• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben ne yapayim akil verin banada:(

bi kahve

Guru
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2007
2.816
2.616
398
42
Merhaba arkadaslar.nerden nasil basliyim bilmiyorum.11 senelik evliyim nisanliligim evliligim burnumdan geldi dugun gunu kv altinlarimimi almadi 5 kurus gormedim kocami doldurup uzerimemi salmadi 9 sene kocam b...yuyle gezdi ama ben anlatamadim esime:(kizim oldu bir bakicidan farksizdim sonunda rabbim dualarimi kabul ettide baska sehre geldik.3 ayda bir gelirler ve asla benim haberim olmaz hep esime soylerler esim bir gece once haber verir.11 senedir 1 bayram anneme gittim daha:(ya onlar burda ya biz orda.annem cok anlayislidir sagolsun dert etmez sen huzurlu ol yeter der. Asil sorun simdi basliyor ve ben icinden cikamadim.7 aylik hamileyim.bayramda esimin teyzesiyle konusurken dogumuna gelmek istiyoruz dedi.sayiyorum doguma kac kisi olucaz esimin annesi babasi kaynim eltim onlarin oglu.kaynimla eltim 2 gun kalip giderler kaynim gazeteci ve cok yogundur.tamam inlar gidicek.esimin teyzesi iki oglu ki 12 saatlik yoldan gelicek en az 1 hafta esimin ananesi benim annem ve yaninda yasiyan yigenim.evlere senlik o kadar kisi kv en az 1 ay burda tamam oda kabul ne diyim artik.ama teyzenin 2 cocugun ananenin ne isi var.evim 6+1 kv dedim ust kati kapicaktim ama mecbur acicam bu kadar kalabalik nerde kalicak.ben hep dusundum ustu kapatirim alt kalta bir odada biz ailecek kaliriz annem yigenim bir odada kv kp bir odada.herseyi bi kenara koyuyorum sezeryan olucam bir kizim daha var 4 yasinda.oda oda gezicem mi emzirmeye.ilk kizimda emziremedim ayri evim olmasina ragmen surekli bendeydiler:(isin icinden cikamiyorum esime soyledim gelene gelme diyemeyiz sende yatakodasindan cikmazsin bende yaninda olurum birak ne yaparlarsa yapsinlar diyor.onlarin dusunmesi gerekmiyor mu diyorum ya bosver onlari biz huzurumuza bakalim takma ben yanindayim diyor.ama ben istemiyorum doguma o kadar kalabalik.uzun oldu ama yardim edin kizlarrrrr.

eşiniz haklı,yapacak bir şey yok malesef.

dediği gibi odaya girip bir daha çıkmayacaksınız,herkes ne yerse yesin,nasıl istiyorsa öyle temizlesin,karışmayın.

ayyy allahım okurken fenalık bastı sanki bana geliyolar :) şaka bi yana çok büyük düşüncesizlik gelmek istiyolarsa doğumunu yap iyileştiğinde ayağa kalktığında 2 günlüğüne gelsinler bu ne yaaa şaka gibi. daha yokmu deseydiniz . sinir olmamak elde değil allah yardımcınız olsun ...

eşiniz haklı,yapacak bir şey yok malesef.

dediği gibi odaya girip bir daha çıkmayacaksınız,herkes ne yerse yesin,nasıl istiyorsa öyle temizlesin,karışmayın.

Oyle yapicam mecbur.dusuncesizlik bana gore dogum bu dugun dernek olsa basimda tasirimda elden bisey gelmiyor maalesef.

ayyy allahım okurken fenalık bastı sanki bana geliyolar :) şaka bi yana çok büyük düşüncesizlik gelmek istiyolarsa doğumunu yap iyileştiğinde ayağa kalktığında 2 günlüğüne gelsinler bu ne yaaa şaka gibi. daha yokmu deseydiniz . sinir olmamak elde değil allah yardımcınız olsun ...

Aminnnnn.gorumcem ben calisiyorum bebegimde kucuk gelemem dedi bi sevindim tovbe tovbe:)kv gorumcemin dogumunda ziyarete gelenlere kiziyordu ne cok gelen giden var diye.siz yatili o kadar kisi geliyorsunuz denmiyorki.

Oyle yapicam mecbur.dusuncesizlik bana gore dogum bu dugun dernek olsa basimda tasirimda elden bisey gelmiyor maalesef.

tabiki düşüncesizlik.kayınvalidenizin bir kadın olarak bunu akıl edebilmesi lazım,
çok zor zamanlar çünkü loğusalık halleri.
diyeceğimki anneanne,teyze daha sonra gelsin söyleyin de,
ama basıl olsa gelecekler,kayınvalidenbiz yanınızdayken kendi misafirlerini de ağırlayıp gider en azından.
evde siz yalnızken o insanların yatılı gelmesi daha zor olur.
eminim tımarhanelik zamanlar olacaktır ama tecrübelisiniz,bir çocuğunuz zaten varmış.
daha soğukkanlı hareket edebilirsiniz diye umuyorum.
Allah yardımcınız olsun.

