Ben öğretim görevlisi, sevgilim garson? Çıkmazdayım...

haklısınız yani ne denir..
nedense tek bir insan küçümseme gibi algılayınca arkasından bir 10 kişi daha veriyor gazı
ya arkadasım soylenılen şu; fazla para kazanmak değil denklik meselesi
uyuşulmaz ,, ne zengın ınsanlar talıp oldu bana 18 yaslarındayken ama kafa yapıları??
en ufak seyde üzülüp hayattan soguyacagımı hıssettım ve sımdı dogru bır secım yapmısım okumus bırıyle olmakta vs konumuz bu değil

kız 21 olsun 25 olsun üniv.okuyor ve okumayan bırı bır de ımkansız gozuken bırı ılla ki sorun cıkarıcak..hemen yüklenme yapılıyor saçma..herkes fıkrını soylemekte özgür ve davul dengı dengıne yani

bence de neden bu kadar suçlama var anlamadım. denk değil ve bu çok ciddi bir problem. eminim ileride erkek daha fazla sorun yapacak bunu, ve hayat zindan... para değil ki mesele, az kazanırım ama kafam uyar, mutluyumdur. çok para olup ta hayatı tek yaşayacaksam kalsın o para.

Bi haftalık ilişkide 10 yıl sonrasını mı düşünüyosun? ilişkileri komplikeleştirmekte üstümüze yok. Yeşilçam izlemekten bu hale geldik. :) ne çabuk en sevdiğin insan olmuş. Hayatında çıkmaz nedir görmemiş şımarık kız :)

bence de neden bu kadar suçlama var anlamadım. denk değil ve bu çok ciddi bir problem. eminim ileride erkek daha fazla sorun yapacak bunu, ve hayat zindan... para değil ki mesele, az kazanırım ama kafam uyar, mutluyumdur. çok para olup ta hayatı tek yaşayacaksam kalsın o para.

Ayrıl kızım cidden olmaz. 3 yıl sonra bambaşka pencereden bakıcan hayata. Evlilik düşünme ilişkilerinde ayrıca.

Sevgili konu sahibesi.
21 yaşındasınız, ilk kez ailenizden uzaktasınız.
Sevgiliniz bir süredir ailesinden uzakta anladığım kadarıyla.
Üstelik ideoloji temelli bir oluşumda bir araya geldiğinizi düşünüyorum anlatımınızdan.
Siyasi sebeplerden içeri girmiş olması bu yüzden size etkileyici de gelmiş.
Demem o ki; "kendini geliştirmiş" diyorsunuz ya, o ortamlarda herkes kıyısından köşesinden birkaç cümle bilir tabii.
Ve siz 21 yaşında evden yeni çıkmış biri olarak elbette bundan etkilenirsiniz.
Yaşadığınız şeyin gerçekten "yozlaşmamış bir aşk" olduğuna emin misiniz?

yani büyütülecek birsey yok o kadar
ya burda anladıgım su bu kız henuz okuyor ve tabi ki bir öğretmen bu sekılde değil de örnegin '' üniversite ogrencisiyim ogretmen olmak istiyorum ama sevdıgım cocuk okumuyor bu işi yapıyor sızce de ımkansız mı '' diyememiş demek ki
oturmamış henuz biseyler o da bu yüzden okuyor zaten..neden okur ınsan? gelişmek için en başta..olabılır tamam egoistçe davramıs da olabilir..ben de onlara katılıyorum

ama hemen oyle yok su kadar kazanan var onlar daha garıp duruma düşüyor para degıl kı mevzu
denklik..bırbırıne denk olmak..uymak..frekansları tutmak..bitti ne anlarsanız artık
cidden ileride kızdan cok erkek gurur yapar..

evet açtığı konulara bakınca bende farkettim.
bende ders tekrarı yapmadan dereceyle bitirdim ama diyorum
öğretim görevlisi olmak bu kadar kolay mı?
okulu bitirebilseydi hayırlısıyla öğretim görevlisi de olurdu
en kötü ihtimal öğretmende olurmuş.
işte ben de buna çok şaşırdım.en kötü ihtimal nasıl öğretmen oluyorsun.inanlar nasıl kpssye çalışıyor kpssden yeterli puanı alsalar bile nasıl atanamıyorlar,nasıl akademisyen olunuyor bi araştırmanı tavsiye ederim.lakin egon gözünü kör eylemiş.yalnız şunu da belirteyim 4 sene sonra sen bir işsiz sevgilin de iyi bir iş sahibi olmuş olabilir.

