ben ne yapayim simdi? cekip gitmekmi? .. kalip direnmekmi?? ..

bencede mantıgın m si sende yok üzgünüm arkadasım.. eşin ne kadar iyi olmaya çalışsada odun odundur.. kürdanı düşün ne kadar incelirse incelsin ham maddesi odun.. eşininde ham maddesi odun kusurabakma. sen böyle at gözlüğü ile baktıgın müddetçe sözlü veya fiziki şiddet görmeye mahkumsun.. sevgibir yere kadar sevginden korumaya çalısıyorsan suan.. o kadar laftan sonra gelen sevgiyle ben popomu silmem.. ağır konusuyorum ama gözleriniaçman lazım..
ayrıca senin anan baban yok mu? seni nasıl bu şiddetin içinde bırakıyorlar? nasılgöz yumuyorlar? eğer var ve biliyorlar ve göz yumuyorlarsa yorum yapardımama banlanmaktan tırstım yani..
egal mantıklı düşünemiyorsun mantıklı düşünebiilcek yaşta değilsin .çünkü.. bayanların beyni 21 yaşından sonra mantık çerçevesine giriyor..21 yaşına kadar çek sen bunların ağız kkularını..eğer hala egal diye bir karakter varsa ortada o zaman tekrar konusalım seninle..

egalcim selam.
ben anlayamadım canım,şu an bişeyler yolunda mı,olay tekrardan mı patlak verdi?
ilk mesajında olay patlak vermiş gibi yazmışsın,son mesajda sanki gerçekten boşamak istiyomuşunda,az daha durum düzelsin i bekliyo muşun gibi?
biraz karışık geldi bana,anlayamadığımdan değil kesinlikle,eksik olan bişeyler var,sana bugün bu konuyu açtırmayı gerektircek ne oldu?
eşinin tavrıysa,sen de tavrını belli etmelisin,öyle dolanbaçlı işler kimseye fayda getirmez.
bi kere niyetini sağlam tutmalısın ki,sininde başına iyi şeyler gelsin.
inşallah herşey istediğin gibi olur.
sevgiyi anlıyorum ama emeksiz sevgi insana sadece acı verir ve kimse bu acıyı hakıtmez,hiç kimse vazgeçilmez değildir.

zaten mantığını kullansan çok güzel oynatırdın kaynananı ve eşini parmağında
bence böyle insanlara böylesi makbul.
senin durum sadece mantık durumu artık.kalbinin sesini dinleme işi çoktan geçmiş gibi duruyor.saygıyı tüketmişsiniz çünkü

cnmm bende senin gibi konusur düsünrdüm ama öyle degil basa gelince cok farkli evet mantik fikir akil kalmadi bende düsünüyorum annnemlere gitsem ne olacak köydeler adim or..p.ya cikar kimse hakli demez baba evine dönsem nolcak okula devam ettirmezler herseyde herkesden bosanmis kari olarak geccem herseferinde yüzüme vuracaklar her istemeye gelenle evlendirmeye calsacaklar hadi tekrar evlendim tekrar nasil güvencem nasil evlilik yuva kurcam kurtarmaya calisiyorum cünkü sebeb bu ikinci kezz ikinci evlilik katlananam . bu sekilde konusmak kolay tmm onlar zormaladi ama niye bukar erken 18 yasima girmeden evlendim.. biliyorum bosanmiz kadinin bizim oralara gidince nedediklerini hatta bide yurt disandan gelip bosamissann istee kaldi iki arada bi derede

Son düzenleme:

cnmm ilk patlakliyla duruyoruz o kavganda sonra birsey olmadi sadece esimin taviri busekilde oldubu sekide devam ediyor ne yapacagimi bilemedim.. aca ben mi sucluyum diye kafa karma karisik oldu o yüzden

bu yazında hakveriyorum sana.sen boşanmamayı laf sözden çekindiğin için düşünemiyorsun.haklısında.şuanki psikolojinden anlamak zor olur dışardan konuşmak kolay.bence boşanmayı düşünme eğer ailen sana böyle bi tepki verecekse.bence mantığını aklını kullan ve kaynanaya şirret bi gelin ol bükemediği eli öpsün.eşinide parmağında oynat.tuhaf bi akıl vermek oldu ama böylelerine böylesi şart canım

