Ben öğretim görevlisi, sevgilim garson? Çıkmazdayım...

Sanki Cambridge de akademisyen olacaksın üniversiteler aynı soyadı taşıyan insanlarla dolu, olsan bile hakkinla olmayacaksin
Sen bi akademisyen ol ondan sonra dağdaki çobanı mı küçümsüyorsun yoksa garsonu mu bakarsın
Koltuk altı ter bezlerini aldiran garson var senin akademisyenlerin çift maaşını alan

Evet cobanlari köylüleri kücümsememek lazim.
Onlarin arasinda senden benden iyi yasayan insanlar var.
Cobanlik yapiyor tarlaya senin benim yedigimiz yiyecekleri ekiyor diye gözünüzde hemen fakir egitimsiz insanlar belirlenmesin.
Benim tanidigim cok varlikli köylü aileler var. Sehirde de evleri var cocuklarini sehirde okutuyorlar. Ve köydede koskocaman evleri arsalari vs olan.

Ben köyümü özledim bak simdi :KK51:

Simdi benim.anlamadigim ortada meslek sahibi insan varsa oda cocuktur helal olsun ki gocunmamis erinmemis buna ragmen tasirim seni demis. Basligi okuynca sadece okucktm egzantirk bi hikaye gbi geldi ama ogretim gorewlisi ogretmen degil bu ulkedeki milyonlarca ogreciden birisin hayale hulyaya dalmak icin cok erken insallah olursn ama kolay degil o isler. Bu arada teyzem koyde yasiyor benim ordaki cobanin 2 universte mezunu oldugun duyunca cok sasirmistim ben. Kmseyi kucuk gorme okulun btmemis ne olcagn hc belli olmaz.

Ogretim gorevliligin suan bir varsayim ve buna gerek yoktu. Universite okuyan biri olarak ayni eğitimi almamis biriyle zaten olmaz. Ben de üniversiteye basladigimda sevgilim garsondu. Cok sevmeme ragmen teklifini red ettim. O ise beni kaybetmemek icin yanima gelip üniversite okumaya basladi bu sene beraber kep atacagiz. Bu yaz iyi maasla baslayacagi saygin bir isi hazir bile. Su fedakar fitratimizdan ödün verip karsi taraftan fedakarlik beklemeyi genel olarak bilmiyoruz. Hep benden gitsin kafasi sadeve bdv ye konu acmaya yariyor ne yazikki.

"En kotu normal ogretmen olurum" diyen arkadasss. burjuva senin icine islemis kurban ol garsonun alin terine sen!!!!!!

Bir de lutfen ogretmen falan olma sen boyleleri yuzunden burda acilan konular bana bile ne bicimler de ogretmen olmus dedirtiyor ogretmenlik karakter meslegidir.

hiç bir meslek küçümsenmez, her kese saygı gösterilir. eğitim düzeyi, mesleği ne olursa olsun. ama bence eğitim düzeyleri eşlerin eşit olmalı, çünkü zamanla erkek bunu sorun edecektir. arkadaş ortamı olsun, konuşulan konular olsun, bi rahtsızlık olacaktır 2 taraf için. öğretim görevliliği fazla ileriyi düşünmek, şuan bundan önce başka sorun var ortada. ben eğitim düzeylerinin eşdeğer olması gerektiğini düşünüyorum, karar ver artık sen, üniversite mezunu olacaksan ve seviyorsan, oda eğitimini tamamlasın, yol göster, yaşı daha genç, okuyabilir üniversite. ama yok bu düşüncede değilse problem çıkar bence. eminim senin çalışmanı istemez ileride. bu kazanılan parayla da ilgili değil, çok bile kazansa ben düşünmezdim şahsen.

Benim sevgilim tekniker ben de ayni alanda muhendislik okuyorum ama o da bana yetismek icin acikogretimden isletme okuyor. Yani okumamasi bence bahane...

Ama fikirlerine de saygi duymak lazim zorla kafasina sokamazsin ya. Boyle kabul edeceksen yuzde yuz bu haliyle edeceksin. Goruyorum ki sen de edemiyorsun...

Siyasi olduğunu söyleyip sistemi eleştiriyorsun ayrıca sistemin kölesi olmaktanda başka birşey yapmıyorsun. Hayallerin bile bu sistemin içinde. sen o genci sevmiyorsun sadece (tutsak düşmesinden çıkardığım) onun siyasetine hayransın. düzene karşı durmuş bu uğurda bedeller ödemiş emekçi bir genç ve sen daha okuyorsun buna rağmen yok o resmen çoban yok garson gibi eleştirdiğin toplumun yozluğunda batıyorsun. o okuduğun kitaplardaki insanlar bedel ödedi bir ideoloji için ama görüyorumki sen bırak halklar için bedel ödemeyi "ssevdiğin" için bile bedel ödemekten acizsin. Yazık bırak siyaseti filan. o gencede yalan söyleme. Sen düzende boğulmaya devam et.

