Ben mi yalnış biliyorum, doğrusu nedir?

Adet yerini bulsun diye dahasını da söyleyeyim; saç da boyatmayın, turşu da kurmayın çünkü saçınızın boyası tutmaz, turşunuz da yumuşak olur. Bunları bile bilmiyorsanız kusura bakmayın hurafe konusunda çok cahilsiniz, madem yapıyorsunuz bir şeyi tam yapın.

O değil de adet gören kadınların yani doğurganlık yetisine sahip olan kadından çocuğa ne zarar gelicek acaba? Henüz adet görmemiş olsa cırmıklar diye korkarsın, adetten kesilmiş olsa kıskanır veya beddua falan eder diye korkarsın. Fazladan 9 ay önce sevişmiş olmak acaba neyi değiştirecek, onlara karşı ne bakımdan üstün oluyorsunuz?

Adamın biri uçakla seyahat ederken et siparişi vermiş. Hostese sormuş sonrasında acaba domuz eti olabilir mi diye. Hostes de ne eti olduğunu bilmediğini, domuz olabilir ama olmayabilir de demiş. Adam o zaman bunu götürün bana bir kadeh şarap getirin demiş.
İslamdan önce de domuz yemiyorlarmış Türkler o yüzden bu yasağa güle oynaya uymuşuz ama iş şaraba gelince toplum olarak o kadar katı değiliz değil mi? - bireysel olarak düşünmeyin lütfen- . Gelenekler, adetler her ne kadar saçma da olsa ailemizden bize kalan miras neticede. Yeri geliyor dini kurallardan daha bağlayıcı oluyor. O şekilde yetiştirilince beyninize bu yanlış şeklinde kodlanıyor ve hangi eğitimi alırsanız alın bunu silmek o kadar da kolay değil.
Konu sahibini anlıyorum o yüzden ve üzerine çok gittiğinizi düşünüyorum. Bence hatası kendi inanışlarını başka insanların da benimsemesini beklemek. Ama bir insanın inanışıyla dalga geçmek de yanlış aynı zamanda.
Annem karadenizli ve onlarda da aynı adet var. Saçma da olsa bu böyle. Ben regl iken bebek görmeye gitmem ama benim bebeğimi görmeye gelenlere nasıl gelecekleri konusunda da karışamam.

Merhaba kızlar günlerdir aklima takilan birsey var ve sizlerden fikir almak istedim. Adetli iken 40'ı çikmamis bebegi görmeye gelmek ne derece dogru yada yanlış? Ben iç anadolu kiziyim göçmenlerde gelinim.Bizim oralarda birakin adetli iken normalde bile 40' çikmamis bebek görülmeye gidilmez. Fakat esimin tarafinda boyle birsey yok. Suan 12 gunluk lohusayim ziyaretime gelenler oluyor. Birkac kisinin bebegimin kulagina fisildadigini fark ettim anlam veremedim. Kayinvalideme sordugumda onlar adetli ve bebegin kulagina annen gibiyiz diyorlar dedi. Sozde o zaman birsey olmazmis. Bu durum bnm cok canimi sıkmaya bsladi. Kalkip eve her gelenin ic camasirini kontrol edemem ya... Kendini bilen o sekilde gelmz zaten. Geliyosada vebali kndine olsun, bebegimin kulagina vs fisildayip bni kuruntuya dusurmesinler. Bu arada yanlis anlasilmak istemem adetli kadin pis kadin anlamina gelmiyor. Sadece ben boyle gordum ve aklimin bir kosesine yer ettim. Benm annem özel günunde kndi kardesinin bebegini bile gormeye gitmemisti. Acaba bu tarz inanclar hurafeden ibaret mi yoksa gercekten bi asli var mi?
ilk kez duydum iç anadolulu biri olarak.hurafe bence

Adet yerini bulsun diye dahasını da söyleyeyim; saç da boyatmayın, turşu da kurmayın çünkü saçınızın boyası tutmaz, turşunuz da yumuşak olur. Bunları bile bilmiyorsanız kusura bakmayın hurafe konusunda çok cahilsiniz, madem yapıyorsunuz bir şeyi tam yapın.

