Ben yapamayacağım galiba

Cahil olması hafifletici sebep mi, hoş görmen gereken bir şey mi? Zaten kendi annesi öyle olmayan biri için cahil kaynana katlanılamayacak bir şeydir. Bu adam senin arkanda duracağa benzemiyor, evlenme derim.
Cahil onların bulduğu kılıf ne desin benim annem cok kötü biri kalbi kötü hasetliklerle dolu mu desin

Açıkçası ben boşanmış çocuklu kadınların tekrar evlenme motivasyonunu anlamıyorum.
Yani evliliğin en sevimsiz yani zaten anası danasını çekmek. Evlenip yeni kaynana kayınpeder bilmem ne çekmek istemek tuhaf geliyor.
Benim de oğlum var, boşansam mis gibi yaşarım. İlla evlenmek gerekmiyor ya sevgili olarak gezerim tozarım ama evlenmem yani neden yeni bir dert yükleyeyim kendime.
Valla ilk bosandigimda ben de bu kafadaydım hatta aşırı çektiğim icin erkek cinsini göresim gelmiyordu 1.5 sene kimseyle konuşmadım görüşmedim ama ilk kez bu kadar deger görünce acaba olur mu diye düşünmüştüm de.Yok, ben kaynana kahrı çekebilecek bir insan değilim

Bir erkek icin degmez deccal kilikli anasini cekmeye. Zaten ilk evliliginizden cekmissiniz. Bu dunyaya kaynana dirdiri cekmeye mi geldiniz? Evlenip,bosanmak, cocuk sahibi olmak suc ya da ayip degil ki , size seri katilmissiniz muamelesi yapiyor.
Cinayetin, ensestin, çocuk taciz ve tecavüzünün yolsuzluğun kol gezdiği ülkede boşanmış kadınlar ayıplanıyor🤣

Davul bile dengi dengine sözü tam böyle zamanlar için bence. Boşanmış ve çocuğu olan birisiyle(kadın erkek fark etmez) hiç evlenmemiş birisinin evlenmesi genelde sıkıntı yaratıyor birçok konuda. (istisnalar hariç) Bence bu adam o dengeyi kuramaz. Bu kadın da böyle her görüşmede çiğ çiğ yer insanı laflarıyla.
Etrafımda evlenip bu sekilde mutlu olan çok fazla ama haklısınız benim erkek arkadaşim bunu kaldıramaz

Ben de şunu anlamıyorum.
Sız zaten sevgılınızle aynı evde yaşıyorsunuz.
Dını hassasiyet gibi derdınız yok.
Çocuğunuz var.
Neden bu yükün altına girip bır de kaynana ile oturup konusuyorsunuz.
Zaten evliliğin en büyük dertlerı kaynana es aılesı ya da sorumsuz kocalar.
Aman hıc bu dert cekılır mı?
Birlikte yaşamıyoruz arada geliyor ama benim günahım beni ilgilendirir kalkıp bunları demesi fetva vermesi garip geldi.Bir de beni bosandım diye kınayıp durdu ya.Kendi esinden yillarca siddet görmüş, fahişelerle aldatılmış, kocasi yüzünden intihar etmis...Keşke diyebilseydim senin de paran olsaydı da boşanabilseydin bu rezillikleri cekmeseydin

Kolay kolay kımse anasına babasına laf ettirmez.
Bır kaç tane olgun adam arada dengeyi sağlıyor dıye çoğu erkekler böyle sanmayın.
Aıle çok önemli.
Her sekılde aileyi tutarlar o bağ bizim kültürde çok farklı bır durum.
En az 30 yasına kadar o aıle büyümüş o ailenin eğitimine kültürüne tabi.

Birlikte yaşamıyoruz arada geliyor ama benim günahım beni ilgilendirir kalkıp bunları demesi fetva vermesi garip geldi.Bir de beni bosandım diye kınayıp durdu ya.Kendi esinden yillarca siddet görmüş, fahişelerle aldatılmış, kocasi yüzünden intihar etmis...Keşke diyebilseydim senin de paran olsaydı da boşanabilseydin bu rezillikleri cekmeseydin
Konu kadının kötülüğü, cehaleti de değil. O lafları söylerken sevgiliniz nerede?
Bu sözleri hangi cesaretle söylüyor mesela?
Yani bu adam baya baya aileci. O sözleri de ona güvenip ediyor.
Tecrübelisiniz bunu fark etmeniz lazım.
Sevgiliniz de sorunun büyüğü

Bu kadını neden muhatabınız alarak görüşmeye gittiniz anlamış değilim. Bunca lafı neden yuttunuz ve cevaplamadınız hiç anlamadım. En azından adam mal mal konuşunca bi ağzının payını verirdim.
Verdigim icin dik başlı demiş ya zaten

Eril enerji, sahiplenmesi yüksek erkek olsa karşınızdaki annesiyle bu sorunu yaşamıyor olurdunuz. Kadın istemese bile dile getirmezdi. Burası ayrı.

Kadın erkek fark etmez, ailelerin daha önce evlenmemiş evlatlarının çocuklu biriyle evlenmesini istememesi çok normal. Biz burada konu açan kadınlara bile sakın evlenme diyoruz.
Ona rağmen evlenip mutlu olmak için daha kendi ayaklarının üstünde, ailesinin laflarını aşmış biriyle olmanız lazım. Bunlar yoksa hayat size eziyet olur, evlenseniz de mutlu olamazsınız. Çocuğunuz da varken hiç gerek yok böyle şeylere. Çünkü o da etkilenecek sizin evliliğinizden.