en güzeli sessizi iyiyi oynamandır boşanamıycaksan şu an için...annesinede akrabalarınada yağcı olacaksın kocanın yanında iyi o yokken lafını esirgemiiiyeceksin...iki yüzlü oldugun an başardın demektir...benim eşimde anasını haklı bulurdu herşeyi anasına danışırdı ama gizlerdi kendi fikri gibi sunardı...sonuç anasına çok düşkün bir kocadan koca olmuyor.burda ben dahil bir çok insan var....ama ben snein kadar sussaydım daha da iyi olurdum.malesef ben haksızlıga susmadıgım için ayrıldık

aah kiyamaaam bütün suclar senin esinde basliyor. o firsat vermese yeri geldimi annesine lafinin cevabini verse, bak bidaha sana birsey diyebiliyorlarmi.esin cok ikili oynuyor, kaynananda bütün olumsuzluklari senden biliyor. esin annesine kesin diyordur tamam annecigim altinlari getiririm sorun degil diye, ama getirmeyincede kaynanan diyordur , bak iste bizim gelin oglumun aklini celdi. her kaynana gelinini ezmeye calisir, ama erkek firsat vermesse ezemez. tamam annedir saygi duyacan ama Allahin emaneti karinida yerden yere vurmican. onun ne haddine sizin evlimi kalacaginiz bosanacaginizmi hakkinda yorum yapiyor. senin aklin yeteri kadar karisik daha fazla karistirmak istemem ama esinin huyu degismiyecegine gore böyle gelmis böyle gider. affedersiniz ama bu zamanda gelin olacagina dagda ayi ol daha iyi :84:

evet toplumsal baskı kadına ister boşanmış olsun ister bekar olsun hatta evlilere bile vardır, sen eğer kafana koymuş olsaydın çoooooookk mutsuz olsaydın zaten boşanır türkiyeye dönerdin, kocam şimdi iyi diyosun, kayınvalideme gitmiyorum zorlamıyo diyosun, ama yaşadıkların senin psikolojini bozmuş, unutamıyosun, ama sana söylüyeyim madem boşanmak seni korkutuyo yaşın küçük olsa da mantıklı düşünmeye ve eşini yönetmeye başla artık, yaşadıklarını unutma zaten ama ipleri eline aldığında bunun acısını çıkarırsın, anladığım kadarıyla boşanmak istemiyosun, şunu da söyleyeyim eğer boşanırsan kimsenin canı yanmaz, dava biter bitmez unutulursun, maalesef hayat böyle, eğer şu an sana eziyet eden falan yoksa evliliğini kurtar

ay ne kadar üzüldüm ya ... yazdıklarından belli tatlım sen çok dolmuşsun ... kaynanana kızdım ama inan eşine kızdığım kadar değil ...
yani kusura bakma ama eşinde tam anasının kuzusu ... tamam hepimiz annemizi seviyoruz ama sende onun karısısın ... seni de gözetmesi, koruması lazım
baksana o bile korumuyor seni ...
birde sana danışmadan senin fikrini sormadan iş çevirmesine çok kızdım... benim ailemde de olmuştu bu ...
yıllar önce babam annemin yalvarmalarına aldırmadan birine kefil olmuştu da adam paraları alıp kaçmıştı ...
yıllarca bize ait olmayan borcu ödedik
eşine danışmayınca böyle oluyor işte ...
akıl istemiştin tatlım ama o kadar zor bir durum ki içinde olduğun şey ...
akıl bile veremiyorum

bence herkes annesine düşkündür, ama erkeklerin annelirinin yaptıklarını kabullenmeleri uzun zaman alıyo sadece, eğer tabi normal bir insansa bu böyle, benim eşimde susmamı çok söyledi, yalvardığı oldu, bağırdığı oldu, en son babamın konuşmasıyla ayy hiç unutmam" o senin eşin olabilir ama benim kızım ve benim kızıma kimse haksızlık yapamaz, bitiririm " dedi ve konu kapandı, haa arada ailesi laf söylüyo muhakkak ama eşim yanımda olsada olmasada ağızlarının payını veriyorum, ben bu şekilde başettim arkadaşım ve 3 yılımı aldı, eğer evde bir problem yoksa aileler halledilir zamanla bence