O değil de adet gören kadınların yani doğurganlık yetisine sahip olan kadından çocuğa ne zarar gelicek acaba? Henüz adet görmemiş olsa cırmıklar diye korkarsın, adetten kesilmiş olsa kıskanır veya beddua falan eder diye korkarsın. Fazladan 9 ay önce sevişmiş olmak acaba neyi değiştirecek, onlara karşı ne bakımdan üstün oluyorsunuz?
Ya ben mi abartıyorum bilmiyorum ama böyle insanlara karşı hiç hoş görüm yok. Çok sinirleniyorum, muhakeme kabiliyeti olan bir varlık nasıl böyle saçma sapan şeylere inanabilir?

Merhaba kızlar günlerdir aklima takilan birsey var ve sizlerden fikir almak istedim. Adetli iken 40'ı çikmamis bebegi görmeye gelmek ne derece dogru yada yanlış? Ben iç anadolu kiziyim göçmenlerde gelinim.Bizim oralarda birakin adetli iken normalde bile 40' çikmamis bebek görülmeye gidilmez. Fakat esimin tarafinda boyle birsey yok. Suan 12 gunluk lohusayim ziyaretime gelenler oluyor. Birkac kisinin bebegimin kulagina fisildadigini fark ettim anlam veremedim. Kayinvalideme sordugumda onlar adetli ve bebegin kulagina annen gibiyiz diyorlar dedi. Sozde o zaman birsey olmazmis. Bu durum bnm cok canimi sıkmaya bsladi. Kalkip eve her gelenin ic camasirini kontrol edemem ya... Kendini bilen o sekilde gelmz zaten. Geliyosada vebali kndine olsun, bebegimin kulagina vs fisildayip bni kuruntuya dusurmesinler. Bu arada yanlis anlasilmak istemem adetli kadin pis kadin anlamina gelmiyor. Sadece ben boyle gordum ve aklimin bir kosesine yer ettim. Benm annem özel günunde kndi kardesinin bebegini bile gormeye gitmemisti. Acaba bu tarz inanclar hurafeden ibaret mi yoksa gercekten bi asli var mi?

Benm icin son yılların en ilginc bilgilerinden biri oldu bu konu :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Hayatimda duymadim,:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

anlam da veremedim :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Ya ben mi abartıyorum bilmiyorum ama böyle insanlara karşı hiç hoş görüm yok. Çok sinirleniyorum, muhakeme kabiliyeti olan bir varlık nasıl böyle saçma sapan şeylere inanabilir?

Ben bayılırım öğrenmeye, okumaya, ev işinden kaçmak için bire birdir.:KK70: En sonunda annem yeter artık gören de senenin yarısını böyle geçiriyorsun sanacak, deli etme insanı diye muhteşem rahatımı bozmuştu :KK43:

Yakın bir arkadaşim doğum yapmiştı. 10 dklik bir hastane ziyareti yaptik.O sırada bebegin halası hanginiz adetlisiniz? çocuğun yüzü yara olmuş yoktu bu dedi. Kizlar periyodik açiklama dahi yaptı :-) neyse ben kendimi o an pislik ucube lanet olası bir yaratık gibi hissettim.Biran hayalimde çocuk yüzünde kocaman bir yarayla büyüdü bütün arkadaşları disladi çocugun piskolojisi bozuldu. Evlenme çagina geldi yuzunde lekesi var diye hoslandigi cocuk ona yuz vermedi ve bunlarin sebebi bendim ben ne yapmistim nasil olurda adet gorebilirdim halbuki adet gormek Allah in bir lutfu degil miydi kadinlara? Adet gormeseydi annesi cocuk sahibi olabilir miydi acaba ?

Peki bebegi kirki cikmadan görmesi sakıncalı bir erkek grubu var mi acaba ?
:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
Yani erkekler hangi durumlarda bebege bakamaz , sakıncalı filan?
:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
Ugursuz durumlar da hep kadinlardan çıkar hep zaten :KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62:

Ne reglymis arkadas bitmedi gitti ugursuzlugu laneti sakıncası pisligi hastalıgı ........:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Bilimadamlari bi care bulsun da kurtarsin kadinlari bu lanetten :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Bu nasıl bir mantık ya benim aklım almıyor..Nasıl inanıyorsunuz bu saçma sapan mantıksız ve gereksiz şeylere? Adetliyken ne oluyormuş kadın? Hastalık mı saçıyormuş etrafa? Hangi dinde yada bilimin neresinde böyle birşey geçiyor? Keşke insanlar kendini biraz geliştirmeyi,cahilce şeylerden uzaklaşmayı öğrense artık..

