• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben niye böyleyim :( ?

Verda_xxx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2019
36
17
3
22
Merhaba arkadaşlar 16 yaşındayım yakında 17 olacağım, bu yılda bitiyor yavaş yavaş üniversite sınavı için hazırlanmaya başladım. bir genç kız olarak çok özgüvensizim, liseye başladığımdan beri hayatımda arkadaş dahi hiç kimse olmadi 3 yıldır aynı okulda ve ezik bir şekilde kendi kendime yaşayıp gidiyorum.Hiç kimseyle konuşamıyorum, kendim olamıyorum, dışarı çıkamıyorum, marketten bir şey bile alamıyorum, sürekli negatif düşünüyorum bazen dışardayken biri benimle konuşmaya çalışınca kalbim çok sert bir şekilde atıyor tutuluyorum konuşamıyorum. Sınıftakiler benim kendimi beğendiğimi ve bu yüzden hiç kimseyle konuşmadığımı falan sanıyor ama aslında âlakası bile yok, kendimi beğenmiyorum hatta yaşamayı bile hak etmiyorum. okulda notlarım berbat, aile ilişkilerim berbat(ann

Bir psikologla görüşebilirsiniz bence çok yararı olur,ben başka sorunlarım için gidiyorum iyi geliyor.

İçine kapanık olmak senin bir parçan olmuş.Edepli anlamındaysa cici bir kızsın.Hayatı hep party havasında yaşayamayız.Hormonlarının etkisi inişli çıkışlı olman.Hedefin üniv.olmalı kazandın mı özgüven tavan yapar.Kendini sev başka sen yok .

Arkadaşlar yazının devamı çıkmamış sanırım buraya yazdım: ⤵

aile ilişkilerim berbat(annemle sürekli tartışıyorum, babamla konuşmuyorum bile) Yurtdışında okumak istiyorum ama bir yandan tek başıma nasil yapıcam bilmiyorum (böyle özgüvensizken) biliyorum aslinda Allah'a şükretmem lazım sakat doğmadım veya maddi durumumuz kötü değil, beni öldüresiye döven bir babam yok, fakat yinede şikayet etmeden, negatif düşünmeden kendimi kasmadan duramıyorum, dışardayken insan gibi yürüyemiyorum bile sürekli biri bana bişey yapabilir gibi paranoyak düşünceler aklımdan gitmiyor, panik atak oluyorum kısacası yanlız ve özgüvensiz bir şekilde yaşanmıyor. Sizi umursayan kimse yok en çok koyanıda istenmediğim bir yerde yaşamak zorunda olmam. Bu halde üniversitede ne yapacagım veya hayallerimi bu psikoloji ile nasıl gerçekleştireceğim? normal biri olmak istiyorum kendimle barışık olmak istediğimi yapabilmek rahat espirili bir insan olmak istiyorum ama birşey beni engelliyor..ne olduğunu bile bilmiyorum değişmek istiyorum ne yapmalıyım? :((

Ergenlik donemini cok agir geciriyorsun. Psikologla gorusmeyi denemelisin. Bu dusuncelerinden ailene bahset, sana yardimci olsunlar. Okuldaki rehber ogretmeninle ya da sinif rehber ogretmeninle ya da yakin hissettigin bir hocanla da konusabilirsin.

Ailemin haberi var ama bir şey yapmıyorlar, psikolog konusunu açtığımda pek umursamadılar

Okulunun rehber öğretmeni yardımcı olabilir ama sanki ona bile gidemeyecek gibisin , yardım Alman şart bence

Back