- 13 Eylül 2018
- 1.710
- 2.694
- 133
- Konu Sahibi Maariftakvimi
-
Peki babanız paralarını ne yapıyor?Herkese günaydın sabahın ilk saatlerinde boyle bi konu açıp sizlerede kendi derdinizj hatırlatmak istemem(Çünkü bu süreçte herkesinde maddi sıkıntıları oldugunu dusunuyorum) ama geceden beri resmen uykum kaçtı düşünmekten.
Öncelikle şunu belirteyim babam hayatta ve emekli ama maddi konularda neredeyss hıc destegi yok.
Babam ben calismadan öncede eve adam akillı maddi konuda ferahlık sunan biri degildi maasi iyiydi fakat en basitinden evde en en elzem biseyin bitmesi olay yaratacak boyuta geliyordu bizde evde hep maddiyattan kaynaklı gerhinlikler huzursuzluklar vardı.
Sonra ben ve kardeşim çalışmaya basladik yıllardır bir çivi çakılmayan evin tadilat tamiratına girildi ki gerçektende lazımdi artık ev döküluyordu başladı bi kaç yıldır devam eden tadilatların ödemesi...
Zaten üstümüzde bu varken birde babam evden maddi olarak elini cekti bisey bitse annem istese babam cocuklarindan iste onlar getirsin demeye basladi oyle oyle onlarda üstümüze kaldı.
Anlayacağınız tek yaptigi fatura ödemek ve aksam eve gelirken ekmek almak böyle arada sirada eserse meyve sebze almak...Ama maaşıninda gayet iyi oldugunu belirteyim ki aklinizda soru isareti kalmasın.
Siz buna neden sessiz tepkisiz kaldiniz hic yorum yapmadınız derseniz tadilat zaten gerekliydi tek kisinin altindan cikacaği birsey degildi mutfakta babam öyle dedikce bizde bizde bu evde yasiyiruz almamiz gerekli tabi diye düşündük birde babam çocuklugumuzdan beri oyle sinirli bize öyle kötü davrandı ki yani aman evde bi huzursuzluk gerginlik çıkmasinda elimizden ne gelirse yaparız ederiz diye düşündük.
Sonra bir baktık babam dogalgaz faturasinida odemeyi birakti zaten oncesinde yillardir odenmemis 2000 lirayi gecen su faturasinida kardesim ödemisti.Böyle böyle zaten bi evin sorumlulugu tamamen ustumuze kaldi kardeslerimiz öğrenciydi onlarin harcligi anneme lazim olur ona verelim derken zaten sonrasindada bir kac yilda ışik hıziyla ilerleyen enflasyonun altinda kaldık.
Öncrleri ktedi kartini kullanmayi ddnemeyen ben zatsn ay basinin ilk günleri bes parasiz kalipta kendime lazim olanlari alamayinca kredi kartini kullanmaya basladım.
Ama bi iki ay öncesine kadar elimde hicbirsey kalmasada kart borcunu tamamiyle kapatabiliyordum ama gecen aylarda ilk defa bi tatile gideyim dedim bi 5 gunluk tatil sonrasi ustune bayram ve suptiz bir kac masraf cikinca iki aydir karti tam olarak degil anca yarisindan biraz fazlasini anca ödeyebiliyorum.
Gercekten iyice sinirlerim bozulmaya basladi.
Zaten yaz ayları malumunuz hep yakinlarin dugunleri ev aldi hayirli olsunu cocugu oldu hediyesi misal bi yere davet ediliyorum elim bos gitmek istemiyorum birine hediye alacaksam kotü bisey isine yaramayacaj bisey yada ucuza kacacak bisey almak istemiyorum ama inanin bugun kart borclarini odeyipte kapatamadigim miktari gorunce geceden beri kendimi cok kotu hissediyorum.
Ya benimle ayni isi yapanlara bakiyorum gezip tozup yiyip iciyorlar ama ben kendime en ufak bisey alsam vicdan azabiyla bogusuyorum.
Psikolojik sıkıntılarim vardi iş saatlerinden dolayi her hafta psikologa gidemeyince ozele gidiyordum gercekten ilerleme varken sırf maddi sıkintilarimdan dolayi biraktim aynı sekilde diyetistenede gidiyordum ama maddi durumdan dolayi onuda bıraktım
Ya ben bu hayatimi nasil duze cikaracagim hicbir fikrim yok kardesimede durumu cok belli etmemeye calisiyorum cunku onun maasi benden daha iyi ama oda sıkisiyor bunu farkederse sirf ben biraz daha rahatlayayim diye dahada sıkışacak...
