• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben ne yapayim simdi? cekip gitmekmi? .. kalip direnmekmi?? ..

selam egal
seninle birkacgun önce bir topikte karsilasmis haddimi asmadan bir iki birsey yazmistim. inanki yazdiklarin kac gun aklimda takildi ama ben bir daha seni bulamayinca meraklanmadim degil.anlasilan sular durulmamis. bak canim insan kayinvalideye inat evlilik sürdüremez. sirf ona inat bir adamin koynuna giremez. evlilik baska birsey herseyin özu asktir, sevgidir, ama en önemlisi sahiplenmek ve saygi duymaktir. anlamadim bir sey var canim sen sorunlarini yasadigin donemde simdi baktim bir hamileleik topigine yazmissin. eger ki cocuk kurtarir evliligi diyorsan diger arkadaslarin yazdiklari topiklere bir göz at derim. malesef cocuk birseyi kurtaramadigi gibi hayati biraz daha zorlastirir bu durumda. hem sen 20 yasinda bir kadinsin. bulundugun ülkede sana yardim edecek bir suru kurulus var.neden muracat etmiyorsun. illada kayinvalide inadina evli kalmaya calisirsan inanki tek mutsuz sen olursun evli kalsan bile.lütfen bir yardim al.yasin cok genc ve lutfen su altini ahcayi birak. su orrtamda kilolarca altinin olsa mutlu olurmusun. bence hayir biz kadinlarin yada benim gibilerin hayattan tek bekledigi anlayisli arkamizda guvenecegimiz bir kocaya sahip olmak. muhtemelen esininde yasi kucuk acaba cok konusarak cok sikayet ederek onuda uzaklastiriyor olabilirmisin. inanki seni cok merak etmistim ramazan ramazan bu kadin ne yapti diye.

selam egal
seninle birkacgun önce bir topikte karsilasmis haddimi asmadan bir iki birsey yazmistim. inanki yazdiklarin kac gun aklimda takildi ama ben bir daha seni bulamayinca meraklanmadim degil.anlasilan sular durulmamis. bak canim insan kayinvalideye inat evlilik sürdüremez. sirf ona inat bir adamin koynuna giremez. evlilik baska birsey herseyin özu asktir, sevgidir, ama en önemlisi sahiplenmek ve saygi duymaktir. anlamadim bir sey var canim sen sorunlarini yasadigin donemde simdi baktim bir hamileleik topigine yazmissin. eger ki cocuk kurtarir evliligi diyorsan diger arkadaslarin yazdiklari topiklere bir göz at derim. malesef cocuk birseyi kurtaramadigi gibi hayati biraz daha zorlastirir bu durumda. hem sen 20 yasinda bir kadinsin. bulundugun ülkede sana yardim edecek bir suru kurulus var.neden muracat etmiyorsun. illada kayinvalide inadina evli kalmaya calisirsan inanki tek mutsuz sen olursun evli kalsan bile.lütfen bir yardim al.yasin cok genc ve lutfen su altini ahcayi birak. su orrtamda kilolarca altinin olsa mutlu olurmusun. bence hayir biz kadinlarin yada benim gibilerin hayattan tek bekledigi anlayisli arkamizda guvenecegimiz bir kocaya sahip olmak. muhtemelen esininde yasi kucuk acaba cok konusarak cok sikayet ederek onuda uzaklastiriyor olabilirmisin. inanki seni cok merak etmistim ramazan ramazan bu kadin ne yapti diye.

slm cnm.. gayet iyi hatirliyorum seni eger sende hatirlarsan asla suclamamistim hak vermistim yazdiklarina.. yokk cocuk istemiyorum cocuk meselesinde vacgectim coktann sadece o topikte fikirlerine ihtayacim olcagi ablalarim var ondan ordayim daha hal hatir sormak icin.. cnmm dil yok almanca olmayinca burda zaten insanlar köpek gibi davraniyor yabancisin die.. bende anladim bu böyle gitmeyecegini bende dayanamiyorum artik .. zaten ben eylülde türkiyeye gidiyorum biletim hazir gittigimde dönmeyecegim. sadece kararimi verdim burda esimle konusup türkiyeye gitmeden bosan davasi acmasi kimseye bahsetmeden sormadan kavga gürültü istemiyorum artik konusacam anlasmali bi sekilde almanyada bosanip ailemin yanina dönecem herkes kendi aielesinin yaninda mutlu olur ben bu mutsuzlukla daha fazla yasayyamam..

