Ben mi hatalıyım?

eliffdiyebiri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2016
958
198
103
33
Geçenlerde de konu açmıştım.3 arkadaşız.Sözde dostuz.Aynı iş yerinde tanıştık.Arkdaşlardan biri boşandı.Bu süreçte onunla buluştuk,yanımızda ağladı.İşten ayrılır ayrılmaz ona iş buldum.Tabiki karşılık beklemeden.Yani boşanmasına kayıtsız kaldığımı düşünmüyorum.Diger arkadaş bundan 2 ay önce boşanan arkadaşın ona ekran attığını söyledi.Aynılarını bana atmadı.Boşanmaları ve boşanma kararları max 2 ay sürdü.
Benim iki aydır dikkatimi çeken hep ben onu arıyorum.Bende yeni bir yerle anlasmistim.Onu bazı şeyleri danışmak için aradım.
Diğer arkadaşın telefonu kapalı olsa hemen merak ediyor.Biz 5 gün konuşmasak sorun yok.
Diğer arkadaş benim ona kırıldığımı söylemiş.O da bana mesaj atmış.Böyle davranmasının sebebi hep ben telefonda kendimi anlatıyormuşum.Benle alakalı herseyden haberi varmış.Ama telefonda onu da çok konuştuk.Bana ekran atmayınca bazı şeyleri ben sormadım.Ve sorduğumda alışmaya çalışıyorum falan diyordu.Bizden ilgi bekliyor.
Onun baya uzakta yakın bir arkadaşı var.Bize dediki.O bile ben boşanıyorum oralı olmadı.Siz hep yanimdaydiniz dedi.Ama instagramda onunla alakalı o kadar samimi şeyler paylasiyorki.
Bana demişki, dost olmak kolay değil.Yuzyuze konuşalım falan demiş.Allahaskina bana akıl verin.

Ekran atma nedir? Boşanmak kolay değil, bin tane şey geçiyor akıldan. Bırakın arayan arasın aramayan aramasın. Yeni işi danışacak başkası yok mu ısrarla telefonu açmayanı arıyorsunuz. Yani kşseli kız grubu gibi devamlı görüşmek her çeyi konuşmak anlatmak bilmek zorunda mısınız? Senin artık her şeyini biliyorum dediği doğru mu gerçekten? Önceki konuda da aynı şeyler yazıyor. Biri benimle mesafe koymak istese hemen anlarım, siz anlamıyor musunuz?

Neden ısrarla bu kadar görüşmek istiyorsunuz karşı taraf görüşmek istemiyor belli işte açık açıkda söylemiş eğer dediği gibi sürekli telefonda kendinizden bahsedip dert yanıyor iseniz son derece haklı ben de olsam sıkılırım.

Arkadaşınız görüşmek istemeyince diğer insanlara neden soruyorsunuz peki bir nevi onlarada dert yanmış oluyorsunuz ama bunun sonu artık dedikodu tarzı olur bilginiz olsun arkadaşınız sen benim dedikodumu yapıyorsun der diğer insanlara karşı çünkü o insanlarda sizden o kişi hakkında laf aldığı zaman yanına kendileri de ekleyip anlatır emin olun sonra işin dedikodu boyutuyla uğraşırsınız.

Ekran atma nedir? Boşanmak kolay değil, bin tane şey geçiyor akıldan. Bırakın arayan arasın aramayan aramasın. Yeni işi danışacak başkası yok mu ısrarla telefonu açmayanı arıyorsunuz. Yani kşseli kız grubu gibi devamlı görüşmek her çeyi konuşmak anlatmak bilmek zorunda mısınız? Senin artık her şeyini biliyorum dediği doğru mu gerçekten? Önceki konuda da aynı şeyler yazıyor. Biri benimle mesafe koymak istese hemen anlarım, siz anlamıyor musunuz?
Eski eşiyle konuşmalarını falan atmış.Ya da birsey anlatmis.Aynisini bana anlatmıyor ya da atmıyor.Evet kolay değil.Biz o evden çıkana kadar hergun aradık sorduk yanına gittik.Zaten bende aramayı kestim

Neden ısrarla bu kadar görüşmek istiyorsunuz karşı taraf görüşmek istemiyor belli işte açık açıkda söylemiş eğer dediği gibi sürekli telefonda kendinizden bahsedip dert yanıyor iseniz son derece haklı ben de olsam sıkılırım.

Arkadaşınız görüşmek istemeyince diğer insanlara neden soruyorsunuz peki bir nevi onlarada dert yanmış oluyorsunuz ama bunun sonu artık dedikodu tarzı olur bilginiz olsun arkadaşınız sen benim dedikodumu yapıyorsun der diğer insanlara karşı çünkü o insanlarda sizden o kişi hakkında laf aldığı zaman yanına kendileri de ekleyip anlatır emin olun sonra işin dedikodu boyutuyla uğraşırsınız.
Ben 3.cü arkadaşa sordum açıkçası.Telefonda tabiki kendimi anlatmadim.Onu da çok konuştuk

Eski eşiyle olan konuşmalarını sana atsa neeee atmasa ne ? Yani konunun tutulacak bi yani yok boş beleş dert aranmışsınız kendınıze .

