• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben neden yapamıyorum

Bence hocani degistirmelisin seni rahatlatmasi lazim. Benimde yazili sinavim 97 idi. Uygulamadan once kursta 3 kere falan oturmusumdur direksiyona. Sinav gunu kendimden emindim. Tum ayarlamari yaptim kalktim gidiyorum ki sinavin oldugu yol cendere yolu diye bir yer virajli tek gidis geli ve full insaat kamyonu dolu. Gerekli butun herseye dikkat ettim ama 3 defa stop ettiedim ama adam sunu demisti kendinden eminsin heyecanla sapitmadin ve direksiyon hakimiyetin cok iyi kullandikca stop ettirmeyeceksin gectin demisti.Birde su mantigi anlamiyorum bende hayatim boyunca birdaha manuel araba kullanmayacagim otomatik kullanacagim. Buradada bir ayarlama yapilmasi lazim iki cesit ehliyet otomatik veya manuel olmali bence gereksiz yere strese sokuyorlar insanlari.
Ayrıldı ikisi otomatik ve manuel diye. Ben saf gibi manuel istedim

Bence hocani degistirmelisin seni rahatlatmasi lazim. Benimde yazili sinavim 97 idi. Uygulamadan once kursta 3 kere falan oturmusumdur direksiyona. Sinav gunu kendimden emindim. Tum ayarlamari yaptim kalktim gidiyorum ki sinavin oldugu yol cendere yolu diye bir yer virajli tek gidis geli ve full insaat kamyonu dolu. Gerekli butun herseye dikkat ettim ama 3 defa stop ettiedim ama adam sunu demisti kendinden eminsin heyecanla sapitmadin ve direksiyon hakimiyetins cok iyi kullandikca stop ettirmeyeceksin gectin demisti.Birde su mantigi anlamiyorum bende hayatim boyunca birdaha manuel araba kullanmayacagim otomatik kullanacagim. Buradada bir ayarlama yapilmasi lazim iki cesit ehliyet otomatik veya manuel olmali bence gereksiz yere strese sokuyorlar insanlari.
Senle aynı yerde almışız ehliyeti :KK71: komşuuummm...
Sen baya iyi niyetli bir gözetmene denk gelmişsin, normalinde alamaman lazımdı ehliyeti. Ayrıca öyle zaten 2 çeşit ehliyet manuel ve otomatik diye seçiyorsun.

Senle aynı yerde almışız ehliyeti :KK71: komşuuummm...
Sen baya iyi niyetli bir gözetmene denk gelmişsin, normalinde alamaman lazımdı ehliyeti. Ayrıca öyle zaten 2 çeşit ehliyet manuel ve otomatik diye seçiyorsun.
Benim zamanimda yoktu oyle bir secenek bugun ogrendim oldugunu peki ehliyettede yaziyormu bu otomatik manuel falan diye benimki hala eski yeniletmem lazim kizlik soyadim yaziyor hala :olamaz:

Benim zamanimda yoktu oyle bir secenek bugun ogrendim oldugunu peki ehliyettede yaziyormu bu otomatik manuel falan diye benimki hala eski yeniletmem lazim kizlik soyadim yaziyor hala :olamaz:
Sen değiştirirken zaten manuele göre verecekler sana ehliyetini. Sen alırken otomatik olmadığı için. Değiştir ama çevirmede falan sorun olmasın.

Sen değiştirirken zaten manuele göre verecekler sana ehliyetini. Sen alırken otomatik olmadığı için. Değiştir ama çevirmede falan sorun olmasın.
Yok sorun olacagini sanmiyorum manuel kulanan hayli hayli otomatigide kullanir diye bakikiyordur. Ama birsey deyimmi ehliyeti aldim ama arac kullaniyormuyum hayir arac evin otoparkinda evim isim ayni yerde besiktasta yasiyorum trafik zaten sorun acil birsey varsada disarda otopark derdi falan yasayacagima taksiye biniyorum. Olurki aktif sekilde kullanmaya ihtiyac olursa bir derste bebim almam lazim. :rolleyes:

Yok sorun olacagini sanmiyorum manuel kulanan hayli hayli otomatigide kullanir diye bakikiyordur. Ama birsey deyimmi ehliyeti aldim ama arac kullaniyormuyum hayir arac evin otoparkinda evim isim ayni yerde besiktasta yasiyorum trafik zaten sorun acil birsey varsada disarda otopark derdi falan yasayacagima taksiye biniyorum. Olurki aktif sekilde kullanmaya ihtiyac olursa bir derste bebim almam lazim. :rolleyes:
Zaten öyle. Düz vites alınan ehliyetle otomatik vites araba kullanılabiliyor ama otomatik vites ehliyetiyle diğerini kullanamıyorsun.
Bu arada beşiktaş sürekli trafik yani. Ben toplu taşımayla gitmeyi tercih ediyorum oraya. Çarşıdaki otoparklar bile genelde dolu oluyor. Taa evlendirme dairesinin oraya gitmem gerekiyor.