eyvallah toplumsal baskı vardır anlarım ama nacizane fikrim eskidenmiş o.. olarak değerlendirmek.. evlenmek ne kadar doğal ise boşanmakta o kadar doğal. tabi sen bilirsin.. hayat senin hayatın tercihler sana ait.. ayrıca bunlar sadece senin hüsnü kuruntun.. bilemiyorum çevrenin ne dediğibenim için hiç önemli olmadı en azından.. çevre için yaşamadım hiçbir zaman.. ben nasıl mutlu ve huzurluysam öyle yaşadım.. sende bence biraz kendine güvenmelisin.. kendne güvenmediğin için elin sözüne inanıyorsun.. ee tabi yaşının verdiği şeyde bu çevre.. ama hayat çevreden ibaret değil unutma..
sen daha boşanmadan ikinci evlilikten bahsediyorsun bu çok yanlış.. neyse sen bilrisin.. burda akıl istemissin olanını verdim.. fikrin değişti ya da değişmedi önemli değil ama gözlerini aç. kör olma bu kadar.. o.. dendidiye sen o.. olmazsın ki dindar bir kızsın bildiğim kadarı ile o.. demezler, derlersede onalrın ayıbı..
neyse dediklerimi unutup hayatına devam et.. ama geleceği görmeye çalış.. çok zor değil geleceği görmek.. çevre içind asla ama asla yaşama.. ordata bir egal kalmaz sonra. sana abla tavsiyesi yada birdost yada sıradan biri.. gurur herşey dir gururunu ayaklar altına alan bir ailede yaşamak bana göre bana evine dönmekten daha zor..
düşüncelerini değiştir,hayata bakış açını, geliş sebebini.. kendini bir bul önce.. kendini geliştir.. kendine güven.. sonra çevreyi düşün.. çevre bana göre = HİÇ beni ırgalamaz çevrenin ne dediği 1 derler 2 derler sonra bakarlarki sen dosdoğrusun onlar utanırlar...

sizin yazdiklarinizi okudum ve düsündüm konusmam gerek. yarin esimle tatli bir dille konusmaya karar verdim.. ya tavrini düzeltir beni karisiymis gibi görür tutar elimi o nereye ben oraya yada o eli sonsuza kadar geri dönüsü olmayacak sekilde birakir yarin konusacagim düzgünce onunda insan gibi konusmasini rica edecegim..

Son düzenleme:
bu ne ya sen de bir annenin biricik kızısın,
insanlar paradan ne hallere düşüyor aklım almıyor,
en kötüsü de eşin annesine seni ezdiriyor gıkını çıkarmıyor, üstelik sanırım haklı görüyor.
vallahi ben bu kadar şeye katlanamazdım, beni bu kadar üzmeye ne hakları var,
eğer çocuk yoksa eşinle bir kere bu durumu konuşup tavrına bakıp sonra bi değişme görmezsen çek git annenin evine diyorum,
kaynanaya inat yapıcam derken eziyet çektiğin bir hayatı sürdürme derim,
bu bir oyun değil, yarış değil, kazananı yok, ama sen hayatını kaybedersin,
hırsını bırak derim.

hadi içinde kalmasın son konuşmanı yap.. ben söyleyeyim sana olacakları.. tamam canım hayatım yada egal nasıl hitap ediyorsanız artık ben annemle konusacagım düzelecek herşey ben seni çok seviyorum ölürüm aşkından vs vs gibi palavralar akabinde belki annesi özür bile dileyebilir ama sadece görünüşten ibaret gör sana neler edecem sonra tarzında.. neyse 2 bilemedin 3 gün hadi taş çatlasın 1 hafta sonra hopp başa saracaksınız.. tekrar konuşmalar sözlü şiddet vs.. 1 kere yaşadığın şeylerin devamı gelir bitip tükenmezler..