bence 10 günlük ilişki için fazla kafa yorucu bir konu. sen onu şu an sevmiyorsun sadece bu değil başka gözüne batacak bir sürü konu olacak. hele 10-15 yıl sonrasını düşünmek. ben baştan istemezdim şahsen. bu kadar kafam karışık olsa. böyle bir işe de baştan başlamazdım zaten. evliler bile boşanıyor, evlenilecek mi belli değil. üniversite de başarılı olunacak mı belli değil. günün birinde olur da kız çocuğu değil, çocuk kızı istemezse, bu da belli değil. şimdiden yoruldum valla :) ben sıkıntıya gelemem şahsen kökten bitirirdim bu işi :)

Siyasi olduğunu söyleyip sistemi eleştiriyorsun ayrıca sistemin kölesi olmaktanda başka birşey yapmıyorsun. Hayallerin bile bu sistemin içinde. sen o genci sevmiyorsun sadece (tutsak düşmesinden çıkardığım) onun siyasetine hayransın. düzene karşı durmuş bu uğurda bedeller ödemiş emekçi bir genç ve sen daha okuyorsun buna rağmen yok o resmen çoban yok garson gibi eleştirdiğin toplumun yozluğunda batıyorsun. o okuduğun kitaplardaki insanlar bedel ödedi bir ideoloji için ama görüyorumki sen bırak halklar için bedel ödemeyi "ssevdiğin" için bile bedel ödemekten acizsin. Yazık bırak siyaseti filan. o gencede yalan söyleme. Sen düzende boğulmaya devam et.
şimdi siyasi suç içinde bir sürü sebep var. nereden biliyoruz, çocuğun düzene karşı çıktığını, siyaset demek sadece düzene karşı çıkmak değil ki. ne tür bi suç bilmiyoruz. bence 10 günde sevgi olmaz zaten, boşuna endişelenmek bu arkadaşın yaptığı. bence de eşit olmalı eşler, yani en azından çocuk açıktan olsa da bi üniversite okuyabilir. eminim bunlar ileride sorun olacak.

şimdi siyasi suç içinde bir sürü sebep var. nereden biliyoruz, çocuğun düzene karşı çıktığını, siyaset demek sadece düzene karşı çıkmak değil ki. ne tür bi suç bilmiyoruz. bence 10 günde sevgi olmaz zaten, boşuna endişelenmek bu arkadaşın yaptığı. bence de eşit olmalı eşler, yani en azından çocuk açıktan olsa da bi üniversite okuyabilir. eminim bunlar ileride sorun olacak.
tutsak kelimesinden anladım Canım bunu her siyasi yapı kullanmaz.

Kendini geliştirme kısmını karıştırıyorsunuz. Çok kitap okumak, genel kültür sahibi olmak entelektüel bakımdan geliştirir evet ama yapabileceği bir işe odaklanıp o konuda kendini geliştirmesi de gerekir ve bu ikisi bütündür. Bol bol kitap okuyup gerisini koyveren insan tembeldir, çalışmaya niyeti yoktur. 2 ilkokul mezunu arkadaşım var biri pasta ustası ve çok iyi kazanıyor. Diğeri grafiker reklam şirketinde çalışıyor. Aylık 6.000 maaşı. İkiside entelektüel anlamda kas yapmış durumdalar. Geleceği de düşünüp temellerini atmışlar şimdi bir çok üniversite mezunundan iyi durumdalar. Her anlamda geliştirmişler işte kendilerini.

Daha hiçbir şey olmamışsın niye derdine düştün ki..
Atalarımızın bi sözü var o zaman a kim öle kim kala....

Daha 10 günlük ilişkide ne ara umut verdiniz birbirinize? Daha birbirinizi ne kadar tanıyorsunuz ki? Ya çok hızlı yaşıyorsunuz, ya da dram seviyorsun. Ayrılabilirsin, yıllarca görüşmüş gibi davranmana gerek yok.

Bu iş olmaz, şimdiden belli. Davul bile dengi dengine. bir de nedense tüm okumamışlar "kendini geliştirmiş" oluyor. Bu adam kendini geliştirseydi, çobanlık, garsonluk gibi işler yapmazdı. Küçümsemiyorum, ama bu işlerin kendini geliştirmekle alakası yok sadece. Kendini geliştiren adam okumadığı halde bir meslek edinebilen, bir mevkiye gelebilen insan benim gözümde. Ağzı iki laf yapıyor diye kimse kendini geliştirmiş olmuyor.
Yol yakınken dön.

Dagdaki cobanin siyasi faliyeti nasil okuyo ki acep koyunlari soldan soldan mi yürütüyo ??? :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

Yazidaki hersey hayal urunu, 10 gun olmus tanisali 10 senenin plani yapilmis,
:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Hayalinizde ogretim gorevlisi olmussunuz ya,

adamcagizi da hayalinizde bi asistan filan yapin da sonra calisip o da bi kadro bulur,
:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
Hayal iste parayla mi yani :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

Meslek edinmeyi düşünmüyor mu? Bir sekilfe ikna edebilirsiniz açıktan işletme vs bile okuyabilir.

X