Zaten öyle. Düz vites alınan ehliyetle otomatik vites araba kullanılabiliyor ama otomatik vites ehliyetiyle diğerini kullanamıyorsun.
Bu arada beşiktaş sürekli trafik yani. Ben toplu taşımayla gitmeyi tercih ediyorum oraya. Çarşıdaki otoparklar bile genelde dolu oluyor. Taa evlendirme dairesinin oraya gitmem gerekiyor.
Allah manuele dusurmesin ozaman:KK50: bende evlendirme dairesinin orada yasiyorum ve calisiyorum hele birde haftasonu pazardan dolayi kilit. Birde mac varsa kabus zaten.Allahtan sansliyiz evin otoparki var. Bazen esim diyor bizim araba duruyormudur abaca diye.bayramdan bayrama aile ziyaretine cikiyor araba neredeyse. Bu trafik cilesi bitmez istanbulda maleaed

Allah manuele dusurmesin ozaman:KK50: bende evlendirme dairesinin orada yasiyorum ve calisiyorum hele birde haftasonu pazardan dolayi kilit. Birde mac varsa kabus zaten.Allahtan sansliyiz evin otoparki var. Bazen esim diyor bizim araba duruyormudur abaca diye.bayramdan bayrama aile ziyaretine cikiyor araba neredeyse. Bu trafik cilesi bitmez istanbulda maleaed
Biziz işte o maç kalabalığı ahahaha :rolleyes:

Bende ehliyet kursuna giderken verdikleri hoca çok kötü bağırıyordu sınavdan 3 kere kaldım onun yüzünden doğru düzgün öğretemedi de en sonunda kurs müdürüne gittim ağladım siz bana bukadar zor bukadar masraflı olduğunu söylemediniz 1 senedir sınavlara geliyorum kaldıkçada daha fazla para ödüyorum işsizim dedim sonraki sınavda da nasıl olduysa geçtim.

otomatik vites candır...ben, telefonlara benzetiyorum bu işi...akıllı telefon dururken tuşlu mu kullanıyoruz Allah aşkına....teknoloji ilerlemiş...niye bu nimetten faydalanmayalım...trafikte kadınların bu kadar çoğalmasının tek sebebi otomatik vites bence....20 senedir kimlik yerine kullandığım ehliyetimi ''55 yaş''ından sonra otomatik ile aktifleştirebildim....sadece 10 özel dersle hemde...debriyaj nedir yaa...fren gaz ve biraz da pratik yapmakla çözülecek bir sorun...üzmeyin kendinizi...

Eşin yobaz bende erkeklerden alıyorum şuan o kadar hata yaptım sesini bile yükseltmedi hocalar Benide ilk bindiğimde sürüşe soktu Gayette iyiydi ama gergin ortamda asla süremezsin babamda bana bağırdı süremedim

Baştan niye değiştirmedin hocayı, bana da saçma bi hoca denk gelmişti bi dediğini diğer ders unutuyodu falan ahraz. Değiştirdim tek derste çözdüm bütün olayı, hatasız da geçtim sınavımı. Baştan değiştirsen iyiydi ama geç kalmış sayılmazsın

Hoca kalkarken hep 1 de kalk diyo ondan kırmızı da ve dönel kavşakta 1le kalkıyorum ama nasıl oluyorsa İstoP oluyo
Ne yaptınız geçebildiniz mi sınavı ? bende direksiyon dersi alıyorumda konu ilgimi çekti.Bu arada debriyajdan ayağınızı birden çekerseniz istop eder.

Hoca'yı değiştir.
Benim ilk hocam kadındı hocanın bi dövmediği kalıyordu.
Değiştirdim.
Sonra diğer hocayla iyi bi frekans yakaladık oldu.
Kendimde çalıştım. 5 saatle olmaz zaten kendinde çalışmalısın.

Hayrına öğretmenlik yapmıyor ki nasıl sizi azarlayabilir. Buna müsade etmemelisiniz. Yani gidipte müdürle konuşmaktan ziyade sizin buna karşı cıkmanız lazım..

4. Ve son hakkimda ehliyetimi alabildim ben. Sebebi de ayni seninki gibi beni panikleten direksyon hocasiydi. Sonra bana 4 saatlik baska hoca anlatti onun sayesinde son hakkimda gectim

Back