ve çok merak ediyorum bu kadar hakaretin olduğu bir evlilik var ortada ve sen o adamla nasıl aynı yataga giriyorsun? hiç mi aklına gelmiyor sözler? mesela sevişirken anasının lafları ya da kendi lafları hiç mi beynini kurcalamıyor.? yoksa kuru bir özür dilemeye hemen unutuyormusun? nasıl aynı masaya oturup nasıl yüz yüze bakıyorsunuz? hiç mi içiniz içinizi yemiyor? yada kaynana na nasıl bakıyorsun? seni istemeyen bir kadına hala nasıl anne diyorsun? nasıl haklı oldugun halde özür diliyorsun? nasıl elini öpüyorsun? nasıl aynı sofraya oturuyorsun onlarla? hazırladıgın her lokmayı haram etmiyormusun? o kadar mi basit söylenilenler? ya da sen o kadar mı gurursuzsun?

bana ne olur kızma ben sorgularım. ben düşünürüm çünkü Allah bana düşünebileyim diye bir akıl vermiş.. onu sonuna kadar kullanırım.. belki içinden bana hakaretler ediyorsun.. kızıyorsun.. ne anlarsın diyorsun.. yada ne bileyim bir sürü şey geçiyor aklından.. ama göreceksin.. haklı çıkmak istemem ama birgün haklıymış diceksin.. eğer hala ayakta duran bir egal varsa..

Sonuna kadar Lagrima'ya katılıyorum,kelimesi kelimesine aynı fikirdeyim.Onlara çektirmek istiyorum derken sen çekeceksin canım,değişmeyecekler,değişmezler!Kaynana sevinmesin diye boşanmıyorsun ama böylede sen üzüleceksin.Kendimi üzmektense başkasını sevindirmeyi yeğlerim.Çocukta yokken boşan,kim ne der düşünme,ekmeğini onlar mı veriyor!

Cnm seninle ortak noktalarimiz var
kayinvalidenle yasaman
esinin surekli seni ezdirmesi agzini acmamasi
kaynananin uzerine gelip hakaretler etmesi
altinlarini istemesi
surekli hatayi sende bulmasi mesela
ben dayanamdim ve bosanacagim allahin izniyle kurtull derim ben cocugun olmadan
ve kendi kizinin huzursuz oldugunu bile bile bana gelip huzursuzsun bosanin gitsin demesi kendi kizina soylemeyen kadin bunu gelip bana soyluo

Detlerini bi anlasaydik su kaynanalarin ama elin evladi ele ucuz gelir ben derim kurtul ama yinede sen bilirsin ya bu deveyi gudeceksin yada bu diyardan cekip gideceksin iki secenegin var omrunu bu delilerle tuketmek istiyorsan afedersin ama sana kalmis bisey gencligine yazik olur gun gelir dersin keske bosansaydim yada gun gelir dersin neden bosandim insanlar degismez degistiremezsin ben cok cabaladim ama olmadi bak kendi kizina neler yapmis hanimefendi ama size gelince yapmamis neden???demekki bu kadinin icinde besledigi bazi kotulukler var ve sana karsi yada sadece seni huzursuz etmek icin elinden geleni yapiyordur !!! sen bilirsin yinede

Eşin öğrenciyken evlenmişsin başta yanlışın burda acelen neydi arkadaşım.. Anneside oda onun eline bakmak ona biyerden sonra battı tabi.. Annesinin size bakmak gibi bi zorunluşıgı yok evlendiyseniz bu sorumluluk eşinle senin yaptıgı terbiyesizliğe gelince kaynana bu beklenir derim... Eşinide annen şöyle yaptı böyle yaptı diye kendinden soğuttun kaynanın isteğide buydu zaten tuzagına dustun aklını başına topla eşine ailesi hakkında kötu soz soyleme her erkek malesef genelde annesını falan tutar yada ortada kalır boyle tartısma olur... Kaynananla anlaşmıyosan daha az dıalog kur ilgilenme ama kötu lafta soyleme bırak Allahından bulsun sen yuvana bak..

kaynanaya rağmen eşin senin yanında durabilseydi sanırım böyle bir sorun yaşamıcaktın. ama sanırım eşin kayınvalidene daha çok güvenip inanıyor. bu durumda mecbursan katnıcaksın mecbur dğeilsen arkana bakmadan kaç derim

al karşına karalı bı şekilde konus sen eşyamısın ya allsın götürsünler istemezler felan ne zannedıyo ya bu kadın kendını sinir oldum ya kendini değerli hisset ve hissettir eşine karşı kararlı bı konusma yap sende bı ınsan evladısın yazık ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…