Haklısınız aslında ama ben fazlaca duygusal bir insanım. Onca senedir en yakın arkadaşım olan birini böylece kaybetmek çokça üzdü beni. Sanırım böyle böyle olgunlaşacağımİçiniz rahatsa doğru yaptığınızdan eminseniz onların ne düşündüğün ne dediğin bir önemi yok. Zaten daha ne kadar birlikte olacaksınız ki? 3 günlük dünya böyle şeyleri dert etmek için çok kısa.
Ah keşke yazdığınız kadar kolay olsa benim için dediklerinizi yapabilmek ama yukarda da dediğim gibi böyle büyüyüp olgunlaşacağım sanırım.En nefret ettiğim şey birinin özelini onun izni olmadan anlatmak. Ayrıca arkadaşınız size kinlenmiş, kıskanmış olabilir, normalde sönük biriyken inada bindirince kendi kendini gazlayıp içinde özgüven yaşıyor. Arkadaş ortamında kendini öne atabildiği yer sadece sizi hakkınızda konuşmak olmuş bu da onu kullanıyor. Siz olmasaydınız ortamda konuşacak birşey yok sönük kalıcaktı eh böyle olunca da diğer çalışanlar da koyun, dinleyip gaza gelen tayfa. Yani demem o ki bunlar gazlanmış ama yakında patlarlar. İkincisi, ortamın yavaşca değiştiğini farkettiniz, bu insanlar siz, iyi, yapıcı olmaya çalıştıkça kötü oluyorsanız neden kötü olmayı denemiyorsunuz. Alttan laf mı sokuldu ben böyle istedim. Planlarıma göre hareket ediyorum. Sert bakıp sorun mu oldu? Bu seni neden ilgilendiriyor diye cevaplar verin kafanız rahat olsun. Sonraki konuşma nasıl olucak biliyormusun çok soğuksun bu yüzden arkadaşın yok diyecekler. Yani bizim yüzümüzden böyle oldu değil de heralde yine seni suçlayıp biz bu yüzden böyle davrandık diyecekler kendi kendilerine. Yani suçlama, haklı çıkma psikolojisinde hepsi. Onların hayatı hakkında ne olucak ne yapıcakları tahminin kurabiliyorum, çok monoton bir yaşam değil mi? Siz tahmin edilemeyecek bir şekilde yaşayın. Uyguladıkları baskının altında kalırsanız sizin de hayatınız tahmin edilebilir olucak! Evde mimik çalışın ve kendinize güvenin. Hayatını sen yönlendir.
Duygusal bir insan olmak iyidir ama sınırı bilmek lazım. Size kıymet vermeyen insan gerekirse 30 yıllık dostunuz olsun yine de kıymeti olmamalı. Objektif bakabiliyor olmamız lazım bazı şeylere. Ayrıca birileriyle uzun müddet biraradayız diye ömrü billah olacağız diye birşey yok. Neticede hayat değişiyor, bakış açıları değişiyor. Bu ne onun ne de sizin doğru/kötü olduğunuz anlamına gelmiyor.Haklısınız aslında ama ben fazlaca duygusal bir insanım. Onca senedir en yakın arkadaşım olan birini böylece kaybetmek çokça üzdü beni. Sanırım böyle böyle olgunlaşacağım
Ya başta inanın ben de sizin söylediğiniz gibi düşündüm yani bu kadar insan diyorsa vardır bir şey diye ama dediğim gibi aynı stajı beraber aldığım ancak bizim arkadaş grubumuzda bulunmayan beraber nöbet tuttuğumuz birisi dışardan bir gözle öyle olmadığını söyleyince sorgulamaya başladım. Çok da kalabalık değiller aslında 4 kişiler ve ben sadece onlarla da çalışmadım ki. Onlar dışında kimseden böyle bir şey duymadım hiç ve böyle düşünüyorlarsa da beni gruplarından çıkarmayı kabul edebilirlerdi çünkü ben zaten onların beni istemediğini düşünüyordum ve grup değiştirebileceğimi onlara söylemiştim. Bu biraz zorbalığa devam edebilmek için beni yanlarında tutmak istemeleri gibi de hissettirdi.Duygusal bir insan olmak iyidir ama sınırı bilmek lazım. Size kıymet vermeyen insan gerekirse 30 yıllık dostunuz olsun yine de kıymeti olmamalı. Objektif bakabiliyor olmamız lazım bazı şeylere. Ayrıca birileriyle uzun müddet biraradayız diye ömrü billah olacağız diye birşey yok. Neticede hayat değişiyor, bakış açıları değişiyor. Bu ne onun ne de sizin doğru/kötü olduğunuz anlamına gelmiyor.
Fakat şunu söylemek isterim. Onca insan sizin çalışmadığınızı sadece birisinin söylemesiyle kabullenmez. O söyler sonra onlar gözlemler ve sizde bu davranışları görürler ve karar verirler. Farketmeden insanlara böyle hissettiriyor olabilirsiniz. Ona da dikkat etmekte fayda var.
Peki siz neden onları dinlediniz? Sistemi bilmiyorum onların onayına mı ihtiyacınız vardı grup değiştirebilmek için?Ya başta inanın ben de sizin söylediğiniz gibi düşündüm yani bu kadar insan diyorsa vardır bir şey diye ama dediğim gibi aynı stajı beraber aldığım ancak bizim arkadaş grubumuzda bulunmayan beraber nöbet tuttuğumuz birisi dışardan bir gözle öyle olmadığını söyleyince sorgulamaya başladım. Çok da kalabalık değiller aslında 4 kişiler ve ben sadece onlarla da çalışmadım ki. Onlar dışında kimseden böyle bir şey duymadım hiç ve böyle düşünüyorlarsa da beni gruplarından çıkarmayı kabul edebilirlerdi çünkü ben zaten onların beni istemediğini düşünüyordum ve grup değiştirebileceğimi onlara söylemiştim. Bu biraz zorbalığa devam edebilmek için beni yanlarında tutmak istemeleri gibi de hissettirdi.
Yok hayır. Sen bizim arkadaşımızsın gitme falan gibi sözlerle manipüle edildim duygusal olarak. Kalırsam belki aramızın düzelebileceğini düşündüm bir yandan da arkadaşlığımızı öylece sonlandırmak istemedim ama o kafasında çoktan sonlandırmış ve ben yeni farkına vardım.Peki siz neden onları dinlediniz? Sistemi bilmiyorum onların onayına mı ihtiyacınız vardı grup değiştirebilmek için?
Herşey tecrübe. Geriye bakma bence. Duygusal yolla manipüle edilmemeniz gerektiğini, kopan bağların peşinden koşmaya gerek olmadığını görmüşsünüz.Yok hayır. Sen bizim arkadaşımızsın gitme falan gibi sözlerle manipüle edildim duygusal olarak. Kalırsam belki aramızın düzelebileceğini düşündüm bir yandan da arkadaşlığımızı öylece sonlandırmak istemedim ama o kafasında çoktan sonlandırmış ve ben yeni farkına vardım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?