Ya merak ediyorum siz burada tez mi hazırlıyorsunuz
Bunlar anca filmlerde romanlarda yada araştırma konusu olabilir. Eğer ki tez hazırlıyorsanız bizimde bir katkımız olsun radikal dünyada bu ilişkinin yürümesi imkansız demiyelimde çok zor.

Ailem için bunu yapamıyorum diyorsunuz; itiraf edemiyorsunuz aslında sizde hiç yapamazsınız öyle bir yaşantıyla.
Hadi siz dalgalara kapılıp yola çıktınız o hiç mi düşünmüyor bu işin olmayacağını.

Ne kadar anlaşıyor olursanız olun bu ilişki ileriye dönük olmaz. Olsa bile sizin bu düşüncelerinizle yürümez. Düşünsenize şimdi bile farkındalığınız var, ilerinisini düşünemiyorum bile.
Yol yakınken, daha çok yeniyken ayrılmalısınız.

Böyle ilişkiler var ve elbette çok mutlu olanlarda var fakat öncelikle kadının şüphesiz kabul etmesi, erkeğinde tamamen kendine göre değilde karşısındakine göre hayatını şekillendirmeli az da olsa.

Her işi yaparım" diye bir cümle olamaz. Yaşı daha kucuk bir erkeğe göre. Ya ticarete atılacak ya da esnaflık yapacak kendine ait bir yerde. Bunun için de biraz elini çabuk tutmalı.

işte ben de buna çok şaşırdım.en kötü ihtimal nasıl öğretmen oluyorsun.inanlar nasıl kpssye çalışıyor kpssden yeterli puanı alsalar bile nasıl atanamıyorlar,nasıl akademisyen olunuyor bi araştırmanı tavsiye ederim.lakin egon gözünü kör eylemiş.yalnız şunu da belirteyim 4 sene sonra sen bir işsiz sevgilin de iyi bir iş sahibi olmuş olabilir.
hea beni görseler bir senedir o sınav bu sınav çalışıyorum akademisyen olcaz diye daha da çalışmak gerek henüz olamadım :KK53:

madem böyle düşünüyorsun neden ümit verdinki....çocuğa yazık kesinlikle ayrıl ve sakın görüşme...oda kendine bir hayat çizsin..

yani büyütülecek birsey yok o kadar
ya burda anladıgım su bu kız henuz okuyor ve tabi ki bir öğretmen bu sekılde değil de örnegin '' üniversite ogrencisiyim ogretmen olmak istiyorum ama sevdıgım cocuk okumuyor bu işi yapıyor sızce de ımkansız mı '' diyememiş demek ki
oturmamış henuz biseyler o da bu yüzden okuyor zaten..neden okur ınsan? gelişmek için en başta..olabılır tamam egoistçe davramıs da olabilir..ben de onlara katılıyorum

ama hemen oyle yok su kadar kazanan var onlar daha garıp duruma düşüyor para degıl kı mevzu
denklik..bırbırıne denk olmak..uymak..frekansları tutmak..bitti ne anlarsanız artık
cidden ileride kızdan cok erkek gurur yapar..

eee öyle, gerçekten bana göre de küçük daha, belki heyecanla öyle yazdı bilmiyorum. belki tekrar okusa keşke şöyle yazsaydım diyebilir. ama konu farklı gerçekten, para pul meselesi değil. aşağılama değil. en başta başlamaması gerekirdi. belki kız gerçekten idealist. insanlar daha hazırlık okurken karar veriyorlar. üniversite de mi kalsam yoksa dışarıda mı çalışsam diye. 2 seneye okul bitse yurt dışına bile gider. e sonra yavaş yavaş ilerler, y. lisans, dr. vs. hemen öğretim görevlisi olucam demiyor, istiyor çalışırsa neden olmasın. hedefi bu demek ki

eee öyle, gerçekten bana göre de küçük daha, belki heyecanla öyle yazdı bilmiyorum. belki tekrar okusa keşke şöyle yazsaydım diyebilir. ama konu farklı gerçekten, para pul meselesi değil. aşağılama değil. en başta başlamaması gerekirdi. belki kız gerçekten idealist. insanlar daha hazırlık okurken karar veriyorlar. üniversite de mi kalsam yoksa dışarıda mı çalışsam diye. 2 seneye okul bitse yurt dışına bile gider. e sonra yavaş yavaş ilerler, y. lisans, dr. vs. hemen öğretim görevlisi olucam demiyor, istiyor çalışırsa neden olmasın. hedefi bu demek ki

tabi ki,,bazen insan oyle hale geliyor ki eğer isterse 1 yıl once yazdıgı mesaja kendısı gülüyor ben mı düşünmüşüm bunu diye
okuyor bır kere devamı gelir
Asla kımseyı küçümsemek değil şuan gercekten meslegım de konumum da çok iyi..kendi işimi kurdum ama lise yıllarımda oyle cok zengın kısıler ıstedı katiyen olmaz dedım..iyiki de demişim..kısıtlanmış bir hayat..onu giyme bunu giyme
ıstedıgım seylerı yapamamak kötü olurdu..sabrettım istedıgım hayatı yasıyorum
yıne soyluyorum bu konuda cok titizim insan sevgısı bol bırıyım ınanın oyle severım kı ınsanları da hayvanları da..
ama kafalar uymadı mı olmaz olamaz..
okumamış bir insan ya bilmiyorum tek bir düşüncesi çaat diye karsına cıkıyor ve onca artısını kapatıyor
bence dengini bulmalı yani

Hissettiğin gerçekten "aşk" olsaydı, şuan bu konuyu okuyor olmazdık.

Ailenin arkasına saklanma ileride öğretim görevlisi olmak isteyen öğretmen adayı hanım. Aslında kendinden, kendi düşüncelerinden korkuyorsun sen.

Bu ilişki ilerlese bile çocuğun gururunu çok incitirsin sen bu bakış açısıyla. O yüzden, sonlandır bence ilişkinizi. Bu kadar kırıcı düşünce ve ezici soru işaretlerin varken olmaz. Olmamalı.

Merhaba arkadaşlar.
Çok yeni bir ilişkim var henüz, bir hafta on gün kadar oluyor.
Bu ilişkiye başlamadan evvel, hep kendime demişim ki, "aşktan evvel yoldaşlık" yaşayabileceğim
biri çıksın karşıma ve karşıma da öyle biri çıktı. Hayattaki her şeyi anlamlandırarak görmeye uğraşan
bir insan çıktı karşıma ve aşk'ı da aynı şekilde. Aşk'ı günümüzdeki yozlaşmış
haliyle değil, anlamlı kılarak, temiz ve dürüst yaşayarak hak etmeye uğraşıyoruz.
Bir tür hayat yoldaşlığıdır bu. Lakin gel gelelim ki, hayat ütopik hayallerle
yaklaşılması sakıncalı bir realitedir. Bunu göz ardı edemiyoruz. Ben üniversite
öğrencisiyim, ve eğitimimi ilerletmeyi belki ileride üniversitede okutman olmayı düşünüyorum. Ya da en
kötü ihtimalle normal bir öğretmen.. Ama sevdiğim insan, okumuyor. Okumayı asla
düşünmediğini söylüyor. Yaklaşık bir yıl önce cezaevinden çıkmış, siyasi sebeplerden
ötürü 12 aya yakın bir süre tutsak edilmiş. İkimiz de 21 yaşındayız. Okul okumuyor ama kendini son derece
geliştirmiş, olgun bir insan, hatta kendisinin bana öğrettiği çok şey oluyor. Şu anlık
köyde ailesinin yanında kalıyor ve ciddi manada çobanlık yapıyor. Tabi bu birkaç aydır böyle,
daha öncesinde lokantada çalışıyormuş İstanbul'da. Ben kendisine çok değer veriyorum, bu açıktır.
O da bana değer veriyor, seviyor ve hatta ailesine beni de anlatmış. İnsan bazen heyecandan, duygularından
körleşebiliyor. Ben de bunu yaşıyorum, yaşadım şu an anlıyorum. Çünkü 10 yıl sonramıza baktığımda
kara bulutlar üşüşüyor başımın üstüne, diyelim ki oldu evlendik ve ben üniversitede öğretim görevlisi oldum,
o garsonluk yapmaya devam mı edecek.. Nasıl olacak.. Bana, ben her işi yaparım, diyor.. Ama aklım çok
karışmış. Kendime inanılmaz derecede kızıyorum, bu işin sonunun olmayacağını bile bile
nasıl umut verebildim, nasıl bu kadar körleştim.. Ailemin bana okuyayım diye verdiği emekleri
hiçe sayıp, onunla köyde ekolojik bir yaşam sürmem imkansız.. İnanın gönlümden geçen
bu olsa da ailemin emeklerine bunu yapamam. Ailem bu ilişkiyi öğrenirse kesinlikle karşı çıkar,
ilişki ilerlerse ailemin engellemeleri onu da yıpratır, incitir.. Aile ve sistem zincirleri arasında hapsolmuşum.
Cesaretim yok bu ilişkiyi sırtlanmaya, keşke umutlandırmasaydım onu da.. Ben ne yaptım böyle kızlar?

Bu iş olmaz. İkiniz de çok üzülürsünüz.Zaten sen de bunun farkındasın.
O okumamış olabilir Üni okumak çok matah bir şey değil.
Kişiliği düzgün olur beyefendi olur, kendini geliştirir, ve maddi anlamda iyi kazandığı bir mesleği olsaydı o zaman olurdu.
Cezaevine girmiş çıkmış, ilerde istese de iş bulamaz, maddi durumu da yokmuş ki iş kursun.
Ailen de karşı çıkar tabii haklı olarak, onların karşı çıktığı işten de hayır gelmez.

tabi ki,,bazen insan oyle hale geliyor ki eğer isterse 1 yıl once yazdıgı mesaja kendısı gülüyor ben mı düşünmüşüm bunu diye
okuyor bır kere devamı gelir
Asla kımseyı küçümsemek değil şuan gercekten meslegım de konumum da çok iyi..kendi işimi kurdum ama lise yıllarımda oyle cok zengın kısıler ıstedı katiyen olmaz dedım..iyiki de demişim..kısıtlanmış bir hayat..onu giyme bunu giyme
ıstedıgım seylerı yapamamak kötü olurdu..sabrettım istedıgım hayatı yasıyorum
yıne soyluyorum bu konuda cok titizim insan sevgısı bol bırıyım ınanın oyle severım kı ınsanları da hayvanları da..
ama kafalar uymadı mı olmaz olamaz..
okumamış bir insan ya bilmiyorum tek bir düşüncesi çaat diye karsına cıkıyor ve onca artısını kapatıyor
bence dengini bulmalı yani
seni anlıyorum canım, ben de sen gibi yaptım ve gerçekten mutluyum. bizim oralarda da olur öyle dediğin şeyler ben de hiç düşünmedim. lise de hangi üniversiteye gideceğim belliydi, ona göre çalıştım zor da olsa istediğim üniversiteye girdim. çok iyi bir yerden mezun oldum. eşim daha iyi yerde benden tabi. o da kendisi gibi biri olsun diye düşünürmüş zamanında. her şeyi beraber yaparız, en iyi arkadaşım o, tabi ki problemler arada çıkıyor. ama etraftan gelecek laf çiftleri daha çok etkileyecek, aile beğenmeyecek, bi sorun olsa biz sana demiştik gibi laflar... zor yani bence dengi dengine her şey. dediğin gibi küçümseme değil asla, sen anlarsın beni :)

Açıkçası bu biraz sizin hedeflerinize bağlı, ileri de yurtdışına kadar açılmak isteyecek misin, yoksa ben en fazla yüksek lisansımı yapar yaş kemâle erdi der yuvamı kurarım mı ? Siz istedikten sonra herkes ister ve ikna edemeyeceğiniz kimse olmaz. Hem eğer İstanbul'da veya büyük şehirde oturursanız bence gayet hoş işlerde bulabilir en olmadı siz bir öğretmen olup onu KPSS'ye hazırlarsınız. Hadi onu geçtim şimdi artık her ilde üniversite var onun köyünün orada ki üniversiteye gidersin. Önemli olan çalışkan olması. Ona bakarsan geçenlerde haberlerde gösterdi adam astsubay fakat kadına evlendiğinin 2. gününden itibaren şiddet uygulamış. Mertebeyle huzur olmuyor tatlım. Önemli olan çalışkan olsun. Mesleği olduğu halde boş işler peşinde koşanlar var ve o yaşamış görmüş geçirmiş, sana hata yapmaman için yol bile gösterir. Hem ailen tabii ki seni okutmak zorunda eğer sen seni okuttukları için onlara kendini borçlu hissedeceksen hem oku hem çalış böylelikle kendi kararını verme imkanında doğar. Ayrıca işe atıldığın zaman eminim bu kadar yüksek düşünmezsin.

X