Kesin timarhanelik olurum zaten.kv surekli tutturmus dogum yapan yatarmi nasil yatsin o zaman milleti toplama.anane teyze yazin gelsin hem gezdiririm hep rahat ederiz dogum gecmis olur.denicem kv deye soylemeyide anam kendide genc sen bisey soyle o bin tane sayar.

Gerçekten çok kalabalık geliyorlar Allah'tan eviniz büyükmüş yoksa bu kadar kişiyi nereye sığdıracaktınız.Aslında kayınpederiniz,kayınvalideniz,sizin anneniz ve babanız ve anneanneniz gelse daha iyi olurdu,teyzelere onların çocuklarına gerek yoktu.

Gerçekten çok kalabalık geliyorlar Allah'tan eviniz büyükmüş yoksa bu kadar kişiyi nereye sığdıracaktınız.Aslında kayınpederiniz,kayınvalideniz,sizin anneniz ve babanız ve anneanneniz gelse daha iyi olurdu,teyzelere onların çocuklarına gerek yoktu.
Urkutucu geliyor o kadar kalabalik:)gelen anane esimin ananesi benim degil:)babam da yok bi annem bi yigenim annem zaten calisiyor kac gun izin alabilir bilinmiyor.gelenler sadece esimin tarafi yani:)ha anneme desemki yigeni ablama birak alinmaz annem tamam der ama yigenim 15 yasinda cok heveslendi nasil kirarim kizin kalbini.

Merhaba arkadaslar.nerden nasil basliyim bilmiyorum.11 senelik evliyim nisanliligim evliligim burnumdan geldi dugun gunu kv altinlarimimi almadi 5 kurus gormedim kocami doldurup uzerimemi salmadi 9 sene kocam b...yuyle gezdi ama ben anlatamadim esime:(kizim oldu bir bakicidan farksizdim sonunda rabbim dualarimi kabul ettide baska sehre geldik.3 ayda bir gelirler ve asla benim haberim olmaz hep esime soylerler esim bir gece once haber verir.11 senedir 1 bayram anneme gittim daha:(ya onlar burda ya biz orda.annem cok anlayislidir sagolsun dert etmez sen huzurlu ol yeter der. Asil sorun simdi basliyor ve ben icinden cikamadim.7 aylik hamileyim.bayramda esimin teyzesiyle konusurken dogumuna gelmek istiyoruz dedi.sayiyorum doguma kac kisi olucaz esimin annesi babasi kaynim eltim onlarin oglu.kaynimla eltim 2 gun kalip giderler kaynim gazeteci ve cok yogundur.tamam inlar gidicek.esimin teyzesi iki oglu ki 12 saatlik yoldan gelicek en az 1 hafta esimin ananesi benim annem ve yaninda yasiyan yigenim.evlere senlik o kadar kisi kv en az 1 ay burda tamam oda kabul ne diyim artik.ama teyzenin 2 cocugun ananenin ne isi var.evim 6+1 kv dedim ust kati kapicaktim ama mecbur acicam bu kadar kalabalik nerde kalicak.ben hep dusundum ustu kapatirim alt kalta bir odada biz ailecek kaliriz annem yigenim bir odada kv kp bir odada.herseyi bi kenara koyuyorum sezeryan olucam bir kizim daha var 4 yasinda.oda oda gezicem mi emzirmeye.ilk kizimda emziremedim ayri evim olmasina ragmen surekli bendeydiler:(isin icinden cikamiyorum esime soyledim gelene gelme diyemeyiz sende yatakodasindan cikmazsin bende yaninda olurum birak ne yaparlarsa yapsinlar diyor.onlarin dusunmesi gerekmiyor mu diyorum ya bosver onlari biz huzurumuza bakalim takma ben yanindayim diyor.ama ben istemiyorum doguma o kadar kalabalik.uzun oldu ama yardim edin kizlarrrrr.

bu kadar düşüncesizlik olmaz,yeni doğum yapmış lohusa kadın,yeni gözlerini açmış bir bebek enfksiyona müsait allah korusun ,sonra gelip görsünler bir toparlansın bakalım anne bebek,hem erkeklerın ne işi var allah aşkına bir şeyden de geri kalsınlar ya hu

en ıyısı dogumunuzu yapın hastaneden cıkısta kayınvalıdenıze gıdın herkezde oraya gelsin oorda kalın bı muddet hem sıze ve kızınıza bakılsın hemde ev sahıbı kv oldugu ıcın kımse sızden hızmet beklemez

en ıyısı dogumunuzu yapın hastaneden cıkısta kayınvalıdenıze gıdın herkezde oraya gelsin oorda kalın bı muddet hem sıze ve kızınıza bakılsın hemde ev sahıbı kv oldugu ıcın kımse sızden hızmet beklemez

Hastane cikisi 6 saat yol cekmek zor olur.kv de baska sehirde annem baska sehirde ben baska sehirde yani oraya gitmek biraz zor.

