- 19 Şubat 2023
- 597
- 461
-
- Konu Sahibi depresifbirinsan
Bir ara bakmistim ama kararsız kaldım. Tarih bilgim sıfır, tarihimi ogrenebilecegimi bilsem en çok tarih okumak isterim.Açıköğretim fakültelerinin bölümlerine bakın isterseniz
Doğruya dogru. Haklısınız. AÖF de çok da tercih yok aslında. Tarih çocuk gelişimi işletme iktisat kamu yönetimi var lisanslarda. Bunlar arasında yazıp yerlesebilecegim bir bölüm olsa güzel olabilir. Ama puan ve yüzdelik kısımdan anlayamıyorum.Herkesin keyif anlayışı farklıdır. Biri müzik bölümlerinden hoşlanır biri aşçılık diğeri elektirik vs. Gelen bölümlerden hangileri keyif verebilir onu düşünerek tercih yap.
Tarih ve edebiyat için Osmanlıca dersleri var diye biliyorum çok zorlanan arkadaşlarım vardı tabi açıköğretimde nasıldır bilemem. Yapmanız gereken sıralamanıza bakın sonra istediğiniz bölümler geçen yıl kaçla kapatmış ona bakın tercihinizi öyle yapın. Açıköğretim dışında sıralamanız yeten bölümlere de bakınBir ara bakmistim ama kararsız kaldım. Tarih bilgim sıfır, tarihimi ogrenebilecegimi bilsem en çok tarih okumak isterim.
Çocuk gelişimi de olabilir sanki. Ama puanim bunlarin lisansına yetiyor mu onu anlayamiyorum yeni sistemde
Yoo var grafik tasarım vs vsDoğruya dogru. Haklısınız. AÖF de çok da tercih yok aslında. Tarih çocuk gelişimi işletme iktisat kamu yönetimi var lisanslarda. Bunlar arasında yazıp yerlesebilecegim bir bölüm olsa güzel olabilir. Ama puan ve yüzdelik kısımdan anlayamıyorum.
Yaaaaa benim okuma tamamen keyfi. Bir uğraş olsun beynime taze bilgi girsin düşüncesindeyim. O nedenle dünyadan haberim yokYani siz de alemsiniz, okumak istiyorsunuz ama puanlar nereye yeter, ne okuyabilirsiniz, lisans olur mu bilmiyor musunuz? Şansına zar atar gibiAçık öğretimi tavsiye etmem ister iki ister dört yıllık olsun onca sene haybeye PDF okumakla geçiyor. Meslek için mi okuyacaksınız yoksa keyfi mi bilmiyorum. Meslek için ise seçeceğiniz yer size bir şey öğretsin ne bileyim en azından muhasebeyi öğretsin ki bir şey biliyor olun ve kullanabilin. Keyfi ise ilgi alanınıza bağlı. Ben reklam mezunuyum aşşşırı keyifli okudum. Aslında radyo televizyon sinema istemiştim ama birkaç puan altında kalmıştım. Ama bugün iyi ki diyorum.
Ben tamamen öylesine okumak istiyorum. Okurken de bana bir şeyler katsın bilgi kazanayim amacım.Ankara, İst, İzmir gibi büyük ve güzel yerlerdeyseniz ve aileyle kalabilecekseniz şehir dışına çıkmayın bence. Gidip normal bir bölüm okuyup harcayacağınız paraya bu illerde daha iyi bölümlerde yarı burslu, %25 burslu hatta normal paralı da okuyabilirsiniz. Hepsi yarışıyor öğrenci almak için ve baya avantajlı fiyatlar da sunuyorlar. Hatta Kıbrıs'ı bile düşünebilirsiniz. Özel eğitim, sınıf öğretmenliği ve pdr, sosyal hizmetler ataması ve iş bulması kolay bölümler. Öylesine okumak istiyorsanız da merak ve ilginize göre değişir.
Sıralamami da yazdım. Artık puan ile değilde sıralama ile mi oluyor.Puanınız değil sıralamanızla bakmanız gerek öncelikle
Ok teşekkür ederim canım. Bakayım ben işin içinden çıkabilir miyimTarih ve edebiyat için Osmanlıca dersleri var diye biliyorum çok zorlanan arkadaşlarım vardı tabi açıköğretimde nasıldır bilemem. Yapmanız gereken sıralamanıza bakın sonra istediğiniz bölümler geçen yıl kaçla kapatmış ona bakın tercihinizi öyle yapın. Açıköğretim dışında sıralamanız yeten bölümlere de bakın
Düzenledim konuyu canım. Teşekkür ederim uyardigin için.puandan ziyade puanların tam yanında yazan sıralamaları atarsan daha iyi olur sıralamaya göre üni tercihi yapılıyor puana göre değil
Lisans var mı ? Yüksektir kesin puanıYoo var grafik tasarım vs vs
Çocuk gelişimi okudum tarih de var ve aşırı zor sınavı bide artık açık ögretim okumak da maliyetli oluyorBir ara bakmistim ama kararsız kaldım. Tarih bilgim sıfır, tarihimi ogrenebilecegimi bilsem en çok tarih okumak isterim.
Çocuk gelişimi de olabilir sanki. Ama puanim bunlarin lisansına yetiyor mu onu anlayamiyorum yeni sistemde
Bir ara bakmistim ama kararsız kaldım. Tarih bilgim sıfır, tarihimi ogrenebilecegimi bilsem en çok tarih okumak isterim.