Ne zamandandir bu yüzden uyku düzsnimde bozuldu ya çok yatıyorum ya hic uyuyamiyorum
Valla bi bilsem en buyuk merak konumuz neredeyse evden hic cikmiyor desem yeridirPeki babanız paralarını ne yapıyor?
İnsan evi ailesi için para kazanır o kim için kazanıyor birikim falan mı yapıyor
"Ya benimle ayni isi yapanlara bakiyorum gezip tozup yiyip iciyorlar ama ben kendime en ufak bisey alsam vicdan azabiyla bogusuyorum."Herkese günaydın sabahın ilk saatlerinde boyle bi konu açıp sizlerede kendi derdinizj hatırlatmak istemem(Çünkü bu süreçte herkesinde maddi sıkıntıları oldugunu dusunuyorum) ama geceden beri resmen uykum kaçtı düşünmekten.
Öncelikle şunu belirteyim babam hayatta ve emekli ama maddi konularda neredeyss hıc destegi yok.
Babam ben calismadan öncede eve adam akillı maddi konuda ferahlık sunan biri degildi maasi iyiydi fakat en basitinden evde en en elzem biseyin bitmesi olay yaratacak boyuta geliyordu bizde evde hep maddiyattan kaynaklı gerhinlikler huzursuzluklar vardı.
Sonra ben ve kardeşim çalışmaya basladik yıllardır bir çivi çakılmayan evin tadilat tamiratına girildi ki gerçektende lazımdi artık ev döküluyordu başladı bi kaç yıldır devam eden tadilatların ödemesi...
Zaten üstümüzde bu varken birde babam evden maddi olarak elini cekti bisey bitse annem istese babam cocuklarindan iste onlar getirsin demeye basladi oyle oyle onlarda üstümüze kaldı.
Anlayacağınız tek yaptigi fatura ödemek ve aksam eve gelirken ekmek almak böyle arada sirada eserse meyve sebze almak...Ama maaşıninda gayet iyi oldugunu belirteyim ki aklinizda soru isareti kalmasın.
Siz buna neden sessiz tepkisiz kaldiniz hic yorum yapmadınız derseniz tadilat zaten gerekliydi tek kisinin altindan cikacaği birsey degildi mutfakta babam öyle dedikce bizde bizde bu evde yasiyiruz almamiz gerekli tabi diye düşündük birde babam çocuklugumuzdan beri oyle sinirli bize öyle kötü davrandı ki yani aman evde bi huzursuzluk gerginlik çıkmasinda elimizden ne gelirse yaparız ederiz diye düşündük.
Sonra bir baktık babam dogalgaz faturasinida odemeyi birakti zaten oncesinde yillardir odenmemis 2000 lirayi gecen su faturasinida kardesim ödemisti.Böyle böyle zaten bi evin sorumlulugu tamamen ustumuze kaldi kardeslerimiz öğrenciydi onlarin harcligi anneme lazim olur ona verelim derken zaten sonrasindada bir kac yilda ışik hıziyla ilerleyen enflasyonun altinda kaldık.
Öncrleri ktedi kartini kullanmayi ddnemeyen ben zatsn ay basinin ilk günleri bes parasiz kalipta kendime lazim olanlari alamayinca kredi kartini kullanmaya basladım.
Ama bi iki ay öncesine kadar elimde hicbirsey kalmasada kart borcunu tamamiyle kapatabiliyordum ama gecen aylarda ilk defa bi tatile gideyim dedim bi 5 gunluk tatil sonrasi ustune bayram ve suptiz bir kac masraf cikinca iki aydir karti tam olarak degil anca yarisindan biraz fazlasini anca ödeyebiliyorum.
Zaten yaz ayları malumunuz hep yakinlarin dugunleri ev aldi hayirli olsunu cocugu oldu hediyesi misal bi yere davet ediliyorum elim bos gitmek istemiyorum birine hediye alacaksam kotü bisey isine yaramayacaj bisey yada ucuza kacacak bisey almak istemiyorum ama inanin bugun kart borclarini odeyipte kapatamadigim miktari gorunce geceden beri kendimi cok kotu hissediyorum.
Ya benimle ayni isi yapanlara bakiyorum gezip tozup yiyip iciyorlar ama ben kendime en ufak bisey alsam vicdan azabiyla bogusuyorum.
Psikolojik sıkıntılarim vardi iş saatlerinden dolayi her hafta psikologa gidemeyince ozele gidiyordum gercekten ilerleme varken sırf maddi sıkintilarimdan dolayi biraktim aynı sekilde diyetistenede gidiyordum ama maddi durumdan dolayi onuda bıraktım
Ya ben bu hayatimi nasil duze cikaracagim hicbir fikrim yok kardesimede durumu cok belli etmemeye calisiyorum cunku onun maasi benden daha iyi ama oda sıkisiyor bunu farkederse sirf ben biraz daha rahatlayayim diye dahada sıkışacak...