canim bende ordan tc ye gelenlerdenim ama ben lise caginda geldim babam orda o.......olunur diye babaanneme yolladi. neyse kendileride emekli oldu döndü. sana söyleyecegim burda nasil karsilasirsin, orda kalsan neler olur bir dusun hem bence senin dusuncelerin tam net degil bir yandan duzeltmek istiyorsun, bir yandanda bosanmayi dusunuyorsun. sana abla tavsiyem mantikli dusunmeye calis gidersem ne olur, kalirsam bu evlilik nasil kurtulur, arada yasanan sorunlar cözülüprmü ama saglam kal. seni sevmesi icin yada kalman icin kaynana kici yalamani isteyen esin nekadar duzelir. bu adam beni seviyor bende onu diyebiliyorsan savas canim. hepimizin evliliginde buyuk sorunlar yasandi. sonunda herkes dogru yolu buldu.tekrar diyorum sakin ve kendini yormayacak kararlar ver

canım kaynanana inat olsun diye boşanmıyorsun da kadının keyfi yerinde. huzursuz olan sensin.. çocuğunda yoksa yol yakından dönmelisin. alsın oğlunu, damadını ne yapıyorsa yapsın! kaybedecek neyin kalmış. kendini daha fazla ezdirme..

ISTE BU SALAKLIK DEGILDE NEE SIRF ESIM ARADA KALIYOR DIE ÖZÜR DILEDIm KIYMETIMI BILMIYORR: SIMDIDE ALISMI BEYFENDII: ben eve geldim barisalim dedimm nededi biliyormusunuz annemden özür dilersen affederim senii ney dedim annem bosa derse bosiycanmi dedim evet dedi sonradan ikna ettim ama nasill bicagi aldim karnima dayadim söyle dedimm öyle vaz gectii .. ölmem bile onu korkutmadi düsünün artikk..

SIZLER BENDEN BÜYÜKSÜNÜZ BEN 20 YASINDAYIM ABLALARIMSINIZ BANA BI AKIL VERIN BEN BUNU NAPARSAM PISMAN EDEBILIRIMM:2::2:

Canim benim, konunu okuyunca senin adina cok uzuldum inan..
Senin derdin altinlar olmamali su anda, senin derdin evliligin olmali..
Anladigim kadariyla esin seni sevmiyor, birazcik sevse annesine boyle ezdirmez..
Yasin daha genc, bence kendini bu insanlara ezdirme..
Evlilik bu diil, yani bu sekilde yurumez bence..
Karar senin ama ben bana deger vermeyen ve ailesine ezdiren bi adama hayatimi adamazdim...

evet korunmaya basliycam bu sekilde nasil koynuna gireceksem artikk. Ben bebek istiyordumm hayallerimi bile yiktilar ..

Cnmm altinlar uctu gitti bile onlarin ustune bi bardak su ictim .. Altinlar zaten bende durmadi ki nezaman almanyaya geldim elimde alip kendi adilarina bankaya koymuslardi ondan borulari ötüyor bende olusaydi verirmiydim hiiccc.. Kafam okadar karısıkkı sızlerde fıkır beklıyorum bosanmam simdi o kariyi sevindirmem ama baska bisi esimi bin pisman edecek birseyy:43::43::43:

tmm kayınvalidene gıcıklık olsun diye evli kaldın diyelim hatta bu uğurda kocandan hakaretleride işittin diyelim. Peki değer mi? Senin bir başka hayatın daha mı var ki bunu bu kadar rahat sırf birine gıcıklık olsun diye harcıyorsun. Bazen şartları zorlamamakta lazım biliyorsun. Sen daha gençsin daha uzun yıllar var önünde. Kendine yeni bri hayat kurup bir başkasıyla daha mutlu olabilrisin. Ama önce kendi kalbini bir yokla. şimdi kimsenin ne düşündüğünü ne dediğini umrusamadan, hırsını ve kızgınlığı bir kenara bırakarak düşün "ben ne istiyorum." bu sorunun cevabını bulduğunda nasıl yapacağını bilirsin zaten. Kendine dürüst ol kocanda daha toy sende ona karşı bri sevgi varsa hala bu evliliği yürütmek istiyorsan yılların sizi olgunlaştırmasını bekleyeceksin. O arada kayınvaliden her türlü kötülüğü yapacak susacaksın( bu susuş ezik olduğun için değil şirkef bir kadına bulaşmayacak kadar asil olduğun için olmalı) yıllar böyle geçerken sen kocana sımsıkı sarılıcan hiçç şikayet etmiyeceksin sorna bir bakacaksın kocan kendi annesinden bıkmış. Bu olacaktır ama sen şikayet ettiğin sürece şunu unutma haksızda olsalar onları savunmak zorunda kalacaktır.rabbim yardımcın olsun..

çok hıklısınıs bende öğrenciyim evlenmeye bende korkuyorum şunlr yüsünden benim ablımın bşına geldi bu ev sisin bu ev sisin dediler sonra evde sünnet ypçk oldulr çook sinir oldk yni ablm çok söyledi anhtrı verin diye kim dinliycek niye çok krmışık bende inş. öyle kaynanayı bulmm:5::5::5::63::18::18::25::25::59:

cnm nasılsın? ben diğer topıkten tanımışsındır.yazılanları okudum da kayıtsız kalamadım.canım hırsın uğruna gençliğini mahvetme bence.benim görümcem de hollanda da.kayınwalıden değil ama kocadan 15 yıldır cekıyor 2 kızı war.başlarda adam bellı etmmeiş kendını.sımdı de kızların psıkolojısının bozulmaması ıcın bosanmıyor.bana gore saçma gercı bu sekılde ewde gergınlık ıcınde daha kotu oluyor çocuklar!
cnm benim kayınwalıdemle değil ama eltim(henuz kaynımla sevgılı söz fılan bısey yok)le bır suru olaylar oldu o topıge de yazmıstım.okumussundur belkı.demedıgım seylerı demıs oldum.kaynım da ona ınandı.bır erkegın beynının yıkanması cok kolaydır.kız salladı bu ınandı.bnm esımle flört donemı dahıl 7 yıldır esımle bırlıkteyız kaynım da o zamndan berı tabır benı.o hayatımıza gırene dek sorun olmadı.haftada 2-3 kez bıze gelırdı kaynım ıstedıgı yemek ve tatlıları yapardım o kadr cok sewıyordum kardesım gıbı.ama o yılan degstırdı onu sımdı ben cok kotuyum kaynıma.kıza ınandı.allah yukarda hesaplaşma obur dunyada asıl.neyse benım eşim de kaynım bana ınanmadıgı için kaynımı SİLDİ.SENİN GİBİ BİR KARDEŞİM YOK BENIM ! DEDİ VE 2 AY FILAN OLDU KONUSMUYORLAR.BIZ KAYINWALIDEME KAYNIM OLMADIGI ZAMANLAR GIDIYORUZ.
anlatmak ıstedıgım su iş eşinde bitiyor.senin arkanda ise eşin zaten sorun yaşamazsınız.kızma ama eşinde iş yok senin.demışsın ya annen boşa dese boşar mısın dıye o da ''evet'' demiş.çok kızdım bunu okuyunca .war mı boyle bırsey ya.eşin adam olsa cnm anneci olmazdı bu kadar.sonucta sız aılelerınızle bırlıkte degılsınız artık ayrı aıle olmuşsunuz.ben bu mantıkla dusunurum.annen babanla buyursun ama ewlenınce artık annen baban eşindir!ama oyle eş bulabılırsen ne mutlu tabı.
ben buldum allah razı olsun.kardeşini sılmesını asla ıstemezdım hatta saçmalama kardeşsınız deyıp tepkı bıle yaptım yooo dedı ben senı tanıyorum boyle seyler soylemeyecegını o da bılır 7 yıldan berı nasıl sana degıl de o yılana ınanır dedı ve sildi kardeşini...
cnm akıl wermek ıstemıyorum sen yaşıyorsun tek başına herseyı ama vermeden de edemeyecegım lagrımanın ve bazı arkadaslarında dedıgı gıbı 1 ınsan 2 olmaz asla dgsmez.sen bence gençliğini harcama.aılenın yanına gıtsen de oku bence ayaklarının uzerınde dur.mantıklı sekılde konus aılenle sakın ama sakın hemen ewlenm eyı dusunme daha cok gençsiz de.laflardan korkma cnm.bızım gelın de abımı bıraktı hıc sebep yokken soğumuş muş ...al 3 yıl sonra ewlendı baskasıyla.abım de cok umrundaydı aynı senın de oyle olcak ve eşin ıcın de cnm.çocuk yokken daha da stres olma cnm sağlığın da onemlı olmalı kendın için.allah!a havale et yaşattıklarını.içinde kalmasın son kez konus esınle dediğin gibi.belkı de sen bırakamayacaksın dıye senı korkutuyordur l.konuş olumsuz bıseyler derse çık git cnm,çekilmez anası.onun yanında da anacı bi koca!

