Ben mi hatalıyım?

Boşanma aşamasında insana eş sorununu anlattıysan istemez tabii.
Kesin eşinizi, ailesini, engelli aracını anlattınız. Buradan biz bile biliyoruz sizi. Ufak tefek şeyleri sorun eden birisiniz

Geçenlerde de konu açmıştım.3 arkadaşız.Sözde dostuz.Aynı iş yerinde tanıştık.Arkdaşlardan biri boşandı.Bu süreçte onunla buluştuk,yanımızda ağladı.İşten ayrılır ayrılmaz ona iş buldum.Tabiki karşılık beklemeden.Yani boşanmasına kayıtsız kaldığımı düşünmüyorum.Diger arkadaş bundan 2 ay önce boşanan arkadaşın ona ekran attığını söyledi.Aynılarını bana atmadı.Boşanmaları ve boşanma kararları max 2 ay sürdü.
Benim iki aydır dikkatimi çeken hep ben onu arıyorum.Bende yeni bir yerle anlasmistim.Onu bazı şeyleri danışmak için aradım.
Diğer arkadaşın telefonu kapalı olsa hemen merak ediyor.Biz 5 gün konuşmasak sorun yok.
Diğer arkadaş benim ona kırıldığımı söylemiş.O da bana mesaj atmış.Böyle davranmasının sebebi hep ben telefonda kendimi anlatıyormuşum.Benle alakalı herseyden haberi varmış.Ama telefonda onu da çok konuştuk.Bana ekran atmayınca bazı şeyleri ben sormadım.Ve sorduğumda alışmaya çalışıyorum falan diyordu.Bizden ilgi bekliyor.
Onun baya uzakta yakın bir arkadaşı var.Bize dediki.O bile ben boşanıyorum oralı olmadı.Siz hep yanimdaydiniz dedi.Ama instagramda onunla alakalı o kadar samimi şeyler paylasiyorki.
Bana demişki, dost olmak kolay değil.Yuzyuze konuşalım falan demiş.Allahaskina bana akıl verin.
Boşverin takmayın bu kadar. Herkes her arkadaşıyla aynı ölçüde samimi olamaz. Bu mümkün değil zaten. Arkadaşlarım arasında her gün konuştuğum çok yakın hissettiğim de var ,arada bir konuştuğum, konuşmasak özlemeyeceğim kişiler de var. Kimseye kendinizi sevdirmeye, iletişim kurmaya zorlamayın. Konuşmak isteyen konuşur zaten.

Geçenlerde de konu açmıştım.3 arkadaşız.Sözde dostuz.Aynı iş yerinde tanıştık.Arkdaşlardan biri boşandı.Bu süreçte onunla buluştuk,yanımızda ağladı.İşten ayrılır ayrılmaz ona iş buldum.Tabiki karşılık beklemeden.Yani boşanmasına kayıtsız kaldığımı düşünmüyorum.Diger arkadaş bundan 2 ay önce boşanan arkadaşın ona ekran attığını söyledi.Aynılarını bana atmadı.Boşanmaları ve boşanma kararları max 2 ay sürdü.
Benim iki aydır dikkatimi çeken hep ben onu arıyorum.Bende yeni bir yerle anlasmistim.Onu bazı şeyleri danışmak için aradım.
Diğer arkadaşın telefonu kapalı olsa hemen merak ediyor.Biz 5 gün konuşmasak sorun yok.
Diğer arkadaş benim ona kırıldığımı söylemiş.O da bana mesaj atmış.Böyle davranmasının sebebi hep ben telefonda kendimi anlatıyormuşum.Benle alakalı herseyden haberi varmış.Ama telefonda onu da çok konuştuk.Bana ekran atmayınca bazı şeyleri ben sormadım.Ve sorduğumda alışmaya çalışıyorum falan diyordu.Bizden ilgi bekliyor.
Onun baya uzakta yakın bir arkadaşı var.Bize dediki.O bile ben boşanıyorum oralı olmadı.Siz hep yanimdaydiniz dedi.Ama instagramda onunla alakalı o kadar samimi şeyler paylasiyorki.
Bana demişki, dost olmak kolay değil.Yuzyuze konuşalım falan demiş.Allahaskina bana akıl verin.
Ayrıca telefonda sürekli kendinizden bahsetmeyin bu durum gerçekten sıkıcı olur. Kendinizi geri çekin biraz bence.

