- 6 Mart 2008
- 1.447
- 184
- 698
- Konu Sahibi BenAyKizim
uzun olacak ama lütfen okuyun.10 yıllık evliyim.eşimle birbirimizi çok seviyoruz.aramızda karı kocaların ufak tefek inatlarından didişmelerinden başka hiçbir sorun yok.tuz biber meselesi yani.ama kayınvalidem bunu çekemiyor mu istemiyor mu bilmiyorum.mesele şu:evliliğimizin ilk yıllarında eşimle çok klavga ediyorduk.eşimle evlenip şehir dışında biryere gittik.evimizi kurduk vs.ama o iş olmadı ve geri dönmek zorunda kaldık geldik kayınvalidemin evine mecburen.tabi ben 20 yaşında hayalleri olan bir genç.2 oda salon düdük bir ev ve 2 tane yaşlı insan.eşimin odasında yatıyoruz.10 m2 var yok.tabiki kavgalar başladı.cam çerçeve indi.vs.ama sadece eşimle kavga ediyoruz.yanlış anlamayın.benim ailem de pek ilgilenmedi.3 ay böyle sürdü ve eşim iş bulunca hemen taşındık.ama kayınvalidem kafasında kurmuş.kendisi hacı hoca büyü işlerine meraklıdır biraz.senin annen size bişeyler yapıyor olabilir orada sakın bişey yiyip içmeyin dedi.eşimide bi güzel işledi.yok öyle bişey dedimse de anlamadı.aylarca eşim annemlerde neredeyse nefes bile almadı.annem ağladı hep ben büyücü müyüm diye.babama sabahın köründe telefon açıp rahat bırakın şu çocukları deme cüretini bile gösterdi.tabiki babam ağzının payını verdi.eşime resti çektim en sonunda yüzüğü çıkarıp koydum masaya.bilir, benim için bittiyse biter.sokağın ortasında diz çöküp yalvardı felan kendimi öldürürüm.annesine de yeter artık beni seçim yapmak zorunda bırakma kaybeden sen olursun aykızım ı seviyorum dedi.eşim zamanla da olayları izleyerek herşeyi anladı.şimdi annemlerden çıkmak bilmiyor.sevgi dolu muhabbetli bir hayatımız var.tatillere gidiyoruz annemle babamla.kayınvalidemlerle de işler yolunda.arada bir sapıtsa da idare ediyoruz.buraya kadar herşey çok güzel.bir ay olmuştur.bigünkayınvaliden sabahtan çat kapı geldi.hiç huyu değildir.hoşgeldin vs.hemen konuya girdi.aynen yazıyorum:sana bişey diyecem ama sakın yanlış anlama.ben kendimi çok kötü hissediyorum.hiç halim yok.baban da öyle.senin annen bize bişey yapıyorçok fazla sinirlenmeden söyledim anne yok öyle bişey yine başlama.nerden uyduruyorsun böyle şeyleri?biz eşimle mutlu mesut yaşıyoruz niye benim huzurumu bozuyorsun?cevap:ama ben çok fenayım.annene kuran üstüne yemin ettiriceksin o banabişey yapıyor.açtım ağzımı yumdum gözümü.terbiyesiz tek kelime etmeden payladım.kalktı gitti.eşime tel ettim hemen.ne dese?ben ona bin kere söyledim sakın bunu aykızıma deme.meğer sürekli onunda başının etini yiyormuş.sinirimden oturdum ağladım.ikiside çok yaşlılar kayınpederim 84 yaşında ve şeker gibi adam.hafif bunaması da var.mutlu mesut yaşıyor.fiziksel olarak çok kötü durumda ama.ben onlar sıkıntı çekmesin diye son birkaç senedir dubleks bir eve çıkalım diyordum hastanelere götürüyordum.aman yaşlılar kaç sene yaşayacaklar azcık rahar etsinler diyordum kaynanamın yaptığına bak.tabi bunlarıda kaynanama söyledim ama anlamıyor.bu olaydan tam bir hafta sonra bir çat kapı daha kaynanam.şaşırdım.herhalde özür dilemeye geldi dedim kendi kendime ne dese beğenirsiniz:annene yemin ettirdin mi?bu sefer hiç acımadım ağzıma geleni söyledim.benim annem salak mı dedim size büyü yapıcak.siz hasta bilmem ne olucaksınız benim başın derde girecek eşim tek çocuk benden başka kimseleri yok.bu sefer de merak etme darülacezeye giderizfelan..annem senin evine girmez yolunu bilmez nasıl yapsın.ben geliyorum o zaman be yapıyorum dedi.estağfurullah olurmu öyle şey dedi.o zaman ne diyorum?cevap yok.anne dedim yaşlısınız bin türlü hastalığınız var siz kötü olmayacaksınız da ben mi olucam?en sonunda bütün söylediklerimi unut dedi.unutamam dedim bir değil iki değil.sürekli canımı sıkıyorsun.ben artık 20 yaşında değilim dünkü çocuk değilim benim de ailemin de bir onuru var sana çiğnetmem dedim.o zaman biz yüzyüze gelemeyiz eskisi gibi dedi ha şunu bileydin dedim ben de.kalktı allahaısmarladık gitti.sinirimden yine eşime saldırdım telefona.eve geldi.annesine tel etti.sen ne yapmaya çalışıyorsun.ilk geldiğinde susutum bişey demedim sana ama bu ne şimdi dedi.sen benim yuvamı mı yıkmak istiyorsun.benim evimde çoluğum çocuğum var mutluluğum var.kayınvalide özür diledi.sen benden değil aykızımdan özür dileyeceksin dedi kapadı teli.o gün bügündür konuşlmuyoruz.özür de dilemedi.bayramda kızımın hatırı için gittin 45 dk oturduk kalktık.gezmelerimiz de onlarsız yaptık.hala daha içim içimi yiyor sinirden.ben onlar için neler düşünürke onun bu yaptıklarını sindiremiyorum.şimdi ise kayınpederim iyice ağırlaştı.her an kötü haber alabiliriz Allah korusun ama ne yapıcam ben.gitmeli miyim gitmemeli mi?vicdanımla başbaşayım.çok uzun oldu ama içim öyle şişti ki azcık rahatlarım belki
Son düzenleme: