Ben öğretim görevlisi, sevgilim garson? Çıkmazdayım...

Daha 10 günlük ilişkide ne ara umut verdiniz birbirinize? Daha birbirinizi ne kadar tanıyorsunuz ki? Ya çok hızlı yaşıyorsunuz, ya da dram seviyorsun. Ayrılabilirsin, yıllarca görüşmüş gibi davranmana gerek yok.

Bu iş olmaz, şimdiden belli. Davul bile dengi dengine. bir de nedense tüm okumamışlar "kendini geliştirmiş" oluyor. Bu adam kendini geliştirseydi, çobanlık, garsonluk gibi işler yapmazdı. Küçümsemiyorum, ama bu işlerin kendini geliştirmekle alakası yok sadece. Kendini geliştiren adam okumadığı halde bir meslek edinebilen, bir mevkiye gelebilen insan benim gözümde. Ağzı iki laf yapıyor diye kimse kendini geliştirmiş olmuyor.
Yol yakınken dön.

ben de bu düşüncedeyim, yani hadi kitap okuyo olsun Allah aşkına lisans mezunları hatta yüksek lisans mezunları bile eline kitap alıp 2 satır zor okuyor şu devirde. eski insanlar gibi değil ki gençler şimdilerde. çünkü insanı oyalayan o kadr çok şey var ki. ben üniversite okuyorsam zaten üniversite okumayan biriyle asla ilgim olmazdı. bence de denk olmalı insanlar. he kız belki idealisttir bilemiyorum, sonuçta 21 yaşında üniversite 3 te olmalı, zaten karar vermiştir ne yönde ilerleyeceğine. ben bunda bi sakınca görmüyorum, 2 yıl sonra neden akademisyen olmasın ki. artık üniversite okumayan çok az insan var. şahsen genç bir insanın kendini geliştirmesi söz konusu ise ilk olarak bi üniversite okunmalı. eskiden harç vardı o kalktı. maddi imkan yoksa devlet yurtları var memleketinde okur vs. ama kendini nasıl gel,iştiriyo bu insanlar bende anlamıyorum valla. yıllardır çabalıyorum yerime sayıyo gibi hissettim kendimi :)

"En kotu normal ogretmen olurum" diyen arkadasss. burjuva senin icine islemis kurban ol garsonun alin terine sen!!!!!!

Bir de lutfen ogretmen falan olma sen boyleleri yuzunden burda acilan konular bana bile ne bicimler de ogretmen olmus dedirtiyor ogretmenlik karakter meslegidir.
o laf gerçekten enteresan. ve yorumunuza imzamı atarım

Merhaba arkadaşlar.
Çok yeni bir ilişkim var henüz, bir hafta on gün kadar oluyor.
Bu ilişkiye başlamadan evvel, hep kendime demişim ki, "aşktan evvel yoldaşlık" yaşayabileceğim
biri çıksın karşıma ve karşıma da öyle biri çıktı. Hayattaki her şeyi anlamlandırarak görmeye uğraşan
bir insan çıktı karşıma ve aşk'ı da aynı şekilde. Aşk'ı günümüzdeki yozlaşmış
haliyle değil, anlamlı kılarak, temiz ve dürüst yaşayarak hak etmeye uğraşıyoruz.
Bir tür hayat yoldaşlığıdır bu. Lakin gel gelelim ki, hayat ütopik hayallerle
yaklaşılması sakıncalı bir realitedir. Bunu göz ardı edemiyoruz. Ben üniversite
öğrencisiyim, ve eğitimimi ilerletmeyi belki ileride üniversitede okutman olmayı düşünüyorum. Ya da en
kötü ihtimalle normal bir öğretmen.. Ama sevdiğim insan, okumuyor. Okumayı asla
düşünmediğini söylüyor. Yaklaşık bir yıl önce cezaevinden çıkmış, siyasi sebeplerden
ötürü 12 aya yakın bir süre tutsak edilmiş. İkimiz de 21 yaşındayız. Okul okumuyor ama kendini son derece
geliştirmiş, olgun bir insan, hatta kendisinin bana öğrettiği çok şey oluyor. Şu anlık
köyde ailesinin yanında kalıyor ve ciddi manada çobanlık yapıyor. Tabi bu birkaç aydır böyle,
daha öncesinde lokantada çalışıyormuş İstanbul'da. Ben kendisine çok değer veriyorum, bu açıktır.
O da bana değer veriyor, seviyor ve hatta ailesine beni de anlatmış. İnsan bazen heyecandan, duygularından
körleşebiliyor. Ben de bunu yaşıyorum, yaşadım şu an anlıyorum. Çünkü 10 yıl sonramıza baktığımda
kara bulutlar üşüşüyor başımın üstüne, diyelim ki oldu evlendik ve ben üniversitede öğretim görevlisi oldum,
o garsonluk yapmaya devam mı edecek.. Nasıl olacak.. Bana, ben her işi yaparım, diyor.. Ama aklım çok
karışmış. Kendime inanılmaz derecede kızıyorum, bu işin sonunun olmayacağını bile bile
nasıl umut verebildim, nasıl bu kadar körleştim.. Ailemin bana okuyayım diye verdiği emekleri
hiçe sayıp, onunla köyde ekolojik bir yaşam sürmem imkansız.. İnanın gönlümden geçen
bu olsa da ailemin emeklerine bunu yapamam. Ailem bu ilişkiyi öğrenirse kesinlikle karşı çıkar,
ilişki ilerlerse ailemin engellemeleri onu da yıpratır, incitir.. Aile ve sistem zincirleri arasında hapsolmuşum.
Cesaretim yok bu ilişkiyi sırtlanmaya, keşke umutlandırmasaydım onu da.. Ben ne yaptım böyle kızlar?

zor gerçekten ama her şeyin hayırlısı demek gerekir

Biz okuduk da ne oldu orada burada iş arıyoruz adamakıllı iş bulamadık sürünüyoruz.bence ailelerimiz bizi fazla abartıyor .yeminle böyle düşünüyorum..
Şu cocuk belki cok iydir belki cok huzurlu bir hayat yasatacaktı sana .
Sende calışıyorsun o da.ac kalmazsınız.
Ama yooook bizim kız okumuş ne işi var onla.hemen irtibatı kessin.

Daha 10 gün olmuş ve çok küçüksün zaten devam etmez biter gider..takma bu kadar da sen nasıl tanıştın bu kişiyle merak ettim?

Bence siz bu ilişkiyi bitirin. Çünkü siz dediğiniz gibi günümüzde yozlaşan aşklardan olmamayı isteseydiniz bu soru işareti olmazdı kafanızda. Zira sadece ailenizi dikkate almışsınız. Daha bunun sosyal çevre durumu var.
Nasıl tanıştığınızı da yazsaydınız daha netleşirdi kafamızda.
Bir kütüphanede sosyal bilimlerle ilgili kitap okurken mi? Yoksa internet ortamında mı?
Yani demeye çalıştığım bu insanın bilgi ve kültür olarak kendini geliştirdiğini nasıl anladınız? Fikir olarak bir çoğumuz bir dolu fikre sahibiz. Hatta toplumca her konuda fikrimiz var. Ama çok azımız bunu tam anlamıyla üstüne giyer.

Madem kendini geliştirmeye açık neden eğitimine devam etmemiş ayrıca onu da merak ettim.
Bu ilişkiyi bitirmek sizin için daha hayırlı bana göre.

Güzel kardeşim, sen önce şu içi boş egonu bir kenara bırak, ondan sonra gel konuş bence. Henüz öğrencisin, öğretim görevlisi değil de sanki profesör sanıyorsun galiba kendini. 10 günlük şeyi ne kadar ciddiye alman gerektiğini bile bilmiyorsun maalesef. Önce kendini tanı, niteleme yapmaya çalışma bence daha fazla. Ne bu ego yahu? Konuşmalarının içini doldur bence biraz.

Tavrınız çok çok itici.. Sen kim oluyorsun ki, güya sevdiğin aşık olduğun erkek arkadaşını ve ailesini köyde yaşadıkları için küçümsüyorsun.. Üniversite okudun diye, level atladın mı zannediyorsun.. Köyde yaşayan insanlar olmasa, çiftçilik yapan insanlar olmasa, çobanlar olmasa.. Şehir de yaşayan insanlar, hayatlarını nasıl idame ettirirlerdi. Sırf organik olsun diye, paralar döken biz değil miyiz. Her şeyin organiğini bulmaya çalışan bizler değil miyiz..

Affedersin ama senin ailen saray soyunda mı gelme.. Türkiye de yaşayan insanların %85 köylü be.. Şehirlerde yaşayan insanların bir çoğu, köyden şehire göç etmiş. Benim en yakınım amcam.. Köyde doğmuş büyümüş.. Gençlik yıllarında İstanbul'a çalışmak için gelmiş birisi. Hayata sıfırdan başlamış.. Ve ilkokul mezunu.. Ama kendini o kadar çok geliştirdi ki.. Sürekli kitap okur. Diksiyonu çok düzgün.. Hatta sosyal derneklere dernek başkanlığı yapmalar, sanatsal faaliyetlere katılmalar, tv programlarında konuk olarak katılmalar.... Hatta en son yerel bir kanal da program teklifi yapmışlar, bazı sebeplerden dolayı kabul etmemiş...Bir çok lisans mezununa göre kendini kat kat geliştirmiş birisi.. Kendi iş yeri var.. Mutlu da bir evliliği.. Bu kişi bir köylü.. Aynı şekilde benim babam.. Amcam gibi hayata sıfırdan başlamış birisi.. 24 yaşında kendi iş yerini kurmuş.. 30 lu yaşların dada tüzel kişilikli şirket kurmuş birisi.. Yani oluyor be güzelim...
Ülkemizin sayılı zenginlerine bakacak olursak, bir çoğu köylü ve ilkokul mezunu kişilerdir..

Bu arada eşimin çalıştığı kurumda, senin tabirinle; köyü ve ilkokul mezunu işçi abiler, eşime göre çok iyi maaş alıyorlar.. Eşim yüksek lisans mezunu bir mühendis , işçi abiler de ilkokul mezunu.. Bir çoğunun altında 80 000 liralık arabaları ve yazlıkları var.. Bizim ne bir arabamız var, nede bir evimiz barkımız..

Siyasi olduğunu söyleyip sistemi eleştiriyorsun ayrıca sistemin kölesi olmaktanda başka birşey yapmıyorsun. Hayallerin bile bu sistemin içinde. sen o genci sevmiyorsun sadece (tutsak düşmesinden çıkardığım) onun siyasetine hayransın. düzene karşı durmuş bu uğurda bedeller ödemiş emekçi bir genç ve sen daha okuyorsun buna rağmen yok o resmen çoban yok garson gibi eleştirdiğin toplumun yozluğunda batıyorsun. o okuduğun kitaplardaki insanlar bedel ödedi bir ideoloji için ama görüyorumki sen bırak halklar için bedel ödemeyi "ssevdiğin" için bile bedel ödemekten acizsin. Yazık bırak siyaseti filan. o gencede yalan söyleme. Sen düzende boğulmaya devam et.

Ayakta alkislanacak mesaj...

Tek okul denkliği olsa neyse diyeceğim ama hayatı baştan sona yorucu karşındaki insanın.
Siyasi olaylardan dolayı içeri girmesi falan...
Ben de maalesef bu konuda katıyım. Mantığımın kabul etmediği kişiye aşık olmam. Zaten ortam olmaz. Ben o insanla hangi ortamda, hangi ortak noktada buluşacağım ki adı aşk olacak?

şuan aşk taze yeni heyecan verici,,,güzel özellikleri seni cezbediyor....Begeniyorsun da belli..

Ama emın ol dunya güzeli dunya iyisi insandan bile yeri gelir birsey olur birşey yapar sogursun
Aranızdakı farklar suan gözüne bile gözükmezken ilerde tokat gibi çarpar da acısını bile hissedersin bedenınde ..

köyde ekolojik hayat sürmem imkansız demişsin.bu sevgilin çalışırken köyde oturmayacak değil mi? ki sen daha öğrencisin hayatın sana neler getirceğini bilemessin ki.öğretim görevlisi olmak o kadar kolay mı.?Ailenden çok sen sorun etmişsin.gerçekten aşkı tam manasıyla yaşıyor olsaydın böyle düşüncelerin olmazdı.

Sınıf ayrımı yaptığımdan assla değil küçümseme hic değil ama az biraz dengi dengine olmayınca olmayabilir demiyorum 'olmaz.' . Net. İtibar etmek size kalmış biz söylemiş olalım da....

haklısınız yani ne denir..
nedense tek bir insan küçümseme gibi algılayınca arkasından bir 10 kişi daha veriyor gazı
ya arkadasım soylenılen şu; fazla para kazanmak değil denklik meselesi
uyuşulmaz ,, ne zengın ınsanlar talıp oldu bana 18 yaslarındayken ama kafa yapıları??
en ufak seyde üzülüp hayattan soguyacagımı hıssettım ve sımdı dogru bır secım yapmısım okumus bırıyle olmakta vs konumuz bu değil

kız 21 olsun 25 olsun üniv.okuyor ve okumayan bırı bır de ımkansız gozuken bırı ılla ki sorun cıkarıcak..hemen yüklenme yapılıyor saçma..herkes fıkrını soylemekte özgür ve davul dengı dengıne yani

evet açtığı konulara bakınca bende farkettim.
bende ders tekrarı yapmadan dereceyle bitirdim ama diyorum
öğretim görevlisi olmak bu kadar kolay mı?
okulu bitirebilseydi hayırlısıyla öğretim görevlisi de olurdu
en kötü ihtimal öğretmende olurmuş.

universite mezunu ile lise mezunu mutlu olan veya farklı statulerde olup evlenenler var mı diye konu açsa bir nebze anlarım da...
bu kadar detaya ragmen sorunun muallaklıgı, ustelik bazı bilgilerin guncellenmemesi kafa karıştırıcı.

ha konu sahibinin yerinde olsam "aklıma uyuyorsa" gerisini dusunmem zaten.
garson degil, restoran sahibi olsaydı bu soruları kac kez soracak ise benim icin bu durum benzer nitelikte.

X