3 kişi arkadaş olunca biri mutlaka dışlanır o kişi sizsiniz kabul edin , salıverin yaptığınızı da atın arkanıza şunu yaptım bunu yaptım 😏ne gerek var

karşılık bekleyerek yapmadıysanız
Sen yapmışsın unut gitsin
el bilmezse halik bilir
Yok tabiki karşılık beklemedim.Ama hiçbir şey yapmadım,oralı olmadım gibi davranıyor.Ee sen anlamazsan nereden bileyim ben. Sorunca birsey demiyordu

Arkadaşın sürekli kendini anlattığını söylemiş ama. Benim bir arkadaşım var, ne zaman bir sorunumu anlatsam hemen peşine o da bir sorun anlatıyor. Desemki başıma bu geldi, hemen aa benimde başıma bu geldi diyor. Sanki dert yarıştırıyoruz gibi. Artik hiçbir sıkıntımı paylaşmıyorum onunla. Sorsa bile geçiştiriyorum. Derdi olan insan isterki karşımdaki beni dinlesin, bana destek olsun. Kendi derdini anlatmak bir destek olma şekli degil. Senin durumunda böyle mi bilmiyorum tabi ama başkasına anlatıyor, bana anlatmıyor demişsin. Belki gerçekten rahatsız edici davranmışsindir farkında olmadan. Konuşup halledebilirsin.
Böyle değil.Birkac kez işle alakalı bişey danışmak için aradım onu.Keske danismasaydim. Ama sırf onun derdi için kaç kez buluştuk.Tamam boşanıyor ama o istiyorki sadece onu konusalim

Boşverin takmayın bu kadar. Herkes her arkadaşıyla aynı ölçüde samimi olamaz. Bu mümkün değil zaten. Arkadaşlarım arasında her gün konuştuğum çok yakın hissettiğim de var ,arada bir konuştuğum, konuşmasak özlemeyeceğim kişiler de var. Kimseye kendinizi sevdirmeye, iletişim kurmaya zorlamayın. Konuşmak isteyen konuşur zaten.
Çok haklısınız.Zaten kendimden emin olduğum için adım atmak içimden gelmiyor.

Boşanma aşamasında insana eş sorununu anlattıysan istemez tabii.
Kesin eşinizi, ailesini, engelli aracını anlattınız. Buradan biz bile biliyoruz sizi. Ufak tefek şeyleri sorun eden birisiniz
Hayır eşimle alakalı hicbirsey konuşmuyoruz. İşle alakalı birsey danıştim birkaç kez

İnsan herkese kalbînde eşit yer açmaz .
Bana değer verse yokluğumu 1 hafta sonra fark etmezdi.O yüzden üstelemeyi düşünmüyorum.3 lü buluşmak içimden gelmiyor bilmiyorum.Bunun uzakta bir arkadaşı var.O sözde bu süreçte yanında olmamış.Onu instagramda paylaşıp duruyor.Kendi ağzıyla bana hep destek oldunuz dedi

Bencede. Onlar daha samimi.Çünku ben 2 ay önce de böyle konu açtım buraya.Bana değer verse aynı ekran resmini bana da atardi
Aynı ekran resmını size atsaydı kendınızı arkadaş gibi hissetmenize yetecek miydi ?
Bakış açınızı değiştirmelisiniz

Karşı taraf sizi size şikayetlenmiş hep kendınden bahsediyorsun çok konuşmaya gerek yok die farkındasınız dimi

Bana değer verse yokluğumu 1 hafta sonra fark etmezdi.O yüzden üstelemeyi düşünmüyorum.3 lü buluşmak içimden gelmiyor bilmiyorum.Bunun uzakta bir arkadaşı var.O sözde bu süreçte yanında olmamış.Onu instagramda paylaşıp duruyor.Kendi ağzıyla bana hep destek oldunuz dedi
Ben birine kendı içimde değer veriyorsam başka insanlara nasıl davrandığıyla ilgilenmezdim .
Cırt cırt aramasına gerek yok benle -ayda bir görüştüğünde bile sanki dün görüşmüşüz samimiyetini yakalıyorsam sorun etmem .

