

Yani ameliyattan 30 gun sonra adet gordunuz ? Benimki cokmu gecikti ozaman ya? Endiselenmelimiyim?
40 gun gecti hala adet olmadm
Kapali ameliyat tup te alinmadi..
Evet bir ay sonra adet oldum ben ama bana iğne de vurdular metatrax adet olmak gerekiyormuş o ilacı atmak için olmazsa zararlı olabilir sana iğne vuruldu mu

Şaka gibi ya ama nasip işte bende ilk gebeliğimde dış gebelik yaşadım benimde doktor nedenini tüplerimin diğer bayanlara göre daha uzun olmasına bağladı tek tüpüm kaldı zaten onda da tüp bebek yaparsam o zaman benimde yine dış gebelik olma ihtimali Yüksek
Malesef canim her gebelikte dis gebelik olmasi muhtemel. Yani elimizden birsey gelmicek, Rabbim insallah tekraririni yasatmasin diye dua edicez🌺

Çok geçmiş olsun allahım bir daha yaşatmasın. Benimde 8. Haftada kalp atışı alınamadığı için gebeliğimi sonlandırmak zorunda kaldık 😔☹️😭

X