Ben yasadim siz yasamayin.. (hamileligin ilk 8 haftasi olanlarin dikkatine) 40bin beta degeri dis gebelik!!!

yagmurcukkusu89

Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2019
230
180
35
Hepinize merhaba..

Uzun suredir aklimda ama simdi kismet oldu yazmak..

Bazilariniz bilir konuyu ama bilmeyenler icin kisaca ozet geciyim..

3 gunluk gecikmem sonucu beta hcg 45 cikti.. doktorum beta takibi istedi.. degerler 48 saat arayla ayni hastanede olculdu

45-92-210-415 doktorum cok saglikli bi ilerleyis degil dedi, vajinal usg bakti sat a gore 6 haftadayken kese goremedi.. beta yaptirmaya devam edelim dedik..

750-1200 cikti
Ben bu sirada baska doktora gittim

Nie bukadar sk tahlil verdin die kizdi.. sonra bakti kese yok.. karindan bakti yok sonra

Bu sirada beta 4000-15.000 oldu

Haala yok.. kese benzeri bi olusum var sagliksiz dedi, kurtaj yapti.. bir hafta sonra gel dedi, patoloji sonucu cikcak mol gebelik olup olmadigi anlasilcak.. Bir hafta sonu beta yaptircaz dedi
1 hafta durdum hicbir agrim kanamam yok rahatim kurtaj oldu bitti die

Sonra bi gittim beta 40.000 olmus
Patoloji temiz mol gebelik degil

Ama hala gorunmuyo..

Baska doktorlardan fikir aldi hastanedeki tum doktorlar tepemde toplandi.. 25 dk suren usg sonucu tupun birinde gebelik tespit edildi..

Sakin ha dis gebelik illa agri sizi kanama yapar diye dusunmeyin..
ben cok rahattim belirti yok diye.. ama dis gebelik yasadim..
Doktorlar okadar sasirdi ki bu 40.000 degerle dis gebelik nasil hasta bu sekilde ayakta gelebilir tup patlamadan kanama olmadan diye akillari almadi..

Ne olur boyle belirsiz durum ysayanlar baska doktora gitmekten kacinmayin, varinizi yogunuz dokun en iyi doktora gidin..

Belirti yok diye rahat olmayin..

Allah her isteyene hayirli gebelik nasip etsin..

canımçok geçmiş olsun
Yani bendede hiç belirti olmadı ve beta hcg normal arttı. Kimse şüphelenmedi. 5 haftalıkken göremedik keseyi ama beta hcg normal olunca saklanıyor bebiş dediler.. bende biraz daha büyüsün görürürz sabredelim dedim beta normaldi sonuçta. 6+4 te bi gittim beta hala normalken kese hala yoktu.. detaylı usg de çıktı sağ tüpümde. İlaçla düşmeyecek kadar büyüdüğü içinde ameliyat oldum.
Yazmadığım yer kalmadı yani her yerde içimi döküyorum. Döke döke bitiremedim.
Allah tekrarından saklasın hepimizi..
Nasıl bir yol
izlemeyi düşünüyorsun bundan sonra? Bizim bi topik var dışgebelik, kimyasal yaşayanlar diye orayada gel istersen.

Benim degerim 17.3 tu dun test yaltim 8.3 cikti bu normal degil i etertte okudugum kadariyla daha doktorla konusamadim bi bilgin var mi

Benim degerim 17.3 tu dun test yaltim 8.3 cikti bu normal degil i etertte okudugum kadariyla daha doktorla konusamadim bi bilgin var mi
%90 kimyasal gebeliktir.. kendiliginden sifirlanir ve adet olursun ( kimyasal
Gebelikde cogu kisinin haberi bile olmaz adet gecikmesinden sonra adet gelir normal bi skeilde devam edersin..)
Uzulcegin bise deil keske benimkide kimyasal olsaydi.. en kolay olumsuzluk o cunku..

Sahlikli bi gebelikte asla beta dusmez
Devamli 2 ye katlar
Ama her devamli 2 ye katlayan da saglikli olmuyo dis gebelik olabliyo.. takip et bakalim

Benim anlamadığım kürtaj olmuşsun ama embriyo içerde kalmış doktor ne çıkardı o zaman
Kürtaj olmuş ama rahimde zaten bebek yokmuş ki, asıl soru rahimden aldıkları neydi? Sadece kan pıhtısı alıp onu bebek mi sandılar..
Dış gebeliğe kürtaj olmaz zaten, geç kalınmadığı taktirde iğnesi yapılır kendi kendini imha etmesi beklenir. bu şekil beta ilerlediğinde ve tüpte bebek oluştuğunda ameliyatla direk tüple birlikte embriyo alınır(genelde)

Bende onu anlamadım kürtaj etmiş doktor belli ki embriyo yu görmeden kafadan yapmış sonra bi bakmışlar gebelik sağ tüpte .. allahım ya zamanında görseymiş daha iyi olurmus da neyi görüp kürtaj yapmış

Benim anlamadığım kürtaj olmuşsun ama embriyo içerde kalmış doktor ne çıkardı o zaman
Bende ayni seyi sordum, bazen dis gebelikte tani zor konur kimyasal gebelikle karistirilabilir dedi.. baska doktora sordum prof oda ayni seyi dedi, rahim
İcindeki yapi temizlenmeden tani koyamayiz bazen bana gelsen bende ayni sekilde yol izlerdim ddi..