Ne zamandandir bu yüzden uyku düzsnimde bozuldu ya çok yatıyorum ya hic uyuyamiyorum
Vallahi demedim ben sabah sabah büyük giriş yapmayayım diyeBabanızı evden atın
Valla ciddiyim yani gereği yok adamın
Valla bi bilsem en buyuk merak konumuz neredeyse evden hic cikmiyor desem yeridir
Sigarasi var cok faxla iciyir ayda 1000 kusür oraya gidiyir desek
Kimseye bu konuda konusturmasigi
tabi bu biraz arkadaşlıktan beklentiyle de alakalı
bazı arkadaşlarımla sadece geyik yaparım, bazıları ile sadece oturur bir yemek yer genel mevzular konuşuruz, bazıları ile siyaset tartışırız, bazıları ile tatile çıkabiliriz beraber, bazıları ile herşeyimi paylaşırım.
siz yakın arkadaşlık istiyorsanız o zaman çok seçici olmak normal. ama bir şekilde sosyalleşmek için insanların sadece hoşunuza giden yanları ile arkadaşlıklarınızı sınırlı tutabilirsiniz.
en azından beraber dışarı çıkabileceğiniz bir insan yelpazesi oluşur.
yanlış anlamazsanız bir şey soracağım, madem böyle tutucu bir çevredesiniz görücü usulü tanışma da olmadı mı hiç ?
Ailenin sıcak karşılaması da gerekmiyor diyeceğim ama size o da uymayacak muhtemelen. 34 yaşındasınız 14 değil aslında ama...
Başka bir şehre gitme şansınız var da sizin o şansın peşinden koşup yakalayacak bir karakteriniz yok maalesef. Kendinize sınırlar çizmiş (yada çizdirmiş, buna izin vermiş) o sınırların dışına çıkmaya korkuyorsunuz.
rest çekip yeni bir düzen kurmak da o kadar kolay olamayabiliyor
ama yine de bir yolu bulunup birşeyler yapılabilir bence.
başka şehire taşınamaz da atıyorum turlara katılır, haftasonları başka şehirlerde organizasyonlar bulabilir, çeşitli eğitim içeren aktiviteler var haftasonları konaklamalı onlara katılabilir.
Anlattığı yaşam tarzında aileden ayrılmadan bunları yapabileceğine inanmıyorum. Babası annenle git diyecektir, annesi ben de geleyim diyecektir muhtemelen. Bunu belki zorlayarak değil güzellikle yaparlar ama yaparlar. Saçını farklı toplayınca “aranıyor” damgası yediği bir şehirde anne baba bekar kızlarını tura, tatile yalnız göndermez. Birey olmak için tek şansı o şehirden çıkmak.
öyle de başka şehire taşınıyorum dese gene annesi ben de geleyim der bu durumda. bakış açısı buysa gitmekle da kurtulamaz o ortamdan bence.
yada iş ile ilgili eğitime vs gidiyorum diyerek beyaz yalanla işini çözer.
O da doğru. Ama aile tayin sebebiyle gitti diye çevreye açıklama yapabilir duruma geliyor o zaman. Sorun aile değil de çevreyse bu şekilde çözülür.
Beyaz yalan kısmı çok mantıklı bence de. Ama ona uygun bir işi var mı? Bir de küçük yerde herkes herşeyi bilir ya. Ne bileyim vergi dairesinden üç memur eğitime gitse bütün şehir bilir. Yalan söylese yakalanır mı acaba?
Babanızı evden atın
Babanızın ne faydası var size? Faydası yok zararı var hatta. Kendi düzeninizi kurmanın zamanı gelmiş geçiyor. Annenize de teklif edersiniz kabul etmezse de yapabileceğiniz bir şey yok, seçim onun sonuçta.
"Ya benimle ayni isi yapanlara bakiyorum gezip tozup yiyip iciyorlar ama ben kendime en ufak bisey alsam vicdan azabiyla bogusuyorum."
Yazınizin tamamını okumayamadim. Fakat sizinle aynı işi yapanlar in herşeyi yaptığını söylemişsiniz. Demek ki herkes sıkıntıda giibi bir durum yok. Bence evde ödeme birliği olmayınca birbirne kişiler destek olmayinca mutlaka maddi sıkıntı oluyor.
Anneniz çalışıyor muydu?
