Ben mi yalnış biliyorum, doğrusu nedir?

Biz selanik göçmeniyiz annemde sizin anlattığınız şekilde söylemişti

adetliyken annen gibiyim diye fısıldıyorlarmış bizimkiler o zaman birşey olmuyormuşmuş:KK45:

demezlerse bebek kızarıyormuş mu neymiş

bana çok komik geldi batıl inanç hurafe bana kalırsa hiç bir mantığı yok

korkmayın yani adetli biri gelince birşey olmaz

ben neye sinirleniyorum biliyor musunuz, bu zihniyet cocuk yetistiriyor...
allah askina neymis sebebi ne oluyormus adetli kadin bebek gorunce biri anlatsin. Hastanede ebesi hemsiresi doktoru, kontrole giderken karsilastiklari kadinlar hepsine ped kontrolu mu yapiyorlarmis?

Bu forumda açılan konuların 4te biri ''Çocuk nasıl yetiştirilmez?'' semineri gibi zaten.

bak onun mantıklı açıklaması var ama
kapı eşiği önceden dışarıya bağlı olduğu için soğuk esiyor sonuçta
tam rüzgarda kalıyorsun
yumurtalıklarını falan üşütürsün, yani kısırlığa kadar gitmese de sıkıntı yaratabilir :KK45:
demekki ondan çocuğum olmuyo bunca aydır aaaahhh aahhh yüzüne baktırmayacağım bi çocuğum bile yok :KK70:

Kendini bilen o sekilde gelmz zaten. Geliyosada vebali kndine olsun, bebegimin kulagina vs fisildayip bni kuruntuya dusurmesinler. Bu arada yanlis anlasilmak istemem adetli kadin pis kadin anlamina gelmiyor. Sadece ben boyle gordum ve aklimin bir kosesine yer ettim. Benm annem özel günunde kndi kardesinin bebegini bile gormeye gitmemisti. Acaba bu tarz inanclar hurafeden ibaret mi yoksa gercekten bi asli var mi?
yazdığınız tam da kırmızıyla işaretlediğim anlama geliyor. bu geleneklerin sebebi bu görüştür.
adetli kadının yaptığı yemek yenmez, adetli kadının elinden su içilmez, adetli kadının bebeği görmesi kötüdür.
adetli kadın çocuğunuzu görünce ne olacak sanıyorsunuz? şu an bir çocuğunuzun olmasının sebebi adet gören bir kadın olmanız bilmem farkında mısınız. siz ve sizin gibi düşünenler adet görmeyi "hastalık" "pislik" olarak görse de tam tersine SAĞLIK belirtisidir.
şu harefelere kafa yorulduğu kadar ilime irfana yorulsaydı, şimdi nerelerdeydik memleket olarak.

bizim burda da söyleniyo saçma sapan şeyler.ben inanmıyorum böyle şeylere.ablamın doğumunda da eve çıktığında da adetliydim.noldu yani uğursuz bişey mi oldu.başlarına bişey mi geldi yoksa günah mı işledim.:KK48:

cnm saygı duymak lazım bizde yok böle şeyler ama olan cevreler var bize sacma geliyo ama inanan var ...benimde babannem vardı kapı eşiğinde oturma çocuğun olmaz bunun gibi birsürü şey söylerdi ...hurafe ..dinde yeri yok ..ama konu sahibi var olduğuna inanıyo bize göre yanlış oda onu sormuş yanlışmı biliyorum doğrusu ne diye
ne demek efendim saygı duymak lazım? örneğin ben de evime gelenlerin uğursuzluk getirmemesi için ellerine tükürüp sağ ayakları üzerinde 3 kez sıçrayıp kendi etrafında dönüp içeri öyle girmelerini istiyorum desem bana saygı mı duyarsınız, evime gelmekten vaz mı geçersiniz. bu arada verdiğim örneğin mantık olarak konu sahibinin örneğinden hiç bir farkı yok.
geçiniz bunları, her şeye saygı duymak icap etmez, akıl mantık çerçevesiyle açıklanan şeylere saygı duymak gerekir.

Doktora gitsene canım,belki miyom yada kist vardır.2 ay ciddi bir süre.

uf bugüne kadar hiç öyle şeyler olmamıştı ama ya haftaya salı var randevum zaten :cry:

demekki ondan çocuğum olmuyo bunca aydır aaaahhh aahhh yüzüne baktırmayacağım bi çocuğum bile yok :KK70:

babaanneleri dinlemek lazım işte :p
şaka bir yana umarım en kısa zamanda olur bebeğin :KK25:

Merhaba kızlar günlerdir aklima takilan birsey var ve sizlerden fikir almak istedim. Adetli iken 40'ı çikmamis bebegi görmeye gelmek ne derece dogru yada yanlış? Ben iç anadolu kiziyim göçmenlerde gelinim.Bizim oralarda birakin adetli iken normalde bile 40' çikmamis bebek görülmeye gidilmez. Fakat esimin tarafinda boyle birsey yok. Suan 12 gunluk lohusayim ziyaretime gelenler oluyor. Birkac kisinin bebegimin kulagina fisildadigini fark ettim anlam veremedim. Kayinvalideme sordugumda onlar adetli ve bebegin kulagina annen gibiyiz diyorlar dedi. Sozde o zaman birsey olmazmis. Bu durum bnm cok canimi sıkmaya bsladi. Kalkip eve her gelenin ic camasirini kontrol edemem ya... Kendini bilen o sekilde gelmz zaten. Geliyosada vebali kndine olsun, bebegimin kulagina vs fisildayip bni kuruntuya dusurmesinler. Bu arada yanlis anlasilmak istemem adetli kadin pis kadin anlamina gelmiyor. Sadece ben boyle gordum ve aklimin bir kosesine yer ettim. Benm annem özel günunde kndi kardesinin bebegini bile gormeye gitmemisti. Acaba bu tarz inanclar hurafeden ibaret mi yoksa gercekten bi asli var mi?
Fısssssssssss...

hurafe tabi ki. dinde yeri yok, mantıkta da. regl döneminde bir kadın bulaşıcı hastalık mı taşıyor, efsunlu mu oluyor? inanmamanızı öneririm.uygulayacaksanız, tabi ki uygulayabilirsiniz. bebek sizin bebeğiniz :)

Ben hiç böyle bir adet duymamıştım bana gerçekten çok saçma geldi.Benim bildigim 40ı çıkmadan bebek evden çıkmaz,dışarıdan adetli adetsiz herkes gelebilir yani.

islam dinine inanıyorsaniz ve muslumansaniz söyledikleriniz cok sacma ve asla dogru olamaz.. he baska bir inanciniz veya esinizin ailesinin baska bir inanci var saygı duyarım.. dogrulugu bu durumda tartışılır. onlar israrla bunun dogru olduğunu savunurken ben komik sacma ve hurafe olduğunu soyleyeyim size.. iyi aksamlar sevgiler :)

X