Ben mi yalnış biliyorum, doğrusu nedir?

adet olamak kötü bişeymi saçmalığa bak oda allah tarafından biz kadınlara verilen özelliklerden biri adet olunca kendimizi evemi kapatsak ne yapsak

kadınları her şeyden her türlü sosyallikten uzak tutmak için gelenek adı altında çıkarılan safsatalar .
Ben de iç anadolu kızıyım .Hiç duymadım böyle bir şey .
Kadına regl iken ibadet farz değildir o kadar .
Bunun dışında normal bir insandır .Ne isterse yapar .

adetli kadın hastalıklı mı demekki? anlamadım...
bence adetlililerden çok nazarı değicek kem bakışlı içi fesat insanları çocuğunuzdan uzak tutun..

Adet yerini bulsun diye dahasını da söyleyeyim; saç da boyatmayın, turşu da kurmayın çünkü saçınızın boyası tutmaz, turşunuz da yumuşak olur. Bunları bile bilmiyorsanız kusura bakmayın hurafe konusunda çok cahilsiniz, madem yapıyorsunuz bir şeyi tam yapın.

O değil de adet gören kadınların yani doğurganlık yetisine sahip olan kadından çocuğa ne zarar gelicek acaba? Henüz adet görmemiş olsa cırmıklar diye korkarsın, adetten kesilmiş olsa kıskanır veya beddua falan eder diye korkarsın. Fazladan 9 ay önce sevişmiş olmak acaba neyi değiştirecek, onlara karşı ne bakımdan üstün oluyorsunuz?
saç boyası hakikaten tutmuyor ve adetli iken kaş bıyık aldırınca daha çabuk çıkıyor .Hormonlar değişiyor ondan sanırım .

Merhaba kızlar günlerdir aklima takilan birsey var ve sizlerden fikir almak istedim. Adetli iken 40'ı çikmamis bebegi görmeye gelmek ne derece dogru yada yanlış? Ben iç anadolu kiziyim göçmenlerde gelinim.Bizim oralarda birakin adetli iken normalde bile 40' çikmamis bebek görülmeye gidilmez. Fakat esimin tarafinda boyle birsey yok. Suan 12 gunluk lohusayim ziyaretime gelenler oluyor. Birkac kisinin bebegimin kulagina fisildadigini fark ettim anlam veremedim. Kayinvalideme sordugumda onlar adetli ve bebegin kulagina annen gibiyiz diyorlar dedi. Sozde o zaman birsey olmazmis. Bu durum bnm cok canimi sıkmaya bsladi. Kalkip eve her gelenin ic camasirini kontrol edemem ya... Kendini bilen o sekilde gelmz zaten. Geliyosada vebali kndine olsun, bebegimin kulagina vs fisildayip bni kuruntuya dusurmesinler. Bu arada yanlis anlasilmak istemem adetli kadin pis kadin anlamina gelmiyor. Sadece ben boyle gordum ve aklimin bir kosesine yer ettim. Benm annem özel günunde kndi kardesinin bebegini bile gormeye gitmemisti. Acaba bu tarz inanclar hurafeden ibaret mi yoksa gercekten bi asli var mi?
Genelde doğu anadolu ve güneydoğu anadoluda inanılıyo böyle bişeye ama saçma kızlar koca karı lafı derlerya aynen öyle bişey kafanızı takmayın

saç boyası hakikaten tutmuyor ve adetli iken kaş bıyık aldırınca daha çabuk çıkıyor .Hormonlar değişiyor ondan sanırım .

Kişiye göre değişebilir, bende etkili olmadığını görmedim boya işinin. Ayın hangi döneminde yaparsam yapayım renk her zaman tam tutar. Adetliyken tırnak kesmeyin; onlar sizden ahirette hesap soracak diye kombo bir hurafeden haberdarım ama :) Uydur uydur ipe diz, nasıl olsa sorgulayan mı var :KK70:

evet var boyle batil inanclar.. ne dinen ne de baska bir acidan dayanagi yok. adetli kadin pis ya da vebali degildir. sadece namaza ara verir. onun sebebi de pis oldugu, allaha yaklasmasi yasak oldugu icin degil. zaten sancili ve mesakatli gecen bu donemde kadinin isini kolaylastirmak icindir. bunun disindaki adetli kadinla ilgili seyler batil ve yersizdir.
ayrica bir kadin olarak adetli kadinlardan bahsetme seklinizden acayip rahatsiz oldum.

Merhaba kızlar günlerdir aklima takilan birsey var ve sizlerden fikir almak istedim. Adetli iken 40'ı çikmamis bebegi görmeye gelmek ne derece dogru yada yanlış? Ben iç anadolu kiziyim göçmenlerde gelinim.Bizim oralarda birakin adetli iken normalde bile 40' çikmamis bebek görülmeye gidilmez. Fakat esimin tarafinda boyle birsey yok. Suan 12 gunluk lohusayim ziyaretime gelenler oluyor. Birkac kisinin bebegimin kulagina fisildadigini fark ettim anlam veremedim. Kayinvalideme sordugumda onlar adetli ve bebegin kulagina annen gibiyiz diyorlar dedi. Sozde o zaman birsey olmazmis. Bu durum bnm cok canimi sıkmaya bsladi. Kalkip eve her gelenin ic camasirini kontrol edemem ya... Kendini bilen o sekilde gelmz zaten. Geliyosada vebali kndine olsun, bebegimin kulagina vs fisildayip bni kuruntuya dusurmesinler. Bu arada yanlis anlasilmak istemem adetli kadin pis kadin anlamina gelmiyor. Sadece ben boyle gordum ve aklimin bir kosesine yer ettim. Benm annem özel güsagligindi kardesinin bebegini bile gormeye gitmemisti. Acaba bu tarz inanclar hurafeden ibaret mi yoksa gercekten bi asli var mi?
Evet bu tamamen hurafeymis bizde de var boyle adetler bende ic anadoluda yasiyorum bosa bunlari dusunup uzmeyin kendinizi bebegin kulagina fisildamalari cok sacma. 40 gun olmadan ziyaret edilmemesi yine hurafe yalniz bence de bebek sagligi acisindan gelinmemesi daha uygun dogrusu..

Ne kadar saçma hurafe tabii ki de regl olan bi kadın hasta değildir ha belki eskiler elleri pis olabilir düşüncesiyle böyle bi sey uydurmuş olabilir

hurafe
dinle alakası olmadığı gibi, bilimle de alakası yok
yahudilerin adetli kadını pis görmelerinden, bize de nasıl olduysa geçmiş bir hurafe
hadi eskiler kopamıyor, gençler böyle şeylere nasıl itibar ediyor?

bu arada bebeğin hayırlı olsun, analı babalı büyüsün:emir_bebek:

Adetli kadından zarar gelebileceğini düşünen konu sahibi, hamileliğinde püfür püfür sigara içmekten hiç çekinmemiş.

Böyle bilgisiz insanlar çocuk yetiştiriyor ya en çok ona yanıyorum!!

X