sacmalıgın daniskası bu bende bi arkadasıma gitmistim bebegi göstermeden önce sordular adetli olan varmı diye once cekindim bi diger kız adetliyim deyince bnede dedim cocugunun kulagına annen gibiyim de dedi cok sacma bisey yani degilim desem ne olcak beni annesimi sanıcka bunu mantıgı nedir acaba

Adamın biri uçakla seyahat ederken et siparişi vermiş. Hostese sormuş sonrasında acaba domuz eti olabilir mi diye. Hostes de ne eti olduğunu bilmediğini, domuz olabilir ama olmayabilir de demiş. Adam o zaman bunu götürün bana bir kadeh şarap getirin demiş.
İslamdan önce de domuz yemiyorlarmış Türkler o yüzden bu yasağa güle oynaya uymuşuz ama iş şaraba gelince toplum olarak o kadar katı değiliz değil mi? - bireysel olarak düşünmeyin lütfen- . Gelenekler, adetler her ne kadar saçma da olsa ailemizden bize kalan miras neticede. Yeri geliyor dini kurallardan daha bağlayıcı oluyor. O şekilde yetiştirilince beyninize bu yanlış şeklinde kodlanıyor ve hangi eğitimi alırsanız alın bunu silmek o kadar da kolay değil.
Konu sahibini anlıyorum o yüzden ve üzerine çok gittiğinizi düşünüyorum. Bence hatası kendi inanışlarını başka insanların da benimsemesini beklemek. Ama bir insanın inanışıyla dalga geçmek de yanlış aynı zamanda.
Annem karadenizli ve onlarda da aynı adet var. Saçma da olsa bu böyle. Ben regl iken bebek görmeye gitmem ama benim bebeğimi görmeye gelenlere nasıl gelecekleri konusunda da karışamam.

Sizde de böyle şeyler olması ve sizin sorgulamayı başaramamış olmanız sorgulanmasının mümkün olmadığı anlamına gelmez.

Bu kadar salakça bir şeyi sorgulamanın neresi zor olabilir? Doğduğunuzdan beri sizin beyninize insanlar uçabilir'i işleseler kaç yaşına kadar sürer inanmanız?

Adetmiş gelenekmiş, berdel de gelenek. O da aileden geliyor, o da beyine işleniyor. Böyle şeylere miras değil lanet denir hanımefendi. Hoşgören varsa da kendi hatasıdır.

Konu sahibi sadece saçma sapan bir şeye inanıyor da değil üstelik. Bu sebeple başka insanları suçluyor.

Şu şekilde yetiştirildik, bu şekilde yetiştirildik hikayesinden insan olmayı bir türlü öğrenemedik. Komşu açken yatmamak güzeldir, evlenene hediye götürmek güzeldir, aile mirasıymış gelenekmiş diye bunlara denir.

Regl dönemindeki kadınlara kirli muamelesi yapmakmış, kanlı çarşaf göstermekmiş bunlar adet de değil aile mirası da. İkisi de utanç verici hareketler, bir an önce ailelerden silinsinler.

Bizde de boyle bi duruM var adetliyken bebegin uzerine kotu niyetle varirsan bebegin surekli hasta olabilecegi soylenir tabi niyetin kotuyse o yuzden bebegin yaptigi ilk kaka beziyle birlikte kapinin onundeki paspasin altina konulur kimin ne niyeti tasidigini bilemeyiz pislik pisligi gotursun denir oyle bir inanilis var gerci ben 7 ayetel kursi ile korumasini allaha emanet ediyorum

ne zaman bilimsel, akılcı bir toplum olacağız acaba. gece gündüz hurafe dinleyip yalan şeyler okuyacağınıza azıcık düşünün. evet gerçekten düşünün, biliyorum düşünmek yasak ama ...

Yıl olmusş 2015..Millet marstan el sallıyor atoma nanik yapıyor bizde adetli kadına lanet olsun kanayan kadın ölsün zaten manyak mısın adetli kadın ne yapıyorsun sen dua etme yürüme konuşma günahtır? Muhtemelen hiçbir ebe adetliyken doğum yaptırmamıştır.Yenidoğan bebek hemşiresiyim ayın 7günü çalışmam çünkü adetli oluyorum malum günah,keza 16 kadın hemşire arkadaşımda öyle.Ameliyathanedeki hemşireleri doktorları diğer 40ı çıkmamış bebeklere dokunan hemşireleri personelleri filan saymıyorum yani adetli olana izin var devletten.

X