canim benim ok uzuldum gercekten senin icin.ben de almanya da yasiyorum..o yuzden seni birazdaha anlayabiliyorum...ozellikle insanlar kimsesizliginden fayadalaniyorlar..biliyorlar ya,yabancisin burada,dilin az,bir yeri bilmezsin,sosyal ve hukiki haklarini bilmezsin diye hep seni baskiyla yildirmaya calisirlar...beni esim sagolsun cok cok iyi biridir,ama ailesi cok uzerime gelip hep beni sindirmeye calistilar,cok laf soylediler...en son dayanamayip hepsi ile kavga ettim ve ok mecbur olmadikcada hicbirini gormuyorum...ve acikcasi esim iyi bile olsa hi bir zaman beni ezmesine izi vermem...cunku her firsatta bana yaptigi en ufak bir yanlista,nerde hakkimi arayacagimi,onsuzda ayakta kalip,hayatima devam edebilecegimi her seferinde kanitladim...yani demem o ki,kendini ezdirmeyeceksin kimseye....

senden bosanmak mi istiyor,kusura bakma ama ne hali varsa gorsun o zaman..senin haksiz oladigin bir durumda sana boyle kelimeler kullanip bosanmak istiyorsa buyrun yapsin ozaman...neden bosu bosuna sirf kaynana inat mutsuz oluyorsun ki...

slmm,
esimle konustumm. hersey yoluna girdi degismeye calisacak birbirimize daha saygili olacagiz .. sadece son 1 sans daha vercem.. degismeyen tek sey degisimdir ..herkes zamanla degisir ..umarim dedigimi anlamisinizdir.. evliligimi kurtarmak istiyorum bi hirs sinir ugruna herseyi birakip gidemem .. bekliycem zaman bizi nereye götürürse eger her kavgada pes edersem ben asla yuva sahibi olamam..

slmm,
esimle konustumm. hersey yoluna girdi degismeye calisacak birbirimize daha saygili olacagiz .. sadece son 1 sans daha vercem.. degismeyen tek sey degisimdir ..herkes zamanla degisir ..umarim dedigimi anlamisinizdir.. evliligimi kurtarmak istiyorum bi hirs sinir ugruna herseyi birakip gidemem .. bekliycem zaman bizi nereye götürürse eger her kavgada pes edersem ben asla yuva sahibi olamam..

Asla yuva sahibi olamazsın da yuva tek kişi ile değil iki kişi ile kurulur. Senin eşin nerde? Anasının eteğinin altında, bu mu adam dediğin. Aranızda konuştuğunuz konuları bile anasına yetiştiriyor sen de 20 yaşında yuvam yıkılmasın diyorsun. Herke kendi kararını kendi verir ama görünen köy kılavuz istemez. Eşim dediğin kişi sana resmen manevi şiddet uyguluyor, sana hakaret ediyor, adam seni kendisine layık görmüyor sen hala yuvadan bahsediyorsun. Allah hakkında hayırlısını versin ama anladığım kadarı ile sen daha çok konu açarsın eşin ve ailesi ile ilgili.