Yani rahim
Duvari vs kalinlastigi icin.. once icindeki olusumu aliyolar pihti filan oluyor ..

Beta dusmeyince anliyolar ki disarda biyerde olmak zorunda zar zor gorup teshis koyuolar..

Kimyasal oldu

Rabbim sağlıklı gebelikler nasip etsin hepimize bende idrar testiyle öğrendim gebeliğimi ama virüs durumlarından dolayı ne doktora ne kan vermeye cesaret edemiyorum, böylece beklemekte insanı kaygılandırıyor.
Siz de bir daha böyle bişey yaşamazsınız inşallah sağlıklı bir şekilde tekrar kavuşursunuz bebeğinize Rabbim yardımcınız olsun, çok zor durumlar

Bende yaşadıklarımı anlatmak istiyorum 3 yıllık evliyim tam 7 ay uğraştık çocuk için tutmuyordu bir türlü sonra hamile olduğumu öğrendim dünyalar benim oldu taa ki kanama olana kadar kimyasal gebelik geçirmişim.. Her neyse daha sonra 1 yıldan aşkın hamilelik yaşamadım doktor kalmadı gittiğim hamile kalmak için sonra koca kadınları deneyeyim dedim ve gidip göbeğimi kaldırttım o ay doktorda bana klomen ve çatlatma iğnesi verdi kullandım o ay hamile olduğumu öğrendim tekrardan dünyalar benim oldu bu defa hamilelik belirtileri yaşıyordum mide bulantıaı uyku vs ama sağ tarafta bir ağrıyla hafif kanamayla doktora gittim dış gebelik olduğumu söylediler iğneyle sonlandı çok yıpranmadım niye yalan söyleyeyim ağrılı adet gibi geçti. Sonra beni tekrar koca karıların yanına götürdüler 9 gün boyunca ilaç vs yaptı içtim yaptığı ilaçlar zehir gibiydi fitil vs verdi hepsini gıkım çıkmadan kullandım 2 ay sonra hamile kaldım yine mutluluk huzur dünyalar benim oldu ama çok uzun sürmedi mutluluğum. İlk doktorum anlamadı dış gebelik olduğunu sağlıklı artışlarım olmamasına rağmen böyle olupta sağlıklı gebe hastam çok dedi folik asit verdi ben oldum 7 8 haftalık beta hcgm 3000lere geldi hala kese yok karından bile gözükmüyor bir gece aşırı ağrı ile uyandım ama vücudumun her yeri ağrıyordu doktorum karın ağrısı normal olabilir rahmin genişliyordur çocuk için dedi korkma dediği için tekrar uyudum daha sonra daha şiddetli bir ağrıyla uyandım yürüyemediğimi farkettim nefes alamadığımı acıdan bayılacak gibi oluyordum oturamıyor yürüyemiyordum eşimi uyandırdım beni hastaneye yetiştirdi hala ısrarla normal gebelik dediler benim çığlıklarım tüm hastanede yankılanıyordu o acıyı çekenler bilir daha sonra kürtaj etmek istediler o ağrıyla beni şımarıklık yapıyorum zannettiler doğuda görev alıyor eşim kürtaj olmak istemedim hemen eşyalarımı toparlayıp şehir dışından özel bir hastaneye gitmek istedim. Eşyalarımı toparlıyorken ağrı kesicilerin etkisi geçmiş olacak ki tekrardan daha şiddetli ağrım oldu eşim arabayı 10la sürmesine rağmen sarsma nolur diyip yalvarıyordum bütün iç organlarım ağrıyordu kalbime kadar sıkışıyordu sanki beni tekrar ısrarla kürtaja almak istediler eşimi ikna ettiler beni de kürtaj masasına çıkardılar o ağrıyla ağrıdan kendimi o kadar sıkıyordum kolumdaki serumun damar yolumdan kanlar fışkırıyordu ağlıyordum acı çekiyordum yine şımarıklık zannettiler ama benim canım yanıyordu. Hakkımı asla onlara helal etmiyorum neyse. Kürtaj masasından kaçtım istemiyorum diye sonra şehir dışına yetiştirdi beni eşim. Doktora gittik sağ tarafta fış gebelik tespit etti hemen doktor dünyamız başımıza yıkıldı çünkü düşük dahi olsa normal gebelik bize umuttu sağ tüpümü almak istediler korktum eşim çocuk çok istiyor çünkü istemedim iğneyle bir doz verdiler düşmedi değerim aksine yükseldi ağrılarım artıyordu o şehirde üniversite hastanesine gittik 7 gün olduğu ve hala beta hcgde düşüş olmadığı için bir doz daha verdiler ama o iğnenin acısını yaşayan bilir. Sonra tekrardan hastanede yattım beta hcgm düştü çok şükür iki ay içerisinde. Çok çok iyi bir doktor buldum ona gittim 6 ay korun dedi bu mayıs ayında tedavi olacaktım dün hamile olduğumu öğrendim tekrar dünyam başıma yıkıldı lütfen bana dua edin bu acıyı yaşan bilir tekrarlamasın tek istediğim dua hiç hamile olacağım aklıma gelmezdi yaşlandım resmen 3 senede dünden beri ağlıyorum 1 ayım kalmıltı tedavim için çok kötüyüm arkadaşlar içimi dökmek istedim çünkü insanlar beni anlamıyor anca yaşayan bilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…