Açıkça da söylemiş yani istemıyorum hep kendınle alakalı konuşuyorsun die daha nie bu ısrar . Kaliteli yalnızlık böyle dengesiz arkadaşlıklardan bin kat daha iyidir .

Eski eşiyle olan konuşmalarını sana atsa neeee atmasa ne ? Yani konunun tutulacak bi yani yok boş beleş dert aranmışsınız kendınıze .

Açıkça da söylemiş yani istemıyorum hep kendınle alakalı konuşuyorsun die daha nie bu ısrar . Kaliteli yalnızlık böyle dengesiz arkadaşlıklardan bin kat daha iyidir .
Ben samimi olduğumuzu düşündüm.Mesela diğer arkadaşa 1gun ulasamasa merak ediyor.Ben hastaydım hiç aramadım onu.5 gün sonra beni aradı.

Ben samimi olduğumuzu düşündüm.Mesela diğer arkadaşa 1gun ulasamasa merak ediyor.Ben hastaydım hiç aramadım onu.5 gün sonra beni aradı.
3 kişi arkadaş olunca biri mutlaka dışlanır o kişi sizsiniz kabul edin , salıverin yaptığınızı da atın arkanıza şunu yaptım bunu yaptım 😏ne gerek var

karşılık bekleyerek yapmadıysanız
Sen yapmışsın unut gitsin
el bilmezse halik bilir

Tabiki sürekli kendimi anlatmadim.Öyle şey mi olur Allahaşkina.Onu da hep konuştuk
Arkadaşın sürekli kendini anlattığını söylemiş ama. Benim bir arkadaşım var, ne zaman bir sorunumu anlatsam hemen peşine o da bir sorun anlatıyor. Desemki başıma bu geldi, hemen aa benimde başıma bu geldi diyor. Sanki dert yarıştırıyoruz gibi. Artik hiçbir sıkıntımı paylaşmıyorum onunla. Sorsa bile geçiştiriyorum. Derdi olan insan isterki karşımdaki beni dinlesin, bana destek olsun. Kendi derdini anlatmak bir destek olma şekli degil. Senin durumunda böyle mi bilmiyorum tabi ama başkasına anlatıyor, bana anlatmıyor demişsin. Belki gerçekten rahatsız edici davranmışsindir farkında olmadan. Konuşup halledebilirsin.

Mesela eski eşiyle konuşmalarıni ona atıyordu bana atmiyordu. Ama bu 2 ay öncesinden başlıyor zaten
iyi de iki kisiye atmis niye üçüncü kisiye de atsin?
bir de belki yorumlarinizi sevmiyordur.
benim de iki yakin kiz arkadasim var 3 kisilik bir arkadas grubuyuz. birinin mal degnegi bir sevgilisi var. adam ne yaparsa yapsin ayrilmiyor da. anlattigi zaman "senin gibi salaga az bile yapiyor. nasilsa yüzüne de tükürse vazgecmiyorsun" diyorum. adami kötüledigi zaman "adam şöyle böyle madem sen kendine sor ben niye hala beraberim diye" diyorum vs vs. O yüzden çok mecbur kalmadikca bana ilişkisini anlatmıyor. diger arkadasim da eskiden cok anlatirdi kocasini - sonra bu adami görüp bilip aldigini, nişanlanmak uzereyken ayril dedigimde "ama herkese söyledik. evleneyim bosanirim" diye sacma sapan konustugunu, adamin ilk gunden beri kendini gizlemedigini - saklamadigini - boşanmaya niyeti yoksa ayni konulari kafaya takmamamasini" söyleye söyleye benimle dertlesmeyi birakti:)
yani belki de sizin yorumlarınızı sevmiyordur.
ya da hep kendini anlatiyorsun demis, belki de farkinda olmadan konuyu hep kendinize cektiginiz , kendinizden ornekler verip konuyu kendinize döndürdüğünüz icin rahatsiz oluyordur.
diger arkadaslarinziin iliski durumu ne bilmiyorum ama belki siz evli mutlusunuz diye su surecte derdini anlatirken kendini huzurlu hissetmiyordur.
bin tane neden var yani.
iki arkadasina anlatmis niye ucuncuye de anlatsın ki ayni sorunu. yetmistir belki kadina
siz esiniz hakkinda - kayniniz hakkinda yakinacaginiz zaman bir / iki arkadas secip onlara mi yakiniyorsunuz yoksa gönlü kalmasin diye yedi düvele ozelinizi yayiyor musunuz?

Samimiyet kriterlerinizi bi daha değerlendirin. Ve arkadaşlıktan beklentilerinizi de tabii. Her arkadaşlığın yeri ve dönemi farklıdır. Bazen bazı insanla daha iyi anlaşılır. Olabilir yani böyle şeyler. Bu durumu açık açık konuşup yüz göz olmaktansa elinizden geleni yaptığınıza eminseniz size geldiği kadar siz de ona gidersiniz olur biter.

Back
X