Ben mi yalnış biliyorum, doğrusu nedir?

İnsan bebeği söz konusu olunca paranoya yapıyor resmen. Benim hamilelikten önce batıl inançlarla gelenekle görenekle hiç işi olmayan arkadaşım saçını kestirmemişti hamileyken ne olur ne olmaz diye. Paniğinizi anlıyorum konu sahibi ama gene de onlar da kendini bilsin gelmesinler demeseydiniz keşke. Arkadaşların da dediği gibi hastanede de bir sürü kadın hemşire doktor görüyor bebekleri.

Ne oluyormus adetliyken bebegi gordugunde, radyoaktif madde mi yayiyor? Kimyasal gaz mi saciyor? Nedir yani?
Bilimsel aciklamasi nedir cidden merak ettim?

Bu konuya da bilimsel açıklama ile gelmek ayıp sanırım İç Anadolu'da.

Halbuki böyle saçmasapan konuların toplumu yanlış yönlendirme ve bilgilendirme sebebiyle yasaklanması gerektiğini düşünüyorum.

sizce abartmıyor musunuz? hayatımda ilk defa böyle bir şey duydum ..

ne demek kendını bılmemek. ben sizin hurafelerinizi bilmiyorum diye kendımı bılmez mı oluyorum?
kapınıza assaydınız keske regli olan hanımları kabul etmıyorum diye. Allah Allah...

Kardeşim adetlilik Allahın verdiği bir şey degil mi?!
Kaldiki butun anneler çocuğunu büyütürken adet olmayacak mı? Uzak mı duracak o dönemler çocuğundan,
Adet başkasında farklı anne de farklı mı?
Adetli iken oruc,namaz,gibi ibadetlerden uzak duruluyor , oda öyle uzaklık değil saygı icabı ve de Allahın kadina verdigi degerden dinlenme süresi...
Siz yine de buraya değil soru sorulan sağlam (malûm) kaynağa sorun...

Ortaçağda kızıl saçlı çocukların, annelerinin adetli iken iliskiye girdiği için saç renginin oyle olduğuna inanılır ve çocuk aşağılanırmış.
Anlattığınız şeyin bundan hiç farkı yok. Tamamen kadınların aşağılanması ve doğurganlığı nedeniyle hakir görülmesi..
Kimi lnançta adetli kadın şeytana daha yakındır der çünkü.

Ya adetli olmak asagilik bir durummu anlamadim adetliyken niye cocuk gorulmuyormus hadi oyle olsun cocugun kulagina annen gibiyiz diyorlarmis 12 gunluk cocuk ne anlar bu cumleden cocuk ne anlar onlarin adetinden te Allahim yaa hadi mikrop kapar diye korksaniz haklisiniz endiselenmekte diycem ama bu hurafe resmen baska bisey degil kusura bakmayin

kadın pis, kadın şeytan, kadın ikinci sınıf ya ondan :KK12:
cnm saygı duymak lazım bizde yok böle şeyler ama olan cevreler var bize sacma geliyo ama inanan var ...benimde babannem vardı kapı eşiğinde oturma çocuğun olmaz bunun gibi birsürü şey söylerdi ...hurafe ..dinde yeri yok ..ama konu sahibi var olduğuna inanıyo bize göre yanlış oda onu sormuş yanlışmı biliyorum doğrusu ne diye

Bu konuya da bilimsel açıklama ile gelmek ayıp sanırım İç Anadolu'da.

Halbuki böyle saçmasapan konuların toplumu yanlış yönlendirme ve bilgilendirme sebebiyle yasaklanması gerektiğini düşünüyorum.

ben neye sinirleniyorum biliyor musunuz, bu zihniyet cocuk yetistiriyor...
allah askina neymis sebebi ne oluyormus adetli kadin bebek gorunce biri anlatsin. Hastanede ebesi hemsiresi doktoru, kontrole giderken karsilastiklari kadinlar hepsine ped kontrolu mu yapiyorlarmis?

cnm saygı duymak lazım bizde yok böle şeyler ama olan cevreler var bize sacma geliyo ama inanan var ...benimde babannem vardı kapı eşiğinde oturma çocuğun olmaz bunun gibi birsürü şey söylerdi ...hurafe ..dinde yeri yok ..ama konu sahibi var olduğuna inanıyo bize göre yanlış oda onu sormuş yanlışmı biliyorum doğrusu ne diye

bak onun mantıklı açıklaması var ama
kapı eşiği önceden dışarıya bağlı olduğu için soğuk esiyor sonuçta
tam rüzgarda kalıyorsun
yumurtalıklarını falan üşütürsün, yani kısırlığa kadar gitmese de sıkıntı yaratabilir :KK45:

Ya bu kadar adet adet dediniz iki aydır olamıyorum civanperçemi duydum ama annem kullanma dedi çok foşur foşur getiriyormuş galiba kullansam mı acaba :KK45::KK22:

X