İşte senı zorlayacak biri.
Adam da onu tutacak enınde sonunda.
Bu hikaye de üzülen yıne sen olacaksın.
Gerek yok.

Konu kadının kötülüğü, cehaleti de değil. O lafları söylerken sevgiliniz nerede?
Bu sözleri hangi cesaretle söylüyor mesela?
Yani bu adam baya baya aileci. O sözleri de ona güvenip ediyor.
Tecrübelisiniz bunu fark etmeniz lazım.
Sevgiliniz de sorunun büyüğü
Öyle mi diyorsunuz?

Kolay kolay kımse anasına babasına laf ettirmez.
Bır kaç tane olgun adam arada dengeyi sağlıyor dıye çoğu erkekler böyle sanmayın.
Aıle çok önemli.
Her sekılde aileyi tutarlar o bağ bizim kültürde çok farklı bır durum.
En az 30 yasına kadar o aıle büyümüş o ailenin eğitimine kültürüne tabi.
Hep aynı kisileri de bulmam benim bahtsızlığım

Eril enerji, sahiplenmesi yüksek erkek olsa karşınızdaki annesiyle bu sorunu yaşamıyor olurdunuz. Kadın istemese bile dile getirmezdi. Burası ayrı.

Kadın erkek fark etmez, ailelerin daha önce evlenmemiş evlatlarının çocuklu biriyle evlenmesini istememesi çok normal. Biz burada konu açan kadınlara bile sakın evlenme diyoruz.
Ona rağmen evlenip mutlu olmak için daha kendi ayaklarının üstünde, ailesinin laflarını aşmış biriyle olmanız lazım. Bunlar yoksa hayat size eziyet olur, evlenseniz de mutlu olamazsınız. Çocuğunuz da varken hiç gerek yok böyle şeylere. Çünkü o da etkilenecek sizin evliliğinizden.
Düşününce size hak verdim bu cesareti nereden buluyor

Öyle mi diyorsunuz?
Öyle tabi bas bas bağırıyor
Görmemek için gerçekten kör olmak lazım

Siz uzun süre ara verdiyseniz eğer birileri ile görüşmeye davranışlarını değer veriyor olarak yorumlamış olabilirsiniz ama gerçekten değer veren insanın annesinden bu lafları işitmezsiniz

Öyle mi diyorsunuz?
Kayınpederimle küsüm, benden hiç hoşlanmaz. Ama hakkımda asla en ufak bir şey söyleyemez.
Kayınvalidem de öyle.
Eşim söylettirmez. İyi bilirler bunu. En ufak bir eleştirileri de olamıyor haliyle bana.
Kayınvalidenin tavrını belirleyen eşinizdir. Burada da konulara dikkat edin, iki geline iki ayrı muamele edenler var. Sebebi de bu.

Yani annesinin dediklerini normal karşılıyor çünkü onlar kendi aralarında da böyle konusuyor
Kendi aralarinda seni istemiyoruz seni begenmiyoruz diye mi konusuyorlarmis bu adamla cok uzulursunuz arkanizda durmaz bu sizin zaten basta niye annesinjn her lafini size yetistirdi hadi oldu bir kere sizi istemedigini bildigi kadinla neden karsi karsiya getirdi sizi bu kadar istiyorsa ailesi olmadanda sizinle evlenirdi simdi bugun evlenseniz en ufak sikayetinizde yok ben seni boyle kabul ettim yok ailemi karsima aldim sende biraz alttan aliver vb seyler yasamaniz olasi

Düşününce size hak verdim bu cesareti nereden bubuluyor
Sevgilinizden tabi ki.
Yakınlarımdan biri cocuklu bir kadınla evlilik yaptı yenilerde.
Aile başta istemedi ama kendisi zaten belli bir yaşta, evlenmek için hiçbir açıdan onlara bağlı değil.
Ben evlenicem ya yanımda olursanız ya da aramızdaki mesafeden ben sorumlu değilim demiş.
Aile istemesede gelinlerine bir şey belli etmedi, bu konuda da oğulları tarafından ciddi uyarılmışlar.
Eril enerji, sahiplenme dediğin böyle olur. Öyle anneni sevgilinin karşısına getirip istediğini söyletmeyle değil. Oğlan çocuğu olur Sevgilinizden en fazla.

Son düzenleme:
Öyle tabi bas bas bağırıyor
Görmemek için gerçekten kör olmak lazım

Siz uzun süre ara verdiyseniz eğer birileri ile görüşmeye davranışlarını değer veriyor olarak yorumlamış olabilirsiniz ama gerçekten değer veren insanın annesinden bu lafları işitmezsiniz
Evet çook uzun süre ciddi bir ilişki yaşamadım

Kayınpederimle küsüm, benden hiç hoşlanmaz. Ama hakkımda asla en ufak bir şey söyleyemez.
Kayınvalidem de öyle.
Eşim söylettirmez. İyi bilirler bunu. En ufak bir eleştirileri de olamıyor haliyle bana.
Kayınvalidenin tavrını belirleyen eşinizdir. Burada da konulara dikkat edin, iki geline iki ayrı muamele edenler var. Sebebi de bu.
Düşünüyorum benim kuzenimin eşini de istemdiler ama yüzüne en ufak bir sey söyleyemediler çünkü oğulları siler atardı

Back
X