Ben olsam artik söylerdim gelmesinler diye ve nedenlerimi açiklardim. Beni düsünmeyen insani ben niye düsünim? Sonuçta onlar saygisizlik yapiyorlar. Ne demek ya teyzeleri felan gelmesi? Sadece senin annen ve kv'den yetmiyormu? (ki o bile çok aslinda bakarsan).

neden hakli olarak istemediginiz soylemiyorsunuz?esinizle aranizda sorun cikmayacaksa soyleyin.siz ince dusunuyorsunuz ama ya onlar bir ordu insan ben okurken daraldim.baskasini bilemem de ben evimde baskalarinin cirit atmasini dolasmasini sevmem amac ne olursa olsun.

Son düzenleme:
bencede istemediğinizi söyleyin hem bide sezeryanlı olacaksın yani yatman dinlenmen lazım. yahu kaçıyo musunuz doğumdan sonra geliversin teyze ananne falan bu ne yaa artık insanlara doğum sonrasıda rahat yok en çok rahat olmalrı gereken zaman. şu an doğum tecrübem yok ama bebeğimin ilk günlerinde onun başında oturmak, kucağımdan hiç bırakmamak vs gibi şeyler yapmak isterim yani bebeğimle eşimle başbaşa olmak isterim. allahım kolaylık versin yar ve yardımcımız olsun. rabbim hiçbirimize istemediğmiz i şeyleri yaşatmasın (amin)

doğum 15 gün tatile geliyo ya herkes tatile geliyo bence bu arada yıllık ziyarette içinde biz geldik biz taktık şöyle bi gelsinlerde epeyce bi gelmesinler diyorum ben

Gyaet tanidik geldi bana konu, sanirim yakin zamanda aynisini yasadigimdan.Sezeryan olucam kayinvalideden rica ettim evde iki kücük cocuk var, ben hastanede kim bakicak cocuklara gelebilirmisin diye. Sagolsun geldi, ben eve geldim ertesi gün esim ablam, kizi ve babam geliyor dedi. Ben:53: Nail yani? bir de bana da söylemiyorlar ki normalde görümceyle iyiyizder, neredeyse hergün telefonlasiriz.Neyse neymis bebegi göreceklermis.Birde benim ev 2+1. üc cocuk, biz iki, eh dörtte misafir. Kim nerede yaticak dedim esime. Gelen düsünsün, sen mi düsüncen, al bebegi gir odana. Cocuklara da baksinlar, isi de yapsinlar dedi. Biraz zor oldu yine de ama esim öyle diyince bende rahatladim. Bu arada bende büyük kizlarimi emzirememistim ama cok sükür uc numara emiyor.Allah yardimciniz olsun....

Gecen sene kv de gelicegi zaman ayni binada oturdugu 77 yasindaki komsunuda getirdi.sok oldum tamam gelene kapim sonuna kadar aciktir ama kadinla oyle Bi samimiyetim yok gordumu elinj oper kahvesini yapar cekilirim.normal zaman olsa tamam dicemde iste bu dogum olayi gercekten farkli helede sezeryan zor.allah yardim edicek atlaticaz insallah.

doğum 15 gün tatile geliyo ya herkes tatile geliyo bence bu arada yıllık ziyarette içinde biz geldik biz taktık şöyle bi gelsinlerde epeyce bi gelmesinler diyorum ben

Ay o muhabbet olduruyor zaten beni biz sunu taktik biz yaptik biz ettik bogazlarina yapisan varmis gibi yapma yapacaksanda soyleme benmi yanlisim acaba diyorum.

aaa az geliyolarmış kv söyleyin etrafta civarda konu komşu hancı yolcu simitçi falan kim varsa onlarıda toplasın getirsin
birazcık saygı ya kendi oğullarıda olsa bu kadar saygısızlık olmaz bencede eşinizi dinleyin odanızdan mümkün mertebe çıkmayın çocuklarınızla ilgilenin, annenizi baştan uyarın hiç o kadar kişiye kendini hırpalamasın her işe o koşmasın çünkü benim annem öyle yapmıştı kayınvalide kaynımlar görümcelerim görümcemin kocası çocukları benim annem abimin eşi abimin çocukları bizim ev aynen bu şekildeydi gündüz ve akşam bikaç saatliğine gelip gidenleri saymıyorum bile herkese annem hizmet ediyordu tek başına kaynanam görümcelerim kalkıp çaylarını bile doldurmazlardı

birde sakın sinirlenipte sinirinizi büyük çocuğunuza kızarak atmaya çalışmayın onun için zaten kardeş kolay kabul edebileceği bir durum değil Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasp etsin inşallah

Back