İnanın şuan oturmuş sinjrden aglarken bu mesajı yazıyorumVallahi demedim ben sabah sabah büyük giriş yapmayayım diye
Dolapta satabilirsiniz hatta link atın bakalım ama bu da geçici çözüm ..İnanın şuan oturmuş sinjrden aglarken bu mesajı yazıyorum
Keşke ayrı eve çikabilme imkanim olsaydi 5 dk durmazdım
Annem çalisiyormu diye sormussumuz annem maalesef ki calismiyor zaten babamin yuzunden kadının sağlıigi falanda kalmadı birakın calismayi evde kendini zor idare ediyor
Zaten maddi durumlarin içine bi anda girisimizde simdiye kadar babam anneme rahat vermedi kadıncagiz biraz rahat etsin istefik cunku en basitibden bi yag bitti dese evde olay cikariyirdu nasil biter diye
Maasima gelince aslinda çok degil ama bi insanin kendini idare edebilecegi duzeyde ama ben her ay bu ay nereden kissam diye dusunuyorum
Bi kac parca ufak tefek belki birgun evim olursa diye aldigim seyler vardi bi arkadasimla konustum su uygulama programlarindan satilir mi diye oda belli olmaz zamanda alabilir dddi iyice umudum kırıldı
Babanızı evden atın
3 kişi 1 olup üstüne yürüse kovsa bişeycik yapamaz kıymet anlar belkiBunu yazacaktım ben de. Kabahatin büyüğü bunu size yaptıran annenizde. Annenize bakın elbet ama o baba bozuntusuna bakmanıza gerek yok. Kovun gitsin. Evden bir boğaz eksilir.
Roller değişmiş. Evin cocuklari anne baba olmuş. Magdur olan sizler iken onlar mağdur rolune bürünmüşHerkese günaydın sabahın ilk saatlerinde boyle bi konu açıp sizlerede kendi derdinizj hatırlatmak istemem(Çünkü bu süreçte herkesinde maddi sıkıntıları oldugunu dusunuyorum) ama geceden beri resmen uykum kaçtı düşünmekten.
Dolapta satabilirsiniz hatta link atın bakalım ama bu da geçici çözüm ..
Anneyi alıp ayrı bir eve çıkma fikri neden imkansız , yaşınızı başınızı almışsınız bu kadar korkup iyice tepenize çıkartmayın o babayı ..
Ya da açık açık konuşun elini taşın altına koysun
Ufak bir cinnet her şeyi çözer
Anneniz babanıza aşağıdaki maddeye dayanarak dava açabilir bildiğim kadarıyla. Ama artık sizler de ses çıkarın biraz. Çocuk değilsiniz ki artık korkasınız.
Türk Medeni Kanunu Madde 185 ‘’ Evlenmeyle eşler arasında evlilik birliği kurulmuş olur. Eşler, bu birliğin mutluluğunu elbirliğiyle sağlamak ve çocukların bakımına, eğitim ve gözetimine beraberce özen göstermekle yükümlüdürler. Eşler birlikte yaşamak, birbirine sadık kalmak ve yardımcı olmak zorundadırlar.’’
İçimden geçenleri yazıyorum.
Anneniz baba müsveddesini boşasın nafaka alsın. Siz de destek olup gül gibi yaşayın.
Bu durumlarda sadece babaya değil, anneye de kızıyorum ben. Neticede sizi o babadan ancak anne boşanarak kurtarabilir. Sizin başka şekilde kurtulma imkanınız yok
Bunu yazacaktım ben de. Kabahatin büyüğü bunu size yaptıran annenizde. Annenize bakın elbet ama o baba bozuntusuna bakmanıza gerek yok. Kovun gitsin. Evden bir boğaz eksilir.
3 kişi 1 olup üstüne yürüse kovsa bişeycik yapamaz kıymet anlar belki
Anneniz kabul etmeyecek başka yolu yok.
Ya da biriniz gözü karartıp konusacaksiniz babanızla.
Bolusulecek masraflar. Sizde orada yasadiginiza göre bazı şeyleri ödemeniz bana normal geliyor. Ama babanız para saklıyor gibime geldi. Konuşun ve neleri kimler ödeyecek anlaşın.
Etkisiz eleman olan bir baba , yutan eleman olmadan yol verin gitsin ne hali varsa görsün b.kuyla oynasın .geri kalan omrunuzde annenizde sizlerde rahat ve huzurlu bir hayat sürün bu ne yaaa
Kusura bakmayın lütfen herkese ayrı ayrı cevap yazmak isterdim ama musait degilfi bi başlık altında cevaplayayımRoller değişmiş. Evin cocuklari anne baba olmuş. Magdur olan sizler iken onlar mağdur rolune bürünmüş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?