anlıyorum
:(
ama dedimya burada suç asla sende değil tek bildiğm
seni bukadar erken evlendiren ailende .eşinde bunu bilirdu (kesin sendenbüyüktür)
idare edilemsi gereken biri varda o da sensin çünkü genç ve toysun .ama bu şeklide bişeyler öğretemezler sana ancak hırçınlaştırrlar.
ayrıca altınları alması hoş değil.eşininde vermesi tabi.onlar sizin.ama şunu bil mehir o değil!hocanın söz diye aldığı mehir boşanma durumu olursa adamın kadına vereceği(ki bu da 6 aylık yanlış bilmiyorsam geçinme parasıdır)(gönlü durumu bol olan istediği kadar verir)ama bi tutar istenir dilden çıkan tutar önemlidir.ama boşanma durumunda!ama olurya eşin düğünden sonra hanım bu altınlar senin şimdiden mehirin al senindir istediğini yap da diyebilir.işte ozaman o mehiri senin rızan dışında alamaz.

mehir konusunda yanlışınız var.. o para nikahtan itibaren kadınındır. evliyken de kadınındır. kadının rızası olmadan kocası alıp kullanamaz bile..
ama kadın rızasıyla verir, mesela iş kurarlar, araba alırlar vs.. sonra da boşanma durumu olursa o parayı erkek kadına ödemek zorundadır..

:46::46::46::46::46::46::46: biz anlıyoruzda sen pek anlamıyorsun canım be..
neyse hayırlı olsun.. bir sinir dediğin şey incir çekirdeğini doldurmyaak bir şey değil. yada sen burda anlatırken baya mübalalı anlattın. bir sinirle yuvanı yık diyen yok sana yaşadıkların sonu gelmeyen şeyler.. her kavgada pek et de demedik ama gurursuz olma. böyle kadınlara hep kızmısımdır sana da kızıyorum..
mutluluklar cnm.. bir diğer başlıkta görüşmek dileğiyle :)

slmm,

Bu insanlar yuva yıkmanın vebalini nasıl kaldıracaklar acaba? Hele anne sözünden çıkmayan erkekler... Kadınlar evliliğinin başında nöbetçi asker gibi beklerken erkeklerin umurunda değil... İnşallah dediğiniz gibi düzelir herşey, yuva yıkmak kolay değil.

cnm ben tavrimi belli ediyorum ama sesimi cikardigim an esim sen kabul ettin herseyi diyor ediyirsan ediyorsun etmiyorsan kapi orda gibi ifade kullaniyor istee buna dayanamiyorum ben giciklik olsun die suclu durumuna düstüm yaa valla ben o kaynanayi allaha havale ettim allahim büük bu mubarek günlerde yuva yikmaya calistiya beni annami tezemi hüngür hüngür aglatti ya dilerim allahtan onun canini öle bi yaksinki beni anlasin

bu dunyada evet bazi seyler yasayacagiz ki yi de kotu de belli olsun.. tabiki sabir etmek gerek.. ama sana sunu kesinlikle soyleyebilirimki.. eger esin olacak adam tavirlarinda bi degisiklik yapmiyorsa.. hatasini kabul etmiyorsa, seni savunamiyorsa ve sahip cikamiyorsa..yani ana kuzusu bozuntusuysa,,cocugunda yoksa o cik git dedigi kapidan cik git seni tutan ne yani.. ha sonra bakarsin..eger pisman olurda hatasini anlarsa sans vermek istersen denersin bi sure daha baktin olmuyo kararini verirsin.. ama cik git yani ki gidecegini bilsin..kaybetme korkusu yoksa bu adam boyle devam eder.. inanki cocuk olunca cok zor.. ben bile yasamis oldugumuz seylerden sonra artik canima tak ederse siginma evide olsa giderim dedim bir gun ve ne olursa olsun.kavgada etsek,,uzatmiyor esim.. korkuyor artik.. taniyor beni yavas yavas.. kendini tanit ona..bi erkegin karisini disariya karsi savunmasi lazim ne olursa olsun ailesine bile.. kocamin kotu huylari vardir (qazaliyor cok sukur tabi) aa asla ezdirmez beni kim olursa olsun.. ufak tefek seyler her zama olur aile arasinda ama ciddi bi sorun olsun asla ezdirmez..bu cok onemli senin ona guvenebilmen icin bencee

Back