Kendınızden eminseniz nie dert ettiniz kendınıze ?
Beni suçlu çıkarmaya calisiyor
Aynı ekran resmını size atsaydı kendınızı arkadaş gibi hissetmenize yetecek miydi ?
Bakış açınızı değiştirmelisiniz

Karşı taraf sizi size şikayetlenmiş hep kendınden bahsediyorsun çok konuşmaya gerek yok die farkındasınız dimi
Ama insan şöyle düşünmez mi.Ona anlatıyor bana anlatmıyor.Demekki samimi görmüyor diye.Onun kendini anlatıyorsun demesi bahane.Cunku birkaç kez birsey danışmak için aradım.O da işle alakalı.Kendisi de kendi işinden şikayetleri.Ki uzakta oturan arkadaşı boşanmasi ile oralı olmamış.Onu bile samimi goruyor

Beni suçlu çıkarmaya calisiyor

Ama insan şöyle düşünmez mi.Ona anlatıyor bana anlatmıyor.Demekki samimi görmüyor diye.Onun kendini anlatıyorsun demesi bahane.Cunku birkaç kez birsey danışmak için aradım.O da işle alakalı.Kendisi de kendi işinden şikayetleri.Ki uzakta oturan arkadaşı boşanmasi ile oralı olmamış.Onu bile samimi goruyor
Düşünemem valla kimsenın ağzından ille bana hayatını anlatsın beklentim yok anlatmadığı benim için daha iyi .
Ben zaten çevremdekilere söylerim bana anlatmayın die . arkadaşlığa bakış açınız çok değişik ben evli çocuklu bi insanım bu hengame de birine vakit ayırıcam arıcam yada kahve ıcmeye buluşcam oda bana her defasında sitttiiirr ettiği kocasını anlatacak valla çekemem .alırken haberi yokmuydu ne halt olduğundan . Yada diyelim kader gülmedi ne gerek aynı yarayı deşmeye .
ben vakit bulmuş çocuğu evi bırakmışım ona vakit ayırmışım napıcam onun eskisini dinleyip hayırlısı olsun hakkında der gecerım oda bundan tat almaz bida anlatmaz.

Benım ağzım uçuklar ,içi yara olur migrenim kalkar saatlerce uyurum yemeden içmeden kesilirim
ben kimsenın derdini sıkıntısını dinlicek kapasitede biri değilim . ailem bile bana anlatmaz aman o duymasın hastalanır die .

Bazı Arkadaşlıklar zaman ve enerji harcamaya değmez . Bırakın onu . Daha iyi arkadaşlıklar kurarsınız . İş falan bulmuşsunuz ona sanırım . Kimseye de bir iyilik yapmayın . Size bağlılığından ve sevgisinden emin olmadan yapmayın en azından .

Bazı Arkadaşlıklar zaman ve enerji harcamaya değmez . Bırakın onu . Daha iyi arkadaşlıklar kurarsınız . İş falan bulmuşsunuz ona sanırım . Kimseye de bir iyilik yapmayın . Size bağlılığından ve sevgisinden emin olmadan yapmayın en azından .
Evet bizim kurum onu işten çıkardı.Ve çıkardığı hafta ona iş buldum.Hatta başka işlerde denk geldi.Sonradan bu şekilde davrandığı için başka ek yer bulmadım.İşle alakalı gruba aldırdım.Evden çıkacağı aile evine gideceği zaman biz gelelim toplayalım taşıyalım dedik.Morali bozuktu buluştuk ağlayarak anlattı.Ben ona eşimle alakalı iyi kötü birsey hiç anlatmıyorum.Ama son anlaştığım yerde kovulma korkum vardı.Branş olarak birbirimize yakınız.Bu yüzden arayıp birseyler danıştım.O bence sürekli merkezimizde olsun istiyor.Ayrica kocası ona seni sevmiyorum istemiyorum dedi.

Back
X